Sale-pyörä

Saletisti kivoin tapa kokea kesä-Tampere!

Lähikauppa Salen väreissä viilettävien Tampereen virallisten kaupunkipyörien, Sale-pyörien, ensimmäinen kausi polkaistaan käyntiin hieman ennakoitua myöhemmin. Pyörien toimituksessa on ollut viivettä ja haasteita johtuen rahtiliikenteen maailmanlaajuisista ongelmista. Pyörät saatanee käyttöön viikosta 23 alkaen. Alkuvaiheessa verkostossa on noin 200 kaupunkipyörää ja 25 kaupunkipyöräasemaa, loput pyörät ja asemat otetaan käyttöön vaiheittain kesä–heinäkuun aikana.

Kesän aikana kaupunkipyöräverkosto tulee kattamaan 700 pyörää ja 70 pyöräasemaa. Rauhaniemeen, Arboretumiin, Pispalaan vai Pyynikille? Sinä päätät, mihin Sale-pyörä ensimmäiseksi kuljettaa!

Kaupunkipyöräjärjestelmästä vastaa Tampereen kaupunki. Pirkanmaan Osuuskauppa on Sale-brändillään kaupunkipyöräjärjestelmän brändäys-, markkinointi- ja mainoskumppani.

Sale-pyörä-päivä siirtyy elokuulle – ohjelma säilyy ennallaan

Kesäkuun alkuun suunniteltu Sale-pyörien lanseeraustapahtuma vaihtuu lauantaina 28.8. järjestettävään Sale-pyörä-päivään, jota vietetään kaupunkipyöräkauden aloitusajankohdasta riippumatta. Tapahtuman alkuperäinen ohjelma ja sijainti säilyvät ennallaan.

Tapahtumapaikkana on Commercen talon edustalla sijaitseva Jugendtori. Sale-pyörä-päivä näkyy ja kuuluu myös verkossa – ohjelmaa pääsee seuraamaan etäyhteyksin Pirkanmaan Osuuskaupan Facebook-livessä.

Liity Sale-pyörä-päivän tapahtumaan Facebookissa!

SALE-PYÖRÄ-PÄIVÄ JUGENDTORILLA LAUANTAINA 28.8.
klo 15.00 // Tapahtuman avaus
klo 15.10 // Miro Mantere esittää: musiikkia Sale-pyörillä
klo 15.20 // Pyöränkellon soittamisen epävirallinen maailmanennätys
klo 16.30 // Motoriikka-Miikka taituroi Sale-pyörällä
klo 17.00 // Näin Sale-pyörä toimii
klo 17.30 // Miro Mantere esittää: musiikkia Sale-pyörillä
klo 18.00 // Näin Sale-pyörä toimii
klo 18.30 // Motoriikka-Miikka taituroi Sale-pyörällä
klo 20.00 // Sale-pyörän stunt Näsinneulasta – seuraa livestriimiä tapahtuman jättinäytöltä tai Pirkanmaan Osuuskaupan Facebookissa!
Tapahtumassa onnenpyörä ja ilmapallojen jakoa!

 


 

Kaupunkipyörän hinnasto

5 €/päivä (24 h) 
10 €/viikko (7 vrk) 
25 €/kausi (31.10. asti)

Kaikki vaihtoehdot sisältävät rajattoman määrän korkeintaan 30 min matkoja. Käyttöoikeus alkaa maksuhetkestä. Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia yhtäjaksoisesti, sinulta veloitetaan 1 €/30 min. Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Jos aika ylittyy, veloitetaan 80 euron viivästymismaksu. 

Näin otat kaupunkipyörän käyttöösi

1. Lataa sovellus ja rekisteröidy
Lataa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus älypuhelimeesi sovelluskaupasta (Google Play tai App Store). Rekisteröidy käyttäjäksi sovelluksessa. Rekisteröitymiseen tarvitset yhteystietosi ja maksukorttisi tiedot. Osta käyttöoikeus (päivä, viikko tai kausi).

2. Ota käyttöön
Avaa Tampereen kaupunkipyörät -sovellus ja skannaa kaupunkipyörän lukossa oleva QR-koodi sovelluksen avulla. Lukitus aukeaa ja matkasi voi alkaa.

3. Aja
Voit ajaa 30 minuuttia kerrallaan ilman lisämaksuja. Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia, maksukortiltasi veloitetaan hinnaston mukainen lisämaksu. Pyörän enimmäiskäyttöaika kerrallaan on 5 tuntia. Tämän yli menevästä ajasta peritään 80 euron viivästymismaksu.

4. Palauta
Palauta pyörä mille tahansa kaupunkipyöräasemalle. Kiepauta punainen vaijeri telineen ympäri ja kiinnitä se pyörän lukkoon. Jos asema on täynnä, voit lukita pyörän kiinni toiseen pyörään. Valitse sovelluksesta ”Lopeta matka” ja odota, että saat kuittauksen matkan päättymisestä. Suurin osa kaupunkipyöräasemista on fyysisiä asemia eli asemalla on pyörätelineet, joihin kaupunkipyörä palautettaessa lukitaan. Osa kaupunkipyöräasemista on niin sanottuja virtuaaliasemia (tunnistat sen informaatiotaulusta). Asemalla riittää, että kaupunkipyörä palautetaan virtuaaliasema-alueen sisään. Kaikki kaupunkipyöräasemat näkyvät sovelluksen kartalla.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin ja lisätietoihin osoitteessa nysse.fi/kaupunkipyorat.

Ongelmatilanteet

Kaikissa vahinko- ja ongelmatilanteissa auttaa asiakaspalvelu (ks. seuraava kohta), johon saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Jos kyseessä on hätätilanne ja poliisia tai ambulanssia tarvitaan kiireellisesti paikalle, soita yleiseen hätänumeroon 112. Ilmoita tämän jälkeen tapahtuneesta asiakaspalveluun. Jos pyörä varastetaan, tapahtuneesta tulee ilmoittaa heti asiakaspalveluun ja poliisille.