MEILLÄ ON POKKAA JA SYDÄNTÄ

Meillä ihmiset tulevat kaikessa ensin. Olemme pakanneet yrityksemme arvot reseptiin:

Meillä on pokkaa ja sydäntä luoda yhdessä helpompia hetkiä ja hyvinvointia. Paremmin ja ylivertaisesti.

Tähtäämme erinomaiseen työntekijäkokemukseen. Vastuullisena työnantajana huolehdimme, välitämme, panostamme hyvinvointiin ja kohtelemme kaikkia tasa-arvoisesti. Arvostamme avointa palautteenanto- ja viestintäkulttuuria toimintamme kehittämiseksi yhdessä henkilökuntamme kanssa.

Vuoden 2022 työyhteisötutkimuksemme mukaan noin 90% pokkilaisista on valmiita suosittelemaan meitä työnantajana!

Tarjoamme S-ryhmän erinomaisten, koko Suomen kattavien henkilökuntaetujen (mm. -25% ravintolakäynnistä) lisäksi myös paikallisia etuja, kuten edullisia leffalippuja ja henkilökunnan ostoetuja.

AVOIMET KESÄTYÖPAIKAT

Hakuajat vuonna 2024

Yli 18-vuotiaat: hakuaika päättynyt 31.1.2024 

Kesäpätkä 15-17-vuotiaille: 19.2.-3.3.2024

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu 14-17-vuotiaille: 18.-31.3.2024

Päivitämme lisätietoja viimeistään ensimmäisenä hakupäivänä. Tältä sivulta löydät myös hakulinkit. Pysythän kuulolla! 💚

KESÄTYÖ ON MAHDOLLISUUS OPPIA UUTTA

Kuka tahansa voi hakea kesätöitä. Emme edellytä aiempaa kokemusta tai koulutusta, vaan tarjoamme kattavan perehdytyksen työtehtäviimme ja mahdollisuuden oppia uutta. Meillä kesätyölle ei ole myöskään yläikärajaa.

Kesätyössä opit tärkeitä asiakaspalvelu- ja työelämätaitoja, joista on hyötyä myös myöhemmin!

"Kesätyön ansiosta olen saanut lisää rohkeutta sekä oppinut luottamaan itseeni ja kykyihini enemmän - sekä saanut tutustua monenlaisiin ihmisiin."
"Menin täysin epämukavuusalueelleni ja ilokseni huomasin sen muuttuneen mukavaksi ja tuoneen mulle paljon rohkeutta."

"Oli aivan mahtavaa päästä teille kesätyöntekijäksi! Siitä jäi aivan upea kokemus ja auttoi paljon omaa uraani ajatellen. Viihdyin todella hyvin ja tykkäsin kuinka annettiin hyvin vastuuta."

TUTUSTU KESÄTÖIHIN

Tallenne on alkuvuodesta 2023, joten esimerkiksi siinä esitetyt tuntipalkat ovat päivittyneet. Ajan tasalla olevaan palkkaukseen pääset tutustumaan "Usein kysyttyä" -osiossa.

