Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikoissa alkaa S-mobiilikiertue. S-mobiilineuvoja on tavattavissa ilman ajanvarausta toimipaikoissamme ja auttaa S-mobiilin käyttöönotossa ja sen hyödyntämisessä.

Kiertueen aikataulu:

S-mobiili on asiakasomistajan kätevä kaukosäädin omiin etuihin ja S-Pankin palveluihin. Sovelluksessa voi liittyä asiakasomistajaksi, avata pankin palveluita ja tarkastella omia etuja ja hyötyjä.

S-mobiilin käyttöönottoon tarvitset oman älylaitteen ja verkkopankkitunnukset.

Puhelimen käyttöjärjestelmän edellytykset S-mobiilin käyttöönotolle:

 

S-Etukortilla saat aina edulliseen hintatasoon Bonukset päälle ja lukemattoman määrän muita etuja 🤍

Etkö ole vielä asiakasomistaja? Liity nyt!

Pirkanmaan Osuuskauppa ja Pirkanmaan Martat järjestävät taas tutut Ässäkokki-kurssit. Noin 8–12-vuotiaille pikkukokeille tarkoitettu kurssi on oiva paikka päästää luovuus lentoon sekä samalla oppia herkullisesta kotiruoasta ja ravitsevista välipaloista.

Kurssien ajankohdat:

Syyslomaviikolle on tulossa kaksi kurssia lisää. Tiedotamme niistä myöhemmin.

Ilmoittautuminen maksuttomille kursseille on nyt auki, mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu täällä!

 

Pokkilaiset kokoontuivat huhtikuussa TähtiAreenalle viettämään BiitS Partyjä, eli Pirkanmaan Osuuskaupan vuosijuhlia. Illan aikana juhlittiin viime vuoden onnistumisia ja nautittiin upeista esiintyjistä sekä hyvästä ruoasta ja juomasta.

Vuoden kovimmat tiimit ja yksilöt kruunataan lukuisissa eri kategorioissa. Juhlissa palkitaan mm. vuoden toimipaikka ja vuoden pokkilainen teko. Tämän vuoden palkinnot pääsivät jakamaan viime vuonna palkitut pokkilaiset.

Vuosijuhlat järkätään joka vuosi. Illan on aina kruunannut pokkilaisten äänestämä artisti. Lauteilla on vuosien mittaan nähty mm. Pete Parkkonen, Haloo Helsinki! ja Portion Boys. Tällä kertaa me äänestettiin esiintyjäksi Gasellit. Lisäksi juhlakansaa tanssitti DJ Orkidea.

Alla olevissa kuvissa tunnelmia BiitS Partyistä.

POK:n toimitusjohtaja Antti Heikkinen ja tapahtuman juontanut tanssija Anssi Heikkilä.

Useat toimipaikat ja työntekijät palkittiin vuoden 2023 onnistumisista.

Illan pääesiintyjäksi pokkilaiset äänestivät Gasellit!

Lopuksi juhlakansaa tanssitti DJ Orkidea!

 

Haluatko mukaan? Tuu meille työkaveriksi! Avoimet työpaikat löydät osoitteesta pokrekry.fi

DesignOnTampere Shop Sokoksen Kestävän muodin kerroksessa on vastuullisen muodin ja suunnitteluosaamisen keidas, jossa paikalliset suunnittelijat pääsevät ansaitsemaansa valokeilaan. Valikoimassa on laadukkaita ja tyylikkäitä koruja, laukkuja, vaatteita, asusteita ja keramiikkaa pirkanmaalaisilta brändeiltä. Viona Blun kalannahkaisia käsilaukkuja suunnittelevien yrittäjäsiskosten Sirpa Aminoffin ja Sari Mäkisen yritys sykkii intohimosta kauniisiin esineisiin sekä halusta suunnitella ja tehdä jotain merkityksellistä.

Kestävää ja ajatonta kalannahkasta

Reilu kymmenen vuotta sitten lohennahka ei ollut yleinen materiaali kotimaisessa muotimaailmassa. Sirpa sai ulkomailla työskennellessään idean omasta laukkumerkistä. Hän oli oppinut kalannahan käyttöä asustenahkana ja ihastunut ideaan täysin. Suomeen palattuaan, päättivät siskokset tarttua toimeen ja tuoda menneinä vuosikymmeninä käytetyn materiaalin takaisin parrasvaloihin.

