Vaikuttamisen paikka Pirkanmaan kehittämiseen on jälleen auki – osuuskauppavaalien ehdokasasettelu alkaa huomenna


9.1.2024

Lähiruokavalikoiman kasvattaminen, sähköautojen latauspisteiden määrän moninkertaistaminen sekä uusien kumppanuusetujen solmiminen paikallisten yritysten kanssa. Muun muassa nämä toteutetut toiveet ovat lähtöisin Pirkanmaan Osuuskaupan viimekertaisten osuuskauppavaalien ehdokkailta. Työmme alueen hyvinvoinnin kehittämiseksi jatkuu, ja nyt on aika valita meille uusi edustajisto. Pirkanmaan osuuskauppavaalien ehdokasasettelu on käynnissä 10.–26.1.2024.

S-ryhmän alueosuuskaupat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä, joiden päätöksentekoon jäsenet voivat osallistua monella tapaa. Jäseniä osuuskaupoissa edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

Edustajisto kirittää ja tuo asiakasomistajien äänen kuuluviin

Edustajistossa pääsee vaikuttamaan osuuskaupan toimintaan ja sitä kautta omaa lähialuetta koskeviin asioihin, kuten uusiin palveluihin, asiakasomistajien palkitsemiseen ja kuulemiseen sekä vastuullisuuden eri osa-alueisiin. Lisäksi edustajisto päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Edustajiston jäsenet voivat myös tehdä hallitukselle aloitteita osuuskaupan toimintaan liittyvistä asioista.

– Edustajiston tärkein tehtävä on haastaa ja kirittää toimintaamme. Kaikki viisaus ei suinkaan asu Osuuskaupalla, vaan paras lopputulos syntyy yhdessä tekemällä. Edustajistomme arvokas työ näkyy tänä päivänä pirkanmaalaisten arjessa monina hienoina pieninä ja isoina asioina. Se on ollut vaikuttamassa esimerkiksi ruokakauppojemme hävikkituotteiden parempaan merkitsemiseen punalapuin sekä lähiruokavalikoiman kasvattamiseen. Nyt kaipaamme seuraavia syötteitä Pirkanmaan kehittämiseksi, Pirkanmaan Osuuskaupan talousjohtaja ja S‑vaalilautakunnan sihteeri Jani Virtanen (kuvassa) kertoo.

Ehdolle voivat asettua täysi-ikäiset jäsenet

Ehdolle voi asettua Pirkanmaan Osuuskaupan jäsen, joka on vaalien alkaessa täyttänyt 18 vuotta, on täysivaltainen, asuu Pirkanmaan Osuuskaupan alueella ja jonka jäseneksi hyväksyminen on tapahtunut ja osuusmaksu maksettu täyteen vuoden 2023 loppuun mennessä.

Pirkanmaan Osuuskaupan edustajiston vaalien ehdokasasetteluaika on 10.–26.1. Vaalien ehdokaslistat vahvistetaan 6.2., ja äänestysaika on 4.–20.3. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet. Äänestäminen onnistuu sekä sähköisesti että postitse.

Osuuskaupan edustajistoon valitaan yhteensä 60 jäsentä. Vaalien tulos julkistetaan 2.4. ja uusi edustajisto pääsee kääräisemään hihansa ylös vielä kevään aikana.

Ensimmäistä kertaa suora henkilövaali

Edustajiston päätöksellä Pirkanmaan osuuskauppavaalit toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa suorana henkilövaalina. Valituksi tulevat suoraan eniten ääniä omalla jäsenalueellaan saaneet ehdokkaat.

– Edustajisto on hieno ja konkreettinen vaikuttamisen foorumi, jonka osuustoiminnallinen yritysmuotomme mahdollistaa. Jos sydämesi sykkii pirkanmaalaisten asioille, rohkaisen ehdottomasti asettumaan ehdolle taustasta riippumatta. Erilaisista ihmisistä koostuva porukka on meidän kaikkien yhteinen etu, Jani kannustaa.

Lue lisää Pirkanmaan osuuskauppavaaleista ja ehdolle asettumisesta osoitteessa osuuskauppavaalit.fi/pirkanmaa.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskaupan talousjohtaja ja S-vaalilautakunnan sihteeri Jani Virtanen, jani.virtanen@sok.fi, 010 76 70035

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 220 000 asiakasomistajaamme. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.