KESÄÄSI SOPIVA TYÖ

Kesätyö yli 18-vuotiaille

 • Hakuaika päättynyt 31.1.2024. 
 • Tutustu työtehtäviimme.
 • Täytäthän lomakeen huolellisesti.
 • Useamman kuukauden mittainen kesätyö, joka sijoittuu joustavasti touko-syyskuulle.
 • Kesätyöhön valitun henkilön tulee olla 18-vuotias 1.6. mennessä.
 • Osa työsuhteista alkaa kuitenkin jo aiemmin kevään aikana esimerkiksi ilta- ja viikonlopputyönä.
 • Työsuhteet ovat määräaikaisia (15-30 t/vko) myyjän, liikennemyymälä- tai ravintolatyöntekijän, tarjoilijan sekä kokin työtehtäviä.
 • Tuntipalkkainen työ kaupassa alkaen 10,30 €/t (1.6.2024 alkaen 10,58 €/t). Ravintoloissa sekä liikennemyymälöissä yli 18-vuotiailla työntekijöillä alkaen 11,38 €/t. Tuntipalkan määrään vaikuttavat aiempi kokemus ja koulutus. Huomaathan lisäksi, että maksettavaan palkkaan vaikuttavat mahdolliset vuorokohtaiset lisät ja korotukset (mm. ilta- ja lauantailisät sekä sunnuntai- tai pyhätyön korotukset).
 • Tarvitsemme lisäksi kesätyöntekijöitä erityisaloille floristin, parturi-kampaajan, kosmetologin ja S-Pankin palvelumyyjän työnkuviin.
 • Pirkanmaan Osuuskaupassa on erinomaiset lisätyömahdollisuudet ja lisävuoroja voi ottaa vastaan useammasta eri toimipaikasta (joita on muuten yhteensä 114!)
 • Kesätyö on usein monelle ponnahduslauta pidempiaikaiseen työsuhteeseen, esimerkiksi välivuodeksi, opintojen oheen tai miksei ihan omaksi alaksi asti.
 • Vuonna 2023 työllistimme yli 600 kesätyöntekijää pidempään määräaikaiseen kesätyöhön.
 • Tutustu useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Kesäpätkä 15-17-vuotiaille

 • Hakuaika päättynyt 3.3.2024.
 • 4-6 viikon mittainen kesätyöharjoittelu sijoittuen pääsääntöisesti kesäkuun alusta elokuun loppuun.
 • Kesäpätkään valitun henkilön tulee olla 15-vuotias 1.6. mennessä.
 • Loistava mahdollisuus esimerkiksi edellisenä kesänä Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelun suorittaneelle.
 • Tunteja 15-20 t/vko kaupassa. Ravintolassa tai liikennemyymälässä 45-60 t/3vkoa.
 • 4-6 tunnin työpäiviä 3-5 kertaa viikossa.
 • Työ on vuorotyötä, joka sijoittuu klo 8-20 välille.
 • Tuntipalkkainen työ kaupassa alkaen 10,30 €/t ja ravintoloissa sekä liikennemyymälöissä alkaen 9,10 €/t. Lisäksi mahdolliset vuorokohtaiset lisät ja korotukset.
 • Työtehtävät sisältävät kaupassa mm. kuormanpurku- ja hyllytystyötä, asiakaspalvelua, pullokoneen hoitamista ja siisteyden ylläpitämistä.
 • Työtehtävät ravintolassa sisältävät mm. asiakaspalvelua, pöytien kattamista, vitriinituotteiden valmistamista, astiahuoltoa, siisteyden ylläpitämistä sekä muita arjen avustavia tehtäviä.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu 14-17-vuotiaille

 • Hakuaika päättynyt 31.3.2024. 
 • Tutustu ja tienaa on 14-17-vuotiaille tai saman kalenterivuoden aikana 14 vuotta täyttäville peruskoululaisille, 10-luokkalaisille, TUVA- ja TELMA-koulutuksiin osallistuville sekä lukiolaisille tarkoitettu kesäharjoitteluohjelma.
 • Kesäharjoittelun aikana on tarkoitus tutustua kaupan, ravintolan, kahvilan tai liikennemyymälän työtehtäviin.
 • Tutustut työelämään ja yritystoimintaan kahden viikon (10 työpäivää) harjoittelussa. Harjoittelu on suoritettava yhdessä jaksossa.
 • Päivittäinen työaika on kuusi (6) tuntia. Työvuoro alkaa aikaisintaan klo 8 ja päättyy viimeistään klo 18.
 • Kesä- tai heinäkuulle ajoittuvan tutustumisjakson palkka vuonna 2024 on 395€. Hakemuslomakkeella pääset valitsemaan sinulle mieleisen ajankohdan neljästä ajankohdasta. Pyrimme ottamaan toiveesi huomioon mahdollisuuksien mukaan.
 • Kesällä 2024 Pirkanmaan Osuuskauppa työllistää kesäharjoitteluohjelmaan 640 pirkanmaalaista nuorta.
 • Olemme kaikkiin hakemuksen jättäneisiin yhteydessä sähköpostitse. Varmistathan yhteystietosi oikeellisuuden hakemuksellasi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä.