– Laatu on meille aitoja asioita, luontoa ja artesaanityön kunnioittamista – harkiten valmistettuja käsilaukkuja ja asusteita lohennahkaa hyödyntäen. Kuinka upeaa on tehdä jotain kaunista sellaisesta materiaalista, joka muuten menisi jätteeksi, Sirpa avaa.

Viona Blun lähestymistapa muotiin on pitkäjänteinen ja harkitseva. He haluavat luoda tuotteita, jotka kestävät aikaa niin tyylin kuin laadunkin puolesta. Heidän visiossaan siintää mielikuvitus naisen koko elämän kattavasta laukkukokoelmasta, jota yksitellen täydennetään laukku kerrallaan. Valikoiman suhteen noudatetaan selkeää periaatetta: laatu ennen määrää. Toinen periaate on, että laukut olisivat sellaisia, että ne voisivat kiertää sukupolvelta toiselle välittäen tarinaa ja perintöä.
Kalannahkan käsittely on työlästä ja aikaa vievää. Matka nahkasta valmiiksi laukuksi on pitkä ja vaiherikas.

– Laukut kertovat elämäntarinaa. Kun laukut tehdään kalannahkaa hyödyntäen, on jokainen laukku jollain tapaa erilainen, koska maailmassa ei ole kahta tismalleen samanlaista ruotoriviä, Sirpa jatkaa.

Kalannahka kestää kovaakin kulutusta ryhdikkäästi ja on lisäksi kauniin ja arvokkaan näköinen. Viona Blun laukuissa hyödynnetään myös lehmännahkaa, joka sopii notkeutensa takia erinomaisesti kalannahan kaveriksi.

Kotimaisuus kunniaan

Viona Blu valmistaa kaikki tuotteensa Sastamalassa. Tavoitteena on toimia mahdollisimman kestävästi myös tällä saralla. Viona Blun yhdeksi intohimoksi onkin noussut nimenomaan kotimainen nahka-artesaaniosaaminen.

Kestävästi tekeminen on keskeinen teema Viona Blun ideologiassa, pienet valinnat ovat isossa mittakaavassa merkitseviä. Esimerkiksi kalannahan värjäyksessä ei käytetä kromia, ja laukkujen sisuskankaat on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.

– Tänä päivänä saa todella miettiä mitä tuotetta maailma vielä tarvitsee ja siksi on tärkeää, että uuden valmistuksessa voidaan hyödyntää jätteeksi jäävää materiaalia. Emme toki ole valinneet helpointa tietä, kotimaisuus ja vastuullinen valmistus maksavat enemmän mutta onneksi on heitä, jotka sitä arvostavat. Asiakkaillemme siis iso kiitos, Sari kiittelee.

Eva Laukku on Viona Blun uutuuslaukku. Se on täydellinen valinta, kun tarvitset mukaan vain ja ainoastaan kaikkein tärkeimmät (esim. puhelin, lompakko, avaimet). Eva Laukkua saa kolmessa eri värissä mustana, taupen harmaana ja burgundin punaisena.

– Vinkkimme kevään pukeutumiseen on yhdistää burgundin punainen Eva laukku pastellinsinisen kesämekon kanssa. Näistä väreistä tulee kiva ja yllättävä parivaljakko!

Viona Blu on enemmän kuin pelkkä muotibrändi. Se on konsepti, joka yhdistää kauneuden, kestävyyden ja tarinan yhdeksi kokonaisuudeksi. Sirpa ja Sari rohkaisevat jokaista ilmaisemaan itseään ja tyyliään, tekemään muodista kestävän elämäntavan.

Sokoksen Kestävän muodin kerros pähkinänkuoressa:

Sokos Tampere, Kestävä muoti (4. kerros) palvelee sinua tavaratalon aukioloaikoina ma-pe klo
09–21, la 09–19, su 11–18. Sokos Tampere, 4. kerros, Hämeenkatu 21, 33200 Tampere. Puh. 010 76 70800 (pvm/mpm)

Ravintola Puistossa ja Bistro Tammerissa työskentelevät tamperelaislupaukset tietävät, mistä unohtumaton asiakaskokemus syntyy.

