Kestävän muodin kerroksessa vaatteet saavat uuden elämän. Kuvassa Sustinaren Elina Karri ja Lasse Huuhka sekä lanseeraustilaisuuden juontanut Janita Autio.

Hämeenkadun ikoninen ostospaikka on elänyt tamperelaisten mukana viitisenkymmentä vuotta. Pari vuotta sitten alkoi Sokoksen kokonaisuudistus, jota viitoittamaan kerättiin asiakastoiveita teema kerrallaan. Tuhansien vastausten pohjalta toteutetut muutostyöt on nyt saatu kaikissa kerroksissa valmiiksi. Uusien kosmetiikan, muodin ja kodin osastojen sekä ravintoloiden ohella ostopaikan alakertaan aukesi maan ensimmäinen keskusta-Prisma.

Ainutlaatuisessa Kestävän muodin kerroksessa (4. krs) toimii muun muassa second hand -muodin verkkokauppa Emmyn kivijalkamyymälä. Vierestä löytyy Sustinaren korjausompelu, suutari sekä tuunaus- ja huoltopalvelut, kierrätysmateriaaleista valmistettua muotia, poistotekstiilin keräyspiste, laajennettu DesignOnTampere-osasto sekä lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden Kuopus.

Uudistus on ulottunut brändeihin, palveluihin ja inspiroivaan miljööseen. Kukittamo siirtyi alakerrasta katutasoon kauppahallin kainaloon.

– Talo on täynnä kivoja yksityiskohtia. Esimerkiksi uusien sovituskoppien edustalle tuli ihana lounge-alue makutuomareille ja ostosten välissä levähtämiselle. Kosmetiikan puolelle toimme manikyyrit, korvisrei’itykset, ihokonsultaatiot ja pikameikkaukset. Ammattilaisemme auttavat kaikessa enemmän kuin mielellään, naisten muodista vastaava Tuula Markkula hymyilee.

Prismasta lähiherkut joulupöytään ja lahjat kuusen alle
Prismaan pääsee laskeutumaan Hämeenkadulta liukuportaita pitkin. Päivittäistavarat sijaitsevat kerroksessa –1 ja käyttötavarat kerroksessa –2.

– Arjen helpottaminen ja herkullistaminen on Prisman keskiössä. Ruokatorin yhteydessä toimivat Evinin ja Golden Unicornin myyntipisteet – laadukas take away on keskusta-asiakkaiden suosiossa. Niin, eikä joulunakaan tarvitse kaikkea itse tehdä. Meiltä saa toinen toistaan maistuvampia pirkanmaalaisia jouluherkkuja, Prisma Hämeenkadun myyntipäällikkö Mika Ranta vinkkaa.

Sokos Tampere & Prisma Hämeenkatu
Hämeenkatu 21

Palvelualojen ammattiliiton poliittisen lakon vuoksi Prisma Koivistonkylä ja Prisma Linnainmaa ovat suljettuina ti 28.11. Prismojen ravintolamaailmat ja kiinteistön vuokralaiset eivät ole lakon piirissä.

Postin, Matkahuollon ja Budbeen automaatit ovat asiakkaiden käytettävissä.

Pahoittelemme sulkemisesta aiheutuvaa haittaa. Muissa POK:n toimipaikoissa palvelemme normaalisti. Tervetuloa asioimaan!

Pirkanmaan Osuuskaupan hallitus päätti 29.9.2023 kokouksessaan Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin toiminnan lakkauttamisesta. Viimeinen aukiolopäivä on 15.10.2023. Toimintaympäristön muutokset ovat vaikuttaneet Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin toiminnan kannattavuuteen.

– Aiemmin asiakkaat ovat poikenneet nopeasti ohikulkumatkalla ruokailemaan Kalevan Liikenneasemalle. Alueen liikennejärjestelyiden muutokset ovat kuitenkin viime vuosina hankaloittaneet liikenneasemalle pääsyä. Tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, ettemme ole saavuttaneet asettamiamme myyntitavoitteita. Hienosti asiakkaita palvelleesta henkilökunnastamme tämä ei ollut kiinni, toimialajohtaja Mikko Hautasaari korostaa.