 

HAKEMINEN

1. Hakemuksen lähettäminen

Täytä hakemuslomake huolellisesti. Voit kirjata aiemman kokemuksesi hakemuslomakkeelle tai liittää CV:si. Lähetettyäsi hakemuksen saat automaattisen vahvistusviestin sähköpostiisi.

Voimme huomioida vain järjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

 

2. Odota rekrytoijan yhteydenottoa

Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana ja olemme yhteydessä kaikkiin hakemuksen jättäneisiin viimeistään kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä.

Seuraathan aktiivisesti viestintäämme sähköpostitse. Saatamme olla sinuun yhteydessä myös puhelimitse.

3. Kutsu haastatteluun

Osa kesätyöehdokkaista etenee haastatteluun hakemuksen perusteella.

Haastatteluvalintoihin vaikuttaa hakemus, kesän ajan käytettävyys ja mahdollisuudet käydä töissä eri toimipaikoissa. Lisäksi katsomme eduksi aiemman kokemuksen.

4. Haastattelu

Pyrimme järjestämään haastattelun hakemuslomakkeesi toiveiden mukaisesti.

Tarkemmat ohjeet haastattelua koskien saat jo haastattelukutsun yhteydessä.

Saat haastatteluvastauksen ja mahdollisen tiedon etenemisestä esihenkilön jatkohaastatteluun sähköpostitse.

 

5. Valinta

Saat tiedon jatkohaastattelun tuloksesta rekrytoivalta esihenkilöltä. Mikäli olet tullut valituksi kesätyöhön, pääsette tämän jälkeen sopimaan työn aloitusjärjestelyistä.

Työ alkaa kesätyöntekijöille yhteisissä perehdytyspäivissä.

Onneksi olkoon - sinustakin tulee pokkilainen ja saat yli 3000 työkaveria!

 

TOIMENKUVAT

Kaupoissa teemme vaihtelevaa ja fyysistäkin voimaa vaativaa vuorotyötä. Kaupan työ sopii henkilölle, joka pitää nopeatempoisesta ja tavoitteellisesta työstä sekä nauttii asiakaspalvelusta. Palvelemme asiakkaitamme laajoin aukioloajoin ja osa kaupoistamme onkin auki kellon ympäri. Panostamme kattavaan ja laadukkaaseen perehdytykseen sekä erinomaiseen asiakas- ja työntekijäkokemukseen. Kaupan työssä pääsee pitkälle, kun on innokkuutta oppia uutta ja aitoa asiakaspalveluasennetta.

Sale

Sale-myymälät ovat paikka reippaalle moniosaajalle. Myyjän tehtävät Salessa sisältävät pääasiassa sekä kassatyöskentelyä että tavoitteellista kuormanpurku- ja hyllytystyötä. Työhön kuuluu lisäksi Veikkaus-palveluiden myyntiä sekä mahdollisesti paistopisteen tuotteiden valmistusta sekä Postin palvelut. Salessa pääset ottamaan vastuun koko myymälästämme, sillä osassa myymälöistä työskentelemme ajoittain myös yksin. Sale-työskentely mahdollistaa tutustumisen kaikkiin ruokakaupan arjen työtehtäviin. Muutamassa Salessa henkilökuntamme pääsee keräilemään asiakkaan verkkokaupasta tilaamat ostokset sympaattisiin Sale-robotteihin.