Nuorten tarjoilijoiden ammattitaidon SM-parikilpailuissa kultaa viime marraskuussa napanneet 19-vuotias Milla Salinas Bascur ja 18-vuotias Saara Lillkåll ovat tuttu näky tamperelaisille ravintolakävijöille. Milla työskentelee oppisopimuksella Bistro Tammerissa ja Saara Ravintola Puistossa. Omaan työhönsä suurella sydämellä suhtautuva nuori kaksikko osallistui alkuvuodesta ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailu Taitaja 2024 -semifinaaliin ja suuntaa seuraavaksi kohti huhtikuussa Helsingissä järjestettävää tarjoilijoiden PM-parikilpailua.

Vapaa-ajallaankin hyviä ystäviä olevat Milla ja Saara ovat kumpikin alanvaihtajia. Molemmat aloittivat opintonsa Tredussa sosiaali- ja terveysalalla, mutta vaihtoivat nopeasti ravintola- ja catering-linjalle.

– Olin jo aikaisemmin tehnyt asiakaspalvelutöitä, joten ravintola-ala vain veti paljon enemmän puoleensa. Jo ensimmäinen harjoittelujakso ravintolassa todisti, että olin tehnyt oikean päätöksen, Milla muistelee.

– Minulla oli samat fiilikset, tämä vain tuntui heti omalta jutulta, Saara komppaa.

Valmentautuminen kuin huippu-urheilijoilla

Kisoihin valmistautuminen töiden ja opiskelujen ohessa ei ole mikään läpihuutojuttu, vaan se vaatii ajan ja omistautumisen lisäksi myös valmennusohjelman ja -tiimin sekä työpaikan tuen.

– Iso kiitos kuuluu meidän opettajallemme Ursula Korhoselle Tredusta, joka on käyttänyt meidän valmentamiseemme todella paljon myös omaa vapaa-aikaansa ja saanut alan kovia ammattilaisia mukaan valmennusporukkaan.

– Olemme saaneet myös paljon kannustusta esihenkilöiltämme ja kollegoiltamme Ravintola Puistossa ja Bistro Tammerissa. Omilta työpaikoiltamme löytyy myös meille tärkeimmät ravintola-alan esikuvat, joiden urapoluista voi ottaa mallia.

Valmennustiimissä on mukana myös Niina Hannuksela, Vuoden tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen ja muita alan huippuja, kuten Puiston, Sokoksen ravintoloiden ja La Famiglian ryhmäpäällikkö Anette Mellin. Valmennusohjelmaan sisältyy esimerkiksi viini- ja kahvikoulutuksia. Työ omissa oppisopimuspaikoissa tuo päivä päivältä lisää kokemusta tosielämän asiakaspalvelutilanteista.

Vaikka nuorten ammattitaitoa mittaaviin kisoihin kuinka treenaisi, kilpailijoille paljastetaan tarkat kisatehtävät vain vähän ennen h-hetkeä, ja niihin voi tulla vielä muutoksia paikan päälläkin.

– SM-kisoissa meillä oli myös yksilötehtäviä, kuten esimerkiksi väkevien alkoholien tunnistamista ja drinkkien tekoa. PM-kisat painottuvat fine diningiin, ja siellä pitää osata muun muassa valmistaa erikoiskahveja ja kattaa näyttävä, tietyn teeman mukainen show-pöytä. Kokonaisuus on laaja ja haastava: tehtävien joukossa voi olla vaikka liekitystä tai muuta annosten viimeistelyä.

”Parikisassa ei yksinkertaisesti pärjää, jos keskittyy vain itseensä”

Vaikka tarjoilijan työtä tehdään usein yksin, Saara ja Milla ovat huomanneet, että varsinkin kilpailutilanteessa he loistavat nimenomaan kaksikkona.

– Meillä molemmilla on omat vahvuutemme, jotka täydentävät toisiaan. Kilpailutilanteet ovat aina tosi jännittäviäkin, ja silloin kaverilta saa myös paljon kaivattua tukea.

Millan supervoima on kokonaisuuden hahmottaminen, Saaran asioiden viimeistely. Kilpailuissa tuomarit seuraavat nimenomaan sitä, kuinka hyvin pari puhaltaa yhteen hiileen.