Kalevan Liikenneasemalla toimiva Sale ja sen yhteydessä toimiva pieni kahvio jatkavat toimintaansa kesään 2025 saakka, jolloin viereen rakentuvaan uuteen Hippos-kortteliin avataan Sale. Asiakkaat pääsevät myös edelleen tankkaamaan autonsa pihassa olevalla ABC Automaattiasemalla.

– Reseptimme mukaisesti meillä pitää olla myös pokkaa. Lähdimme rohkeasti testaamaan uutta sporttibaaria asiakkaidemme kanssa ja nyt meillä on pokkaa ottaa pakkia ja todeta, että sporttibaarin ja Hesen yhdistelmä ei toiminut toivotulla tavalla. Tällaista uuden liiketoiminnan kehittäminen toisinaan on, Mikko jatkaa.

Kaikille Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin työntekijöille tarjotaan työtä Pirkanmaan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

– Lämmin kiitos Kalevan Liikenneaseman Hesen ja Kopin tiimeille hyvästä työstä, jota he pääsevät nyt jatkamaan muissa toimipaikoissamme, Mikko kiittää.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Mikko Hautasaari, mikko.hautasaari@sok.fi, 010 767 0080

S-ryhmä ja Pirkanmaan Osuuskauppa kokeilevat tänä syksynä uudenlaista itsepalvelukauppaa, joka toimii pääsääntöisesti ilman myymälähenkilökuntaa. Täysin automatisoitu Sale Automaatti avautui Tampereelle Sale Puutarhakadun myymälän tiloihin 31.8.2023.   

S-ryhmässä kokeillaan ja kehitetään aktiivisesti erilaisia digitaalisia ratkaisuja, joiden tavoitteena on tarjota asiakasomistajille entistä parempia palveluja. Kaupparyhmän ensimmäisen, automatisoituun ostamiseen pohjautuvan Sale Automaatin tavoitteena on testata itsepalvelukaupan valikoiman ja uuden teknologian toimivuutta. Teknologialtaan vastaavaa itsepalvelukauppaa ei muualla Suomessa tällä hetkellä ole.   

– Kehitämme S-ryhmässä jatkuvasti uusia digitaalisia palveluja, joista esimerkiksi itsepalvelukassat ovat jo nyt vahvasti läsnä asiakkaidemme arjessa marketkaupan myymälöissämme. Odotamme innolla, miten asiakkaat suhtautuvat itsepalvelukauppaan ja onko aika jo kypsä tällaiselle konseptille, S-ryhmän marketkaupan konseptikehityksestä vastaava johtaja Katja Tapio sanoo.  

Pirkanmaan Osuuskauppa lähtee rohkeasti kokeilemaan uutta itsepalvelukauppaa yhdessä asiakkaidensa kanssa.  

– Valikoima kattaa arjen keskeiset ostostarpeet päivittäistavaratuotteiden osalta ja täydentyy asiakastarpeiden mukaan. Asiointi itsepalvelukaupassa on helppoa ja nopeaa. Sale Automaatti on auki 24/7 eli ostoksia voi tehdä vapaasti mihin kellonaikaan tahansa. Keräämme asiakkailta palautetta ja kehitämme valikoimaa ja toimintaa sen pohjalta, valottaa Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Kantola 

Teknologia pohjautuu älykkääseen tuoteseurantaan  

Kumppanina pilotissa on kotimainen start up -yritys Blockstore Group Oy, jonka kehittämään teknologiaan Sale Automaatti pohjautuu. Teknologian keskiössä ovat hahmontunnistus sekä älykäs, digitaalinen ja reaaliaikainen tuoteseurantajärjestelmä.  

Kauppaan astuessaan asiakas valitsee ostoksilleen katevarauksen ja syöttää maksukorttinsa maksupäätteeseen. Sen jälkeen tuotteet voi kerätä kaapeista, jotka aukeavat, kun käden laittaa kahvalle. Kun kaapin ovi sulkeutuu, kaapista otetut ostokset rekisteröidään kuitille. Ostosten keräämisen jälkeen kaupasta voi poistua: tuotteet veloitetaan maksukortilta automaattisesti. 

