Pirkanmaan Osuuskaupan osuuskauppavaalit


Tukimateriaalit markkinointiin

Tarjoamme erilaisia tukimateriaaleja ehdokkaiden omaan markkinointiin. Seuraavien linkkien takaa löydät aineistoja, joita voit hyödyntää omissa kanavissasi sosiaalisessa mediassa tai halutessasi ostaessasi mediatilaa esimerkiksi paikallislehdestä.

Muita S-ryhmän tai osuuskaupan elementtejä (esimerkiksi logoja) ei saa ehdokkaan omassa markkinoinnissa käyttää itsenäisesti, jotta ei synny mielikuvaa, että osuuskauppa antaa markkinointitukea yksittäiselle ehdokkaalle.

Äänestä – Pirkanmaa puhekupla

Osuuskauppavaalit 2024 -tunnus

Olen ehdolla -ilmoitukset (esim. päivälehti)

Yleiset osuuskauppavaalit 2024 -tunnukset someen suomi + ruotsi, neliö- ja pystyformaatti

“Olen ehdolla” -somekuva. Halutessasi voit lisätä pohjan päälle oman kuvasi ja tekstiä esim. Instagram-tarinoissasi (Instagram Stories) tai jos käytät jotakin kuvanmuokkaustyökalua.

”Ehdolla osuuskauppavaaleissa” some-kehys ehdokkaan omaan kuvaan ei valitettavasti toteudu, koska Meta ei hyväksykään kyseistä kehystä. Metalla on tässä nyt todella tiukka linja, josta vaalien osalta  he hyväksyvät kehysten käytön vain Yhdysvaltain presidentinvaalien yhteydessä, joten jouduimme poistamaan kehykset ehdokkaan ohjeesta. Olemme pahoillamme!

Mikäli muokattavien kuvapohjien käyttö tuntuu hankalalta, voit hyvin käyttää somepostauksessasi ylempänä mainittuja yleisiä osuuskauppavaalit 2024 –tunnuksia tai itse ottamaasi valokuvaa.

Miten kertoa ehdokkuudesta somessa?

Omaa ehdokkuutta kannattaa mainostaa esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa. Jos ehdokkuudesta kertominen tuntuu haastavalta, voit miettiä asiaa esimerkiksi näiden kysymysten kautta:

 • Kuka olet?
 • nimi, ikä, paikkakunta tai asuinalue, ammatti, elämäntilanne (esim. opiskelija, eläkeläinen, perheenäiti/-isä…)
 • mitä haluatkaan itsestäsi tai omasta taustastasi kertoa
 • Mikä sai sinut lähtemään ehdolle osuuskauppasi vaaleissa?
 • Onko sinulla tiettyjä teemoja, joita erityisesti haluaisit nostaa osuuskaupan edustajistossa (edustajiston rooli huomioiden)?
 • Miksi juuri sinua kannattaisi äänestää?

Postauksessa/mainoksessa on myös hyvä muistaa mainita, minkä osuuskaupan vaaleissa olet ehdolla sekä kertoa, miten sinua voi äänestää. Voit ohjata äänestäjiä suoraan vaalisivullemme:  www.osuuskauppavaalit.fi/pirkanmaa

Sosiaalisessa mediassa voit tägätä Pirkanmaan Osuuskauppa ja käyttää #osuuskauppavaalit

Aiotko markkinoida Metan (esim. Facebook, Instagram) palveluissa?

Metan palveluita ovat esimerkiksi Facebook, Instagram, WhatsApp ja Messenger. Metan käytäntö edellyttää, että mainostajat, jotka haluavat näyttää yhteiskunnallisiin aiheisiin, vaaleihin tai politiikkaan liittyviä mainoksia, suorittavat valtuutusprosessin ja lisäävät mainoksiinsa vastuuvapauslausekkeen, joka kertoo mainoksen maksajan ja tahon.
Ehdokkaan tulee tehdä hakemus itse Metalle, jos aikoo tehdä vaalimainontaa heidän palveluissaan.  Lue tarkempi ohje Metan sivuilta: Tietoja mainoksista, jotka koskevat yhteiskunnallisia asiakysymyksiä, vaaleja tai politiikkaa | Metan ohje- ja tukikeskus yrityksille (facebook.com)

Vaalikoneen linkit lähetetty ehdokkaille

Vaalikoneen täyttöaika on 8. -23.2.2024. Ehdokkaille on lähetetty henkilökohtainen linkki vaalikoneen täyttämiseen.

