Kesätöihin Pirkanmaan Osuuskauppaan

Pysy kuulolla - viestimme lisää vuoden 2024 kesätyöpaikoista loppuvuodesta 2023.

Meillä on pokkaa ja sydäntä

Meillä ihmiset tulevat kaikessa ensin. Olemme pakanneet yrityksemme arvot reseptiin:

Meillä on pokkaa ja sydäntä luoda yhdessä helpompia hetkiä ja hyvinvointia. Paremmin ja ylivertaisesti.

Tähtäämme erinomaiseen työntekijäkokemukseen. Vastuullisena työnantajana huolehdimme, välitämme, panostamme hyvinvointiin ja kohtelemme kaikkia tasa-arvoisesti. Arvostamme avointa palautteenanto- ja viestintäkulttuuria toimintamme kehittämiseksi yhdessä henkilökuntamme kanssa.

Vuoden 2022 työyhteisötutkimuksemme mukaan noin 90% pokkilaisista on valmiita suosittelemaan meitä työnantajana!

Tarjoamme S-ryhmän erinomaisten, koko Suomen kattavien henkilökuntaetujen (mm. -25% ravintolakäynnistä) lisäksi myös paikallisia etuja, kuten edullisia leffalippuja ja henkilökunnan ostoetuja.

 

Meidät on palkittu vuodesta 2016 alkaen Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksella.

Sinullakin on mahdollisuus olla mukana rakentamassa Pirkanmaan parasta työpaikkaa!

Kesätyö on mahdollisuus oppia uutta

Kuka tahansa voi hakea kesätöitä. Emme edellytä aiempaa kokemusta tai koulutusta, vaan tarjoamme kattavan perehdytyksen työtehtäviimme ja mahdollisuuden oppia uutta. Meillä kesätyölle ei ole myöskään yläikärajaa.

Kesätyössä opit tärkeitä asiakaspalvelu- ja työelämätaitoja, joista on hyötyä myös myöhemmin!

 

Tutustu kesätöihimme – katso TE-liven tallenne

Kuka voi hakea?

Kesätyö yli 18-vuotiaille
 • Viestimme vuoden 2024 kesätyöpaikoista loppuvuodesta 2023.
 • Tutustu tehtävänkuviimme.
 • Yhdellä hakemuksella tulet huomioiduksi kaikkiin sinua kiinnostaviin paikkoihin - täytä siis lomake huolellisesti.
 • Useamman kuukauden mittainen kesätyö, joka sijoittuu joustavasti touko-syyskuulle.
 • Osa työsuhteista alkaa kuitenkin jo aiemmin kevään aikana esimerkiksi ilta- ja viikonlopputyönä.
 • Työsuhteet ovat määräaikaisia (15-30 t/vko) myyjän, liikennemyymälä- tai ravintolatyöntekijän, tarjoilijan sekä kokin työtehtäviä.
 • Tarvitsemme lisäksi kesätyöntekijöitä erityisaloille floristin, parturi-kampaajan, kosmetologin ja S-Pankin palvelumyyjän työnkuviin.
 • Osuuskaupassa on erinomaiset lisätyömahdollisuudet ja lisävuoroja voi ottaa vastaan useammasta eri toimipaikasta (joita on muuten yhteensä 114!)
 • Kesätyö on usein monelle ponnahduslauta pidempiaikaiseen työsuhteeseen, esimerkiksi välivuodeksi, opintojen oheen tai miksei ihan omaksi alaksi asti.
 • Vuonna 2023 työllistimme yli 600 kesätyöntekijää pidempään määräaikaiseen kesätyöhön.
Kesäpätkä 15-17-vuotiaille
 • Viestimme lisää vuoden 2024 kesäpätkästä loppuvuodesta 2023.
 • 4-6 viikon mittainen kesätyöharjoittelu sijoittuen pääsääntöisesti kesäkuun alusta elokuun loppuun.
 • Kesäpätkään valitun henkilön tulee olla 15-vuotias 1.6. mennessä.
 • Loistava mahdollisuus esimerkiksi edellisenä kesänä Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelun suorittaneelle.
 • Tunteja 15-20 t/vko kaupassa. Ravintolassa tai liikennemyymälässä 45-60 t/3vkoa.
 • 4-6 tunnin työpäiviä 3-5 kertaa viikossa.
 • Työ on vuorotyötä, joka sijoittuu klo 8-20 välille.
 • Tuntipalkkainen työ kaupassa alkaen 9,86 €/t ja ravintoloissa sekä liikennemyymälöissä alkaen 9,15 €/t. Lisäksi mahdolliset vuorokohtaiset lisät.
 • Työtehtävät sisältävät kaupassa mm. kuormanpurku- ja hyllytystyötä, asiakaspalvelua, pullokoneen hoitamista ja siisteyden ylläpitämistä.
 • Työtehtävät ravintolassa sisältävät mm. asiakaspalvelua, pöytien kattamista, vitriinituotteiden valmistamista, astiahuoltoa, siisteyden ylläpitämistä sekä muita arjen avustavia tehtäviä.