– Tämä on erittäin turvallinen tapa ostaa. Kauppaan ei pääse ilman maksukorttia. Hahmontunnistus puolestaan yhdistää ja tunnistaa maksutiedot sekä kerätyt tuotteet. Algoritmi luo käsityksen ihmishahmosta, mutta ei tunnista henkilöitä eikä talleta mitään henkilötietoja. Jos kauppaan tulee uudelleen, algoritmi luo asiakkaalle uuden hahmon. Tuoteseurantamme on äärimmäisen tarkka ja sillä voi valvoa myös parasta ennen -päiväyksiä, mikä tavallisesti joudutaan tekemään käsin. Vaikka automaattikauppa ei ole uusi idea, tällainen toteutus on kaiken kaikkiaan täysin ainutlaatuinen, kertoo Blockstore Groupin toimitusjohtaja Juha Maijala. 

Kokeilulla testataan jatkomahdollisuuksia 

Blockstore Group Oy avasi kesällä vastaavanlaisen itsepalvelukaupan Ruotsiin. Maijala näkee uudella teknologialla paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa. 

– Pienet kaupat ympäri Eurooppaa ovat kärsineet pitkään valtavasta kannattavuusongelmasta. Itsepalvelukaupat voivat tuoda mahdollisuuksia paitsi keskustoihin, myös harvaanasutummille alueille, kuten maaseuduille, Juha avaa.  

S-ryhmä ja Pirkanmaan Osuuskauppa arvioivat kokeilun tulosten perusteella, miten Sale Automaatin konseptia mahdollisesti jatkokehitetään ja voisiko itsepalvelukauppa täydentää S-ryhmän marketkaupan palveluja tulevaisuudessa. Kokeilu kestää vähintään puolen vuoden ajan.

Sale Puutarhakadun myymälä on muutettu Sale Automaatiksi, ja samaan liiketilaan avautui myös Prisman ruoan verkkokaupan noutopiste.  

– Helpotamme asiakkaiden arkea uudenlaisilla tavoilla hankkia ruokaostokset. Tämä tuo myös uudenlaista työnsisältöä henkilökunnallemme ja auttaa osaltaan toivottavasti kaupanalalla olevaan työvoimapulaan, Asta kertoo.   

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön suurin rakennushanke, TOAS Hippos, saa oman lähikaupan, kun Pirkanmaan Osuuskauppa POK avaa opiskelijakortteliin Sale-myymälän kesällä 2025 .

– Opiskelijat saavat nopeasti ruokaostokset oman kodin alakerrassa sijaitsevasta Salesta. Huomioimme valikoimaa rakentaessamme opiskelijoiden tarpeita, Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Kantola kertoo.

Uuden myymälän avaaminen parantaa asukkaiden viihtyvyyttä ja arjen sujuvuutta, ja samalla siitä hyötyvät myös kaikki lähiympäristössä asuvat ja liikkuvat tamperelaiset. Opiskelijakorttelin asukkaat saavat myymälästä myös lämpöä, sillä kylmälaitteiden lauhdelämpöä hyödynnetään korttelin lämmityksessä.

TOAS Hippoksen rakentaminen alkoi kesällä 2022. Työt ovat jatkuneet aikataulujen mukaisesti ja harjannostajaisia vietetäänkin jo tämän syksyn aikana. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan TOAS Hippokseen kesällä 2024.

Lue lisää TOAS:n tiedotteesta.

Värikäs kasvismeri ja uunituoreen leivän tuoksu tervehtivät uutuuttaan kiiltävän Prisma Hämeenkadun ovella. Olemme Tampereen Sokoksen alakerrassa, missä entisen Sokos Herkun tilalle valmistuu kovaa kyytiä kaksikerroksinen Prisma. Vaikka tekemistä riittää vielä ennen syksyn avajaishulinoita, myymälässä otettiin jo varaslähtö tulevaan: tuhansilla tuotteilla kasvanut päivittäistavaravalikoima on nyt kokonaisuudessaan laskettu Prisma-hintoihin.

Sokoksen kahteen alimpaan kerrokseen rakentuva Prisma on järjestyksessään Pirkanmaan kymmenes. Sen uusi päivittäistavaraosasto sijaitsee ostospaikan kerroksessa –1 ja käyttötavara valmistuu parhaillaan kerrokseen –2. Koko Sokos Herkun päivittäminen Prisma-hintoihin ja -valikoimaan on ollut poikkeuksellisen iso puristus. Päivittäistavaraosasto kasvoi kesän aikana 3 000-neliöiseksi ja samalla tehtiin tilaa yli 3 000 uudelle Prisma-valikoiman tuotteelle.