Järjestimme ehdolle asettuneille Ehdokasinfon 8.2. klo 17 verkossa Teams-kokouksena ja lähetimme infon esitysmateriaalin kaikille ehdokkaille.

Miten asetun ehdokkaaksi?

Kolme kannattajaa tekevät ehdokkaasta ilmoituksen

Voit asettua ehdokkaaksi, jos

 • sinulla on oma Pirkanmaan Osuuskaupan jäsenyys
 • olet maksanut 100 € osuusmaksun täyteen 31.12.2023 mennessä
 • olet täysivaltainen vaalien alkaessa 4.3.2024
 • asut Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueella (vakituinen osoite)

Ehdokasasettelu tapahtuu sähköisesti 10.-26.1.2024

Ehdokkaaksi asettautumiseen tarvitset asiamiehiksi kolme äänioikeutettua kannattajaa samalta jäsenalueelta kuin sinä. Kannattajat tekevät sinusta ehdokasilmoituksen. Heistä yksi toimii ehdokasilmoituksen asiamiehenä ja yksi tämän varamiehenä. Ehdokasilmoituksen asiamies perustaa ehdokasilmoituksen vaalijärjestelmään ja kutsuu ehdokkaan / ehdokkaat ehdokasilmoitukselle. Kutsun saatuaan ehdokas tallentaa tietonsa järjestelmään ja antaa suostumuksensa ehdokkaaksi. Ehdokasilmoituksen laatijoiden on vahvistettava valmis ehdokasilmoitus allekirjoituksilla 26.1.2024 klo 15.00 mennessä, jolloin ehdokasasettelu päättyy ja järjestelmä sulkeutuu.

Samalle ehdokasilmoitukselle voi kutsua yhden ehdokkaan tai maksimissaan kaksinkertaisen määrän ehdokkaita suhteessa kyseiseltä jäsenalueelta valittavaan ehdokasmäärään.

Jäsenalueet ja niiltä valittavien edustajiston jäsenten määrät:

 • Alue 1 Pohjoinen alue                           10 edustajiston jäsentä
 • Alue 2 Eteläinen alue                             21 edustajiston jäsentä
 • Alue 3 Tampere                                       29 edustajiston jäsentä

Kartta Pirkanmaan Osuuskaupan kolmesta vaalialueesta

Yleistä ehdokasasettelujärjestelmästä

Järjestelmässä Pirkanmaan Osuuskaupan jäsen voi ilmoittautua asiamieheksi, kutsua vara-asiamiehen sekä allekirjoittajan sekä kerätä ehdokkaita ehdokasilmoitukselleen. Kaikkien on oltava samalta jäsenalueelta.

Järjestelmä lähettää ehdokkaille sähköpostin, josta ehdokas pääsee vahvistamaan suostumuksensa ehdokkaaksi kyseisellä ehdokasilmoituksella. Editan viestit tulevat osoitteesta vaalit.noreply@edita.fi. Ehdokasasettelujärjestelmä on Edita Prima Oy:n toimittama sähköinen palvelu ehdokasilmoituksien muodostamiseksi.

Kaikkiin rooleihin (asiamies, vara-asiamies, allekirjoittaja tai ehdokas) ryhtyessään jäsenen pitää tunnistautua käyttäen vahvaa tunnistautumista (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Tunnistautumisen yhteydessä järjestelmä varmistaa, että henkilö on kelpoinen kyseiseen tehtävään ja ettei hän esimerkiksi ole jo aikaisemmin ilmoittautunut jollekin toiselle ilmoitukselle.

Pirkanmaan Osuuskaupan ehdokasasettelujärjestelmään pääsee osoitteesta https://pirkanmaa.editaprima.fi/ehdokasasettelu. Palvelu on avoinna äänioikeutetuille osuuskaupan jäsenille 10.1.2024 klo 0.00 – 26.1.2024 klo 15.00.