 

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu 14-17-vuotiaille
 • Viestimme lisää harjoitteluohjelman aikataulusta alkuvuodesta 2024.
 • Tutustu ja tienaa on 14-17-vuotiaille peruskoululaisille, 10-luokkalaisille, TUVA- ja TELMA-koulutuksiin osallistuville sekä lukiolaisille tarkoitettu kesäharjoitteluohjelma.
 • Mahdollisuus tutustua työelämään ja yritystoimintaan kahden viikon harjoittelussa.
 • Kesä- tai heinäkuulle ajoittuvan tutustumisjakson palkka vuonna 2023 on 395€.
 • Kesällä 2022 Pirkanmaan Osuuskauppa työllisti kesäharjoitteluohjelmaan noin 840 pirkanmaalaista nuorta.

Hakeminen

1. Hakemuksen lähettäminen

Täytä hakemuslomake huolellisesti. Voit kirjata aiemman kokemuksesi hakemuslomakkeelle tai liittää CV:si. Lähetettyäsi hakemuksen saat automaattisen vahvistusviestin sähköpostiisi.

Voimme huomioida vain järjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

 

2. Odota rekrytoijan yhteydenottoa

Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana ja olemme yhteydessä kaikkiin hakemuksen jättäneisiin viimeistään kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä.

Seuraathan aktiivisesti viestintäämme sähköpostitse. Saatamme olla sinuun yhteydessä myös puhelimitse.

3. Kutsu haastatteluun

Osa kesätyöehdokkaista etenee haastatteluun hakemuksen perusteella.

Haastatteluvalintoihin vaikuttaa hakemus, kesän ajan käytettävyys ja mahdollisuudet käydä töissä eri toimipaikoissa. Lisäksi katsomme eduksi aiemman kokemuksen.

4. Haastattelu

Pyrimme järjestämään haastattelun hakemuslomakkeesi toiveiden mukaisesti.

Tarkemmat ohjeet haastattelua koskien saat jo haastattelukutsun yhteydessä.

Saat haastatteluvastauksen ja mahdollisen tiedon etenemisestä esihenkilön jatkohaastatteluun sähköpostitse.

 

5. Valinta

Saat tiedon jatkohaastattelun tuloksesta rekrytoivalta esihenkilöltä. Mikäli olet tullut valituksi kesätyöhön, pääsette tämän jälkeen sopimaan työn aloitusjärjestelyistä.

Työ alkaa kesätyöntekijöille yhteisissä perehdytyspäivissä.

Onneksi olkoon - sinustakin tulee pokkilainen ja saat yli 3000 työkaveria!

 

Tehtävänkuvat

Pienissä Sale-myymälöissä myyjän tehtävät sisältävät asiakaspalvelun lisäksi sekä kassatyöskentelyä että kuormanpurku- ja hyllytystyötä. Työhön kuuluvat lisäksi veikkauspalveluiden myynti sekä mahdollisesti Postin palvelut. Sale on paikka ruokakaupan moniosaajalle, joka on valmis työskentelemään ajoittain myös yksin. Tyypillisesti yksintyöskentely painottuu vuoron alkuun, loppuun tai vaihtoihin.

Kokoluokaltaan keskisuuret S-marketit tarjoavat monipuolisia ruokakaupan työtehtäviä niin kassa- kuin päivittäistavaraosastolla. Useissa S-marketeissa on Ruokatori-palvelupiste, jossa ruoan ammattilaiset valmistavat ja myyvät asiakkaillemme tuoreita ruokatuotteita. Muutamasta S-marketista löytyy lisäksi Postin palveluita sekä Ruokatorin yhteydestä Osuusravintola Oksa.

Suuret Prisma-hypermarketit työllistävät kukin yli sadan hengen tiimejä. Kassaosastolla myyjät vastaavat ripeästä palvelusta ja tarkasta rahaliikenteestä. Veikkaus-, toto- ja postiasioissa palvelevat infopisteen myyjät. Päivittäistavaraosasto on paikka myyjälle, joka pitää nopeatempoisesta ja fyysisestä kuormanpurku- ja hyllytystyöstä sekä usein jo aamuviideltä alkavista työvuoroista. Käyttötavaraosastolla myyjältä edellytetään asiantuntemusta osaston valikoimasta (esim. pukeutuminen, rakentaminen ja remontointi, viihde ja kodintekniikka, puutarha ja piha, urheilu). Ruokatori-palvelupisteissä myyjän tehtävät sisältävät lihan ja kalan käsittelyä, salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti sekä aktiivista myyntityötä.

Tutustu Ruokatori-myyjän työhön videolta.