– Prisman kyltti pääsi pari päivää sitten seinälle eli nyt on tullut virallisesti aika kiittää ja kumartaa Sokos Herkulle – ja nauttia yhdessä uudesta. Vaikka tekemistä riittää vielä käyttötavaraosaston kanssa, halusimme jo nyt tuoda keskustan edullisimman ja monipuolisimman ostoskorin Hämeenkadulle. Massiivinen hintamuutos koskee koko 20 000 päivittäistavaratuotteen valikoimaa. Asiakkaamme ja koko talon henkilökunta ovat jaksaneet myllerrysten keskellä hienosti siitäkin huolimatta, että välillä muuttuneita hyllypaikkoja on etsitty oikein yhteistuumin, Pirkanmaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Mikko Mäki kiittää.

Tämänhetkisen arvion mukaan valmiin Prisman avajaisia päästään juhlimaan syys–lokakuussa, jolloin myös aukioloajat laajenevat iltavirkkujen iloksi.

– Kaupan lähiympäristössä asuu yli 15 000 asukasta ja mukaan mahtuu hyvin monenlaisia vuorokausirytmejä. Keskustan asiakkaat pääsevätkin syksystä alkaen isoille ja pienille ostoksille viikon jokaisena päivänä aina 24:ään saakka. Arkisin Prisma Hämeenkatu tulee palvelemaan jo aamukuudesta alkaen.

 Pitkän Ruokatorin valikoima kattaa lihat, kalat, salaatit, lämpimät ruoat, konditoriatuotteet ja juustot – arkeen ja juhlaan. Kuva: Karri Harju

Toiveiden täydeltä lähiruokaa ja laadukasta take away’tä

Sekä päivittäis- että käyttötavaraosastojen valikoimasuunnittelussa on nojattu viime vuonna kerättyihin asiakastoiveisiin. Vastauksia sai jättää sekä Prisman puolelle että uudistuvaan Sokokseen osasto ja teema kerrallaan erillisen verkkosivun kautta.

– Asiakkaat halusivat osallistua ilahduttavan aktiivisesti: toiveensa kertoi yhteensä 1 800 vastaajaa, yksittäisiä toiveita saimme tuhansia. Toiveiden koostamisen jälkeen henkilökunnasta muodostettu raati kävi jokaisen vastauksen läpi ja puntaroi parhaat ideat jatkoon nimenomaan keskustan asiakkaita ajatellen. Esimerkiksi vegetuotteisiin ja gluteenittomiin tuotteisiin toivottiin monipuolisempia vaihtoehtoja ja nämä on huomioitu valikoimatyössä. Myös lähiruoan kysyntä kasvaa enenevissä määrin, mistä olen hyvin ilahtunut, Mikko iloitsee.

Samoin asiakastoiveissa korostuivat paikan päällä valmistettu laadukas valmisruoka ja maailman maut.

– Hektisen arjen helpottaminen ja herkullistaminen on ollut ruokapuolemme lähtökohta. Myymälän sydän onkin meidän uusi upea Ruokatori, jonka yhteyteen suosikkiravintolat Evin ja Golden Unicorn avasivat kesällä omat myyntipisteensä. Golden Unicornin puolelta saa muun muassa sushia, perinteisiä aasialaisia pääruokia ja rentoa street foodia. Evinin listalla taas on tuttujen kebabien ja gyrosten ohella raikkaat salaatti- ja meze-buffetit. Molempien ravintoloiden oma henkilökunta valmistaa tuotteet paikan päällä alusta saakka. Lisäksi heti Prisman sisäänkäynnin läheltä löytyy nopeasti mukaan napattavaa terveellistä evästä, kuten Bär Barin smoothieita ja bowleja, Mikko listaa.

Fazer Myymäläleipomo palvelee jo Prisma Hämeenkadun keskellä maanantaista lauantaisin. Kuva: Karri Harju

Ruoanlaittajien ja remppaajien apuri

Kerroksessa –2 sijaitsee Prisman käyttötavaraosasto. Tällä hetkellä osa osastosta on vielä pois käytöstä, sillä noin 20 000 tuotteen hyllytys on käynnissä. Kerrokseen –2 pääsee sekä Sokoksen hissillä että Prisman päivittäistavaraosaston keskeltä liukuportaita pitkin.