Ehdokasasetteluprosessi

Ehdokasilmoituksen perustaminen, kutsun vastaanottaminen ja allekirjoittaminen

Asiamies perustaa ehdokasilmoituksen

Asiamiehen tehtävänä on perustaa ehdokasilmoitus ja saada ilmoituksen jokaisen ehdokkaan hyväksyntä ehdokkuudelleen ennen ehdokasasettelun päättymistä.

Äänioikeutettu osuuskaupan jäsen tunnistautuu ehdokasasettelujärjestelmään käyttäen pankkitunnuksiaan tai mobiilivarmennetta.

Mikäli henkilö ei ole jo aikaisemmin ilmoittautunut ehdokasilmoituksen asiamieheksi, vara-asiamieheksi, allekirjoittajaksi tai ehdokkaaksi, kysytään häneltä tunnistautumisen jälkeen, haluaako hän ryhtyä ehdokasilmoituksen asiamieheksi. Vihreällä korostettua asiamies-sanaa painamalla selviää, mitä kyseinen tehtävä tarkoittaa ja mitä se edellyttää henkilöltä. Ehdokasilmoituksen asiamies, vara-asiamies tai allekirjoittaja ei voi asettua ehdokkaaksi.

Henkilötietojen käsittelyn hyväksymisen jälkeen asiamiehen tulee vahvistaa omat ajantasaiset yhteystietonsa (sähköposti ja puhelinnumero). Annetut tiedot tallennetaan ainoastaan vaalijärjestelmään, eivätkä ne päivity automaattisesti esimerkiksi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin.

Listalle tulee nimetä vara-asiamies, allekirjoittaja sekä ehdokkaat. Vaalijärjestyksen mukaan kullakin ilmoituksella tulee olla vähintään yksi (1) ehdokas. Ehdokasilmoituksella voi olla enintään kaksi kertaa se määrä ehdokkaita kuin jäsenalueelta voidaan valita edustajiston jäseniä. Vaikka ehdokasilmoituksen vara-asiamiestä tai allekirjoittajaa ei olisi vielä nimetty ehdokasilmoitukselle, voi ehdokkaita lisätä ehdokasasettelujärjestelmään.

Vara-asiamiehen, allekirjoittajan ja ehdokkaiden lisääminen ehdokasilmoitukselle

Kutsuttavasta henkilöstä tulee täyttää lomakkeelle henkilön osuuskaupan jäsennumero ja sähköpostiosoite. Pirkanmaan Osuuskaupassa jäsennumerot ovat muotoa 1130 + kuusi numeroa. Syötä jäsennumero ehdokasasettelujärjestelmään ilman välilyöntejä. Asiamiehen, vara-asiamiehen ja allekirjoittajan tulee olla Pirkanmaan Osuuskaupan hyväksytty jäsen 31.12.2023 mennessä.

Ehdokasasettelujärjestelmä lähettää automaattisesti sähköpostilla ehdokkaalle kutsun ehdokkaaksi sekä vara-asiamiehelle ja allekirjoittajalle kutsun tehtävään. Mikäli ehdokkaan sähköpostiosoite jätetään antamatta, on asiamiehen viestittävä ehdokkaalle kutsusta muulla tavalla.

Mikäli johonkin rooliin (ehdokas, vara-asiamies, allekirjoittaja) yritetään nimetä henkilö, jolla on jo rooli ehdokasasettelujärjestelmässä, palauttaa järjestelmä käyttäjälle virheilmoituksen.

Henkilön lisäämisen jälkeen asiamies näkee kutsumansa ehdokkaan ehdokaskortin omalla ehdokasilmoituksellaan. Tässä näkymässä asiamies voi myös hallinnoida ehdokasilmoitustansa eli tarvittaessa esimerkiksi poistaa ehdokkaita ehdokasilmoitukselta. Kun asiamiehen kutsuma ehdokas on hyväksynyt ehdokkuutensa, ehdokaskortin oikean alakulman Hyväksyntä-ympyrä on vihreä.

Kutsun vastaanottaminen

Kutsun vastaanottaja tunnistautuu järjestelmään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen kautta ehdokasasettelujärjestelmä liittää henkilön oikean ilmoituksen ehdokkaaksi, vara-asiamieheksi tai allekirjoittajaksi. Kutsuttu henkilö voi hyväksyä tai hylätä saamansa kutsun. Ehdokkaan hyväksyessä tai hylätessä hänelle lähetetyn ehdokaskutsun, lähettää järjestelmä tästä ilmoituksen ehdokasilmoituksen asiamiehille ja allekirjoittajalle.

