Kiva kesätyöfiilis alkaa moikkauksesta


24.7.2023

Taas joutui armas aika ja sadat innokkaat kesätyöntekijät, jotka ovat käärineet hihansa ja liittyneet porukkaamme. Yksi heistä on 16-vuotias Iina Jarske, jolle Pirkkalan ABC on jo ennestään tuttu paikka yhden kesän, TET-harjoittelun ja nykyisen osa-aikatyön kautta. Silti hän muistaa edelleen ekan kesätyöpäivänsä kutkuttavan, mutta saman tien tervetulleen fiiliksen.  

Iina tarttuu rivakasti toimeen ja opettelee mielellään myös uusia työtehtäviä, sillä tukena ovat Pirkkalan ABC:n mukavat työkaverit. Hän on tuntenut olevansa osa työyhteisöä alusta alkaen.  

– Perehdytys oli aikoinaan tosi kattava. Tuli heti sellainen tunne, että meitä kesätyöntekijöitä on odotettu ja että meihin luotetaan. Töitä tehdään yhdessä, eikä ketään pomoteta. 

Myös kokenut perehdyttäjä, POK:n myyntivalmentaja Anne Jääskeläinen tietää, että työsuvi sujuu alusta alkaen kivasti, kun nuoret otetaan vastaan tasavertaisina työkavereina. Tämä on korostunut palautteessa, jota POK on nuorilta kerännyt. 

– Tervetullut olo ja onnistunut mukaan ottaminen ovat usein kiinni niin pienistä ja helpoista asioista kuin tervehtimisestä ja esittelyistä. Kun olemme nuorista heti aidosti kiinnostuneita, olemme jo voiton puolella.  

Vaihtelevuus tuo mielekkyyttä

Iinan mielestä parasta kesätyössä on hommien vaihtelevuus. Hän saattaa työpäivänsä aikana esimerkiksi olla kassalla, pyyhkiä pöytiä, siivota, tiskata ja täydentää linjastoa.  

– Täällä annetaan tehdä asioita itsenäisesti, mutta apua saa aina, kun sitä pyytää. 

Tässäkin Anne on Iinan kanssa samoilla linjoilla, sillä muutkin nuoret ovat kertoneet, että juuri työtehtävien vaihtelevuus tekee kesätyöstä mielekkäämpää. 

– Tässä porukassa on intoa ja halua oppia uutta – annetaan siis nuorten kokeilla eri hommia, arvostetaan kaikkia työtehtäviä ja muistetaan antaa hyvää palautetta.  

Kohteliaisuudesta ja somehommista täydet kympit 

Kesätyöntekijät ovat POK:lle mieletön voimavara, Anne muistuttaa. He tarkastelevat asioita tuorein silmin ja pystyvät auttamaan toiminnan kehittämisessä. 

– Nuorilta voi oppia paljon esimerkiksi ostokäyttäytymisestä. Lisäksi somehommista ja kohteliaisuudesta he saavat minulta täyden kympin.  

POK saa Nokian Tredussa liiketoimintaa opiskelevalta Iinalta hyvän arvion työnantajana, ja hän voisi suositella meitä myös kavereilleen. 

– Täällä on ison talon edut ja mahdollisuuksia vaikka mihin, Iina hehkuttaa.