– Parikisassa ei yksinkertaisesti pärjää, jos keskittyy vain omaan suoritukseen. Taitaja-semifinaali olikin meille molemmille jännempi paikka, kun siellä kilpailtiin yksilöinä.

Rakkaus ravintola-alaan kumpuaa kummankin puheesta. Suurin kiitos työstä on asiakkailta saatu hyvä palaute.

– Onhan se todella lämmin fiilis, kun on omalla työllä ja asenteella tehnyt jonkun ravintolakokemuksesta astetta erityisemmän, kaksikko hymyilee.

 

Sinustako pokkilainen? Hae meidän työkaveriksi!

– Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu 14–17-vuotiaille, hakuaika: 18.–31.3.

– Katso muut avoimet paikat: pokrekry.fi

Osuuskauppana meillä on iso rooli Pirkanmaan kehittäjänä ja tulevaisuuden tekijänä. Alueemme ulottuu Karvialta Pälkäneelle, Virroilta Urjalaan ja Mänttä-Vilppulasta Sastamalaan.

Edustajistoon valitaan 60 henkilöä kolmelta jäsenalueelta: Pohjois-Pirkanmaalta valitaan 10, Etelä-Pirkanmaalta 21 ja Tampereelta 29 jäsentä.

Edustajisto kirittää ja tuo asiakasomistajien äänen kuuluviin

Joka neljäs vuosi valittava edustajisto vaikuttaa osuuskaupan toimintaan ja sitä kautta omaa lähialuetta koskeviin asioihin, kuten uusiin palveluihin, asiakasomistajien palkitsemiseen ja kuulemiseen sekä vastuullisuuden eri osa-alueisiin. Lisäksi edustajisto päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Edustajiston jäsenet voivat myös tehdä hallitukselle aloitteita osuuskaupan toimintaan liittyvistä asioista.

– Edustajisto on hieno ja konkreettinen vaikuttamisen foorumi, jonka osuustoiminnallinen yritysmuotomme mahdollistaa. Erilaisista ihmisistä koostuva porukka on meidän kaikkien yhteinen etu. Nyt on aika äänestää ja vaikuttaa, kuka edustaa juuri sinua – tehdään yhdessä Pirkanmaasta parempi paikka elää, Pirkanmaan Osuuskaupan talousjohtaja ja S‑vaalilautakunnan sihteeri Jani Virtanen (kuvassa) kannustaa.

Äänestämällä voit voittaa 400 € lahjakortin!

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 100 kappaletta 400 euron lahjakortteja S-ryhmän toimipaikkoihin. Pirkanmaan osuuskauppavaalit toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa suorana henkilövaalina. Valituksi tulevat suoraan eniten ääniä omalla jäsenalueellaan saaneet ehdokkaat. Voit tutustua ehdokkaisiin vaalikoneen avulla. Äänestäminen onnistuu sekä sähköisesti että postitse.

Kuka saa äänestää osuuskauppavaaleissa?

Äänioikeutettuja osuuskauppavaaleissa ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua Pirkanmaan Osuuskaupan jäseniksi eli asiakasomistajiksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Osuuskauppavaalit ovatkin nuorelle pienimuotoinen, mutta erinomainen tapa oppia, miten yhteiskunnallisiin asioihin voi vaikuttaa.

Lue lisää Pirkanmaan osuuskauppavaaleista

Virtain S-marketissa asioivat saivat hieraista silmiään, kun Koko Suomi leipoo -tv-ohjelman käynnissä olevan kauden kilpailijat julkistettiin marraskuun lopulla: tieto tutun myyjän Merja ”Memmu” Kohtalan osallistumisesta ohjelmaan levisi kuin äkkinäisen leipojan jauhopussi keittiön lattialle.

Memmulla on takanaan lähes 30-vuotinen työura Pirkanmaan Osuuskaupalla.

– Olen pikkutytöstä asti halunnut kauppaan töihin. Kotiäitiyden jälkeen vuonna 1997 pääsinkin tekemään talviloman sijaisuutta ja sillä tiellä ollaan. Meillä on ihana esihenkilö ja työporukka, jonka kanssa on mukavaa paiskia hommia kiireisimpinäkin hetkinä vuodesta toiseen, Memmu kiittelee.