S-market

Työtehtävien monipuolisuus on S-marketin työn suola ja sen ansiosta yksikään päivä ei ole samanlainen. Työpäiväsi saattaakin koostua vaihtelevasti päivittäistavaraosaston tavoitteellisesta kuormanpurku- ja hyllytystyöstä, paistopisteen tuotteiden valmistamisesta ja kassatyöstä. Työssämme korostuu ripeys, tarkkuus ja vastuullisuus. Tuoreus ja saatavuus ovat meille sydämen asia. Työtehtävämme sisältävät myös Veikkauksen palveluiden myyntiä, ikärajavalvontaa, itsepalvelukassoilla asiakkaiden ohjaamista sekä tuotteiden saldonhallintaa. Muutamassa S-marketissa myyjämme keräilevät asiakkaiden ruoan verkkokaupasta ostamia tuotteitaan noudettavaksi. Lisäksi kuudessa S-marketissa on Ruokatori-palvelupiste, jossa ruoan ammattilaiset valmistavat ja myyvät asiakkaillemme tuoreita ruokatuotteita. Teemme vaihtelevaa vuorotyötä ja työtehtävämme vaihtelevatkin aamu- ja iltavuorojen mukaan.

Prisma

Prismat ovat työyhteisöiltään suurimpia toimipaikkojamme. Kassaosastolla myyjät vastaavat ripeästä palvelusta ja tarkasta rahaliikenteestä. Veikkaus-, toto- ja postiasioissa palvelevat infopisteen myyjät.

Päivittäistavaraosasto on paikka myyjälle, joka pitää nopeatempoisesta ja fyysisestä kuormanpurku- ja hyllytystyöstä. Työvuorot alkavat usein aikaisin aamulla, yleensä kello kuudelta.

Käyttötavaraosastolla myyjältä edellytetään asiantuntemusta tai vahvaa kiinnostusta osaston valikoimasta (esim. pukeutuminen, rakentaminen ja remontointi, viihde ja kodintekniikka, puutarha ja piha, urheilu).

Ruokatori-palvelupisteissä myyjän tehtävät sisältävät salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti, lihan ja kalan käsittelyä, sekä aktiivista myyntityötä. Emme edellytä sinulta valmista osaamista, sillä tarjoamme sinulle kattavan perehdytyksen. Ruokatori-työssä aito halu tehdä aktiivista asiakaspalvelu- ja myyntityötä ratkaisee.

➡ Tutustu Ruokatori-myyjän työhön videolta.

Myyjän palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

 

USEIN KYSYTTYÄ

Haemme tiimeihimme kesävahvistuksia määräaikaisiin (15-30 t/vko) työsuhteisiin myyjien, liikennemyymälä- ja ravintolatyöntekijöiden, tarjoilijoiden sekä kokkien työtehtäviin. Tarvitsemme lisäksi kesätyöntekijöitä erityisaloille floristin, parturi-kampaajan, kosmetologin ja S-Pankin palvelumyyjän työnkuviin. Osuuskaupassa on erinomaiset lisätyömahdollisuudet ja lisävuoroja voi ottaa vastaan useammasta eri toimipaikasta (joita on muuten yhteensä 114!).

Tietyissä työtehtävissä edellytämme 18 vuoden ikää. Näihin lukeutuvat sellaiset työtehtävät, jotka sisältävät esimerkiksi anniskelua, yötyötä, yksintyöskentelyä tai ikärajavalvottujen tuotteiden itsenäistä myyntiä. Ammattiin opiskelevia (kuten tarjoilija tai kokki) ikäraja ei koske.

Pidempään kesätyöhön palkatun tulee täyttää 18 vuotta 1.6.2024 mennessä.

Pirkanmaan reuna-alueilla olevien toimipaikkojen osalta pyrimme huomioimaan myös 17-vuotiaat hakijat, mikäli työtä on mahdollista järjestää toimipaikassa nuoren työntekijän työajat ja tehtävät huomioiden.

