Sale-pyörä

Saletisti kivoin tapa kokea kesä-Tampere!

Tampereen virallisten kaupunkipyörien, Sale-pyörien, kausi polkaistiin keskiviikkona 23.6. käyntiin, kun ensimmäiset kulkupelit vietiin pyöräasemille. Alkuvaiheessa kaupunkipyöräverkostossa on noin 200 pyörää ja 25 pyöräasemaa keskustan alueella. Loput 500 pyörää ja 45 asemaa otetaan käyttöön vaiheittain heinäkuun aikana. Palvelun saa käyttöön lataamalla Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksen Google Playsta tai App Storesta.

Kaupunkipyöräjärjestelmästä vastaa Tampereen kaupunki. Pirkanmaan Osuuskauppa on Sale-brändillään kaupunkipyöräjärjestelmän brändäys-, markkinointi- ja mainoskumppani.

Sale-pyörä-päivää juhlitaan elokuussa

Koko kaupunkipyöräkautta juhlistavaa Sale-pyörä-päivää vietetään Keskustorin kupeessa lauantaina 28.8. kello 15 alkaen. Kyseessä on koko perheen ilmaistapahtuma, joka näkyy ja kuuluu myös verkossa – ohjelmaa pääsee seuraamaan etäyhteyksin Pirkanmaan Osuuskaupan Facebook-livessä. Katso koko ohjelma skrollaamalla alas.

Liity Sale-pyörä-päivän tapahtumaan Facebookissa!

SALE-PYÖRÄ-PÄIVÄ JUGENDTORILLA LAUANTAINA 28.8.
klo 15.00 // Tapahtuman avaus
klo 15.10 // Miro Mantere esittää: musiikkia Sale-pyörillä
klo 15.20 // Pyöränkellon soittamisen epävirallinen maailmanennätys
klo 16.30 // Motoriikka-Miikka taituroi Sale-pyörällä
klo 17.00 // Näin Sale-pyörä toimii
klo 17.30 // Miro Mantere esittää: musiikkia Sale-pyörillä
klo 18.00 // Näin Sale-pyörä toimii
klo 18.30 // Motoriikka-Miikka taituroi Sale-pyörällä
klo 20.00 // Sale-pyörän stunt Näsinneulasta – seuraa livestriimiä tapahtuman jättinäytöltä tai Pirkanmaan Osuuskaupan Facebookissa!
Tapahtumassa onnenpyörä ja ilmapallojen jakoa!

 


 

Kaupunkipyörän hinnasto

5 €/päivä (24 h) 
10 €/viikko (7 vrk) 
25 €/kausi (31.10. asti)

Kaikki vaihtoehdot sisältävät rajattoman määrän korkeintaan 30 min matkoja. Käyttöoikeus on voimassa heti maksuhetkestä alkaen.

Jos haluat ajaa pyörällä ilman lisämaksuja pidempään kuin 30 minuuttia, palauta pyörä asemalle ja kuittaa matka lopetetuksi sovelluksessa. Voit aloittaa uuden matkan samalla tai eri pyörällä.

Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia yhtäjaksoisesti, sinulta veloitetaan lisämaksu 1 €/30 min. Esimerkiksi jos ajat yhtäjaksoisesti 45 minuuttia, veloitetaan sinulta 15 minuutin ylityksestä 0,50 €. Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Jos aika ylittyy, veloitetaan 80 euron viivästymismaksu.

Käyttäjä voi ottaa käyttöön vain yhden kaupunkipyörän kerrallaan. Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä erikseen ja hankkia oma käyttöoikeus. 

Näin otat kaupunkipyörän käyttöösi

1. Lataa sovellus ja rekisteröidy
a) Lataa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus älypuhelimeesi sovelluskaupasta (Google Play tai App Store). Rekisteröidy käyttäjäksi sovelluksessa.
b) Rekisteröitymiseen tarvitset yhteystietosi ja maksukorttisi tiedot. Osta käyttöoikeus (päivä, viikko tai kausi).

Huom! Käyttäjä voi ottaa käyttöön vain yhden kaupunkipyörän kerrallaan. Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä erikseen ja hankkia oma käyttöoikeus.

2. Ota käyttöön
Avaa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus ja skannaa kaupunkipyörän lukossa oleva QR-koodi sovelluksen avulla. Lukitus aukeaa ja matkasi voi alkaa.

3. Aja
Voit ajaa 30 minuuttia kerrallaan ilman lisämaksuja. Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia, maksukortiltasi veloitetaan hinnaston mukainen lisämaksu. Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Tämän yli menevästä ajasta peritään 80 euron viivästymismaksu.

4. Palauta
a) Palauta pyörä mille tahansa kaupunkipyöräasemalle.
b) Kiepauta punainen vaijeri telineen ympäri ja kiinnitä se pyörän lukkoon. Jos asema on täynnä, voit lukita pyörän kiinni toiseen pyörään.
c) Valitse sovelluksesta ”Lopeta matka” ja odota, että saat kuittauksen matkan päättymisestä. Jos palautus ei heti onnistu, yritä rauhassa uudestaan.

Kaikki kaupunkipyöräasemat näkyvät sovelluksen kartalla.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin ja lisätietoihin osoitteessa nysse.fi/kaupunkipyorat.

Ongelmatilanteet

Kaikissa vahinko- ja ongelmatilanteissa auttaa asiakaspalvelu (ks. seuraava kohta), johon saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Jos kyseessä on hätätilanne ja poliisia tai ambulanssia tarvitaan kiireellisesti paikalle, soita yleiseen hätänumeroon 112. Ilmoita tämän jälkeen tapahtuneesta asiakaspalveluun. Jos pyörä varastetaan, tapahtuneesta tulee ilmoittaa heti asiakaspalveluun ja poliisille.

Kaupunkipyörien asiakaspalvelu

Ma–pe 8–18, la–su 9–17
Puh. 010 309 4232