– Asiakastoiveet viitoittivat tietämme myös käyttötavarapuolen suunnittelussa. Priorisoimme niiden pohjalta esimerkiksi pienkodinkoneet sekä keittiö- ja ruoanvalmistusvälineet. Meille tuli hieman yllätyksenä, kuinka paljon asiakkaat toivoivat myös pienremontointi- ja korjaustarvikkeita. Sen sijaan emme ota Prisma Hämeenkadulle myyntiin jääkaappeja tai muita isoja kodinkoneita, sillä ounastelemme niiden ostamisen tapahtuvan pääosin verkossa. Samoin muodin, kauneuden ja sisustamisen tuotteet löytyvät yläkerrasta Sokoksen puolelta, Mikko kertoo.

Keskustan asiakkaat toivoivat ”city-Prismaan” muun muassa keittiötarvikkeita ja pienkodinkoneita. Kuva: Karri Harju 

Kuuluisa lattia ja kinkkiset liukuportaat

Loppuvuonna 2021 alkanut talon kokonaisuudistus on ulottunut jokaiseen kerrokseen. Niin sanotun tavaratalon puolen palvelut eli Sokoksen uusitut muodin, kauneuden ja sisustamisen osastot, ravintolat ja kukkakauppa sekä postipalvelut ja S-Pankki sijaitsevat nykyisin kerroksissa 1–4.

Kommelluksiltakaan ei ole vältytty. Ikonisen, liki 50-vuotiaan rakennuksen ikä on nimittäin tuonut projektiin omat lisämausteensa.

– Koko kiinteistön uusiminen on ollut haastavaa niin suunnittelun kuin toteutuksenkin osalta. Esimerkiksi uusien, Hämeenkadulta suoraan Prismaan laskeutuvien liukuportaiden rakentaminen ja sovittaminen vanhaan rakennukseen kokonaan uudelle paikalle ei ollut ihan helppo juttu. Vaikka meillä oli monta mutkaa matkan varrella, onneksi kaikki saatiin kuitenkin lopulta ratkaistua, eikä alkuperäisestä suunnitelmasta tarvinnut luopua. Liukuportaista on jo nyt tullut todella paljon positiivista palautetta. Niin, ja toki Sokos Herkusta tuttu kalteva lattia on tuonut remonttiin omat vierivät haasteensa. Varovaisuudella ja tiimityöllä niistäkin on selvitty, Mikko nauraa.

Sokoksen pääovelta, Hämeenkadulta, pääsee nyt laskeutumaan suoraan alakerran Prismaan ostoksille. Kuva: Karri Harju

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Mikko Mäki, mikko.s.maki@sok.fi

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa yli 213 000 asiakasomistajaa. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.

Pirkanmaan Osuuskauppaa pitkään toimitusjohtajana menestyksekkäästi luotsannut Timo Mäki-Ullakko ilmoitti alkuvuodesta 2023 jäävänsä pois tehtävästä ja aloittavansa uuden vaiheen elämässään.

Pirkanmaan Osuuskaupan hallintoneuvosto valitsi huhtikuussa 2023 pidetyssä kokouksessa uudeksi toimitusjohtajaksi DI, eMBA Antti Heikkisen. Hän on viimeisimpinä vuosina toiminut Turun Osuuskaupan toimitusjohtajana.

Antti Heikkinen pääsee irtautumaan TOK:n toimitusjohtajuudesta syyskuussa, ja hän siirtyy Pirkanmaan Osuuskauppaan 18.9.2023. Syyskuun kaksi viimeistä viikkoa Timo ja muut pokkilaiset perehdyttävät häntä.

Antti aloittaa Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajana 1.10.2023 alkaen.

Tervetuloa kehittyvään Pirkanmaan Osuuskauppaan ja menestystä uuteen tehtävään!

Lue lisää aiheesta.

S-ryhmä ja Pirkanmaan Osuuskauppa kokeilevat tulevana syksynä uudenlaista itsepalvelukauppaa, joka toimii pääsääntöisesti ilman myymälähenkilökuntaa Täysin automatisoidusti toimiva, 24/7 auki oleva Sale Automaatti avautuu Tampereelle Sale Puutarhakadun myymälän tiloihin elo-syyskuun vaihteessa.