Vara-asiamies

Halutessaan hyväksyä kutsun, tulee vara-asiamiehen vahvistaa omat tietonsa (sähköposti ja puhelinnumero) järjestelmään sekä antaa suostumus henkilötietojensa käsittelyyn edustajistovaalien järjestämisessä. Vihreästä vara-asiamies -tekstin linkistä henkilö voi lukea tarkemmin hänelle tarjotusta roolista.

Tietojen täyttämisen jälkeen vara-asiamies siirtyy ehdokasilmoituksen hallinnointinäkymään. Tässä näkymässä vara-asiamies voi hallinnoida ehdokasilmoitusta kuten asiamies. Hän voi kutsua ilmoitukselle uusia ehdokkaita, poistaa ehdokkaita sekä kutsua ja poistaa ilmoituksen allekirjoittajan.

Allekirjoittaja

Hyväksyessään kutsun tulee allekirjoittajan vahvistaa omat tietonsa (sähköposti ja puhelinnumero) järjestelmään, sekä antaa suostumus henkilötietojensa käsittelyyn edustajistovaalien järjestämisessä. Vihreästä Allekirjoittaja-tekstin linkistä henkilö voi lukea tarkemmin hänelle tarjotusta roolista. Tiedot täytettyään siirtyy henkilö ehdokasilmoituksen hallinnointinäkymään. Tässä näkymässä allekirjoittaja voi tarkastella ehdokasilmoitusta. Allekirjoittajalla ei kuitenkaan ole oikeuksia muokata ilmoitusta.

Ehdokas

Ehdokasta pyydetään antamaan yhteystietonsa, hyväksymään antamiensa henkilötietojen (nimi, arvo tai ammatti, kotikunta) julkaiseminen vaalijärjestelmissä ja -materiaaleissa sekä ehdokkaan antamien tietojen julkaisemisen vaalikoneessa. Ehdokkaan kotikuntatieto saadaan väestötietojärjestelmästä. Ehdokas ei voi muuttaa kotikuntatietoaan ehdokasjärjestelmässä. Jos tieto on väärä, ehdokkaan tulee olla yhteydessä Vaalit.Pirkanmaa@sok.fi 

Tiedot annettuaan on ehdokkaan hyväksyttävä ehdokaskutsu HYVÄKSY-painiketta painamalla. Tämän jälkeen ehdokas on lisätty ehdokkaaksi kyseiselle ehdokasilmoitukselle. Ehdokas voi perua ehdokkuutensa ehdokasasetteluaikana. Ehdokkuuden perumisesta lähtee automaattisesti sähköposti-ilmoitus kaikille ilmoituksen allekirjoittajille.

Ehdokas voi olla ehdokkaana ainoastaan yhdellä ehdokasilmoituksella. Mikäli henkilö haluaa vaihtaa toiselle ilmoitukselle, hänen tulee ensin itse perua ehdokkuutensa nykyisellä ilmoituksella. Tämän jälkeen asiamies voi lisätä hänet uudelle ilmoitukselle.

Allekirjoittaminen

Allekirjoittaminen tulee tehdä 26.1.2024 kello 15 mennessä. Ehdokasilmoituksen allekirjoittaminen on signaali S-vaalilautakunnalle siitä, että ehdokasilmoitus on valmis tarkistettavaksi.

Kun kaikki ilmoituksen ehdokkaat, vara-asiamies ja ilmoituksen allekirjoittaja ovat hyväksyneet oman roolinsa, voidaan ilmoitus allekirjoittaa. Mikäli ehdokkaalta ei saada hyväksyntää ehdokkuudelleen, tulee kyseinen ehdokas poistaa ehdokasilmoitukselta ennen ilmoituksen allekirjoittamista. Poistaminen tapahtuu painamalla ehdokaskortin yläreunassa olevaa roskakorikuvaketta.

Kun kaikkien ilmoituksella olevien ehdokkaiden hyväksyntä on saatu, ilmestyy Asiamies-näkymän ylälaitaan teksti Voit nyt allekirjoittaa ilmoituksen tästä. Allekirjoituksen jälkeen ilmoituksen muille allekirjoittajille lähetetään sähköpostilla ilmoitus, jossa ilmoitetaan ilmoituksen olevan valmis allekirjoitettavaksi.

