Pirkanmaan Osuuskaupan oma nalle on Soma


Minun nimeni on Soma ja olen pehmoinen, iloinen ja reipas Oman kaupan nalle. Minä rakastan ruokaa ja haleja. Olen kotoisin metsästä, tuosta ihan läheltä.

Olen aina tykännyt oikein erityisesti hyvästä ruuasta ja kivoista kavereista, etenkin niistä pienistä, iloisista ja hauskoista ihmisistä, joita kutsutaan lapsiksi. Siksi päätin muuttaa tänne Omaan kauppaan asumaan. Täällä on tosi paljon ihania, värikkäitä ruokia, joita tutkin mielelläni kiikareillani. Lisäksi täällä käy usein lapsia.

Heidän kanssaan hassuttelen ja juttelen joka päivä. Joskus me jutellaan lempiruuista, joskus lasten lempileikeistä. Joskus, jos jollekin lapselle tulee harmi kauppareissulla, niin hän ilahtuu ja harmi menee pois kun hän näkee minut tai minun kuvani. Minua saa myös aina halia. Muistinko kertoa, että rakastan ruokaa ja haleja? Pidän erityisesti hedelmä- ja vihannesosastosta, sieltä löytyy aina uusia herkkuja.

Tiesitkö, että saan värikkäistä ruuista supervoimia? Kyllä! Kun syön värikkäitä ruokia, pystyn hyppimään aina vain korkeammalle ja jaksan juosta kovempaa ja kiipeillä vaikka kattoon asti.

Haluan kannustaa kaikkia lapsia maistamaan rohkeasti värikkäitä ruokia! Ruokia voi myös haistella, tunnustella ja kuulostella. Oletko huomannut, miten hauskalta vaikkapa kurkku kuulostaa korvissa kun sitä pureskelee?

Minun lempivärejäni ovat keltainen ja punainen. Ne värit löytyvät myös paidastani. Lisäksi paidassani on S-kirjain, sillä nimeni Soma alkaa S:llä.

Tiesitkö, että myös supervoima alkaa S:llä? Aika hauskaa! Minusta on kivaa miettiä, mitkä ruuat ovat keltaisia ja punaisia. Keltaisia ovat ainakin banaanit ja punaisia tomaatit. Keksitkö sinä muita keltaisia ja punaisia ruokia?

Koska rakastan ruokaa, niin tykkään tietysti myös herkutella. Joskus käyn ravintolassa ja se vasta on hauskaa! Siellä pitää jaksaa istua paikallaan ja käyttäytyä hyvin, mutta palkinnoksi saa tosi hyviä herkkuja, jotka on valmistanut ihan oikea kokki ja kiva tarjoilija tuo ne pöytään.

Kaupassakin pitää käyttäytyä hyvin. Se on lapsille joskus vaikeaa, mutta minä autan mielelläni.

Toisinaan voi olla vaikka jonoa kassalle tai sitten näkee jotain tosi kivaa ja herkullista, jota aikuiset eivät anna ostaa. Silloin voi tulla harmi. No, jokaiselle tulee joskus harmi, mutta minulla on paljon kivoja vinkkejä, millä sen harmin voi saada menemään pois. Mietipä vaikka sitä, että saat pakata värikkäät vihannekset pieneen omaan kassiin, jossa on minun kuvani. Aika hauskaa! Voit ottaa oman kauppakassisi aina uudestaan ja uudestaan mukaan kauppaan.

Vierailen mielelläni muissakin kaupoissa, joten älä ihmettele, jos en ole aina paikalla juuri sinun lähikaupassasi. Jos tutkit oikein tarkkaan, voit kuitenkin löytää kuvan minusta kauppareissun varrelta. Mahdatkohan löytää sen?

Tarinoita Täti Taikakynän kertomana

Täti Taikakynä on satutaiteilija, joka kertoo kuvitettuja tarinoita. Täti Taikakynä on Soma-nallen ystävä ja nämä tarinat kertovat Soma-nallen seikkailuista.

Katso videolta tarinoita Soma-nallen kauppareissusta, pirteistä pirtelöjuhlista sekä hauskasta makuraadista. Voit myös tulostaa tarinoihin liittyviä värityskuvia ja leikkejä. Ympyräpohjalle voit itse kuvittaa tarinan Täti Taikakynän kanssa!

Tervetuloa tarinoiden maailmaan!

Soma-nallen leikkisä kauppareissu

Soma-nallen makuraati

Soma-nallen pirteät pirtelöjuhlat

Tulosta tästä ihania Soma-nallen värityskuvia