S-ryhmässä kokeillaan ja kehitetään aktiivisesti erilaisia digitaalisia ratkaisuja, joiden tavoitteena on tarjota asiakasomistajille entistä parempia palveluja. Kaupparyhmän ensimmäisen, automatisoituun ostamiseen pohjautuvan Sale Automaatin tavoitteena on testata itsepalvelukaupan valikoiman ja uuden teknologian toimivuutta yhdessä asiakkaiden kanssa.

Vastaavaa itsepalvelukauppaa ei Suomessa tällä hetkellä ole.

– Lähdemme rohkeasti kokeilemaan itsepalvelukauppaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Valikoima tulee jo ensivaiheessa kattamaan koko viikon keskeiset ostostarpeet päivittäistavaratuotteiden osalta ja täydentyy asiakastarpeiden mukaan. Lisäksi voin jo sen verran paljastaa, että Sale Automaatti tulee olemaan auki 24/7 eli ostoksia voi tehdä vapaasti mihin kellon aikaan tahansa, valottaa Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Kantola.

Teknologia pohjautuu älykkääseen tuoteseurantaan

Kumppanina pilotissa on kotimainen start up -yritys Blockstore Group Oy, jonka kehittämään teknologiaan Sale Automaatti pohjautuu. Teknologian keskiössä ovat hahmonseuranta sekä älykäs, digitaalinen ja reaaliaikainen tuoteseurantajärjestelmä.

Kokeilun tulosten perusteella arvioidaan, miten Sale Automaatin konseptia mahdollisesti jatkokehitetään ja miten se voisi täydentää Sale-ketjun palveluja tulevaisuudessa.

– Sale Puutarhakadun myymälä muutetaan Sale Automaatiksi, ja asiakkaat pääsevät sinne ostoksille elo-syyskuun taitteessa. Samaan liiketilaan avataan myös Prisman ruoan verkkokaupan noutopiste. Sale Puutarhakadun henkilöstö jatkaa meillä töissä uudella työnkuvalla, Kantola kertoo.

Pirkanmaan Osuuskaupan uusin ravintolatulokas La Famiglia on välimerellinen tuulahdus Tampereen Kalevaan. La Famigliassa italialaiset herkut syntyvät raikkaista raaka-aineista ammattilaisten hyppysissä.

La Famiglia -ravintolassa on voinut jo herkutella pääkaupunkiseudulla, ja 30. kesäkuuta alkaen ravintola avaa ovensa myös Tampereella. Aitoon italialaisuuteen nojaavalla menulla panostetaan erityisesti antipasti-osioon, pizzoihin, sesonkien vaihtumiseen, harkittuihin ruoka- ja viiniparituksiin sekä italialaisiin klassikkococktaileihin.

Pirkanmaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Anette Mellin tietää, että Tampereelle on kaivattu ravintolaa, jossa viihdytään maistuvan ruoan äärellä aikuisten kesken, koko perheen voimin tai vaikka työporukalla. Kivenheiton entisissä tiloissa toimivan ravintolan sijainti on täydellinen, sillä Kalevaan on helppo tulla monesta eri suunnasta ja se on aivan keskustan kupeessa.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme lämminhenkisen kokemuksen. La Famigliaan voi tulla kuin hyvän ystävän luokse, viihtymään ihanien italialaisten makujen parissa pitkän kaavan mukaan. Toivotamme tervetulleiksi kaikki herkkusuut, myös perheen pienimmät, Anette iloitsee.

Herkut valmistuvat taidolla ja sydämellä

Ravintolapäällikkö Francesco Bartoli puolestaan lupaa, että La Famigliassa nautitaan tuoreista, korkeatasoisista raaka-aineista valmistetuista annoksista, jotka nojaavat ennen kaikkea makuun.

– Osaava henkilökuntamme jakaa oman intohimoni italialaiseen ruokaan, ja valmistamme kaikki annokset taidolla ja sydämellä. Ruokalistalta löytyy auringon aateloimia välimerellisiä makuja, jotka saavat parikseen tarkoin valitut viinit, oluet ja muut juomat, Francesco hehkuttaa POK:n ravintolaperheen uusinta jäsentä.

Kuva: Q’ARK

Valkeakoski saa oman Prisman vuoden 2025 alussa, kun Koskikaran S-marketia laajennetaan ja myymälä muutetaan Prismaksi. Laajennuksen valmistelutyöt aloitetaan loppuvuodesta 2023. Uusi Prisma tuo valkeakoskelaisille pysyvästi edulliset Prisma-hinnat ja monipuoliset palvelut. 

