Sale-pyörä

Saletisti kivoin tapa kokea kesä-Tampere!

Tampereen virallisten kaupunkipyörien, Sale-pyörien, ensimmäinen kausi polkaistiin käyntiin kesällä 2021. Verkostoon kuuluu yhteensä noin 700 kaupunkipyörää ja 70 asemaa, ja se ulottuu lännessä Pyynikille, idässä Kauppiin, Kissanmaalle ja Kalevaan, pohjoisessa Rauhaniemeen ja etelässä Hatanpäälle. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista sekä vapaana olevista pyöristä näkyy Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa.

Kaupunkipyöräjärjestelmästä vastaa Tampereen kaupunki. Pirkanmaan Osuuskauppa on Sale-brändillään kaupunkipyöräjärjestelmän brändäys-, markkinointi- ja mainoskumppani.

Loppukausi 27.8. alkaen etuhintaan 15 € (norm. 25 €)

Hinnanalennus näkyy sovelluksessa automaattisesti. Alennettu hinta on voimassa pyöräilykauden päättymiseen eli 31.10.2021 asti. Vuorokauden ja viikon käyttöoikeuksien hinnat pysyvät ennallaan.

Uusia kaupunkipyöräasemia avattiin syyskuussa

Härmälään avattiin syyskuussa kaupunkipyöräasemat Haapakujalle, Härmälänpuistoon, Lentokonetehtaankadulle, Messukeskukselle, Sisunaukiolle, Talvitielle ja Valmetinkadulle. Lisäksi on avattu kaupunkipyöräasemat Hervannan valtaväylän itäpuolelle Ali-Huikkaantielle, Ritakadun ja Sudenkadun risteykseen, Takahuhdintie ja Uudenkylänkadulle sekä Taysin alueelleratikan päätepysäkin läheisyyteen. Asemien tarkat sijainnit löytyvät Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksesta.

Sale-pyörä-päivä siirtyy 2022

Elokuulle 2021 suunniteltu Sale-pyörä-päivä siirtyy vallitsevasta koronatilanteesta johtuen kesälle 2022. Kaupunkipyörät ovat kuitenkin käytössäsi koko kauden aina lokakuun loppuun asti.

Kaupunkipyörän hinnasto

5 €/päivä (24 h) 
10 €/viikko (7 vrk) 
15 €/kausi (31.10. asti)

Kaikki vaihtoehdot sisältävät rajattoman määrän korkeintaan 30 min matkoja. Käyttöoikeus on voimassa heti maksuhetkestä alkaen.

Jos haluat ajaa pyörällä ilman lisämaksuja pidempään kuin 30 minuuttia, palauta pyörä asemalle ja kuittaa matka lopetetuksi sovelluksessa. Voit aloittaa uuden matkan samalla tai eri pyörällä.

Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia yhtäjaksoisesti, sinulta veloitetaan lisämaksu 1 €/30 min. Esimerkiksi jos ajat yhtäjaksoisesti 45 minuuttia, veloitetaan sinulta 15 minuutin ylityksestä 0,50 €. Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Jos aika ylittyy, veloitetaan 80 euron viivästymismaksu.

Käyttäjä voi ottaa käyttöön vain yhden kaupunkipyörän kerrallaan. Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä erikseen ja hankkia oma käyttöoikeus. 

Näin otat kaupunkipyörän käyttöösi

1. Lataa sovellus ja rekisteröidy
a) Lataa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus älypuhelimeesi sovelluskaupasta (Google Play tai App Store). Rekisteröidy käyttäjäksi sovelluksessa.
b) Rekisteröitymiseen tarvitset yhteystietosi ja maksukorttisi tiedot. Osta käyttöoikeus (päivä, viikko tai kausi).

Huom! Käyttäjä voi ottaa käyttöön vain yhden kaupunkipyörän kerrallaan. Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä erikseen ja hankkia oma käyttöoikeus.

2. Ota käyttöön
Avaa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus ja skannaa kaupunkipyörän lukossa oleva QR-koodi sovelluksen avulla. Lukitus aukeaa ja matkasi voi alkaa.

3. Aja
Voit ajaa 30 minuuttia kerrallaan ilman lisämaksuja. Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia, maksukortiltasi veloitetaan hinnaston mukainen lisämaksu. Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Tämän yli menevästä ajasta peritään 80 euron viivästymismaksu.

4. Palauta
a) Palauta pyörä mille tahansa kaupunkipyöräasemalle.
b) Kiepauta punainen vaijeri telineen ympäri ja kiinnitä se pyörän lukkoon. Jos asema on täynnä, voit lukita pyörän kiinni toiseen pyörään.
c) Valitse sovelluksesta ”Lopeta matka” ja odota, että saat kuittauksen matkan päättymisestä. Jos palautus ei heti onnistu, yritä rauhassa uudestaan.

Kaikki kaupunkipyöräasemat näkyvät sovelluksen kartalla.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin ja lisätietoihin osoitteessa nysse.fi/kaupunkipyorat.

Ongelmatilanteet

Kaikissa vahinko- ja ongelmatilanteissa auttaa asiakaspalvelu (ks. seuraava kohta), johon saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Jos kyseessä on hätätilanne ja poliisia tai ambulanssia tarvitaan kiireellisesti paikalle, soita yleiseen hätänumeroon 112. Ilmoita tämän jälkeen tapahtuneesta asiakaspalveluun. Jos pyörä varastetaan, tapahtuneesta tulee ilmoittaa heti asiakaspalveluun ja poliisille.

Kaupunkipyörien asiakaspalvelu

Ma–pe 8–18, la–su 10–15
Puh. 010 309 4232