Työkaverit pääsevät nauttimaan Memmun leivontainnon hedelmistä useamman kerran vuodessa. Koko Suomi leipoo -ohjelmaan valmistautuessa koekeittiön herkkuja oli tarjolla tuon tuosta.

– Tapanani on leipoa työkavereille runebergintortut, laskiaispullat ja vappumunkit. Usein muutakin. Muiden ilahduttaminen on ihanaa, Memmu hymyilee.

Vinkkejä taikinaterapiaan hyllyjen väleissä

Memmun leivontainto alkoi kohota lapsuudessa äidin apulaisena hääriessä. Nykyään Memmun intohimo leivontaa kohtaan huokuu niin lapsenlapsiin kuin muihin kanssaihmisiin kaupan asiakkaista sosiaalisen median tuttuihin.

– Leipomisen ilon jakaminen on minulle sydämenasia. Somen rooli on iso. Facebookiin teen välillä sellaista, että otan kuvan tutusta paikasta ja alan arvuutella kavereilta, mistä kuva on. Nopeimmalle oikein arvanneelle vien sitten palkinnoksi lämpimäisiä, Memmu paljastaa.

Memmun leivontaosaamisesta pääsevät nauttimaan myös Virtain S-marketin asiakkaat.

– Leivontainnostani on paljon hyötyä töissä. Usein lähdetään asiakkaiden kanssa perusasioista eli mitkä jauhot ovat parhaita mihinkäkin tarkoitukseen tai mikä on paras kerma piirakan täytteeseen. Parasta on, kun vinkit lentävät molempiin suuntiin ja saan asiakkailta ideoita esimerkiksi uusista makuyhdistelmistä, Memmu nostattaa.

Vaikka some turpoaa erilaisista ja uudenlaisista leivontaohjeista, haluaa Memmu julistaa myös perinteisten herkkujen nimeen.

– Leipominen on taikinaterapiaa, jossa mieli rauhoittuu. Uusien kokeilujen rinnalla on hyvä pitää myös tutut herkut. Pullat, sämpylät ja munkit maistuvat aina, Memmu listaa.

Muori televisiossa yllätti pikkuraksut

Memmu ei kertonut televisio-ohjelmaan hakemisestaan kenellekään. Kun kutsu hakuprosessiin toiseen vaiheeseen tuli, Memmu paljasti puuhansa vain muutamille. Ohjelmaan hakeminen ja valituksi tuleminen oli suuri yllätys koko perheelle, työkavereille ja tutuille, mutta suurin yllätys se oli lapsenlapsille – eli muorin pikkuraksuille.

– Lapsoset olivat huuli pyöreänä, että mitä muori touhuaa! Kaikki olivat innoissaan ja ymmärsivät ”kesän oudot tapahtumat”, kun valmistauduin ohjelmaan ja osallistuin reilun kahden viikon kuvauksiin kaikenlaisien verukkeiden varjolla, Memmu muistelee.

Ohjelmaa varten jokaisen kisaajan tuli valmistella yhdeksän reseptiä taidonnäytetehtäviä varten. Teknisten tehtävien leivottavat tulivat jokaiselle yllätyksenä. Yksi kuvauspäivä vierähti usein kellonympäryksen mittaiseksi, ja oppia karttui.

– Tekisin paljon toisin. Rönttöset paistaisin paljaalla pellillä, jotta pohja rapeutuu. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen ohjelmaan. Siitä välittyy aito rakkaus leivontaan. Olen todella yllättynyt ja kiitollinen kaikesta tsempistä, jota olen saanut, Memmu kiittää hymyillen.

Memmun matkaa Koko Suomi leipoo- ohjelmassa voi seurata MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.

Tapahtuman juonsivat tubettaja Roni Bäck ja nuoriso-ohjaaja Mari-Katri Lempinen, jotka keskustelivat lavalla nuorten mieltä askarruttavista asioista, kuten koulukiusaamisesta, ystävyydestä ja harrastuksista

 

Pirkanmaan Osuuskauppa ja Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestivät yhdessä nuorten kanssa ilmaisen Bright Friday -tapahtuman, jonka teemana on ”Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän.” Illan aikana nuoret pääsivät nauttimaan monipuolisesta musiikin ja aktiviteettien täyteisestä ohjelmasta. Nuorille oli tarjolla myös naposteltavaa pitkin iltaa. Bileisiin saapui lähes viisisataa nuorta, joista useat tulivat kaverin kanssa, mutta moni saapui myös yksin tapahtumaan etsimään uusia kavereita. 