Myyjän palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

 

Usein kysyttyä

Haemme tiimeihimme kesävahvistuksia määräaikaisiin (15-30 t/vko) työsuhteisiin myyjien, liikennemyymälä- ja ravintolatyöntekijöiden, tarjoilijoiden sekä kokkien työtehtäviin. Tarvitsemme lisäksi kesätyöntekijöitä erityisaloille floristin, parturi-kampaajan, kosmetologin ja S-Pankin palvelumyyjän työnkuviin. Osuuskaupassa on erinomaiset lisätyömahdollisuudet ja lisävuoroja voi ottaa vastaan useammasta eri toimipaikasta (joita on muuten yhteensä 114!).

Tietyissä työtehtävissä edellytämme 18 vuoden ikää. Näihin lukeutuvat sellaiset työtehtävät, jotka sisältävät esimerkiksi anniskelua, yötyötä, yksintyöskentelyä tai ikärajavalvottujen tuotteiden itsenäistä myyntiä. Ammattiin opiskelevia (kuten tarjoilija tai kokki) ikäraja ei koske.

Pidempään kesätyöhön palkatun tulee täyttää 18 vuotta 1.6.2023 mennessä.

Pirkanmaan reuna-alueilla olevien toimipaikkojen osalta pyrimme huomioimaan myös 17-vuotiaat hakijat, mikäli työtä on mahdollista järjestää toimipaikassa nuoren työntekijän työajat ja tehtävät huomioiden.

Työsuhteet sijoittuvat pääsääntöisesti kesäkuun alusta elo- tai syyskuun loppuun. Osa työsuhteista alkaa kuitenkin jo aiemmin kevään aikana esimerkiksi ilta- ja viikonlopputyönä. Muun muassa pääsiäinen ja vappu ovat sesonkeja, jolloin tarvitsemme lisävahvistusta työvuoroihimme. Kesätyö on usein monelle ponnahduslauta pidempiaikaiseen työsuhteeseen, esimerkiksi välivuodeksi, opintojen oheen tai miksei ihan omaksi alaksi asti.

Kyllä, olemme yhteydessä jokaiseen hakemuksen jättäneeseen ja viestimme rekrytointiprosessin etenemisestä. Varmistathan siis sähköpostiosoitteesi oikeellisuuden hakemuksessasi ja tarkkaile postilaatikkoasi. Olethan myös tarkkana, ettei viestimme eksy roskapostikansioosi. Jatkohaastatteluun edenneille hakijoille rekrytoiva esihenkilö ilmoittaa valintapäätöksestään joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Tahtotilamme on huomioida työvuorotoiveesi mahdollisimman hyvin. Voit esittää työvuorotoiveita esihenkilöllesi. Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi illat, pyhäpäivät ja viikonloput ovat tärkeää kaupankäyntiaikaa, joten aina emme voi järjestää niitä vapaaksi.

Tuntipalkkainen työ kaupassa alkaen 9,86 €/t. Ravintoloissa sekä liikennemyymälöissä alkaen 10,77 €/t. Tuntipalkan määrään vaikuttavat aiempi kokemus ja koulutus. Huomaathan lisäksi, että palkkaan vaikuttavat mahdolliset vuorokohtaiset lisät (ilta-, lauantai- ja sunnuntailisät).

Kaupan toimipaikkojen osalta noudatamme Kaupan alan työehtosopimusta.

Ravintoloiden sekä liikennemyymälöiden kohdalla noudatamme MaRan työehtosopimusta (pl. Liikenneasema Häijää).

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman palkka vuonna 2023 oli 395 €.

Kesäpätkän palkkaus: tuntipalkkainen työ kaupassa alkaen 9,86 €/t ja ravintoloissa sekä liikennemyymälöissä alkaen 9,15 €/t. Lisäksi mahdolliset vuorokohtaiset lisät.

Mikäli käsittelet työssäsi pakkaamattomia elintarvikkeita, tulee sinulla olla hygieniapassi. Tällaisia tehtäviä ovat ravintolatyöntekijät, kokit, Ruokatorilla työskentelevät myyjät ja tarjoilijat. Hygieniapassin suorittaminen onnistuu veloituksetta yhteistyökumppanimme TAKK:n kautta.

Mikäli työtehtäviisi sisältyy itsenäistä anniskelutyötä (pubit ja baarit), sinulla tulee olla anniskelupassi. Myös anniskelupassin suorittaminen onnistuu veloituksetta yhteistyökumppanimme TAKK:n kautta.

Ei hätää, mahdollisuuksia on monia! Vastaanotamme vuosittain tuhansia hakemuksia kesätyöpaikkoihimme. Haemme jatkuvasti uusia osaajia, joten seuraathan avautuvia työtehtäviämme osoitteessa www.pokrekry.fi.

Huomioithan, että meillä työskentely onnistuu myös yhteistyökumppaneidemme, kuten Eezyn ja Baronan kautta, joten tutustuthan myös heidän mahdollisuuksiin.

Kysyttävää kesärekrytoinnista?

Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse pokrekry@eezy.fi tai rekrytointi.pirkanmaa@sok.fi. 

Huomioithan, että emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse.

S-ryhmän avoimet kesätyöpaikat

Tutustu alla olevasta linkistä myös S-ryhmän muihin avoimiin kesätyömahdollisuuksiin!