Helpompia hetkiä paremmalla palvelukokonaisuudella

Koskikaran S-marketin nykyisen tilan lisäksi uusi Prisma saa käyttöönsä 1800 neliömetriä uutta tilaa laajennuksen ja nykyisen kiinteistön tilajärjestelyiden kautta. Uusi myymälä tarjoaa laajan ja edullisen ruokatuotteiden valikoiman sekä arkeen ja juhlaan osuvan käyttötavaravalikoiman. Prismassa panostetaan erityisesti laajaan kotimaisten tuotteiden ja lähiruokatuotteiden valikoimaan sekä laadukkaaseen Ruokatoriin. Valkeakosken asukkaat saavat Prismasta kaiken tarvittavan saman katon alta yhdellä kauppareissulla.

Verkkokaupan palvelut tuovat helpotusta erityisesti valkeakoskelaisten lapsiperheiden arkeen. Ruoan verkkokaupan kotiinkuljetukset ja noutopalvelut tekevät arjen ruokaostosten tekemisestä helppoa.

Uuteen myymälään on mukava tulla kauempaakin. Uusien ajojärjestelyiden ja pysäköintipaikkojen myötä Prismassa vierailusta tulee entistä sujuvampaa. Uudet liukuportaat helpottavat myös liikkumista kiinteistön sisällä.

Prisma vastaa valkeakoskelaisten toiveisiin

Valkeakosken asukkaat ja työntekijämme ovat toivoneet Prismaa kaupunkiinsa. Toiveita kuullaan myös jatkossa, kun Prisma-hanke etenee. Valkeakosken kaupungista tulee Prisman ja elinvoimaisen Koskikaran myötä entistäkin parempi ja mielenkiintoisempi paikka elää. Valkeakoskelaiset saavat uuden upean myymäläkokonaisuuden palveluineen, joka tuo myös uusia työpaikkoja.

Ihmiset ensin -ajattelu on yksi Pirkanmaan Osuuskaupan strategian kulmakivistä. Koskikaran S-marketin työntekijöille avautuu uusia mahdollisuuksia monipuolisessa Prisma-ympäristössä. Uusi S-marketia huomattavasti suurempi Prisma luo myös kokonaan uusia työpaikkoja. Tämän hetken arvion mukaan POK palkkaa uuteen Prismaan noin parikymmentä uutta pokkilaista. POK:lla on monia vaihtoehtoja löytää omaan elämään sopiva työ. Uudessa Prismassa työntekijöille avautuu uusia mahdollisuuksia muokata työnkuvaansa omaan elämäntilanteeseensa ja kiinnostuksiinsa sopivaksi. Tiiviillä toimipaikkojen välisellä yhteistyöllä työntekijät voivat halutessaan tehdä työvuoroja myös muissa POK:n Valkeakosken toimipaikoissa.

Myymälöiden ja palveluiden jatkuvaa innovointia muuttuvissa markkinatilanteissa

Pirkanmaan Osuuskauppa on sitoutunut kehittämään laadukkaita palveluita asiakasomistajilleen. Asiakkaiden tarpeet ja ostotottumukset muuttuvat ajan myötä, ja siksi POK pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa vastaamaan näitä tarpeita.

Investoimalla uusiin myymälöihin, kuten Valkeakosken Prismaan, POK tuo entistä laajemmat valikoimat ja palvelut lähemmäksi asukkaita. Lisäksi uudet myymälät luovat työpaikkoja alueelle ja edistävät paikallista taloutta. Uuteen Prismaan tulee alueen edullisin ostoskori, joka on tässä ajassa monille erityisen tärkeää.

Onnistuneet investoinnit edellyttävät visiointia ja pitkän aikavälin suunnittelua. Pirkanmaan Osuuskauppa pyrkii ennakoimaan ja vastaamaan asiakkaiden tuleviin tarpeisiin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi teknologisten innovaatioiden hyödyntämistä kauppojen kehittämisessä tai palveluiden laajentamista vastaamaan muuttuvia kuluttajatrendejä. Rohkeita investointeja täytyy tehdä kaikenlaisissa markkinatilanteissa.

 

Lisätietoja: toimialajohtaja Ville Jylhä, ville.jylha@sok.fi, 010 767 0079