Yksi aktiviteettipisteista oli rakennettu Friend Zone -kyltin alle. Kaverialueella oli mahdollista tehdä yhteisötaidetta isolle valkoiselle kapalevylle, askarrella pinssejä tai ihan vaan ottaa happea säkkituoleilla chillaillen. Useat nuoret nappasivat rohkeina Friend Zone -pisteeltä ”etsin uusia kavereita” pinssin, laittoivat sen rintaan ja lähtivät tutustumaan. 

Tupa täynnä rohkeita seiskaluokkalaisia 

Moni lähti tapahtumaan yhdessä ystävänsä kanssa, mutta Bright Fridayhin saapui myös nuoria ilman seuraa. Useat suuntasivat rohkeasti Friend Zonelle ja laittoivat rintaansapuhu mulle” tai “etsin uusia kavereitapinssin. 

Bright Friday 2023 tapahtuman kuva seiskaluokkalaisista

Ystävykset Helvi (vas.) ja Tilda (oik.) innostuivat lähtemään tapahtumaan yhdessä vanhempien suosituksesta

 

– Helvin äiti kertoi tapahtumasta Helville ja mun äidille, joka taas kertoi mulle. Innostuttiin lähtemään tapahtumaan yhdessä, kertoo Tilda tyytyväisenä. 

Bright Fridayn juontajat ja esiintyjät herättivät monen seiskaluokkalaisen mielenkiinnon. Erityisesti Roni Bäck tuntui olevan suuressa suosiossa nuorten keskuudessa. 

– Roni Bäckiä katsotaan tosi paljon kotona. Hän on hyvä tubettaja. Odotan myös innolla Etan esiintymistä, sanoo Helvi. 

Aktiviteetit saivat myös kiitosta. Flipperit, kicker futis, onnenpyörä, glitteripiste ja reaktiopeliseinä olivat kovassa käytössä. 

 – Tänne on hyvin valittu aktiviteetteja, joita kaikki varmaan tykkää tehdä. Nää ei oo meille seiskaluokkalaisille liian lapsellisia, vaan just sellasia mitä me tykätään tehdä. Täällä on kiva tunnelma, kun on paljon tekemistä, Helvi summaa. 

Bright Friday 2023 tapahtumassa esiintynyt Etta

Illan pääesiintyjä Etta sai nuoret pomppimaan innosta 

 

Yhdessä yksinäisyyttä vastaan

Tapahtuman teema “Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän.” sai paljon kiitosta nuorilta. Monet kertoivat palautteissaan, että he olivat saaneet uusia ystäviä tai ainakin jutelleet uusien ihmisten kanssa. He myös arvostivat sitä, että tapahtumassa otettiin kantaa yksinäisyyteen ja ystävyyteen, jotka ovat tärkeitä teemoja nuorille. Vinkkejä teemaan liittyen sai chatistä sekä Ronin ja Mari-Katrin lavakeskusteluista. 

Tapahtumaan iloinen oli myös Jaakko, jonka mielestä Bright Friday kannattaisi järjestää myös ensi vuonna.  

– Mari-Katrin ja Ronin keskustelut lavalla oli hyviä. Mun mielestä on myös hyvä, että ihmiset on erilaisia. Ei kaikkien tarvitse olla samanlaisia. Se on hyvä kun aiheesta jutellaan ja tällaisten tapahtumien järjestäminen on tärkeetä, ettei kukaan jää yksin. Täältä voi löytää vaikka kaverin. Itse en oo vielä jutellut kenenkään uusien ihmisten kanssa, mutta voisin ehkä jutella. Laitoin chattiinkin tervehdyksen kaikille, Jaakko kertoo. 

Bright Friday 2023 tapahtumaan osallistunut seiskaluokkalainen Jaakko

Jaakko piti illan teemasta ja oli utelias näkemään minkälainen Bright Friday –tapahtuma on 

 

Samaa mieltä oli kicker futiksesta kovasti pitävä Onni. 

– Jotkut ihmiset on yksinäisiä ja on hyvä, että tällaisia tapahtumia järjestetään. En itse tarvii uusia kavereita, mutta täältä niitä voi kuitenkin löytää, Onni toteaa. 