Työsuhteet sijoittuvat pääsääntöisesti kesäkuun alusta elo- tai syyskuun loppuun. Osa työsuhteista alkaa kuitenkin jo aiemmin kevään aikana esimerkiksi ilta- ja viikonlopputyönä. Muun muassa pääsiäinen ja vappu ovat sesonkeja, jolloin tarvitsemme lisävahvistusta työvuoroihimme. Kesätyö on usein monelle ponnahduslauta pidempiaikaiseen työsuhteeseen, esimerkiksi välivuodeksi, opintojen oheen tai miksei ihan omaksi alaksi asti.

Kyllä, olemme yhteydessä jokaiseen hakemuksen jättäneeseen ja viestimme rekrytointiprosessin etenemisestä. Varmistathan siis sähköpostiosoitteesi oikeellisuuden hakemuksessasi ja tarkkaile postilaatikkoasi. Olethan myös tarkkana, ettei viestimme eksy roskapostikansioosi. Jatkohaastatteluun edenneille hakijoille rekrytoiva esihenkilö ilmoittaa valintapäätöksestään joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Tahtotilamme on huomioida työvuorotoiveesi mahdollisimman hyvin. Voit esittää työvuorotoiveita esihenkilöllesi. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi illat, pyhäpäivät ja viikonloput ovat tärkeää kaupankäyntiaikaa, joten aina emme voi järjestää niitä vapaaksi.

Tuntipalkkainen työ kaupassa alkaen 10,30 €/t (1.6.2024 alkaen 10,58 €/t). Ravintoloissa sekä liikennemyymälöissä yli 18-vuotiailla työntekijöillä alkaen 11,38 €/t. Tuntipalkan määrään vaikuttavat aiempi kokemus ja koulutus. Huomaathan lisäksi, että maksettavaan palkkaan vaikuttavat mahdolliset vuorokohtaiset lisät ja korotukset (mm. ilta- ja lauantailisät sekä sunnuntai- tai pyhätyön korotukset).

Kaupan toimipaikkojen osalta noudatamme Kaupan alan työehtosopimusta.

Ravintoloiden sekä liikennemyymälöiden kohdalla noudatamme MaRan työehtosopimusta.

Kesäpätkän palkkaus: tuntipalkkainen työ kaupassa alkaen 10,30 €/t ja ravintoloissa sekä liikennemyymälöissä alkaen 9,10 €/t. Lisäksi mahdolliset vuorokohtaiset lisät ja korotukset.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman (2vko) palkka vuonna 2024 on 395 €.

 

Mikäli käsittelet työssäsi pakkaamattomia elintarvikkeita, tulee sinulla olla hygieniapassi. Tällaisia tehtäviä ovat ravintolatyöntekijät, kokit, Ruokatorilla työskentelevät myyjät ja tarjoilijat. Hygieniapassin suorittaminen onnistuu myös veloituksetta yhteistyökumppanimme kautta.

Mikäli työtehtäviisi sisältyy itsenäistä anniskelutyötä (pubit ja baarit), sinulla tulee olla anniskelupassi. Myös anniskelupassin suorittaminen onnistuu veloituksetta yhteistyökumppanimme kautta.

Ei hätää, mahdollisuuksia on monia! Vastaanotamme vuosittain tuhansia hakemuksia kesätyöpaikkoihimme. Haemme jatkuvasti uusia osaajia, joten seuraathan avautuvia työtehtäviämme osoitteessa www.pokrekry.fi.

Huomioithan, että meillä työskentely onnistuu myös yhteistyökumppaneidemme, kuten Eezyn ja Baronan kautta, joten tutustuthan myös heidän mahdollisuuksiin.

KYSYTTÄVÄÄ KESÄREKRYTOINNISTA?

Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse pokrekry@eezy.fi tai rekrytointi.pirkanmaa@sok.fi. 

Huomioithan, että emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse.

Tutustu arkeemme:

S-ryhmän avoimet kesätyöpaikat


Tutustu alla olevasta linkistä myös S-ryhmän muihin avoimiin kesätyömahdollisuuksiin!