Pirkanmaan Osuuskaupan osuuskauppavaalit


Kiitos äänestäjille!

Äänestysaika oli 4.-20.3. Jokainen äänestänyt osallistui automaattisesti arvontaan, jossa palkintoina on sadalle äänestäneelle 400 € S-ryhmän lahjakortti! Vaalit pidettiin verkko- ja postiäänestyksenä.

Julkaisemme äänestystuloksen 2.4. illalla etusivulla.

Arvonnan säännöt voit katsoa tästä. Voittajiin ollaan yhteydessä huhtikuussa puhelimitse. Voittajien nimiä ei julkaista. Käytössä ei ole erillistä arvontalipuketta. Pelkkä äänestäminen riittää. Mikäli et halua, että tietojasi käytetään Pirkanmaan Osuuskaupan vaaliarvonnassa, voit ilmoittaa tiedot (nimi ja jäsennumero) osoitteeseen: vaalit.pirkanmaa@sok.fi 20.3.2024 mennessä.

Edustajisto puhuu sinun äänelläsi

Osuuskaupan edustajisto on asiakasomistajien edustaja osuuskaupan hallinnossa. Edustajisto tekee päätöksiä ja toimii äänitorvena, joka vie osuuskaupan johdolle asiakasomistajien kehitysajatuksia: ideoita ja toiveita lähialuetta koskeviin asioihin, kuten uusiin palveluihin, asiakasomistajien palkitsemiseen ja kuulemiseen sekä vastuullisuuden eri osa-alueisiin.

Millaiset omistajat, sellaiset edustajat

Se, millainen edustajistosta muodostuu, riippuu sinusta ja muista asiakasomistajista – vain teillä on äänioikeus osuuskauppavaaleissa, joissa edustajisto valitaan. Osuuskauppojen edustajisto on perinteisesti ollut asiakasomistajiensa näköinen. Yhteistä kaikille on kiinnostus osuuskaupan asioihin.

Edustajisto valitsee hallintoneuvoston ja vahvistaa tilinpäätöksen

Osuuskaupan edustajisto valitsee hallintoneuvoston, jonka tehtävä on valvoa osuuskaupan liiketoimintaa ja päättää mm. toiminnan laajuuden huomattavista muutoksista, vahvistaa strategia sekä valita hallitus ja toimitusjohtaja. Osuuskaupan edustajisto vahvistaa osuuskaupan tilinpäätöksen ja päättää, mitä taseen mahdollisesti osoittamalle ylijäämälle tehdään. Osuuskaupan edustajisto päättää myös mahdollisista sääntömuutoksista sekä fuusiohankkeista.

Suora henkilövaali

Pirkanmaan Osuuskaupan edustajisto valitaan ensimmäistä  kertaa suoralla henkilövaalilla. Tämä muutos on toteutettu jäsenten toiveesta. Suora henkilövaali toteuttaa nimenomaan osuustoiminnan ideaa. Suoravaali korostaa jäsenen roolia ja vaikutusvaltaa. Osuuskauppa on jäsenten, ei organisaatioiden yhteisö.

Suorassa henkilövaalissa ratkaisee vain kunkin ehdokkaan oma äänimäärä. Suorassa henkilövaalissa tulee olemaan jäsenalueittain vain yksi ehdokaslista, joka on laadittu ehdokasilmoitusten perusteella. Ehdokkaan läpipääsyyn vaikuttavat vain ehdokkaan henkilökohtaisesti saamat äänet.

Tutustu ehdokkaisiin

Jäsenalueet

Edustajistoon valitaan  yhteensä 60 edustajaa jäsenalueittain:

Jäsenalue 1: Pohjois-Pirkanmaa, 10 edustajiston jäsentä

Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämijärvi, Jämsä, Karvia, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Ruovesi, Virrat, Ylöjärvi

Jäsenalue 2: Etelä-Pirkanmaa, 21 edustajiston jäsentä

Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti

Jäsenalue 3: Tampere, 29 edustajiston jäsentä

Tampere

Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omalta jäsenalueeltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää ketä tahansa ehdokasta.

Ehdokkaina ovat

Jäsenalue 1: Pohjois-Pirkanmaa

Jäsenalue 2: Etelä-Pirkanmaa

Jäsenalue 3: Tampere

Pirkanmaan Osuuskaupan edustajisto valitaan suoralla henkilövaalilla. Suorassa henkilövaalissa on jäsenalueittain vain yksi ehdokaslista. Ehdokkaan läpipääsyyn vaikuttavat vain ehdokkaan henkilökohtaisesti saamat äänet.

Äänestä verkossa tai postitse

Jos äänestät postitse, käytä kirjeen alareunassa olevaa äänestyslippua. Irrota äänestyslippu kirjeen alalaidasta ja palauta täytettynä palautuskuoressa.

1. Jos äänestät verkossa, äänestys alkaa 4.3. klo 00.00 ja päättyy 20.3. klo 23.59.
2. Jos äänestät postitse, toimita äänestyslippu palautuskuoressa postiin viimeistään 20.3.2024.

Äänestää voi vain kerran

Palautuskuoressa on 2D-koodi, jonka avulla varmistamme, että jokainen äänestää vain yhden kerran. Älä peitä tai sotke 2D-koodia, koska silloin äänesi ei etene laskentaan asti. Koodia ei voida yhdistää annettuun ääneen. Verkossa useaan kertaan äänestäminen on estetty teknisin ratkaisuin. Mikäli epähuomiossa äänestit sekä verkossa että äänestyslipulla, jää verkossa antamasi ääni voimaan.

Kuka voi äänestää?

Olet äänioikeutettu, jos:

  • olet liittynyt Pirkanmaan Osuuskaupan jäseneksi viimeistään 31.12.2023
  • olet suorittanut Pirkanmaan Osuuskaupan osuusmaksun joko kokonaan (100 euroa) tai vähintään 20 euron osaosuusmaksun 31.12.2023 mennessä
  • olet täyttänyt 15 vuotta viimeistään 31.12.2023

Huomioithan, että ehdokkuus- ja äänioikeus on ainoastaan talouden jäsenellä eli asiakasomistajalla. Siis hänellä, joka on lunastanut osuuden Pirkanmaan Osuuskaupasta. Talouteen kuuluvilla eli rinnakkaiskorttien omaavilla ei ole äänioikeutta. Vaaliposti lähetetään taloutenne jäsenen eli asiakasomistajan nimellä.