Ensimmäisen allekirjoituksen jälkeen ilmoitukseen ei voi enää tehdä muutoksia. Ehdokas voi kuitenkin poistaa nimensä ehdokasilmoitukselta ja perua ehdokkuutensa järjestelmän sulkeutumiseen asti. Ehdokas voi tehdä tämän tunnistautumalla uudelleen järjestelmään ja valitsemalla Peru ehdokkuus. Mikäli ilmoitusta tulee muuttaa vielä sen jälkeen, kun ilmoitus on allekirjoitettu jonkun allekirjoittajan toimesta, on oltava yhteydessä Pirkanmaan Osuuskauppaan Vaalit.Pirkanmaa@sok.fi, jotta ilmoitus voidaan avata muokattavaksi. Muokkausten jälkeen on kaikkien kolmen allekirjoittajan allekirjoitettava ilmoitus uudelleen.

Jäsennumero S-Etukortissa, S-mobiilissa ja S-käyttäjätilillä

Jäsennumeron voi tarkistaa S-Etukortista, S-mobiiilista sekä S-käyttäjätililtä.  Jäsennumeron neljä ensimmäistä numeroa kertovat osuuskaupan ja kuusi viimeistä oman yksilöivän jäsennumerosi. Pirkanmaan Osuuskaupassa jäsennumerot ovat muotoa 1130 + kuusi numeroa. Syötä jäsennumero ehdokasasettelujärjestelmään ilman välilyöntejä.

S-Etukortti

S-Etukortissa jäsennumero löytyy kortin alareunasta, osuuskaupan nimen yhteydestä. Jäsennumero ei ole sama kuin S-Etukortissa kortinhaltijan nimen yläpuolella oleva korttinumero.

S-ryhmän jäsennumeron katsominen S-Etukortista

S-mobiili

Avaa S-mobiili -sovellus. Jäsennumero löytyy oikeasta alakulmasta valikosta Minä -> Omat tiedot (oma nimi) -> Osuuskaupan jäsen-/asiointinumero.

S-käyttäjätili

Kirjaudu S-käyttäjätilille. Jäsennumero löytyy kohdasta Omat tiedot -> Etukortit ja jäsenyydet -> Jäsennumero.

Valokuvapalvelu

Kun ehdokas hyväksyy ehdokasilmoituksen, hän saa kutsun lisätä valokuvansa Valokuvapalveluun. Valokuvat ovat esillä vaalikoneessa. Ehdokkailla on aikaa lisätä kuvansa 2.2.2024 asti.

Ohje valokuvan lisäämisestä:

 • klikkaa Valokuvapalveluun sähköpostiin saapuneesta linkistä tai tästä https://pirkanmaa.editaprima.fi/valokuva
 • tunnistaudu palveluun mobiilivarmenteella tai omilla pankkitunnuksillasi
 • lisää kuvasi palveluun raahaamalla se näytöllä varattuun paikkaan tai valitsemalla kuvatiedosto koneesi kansioista. Valokuvan olisi hyvä olla
  • jpg- tai png -formaatissa
  • neliön muotoinen (suositus, helpottaa skaalausta)
 • Lataamasi kuva näkyy sille varatussa paikassa siinä muodossa, jossa se esitetään vaalipalveluissa.
  • Voit hyväksyä kuvan suoraan valitsemalla Tallenna kuva.
  • Voit muokata kuvaa painamalla kuvan alareunassa olevasta kynän kuvasta.
   • Avautuvassa näytössä voit muokata kuvaa haluamallasi tavalla. Muokkausvaihtoehtoja ovat kuvan rajaaminen, kiertäminen, suurentaminen tai pienentäminen, vaaleuden säätäminen ja kontrastin säätäminen.
   • Käsiteltyäsi kuvan haluamallasi tavalla klikkaa Tallenna.
 • Kuvan hyväksyminen
  • Hyväksy kuva valitsemalla Tallenna kuva.
 • Voit halutessasi käydä vaihtamassa kuvaa tunnistautumalla palveluun uudelleen ja toistamalla tässä ohjeessa kuvatut vaiheet uudelleen.