Kuka päättää puolestasi? Äänestä osuuskauppavaaleissa 4.-20.3.!


4.3.2024

Osuuskauppana meillä on iso rooli Pirkanmaan kehittäjänä ja tulevaisuuden tekijänä. Alueemme ulottuu Karvialta Pälkäneelle, Virroilta Urjalaan ja Mänttä-Vilppulasta Sastamalaan.

Edustajistoon valitaan 60 henkilöä kolmelta jäsenalueelta: Pohjois-Pirkanmaalta valitaan 10, Etelä-Pirkanmaalta 21 ja Tampereelta 29 jäsentä.

Edustajisto kirittää ja tuo asiakasomistajien äänen kuuluviin

Joka neljäs vuosi valittava edustajisto vaikuttaa osuuskaupan toimintaan ja sitä kautta omaa lähialuetta koskeviin asioihin, kuten uusiin palveluihin, asiakasomistajien palkitsemiseen ja kuulemiseen sekä vastuullisuuden eri osa-alueisiin. Lisäksi edustajisto päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Edustajiston jäsenet voivat myös tehdä hallitukselle aloitteita osuuskaupan toimintaan liittyvistä asioista.

– Edustajisto on hieno ja konkreettinen vaikuttamisen foorumi, jonka osuustoiminnallinen yritysmuotomme mahdollistaa. Erilaisista ihmisistä koostuva porukka on meidän kaikkien yhteinen etu. Nyt on aika äänestää ja vaikuttaa, kuka edustaa juuri sinua – tehdään yhdessä Pirkanmaasta parempi paikka elää, Pirkanmaan Osuuskaupan talousjohtaja ja S‑vaalilautakunnan sihteeri Jani Virtanen (kuvassa) kannustaa.

Äänestämällä voit voittaa 400 € lahjakortin!

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 100 kappaletta 400 euron lahjakortteja S-ryhmän toimipaikkoihin. Pirkanmaan osuuskauppavaalit toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa suorana henkilövaalina. Valituksi tulevat suoraan eniten ääniä omalla jäsenalueellaan saaneet ehdokkaat. Voit tutustua ehdokkaisiin vaalikoneen avulla. Äänestäminen onnistuu sekä sähköisesti että postitse.

Kuka saa äänestää osuuskauppavaaleissa?

Äänioikeutettuja osuuskauppavaaleissa ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua Pirkanmaan Osuuskaupan jäseniksi eli asiakasomistajiksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Osuuskauppavaalit ovatkin nuorelle pienimuotoinen, mutta erinomainen tapa oppia, miten yhteiskunnallisiin asioihin voi vaikuttaa.

Lue lisää Pirkanmaan osuuskauppavaaleista