Lähiruoka – pala Pirkanmaata kauppasi hyllyllä  

Paikallinen ruoantuotanto on meille Pirkanmaan Osuuskaupassa ensiarvoisen tärkeää, sillä omilta kulmilta tuleva ruoka on puhdasta ja luo alueellemme työpaikkoja. Lähiruokaa löytyy Pirkanmaan S-kaupoista jo 3 000 tuotteen verran – ja lisää tulee koko ajan. Lähde makumatkalle naapurustoon!

Toiveesta totta

Pirkanmaa on todellinen ruoan aarreaitta. Löydät alueemme Prismoista, S-marketeista ja Saleista jo yhteensä 170 paikallisen tuottajan rakkaudella kasvattamaa ja valmistamaa ruokaa, kuten ihania juustoja, herkullisia leipomotuotteita, lihavalmisteita ja panimojuomatuotteita.

Olemme Pirkanmaan Osuuskaupalla tehneet jo pitkään työtä monipuolisen lähiruokavalikoiman eteen. Missiomme sai lisäpontta edustajiston vaaleissa vuonna 2019, kun ehdokkaiden suurin toive oli saada kauppoihin lisää lähellä tuotettua ruokaa. Tämä toive muuttui vastuullisuuslupaukseksi, joka ohjaa nyt toimintaamme vahvemmin kuin koskaan. Haluamme tehdä lähiherkkujen ostamisesta sinulle inspiroivaa ja entistä helpompaa.

Ikioma ja samalla Suomen ainoa lähiruokalähettiläämme Elina Kaukonen etsii jatkuvasti kiinnostavia pientuottajia Pirkanmaan alueelta ja auttaa ammattitaidolla valmistetut lähituotteet myymälöidemme hyllyille, suuremman asiakaskunnan tietoisuuteen. Elinan työtä on myös suunnitella, mihin myymälöihin lähituotteet kannattaa logistisesti sijoittaa, jotta ympäristöhyöty olisi mahdollisimman suuri. Elinan herkulliseen työhön ja paikallisiin lähiruokauutuuksiin pääset kurkistamaan Lähiruokalähettiläs-tilillä.

 

Tulee läheltä, kantaa kauas

Hyvinvointi ja sen mahdollistaminen on meille pokkilaisille sydämen asia. Valitsemalla ostoskoriin lähiruokaa teet hyvää niin itselle, ympäristölle kuin koko Pirkanmaalle.

  • Lähiruoka on vähemmän kuljetettua ja vähemmän varastoitua. Paikallisten herkkujen suosiminen on hyvä tapa vähentää hiilijalanjälkeä.
  • Kotimainen ruoka päihittää puhtausvertailussa ulkomaisen. Lähiruoka valmistetaan usein samana päivänä ja tuodaan tuoreena kauppaan.
  • Valitsemalla lähiruokaa tuemme paikallista ruoantuotantoa ja pirkanmaalaista elinkeinoelämää. Kauaskantoisilla valinnoilla takaamme maakuntamme yrittäjien elannon myös jatkossa.

Mikä lasketaan lähiruoaksi?

Asiakkaitamme mietityttää välillä se, mikä luetaan lähiruoaksi ja mikä ei. Tunnistat pirkanmaalaisen lähiruoan S-kaupoissa omasta tunnuksesta hyllyn reunassa. Se on merkki pirkanmaalaisesta lähiruoasta, jonka olemme määritelleet näin:

  • Lähiruokaa on Pirkanmaalla tai sen välittömässä läheisyydessä tuotettu ruoka.
  • Lähiruoan raaka-aine jalostettuun tuotteeseen voi tulla ulkomailta, esim. suklaa ja kahvi.
  • Lähiruoka luo työpaikkoja Pirkanmaalle ja vahvistaa alueen taloutta ja työllisyyttä.
  • Lähiruokaa valmistava yritys voi olla pieni tai suuri.

Lähiruokaa ei ole  

  • Pirkanmaalaisen maahantuojan tuotteet, joita ei ole jalostettu Pirkanmaalla.
  • Pirkanmaan ulkopuolella valmistetut tuotteet, esim. poronliha Rovaniemeltä.

Lähiruoan kotipesä

Haluatko tutustua Pirkanmaan Osuuskaupan S-marketien lähiruokavalikoimaan kotisohvaltasi? Tutustu herkullisiin paikallisiin tuotteisiin lähiruuan kotipesässä!

Etsimme jatkuvasti uusia lähiruokia Pirkanmaan Osuuskaupalle

Onko sinulla maukas hittituote, joka haluaisit kauppojemme hyllylle? Vai tunnetko paikallisen tuottajan, jonka tuotteesta meidän pitäisi ehdottomasti tietää? Lähiruoka on asiakkaidemme kestosuosiossa, ja myös me Pirkanmaan Osuuskaupalla olemme aina kiinnostuneista maistuvista lähiruokauutuuksista. Ota yhteyttä lähiruokalähettiläs Elina Kaukoseen:

elina.kaukonen@sok.fi, 010 767 2557

Lähiruokaa Pirkanmaalta

Suomen ainoa lähiruokalähettiläs tietää tekevänsä tärkeää työtä

Näin lähiruoka tekee hyvää

Puhdasta kotiseuturuokaa, jolla on tarina

Lähiruokalähettiläs Elina etsii uusia tuotteita kauppoihin

Lähiruokalähettiläs toi kauppoihin sata uutta tuotetta Pirkanmaalla

Lähiruoalla on aina tarina

Kiistelty raakamakkara, raittiin kamreerin spritzer, laulujen hapankaali