Bright Friday 2023 tapahtumaan osallistunut seiskaluokkalainen Onni

Onnille Bright Fridaybileet olivat myös omat synttäribileet 

 

Bright Friday on merkittävä tapahtuma Pirkanmaan Osuuskaupalle. Onhan osuustoiminnallisuuden idea aina perustunut yhdessä tekemiseen, ja isona toimijana Osuuskaupalla on myös vastuu aidosti kehittää alueellista hyvinvointia. Bright Friday –tapahtumalla halutaan taklata yksinäisyyttä ja tukea nuorten mielenterveyttä ja hyvinvointia.    

 

Linnainmaan Prisman kainaloon aukeaa alkuvuodesta uusi ravintola, Kalevan Prismastakin tuttu Pizza&Buffa. Saataville tulee lounasbuffet, arki-iltojen fiestabuffet ja viikonloppubuffet – kukin omalla makumaailmallaan.

– Pizza&Buffa valikoitui konseptiksi Linnainmaalle erityisesti siksi, että olemme saaneet alueella asioivilta paljon toiveita monipuolisemmasta lounastarjoomasta. Buffetin hintaan kuuluu aina salaattipöytä, lämmin kotiruoka, pizzat, virvoitusjuomat sekä kahvi tai tee. Päivän kääntyessä iltaan pientä juhlaa arkeen ja lisäpotkua kauppareissuihin taas tarjoaa koko perheen fiestabuffet. Silloin pöytä on katettu pizzoilla, lohkoperunoilla, vaihtuvilla kasvisruokavaihtoehdoilla, lihapullilla, siivillä, lämpimillä kasviksilla, salaateilla ja kebabilla. Samoin viikonloppubuffetissa kukin voi rakentaa ateriansa joko kevyemmin tai tuhdimmin. Salaattibuffa ja pizzat ovat aina ostettavissa myös erikseen, ryhmäpäällikkö Mika Leivo kertoo.

Linnainmaan Prisman ravintolamaailmassa palvelevat jatkossa Pizza&Buffa sekä nykyisellään toimiva Hesburger.

– Siipiweikot Mini jää talven aikana Linnainmaalta pois, mutta löytyy yhä tuttuun tapaan Kalevan, Lielahden ja Pirkkalan Prismoista. Haluankin jo tässä kohtaa kiittää koko Siipiweikkojen huikeaa ja ammattitaitoista porukkaa kaikesta yhteistyöstämme Linnainmaalla, Mika kiittää.

Makeaa mahan täydeltä

Herkullisten pizzojen lisäksi Pizza&Buffa on ollut pienimpien asiakkaidensa suosiossa erityisesti jälkiruokasirkuksen myötä.

– Jos suolaisen jälkeen vatsassa on vielä tilaa, ruokailuhetken kruunaa jäätelöbuffet tai jälkkärisirkus. Ja siinä sirkuksessa kukin saakin olla oma tirehtöörinsä ja luoda värikkäitä makuyhdistelmiä amerikkalaisista pannukakuista, irtomakeisista, pehmyt-jäätelöstä, rocky roadista, popcornista, kastikkeista ja strösseleistä.

Nälkä uusille työkokemuksille? – Kokkien rekrytointi käynnissä nyt

Tavoiteaikataulun mukaan Pizza&Buffan avajaisia vietetään tammi–helmikuun taitteessa. Kokkien rekrytointi uuteen ravintolaan on parhaillaan käynnissä.

– Etsin työkavereikseni iloisia ja reippaita asiakaspalvelusta pitäviä tyyppejä. Konkareiden ohella otamme ilolla vastaan hakemuksia myös alasta kiinnostuneilta uusilta tulokkailta. Erilaisista ihmisistä koostuva tiimi on työyhteisössä valtava rikkaus – tärkeintä on asenne. Eli rohkeasti vain hakemusta tulemaan, Mika kannustaa.

Lue tästä kokin tarkempi tehtäväkuvaus ja hae Mikan työkaveriksi!

Prisma Linnainmaa | Liikekatu 3, Tampere

Pirkanmaan Osuuskaupan hallitus päätti 29.9.2023 kokouksessaan Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin toiminnan lakkauttamisesta. Viimeinen aukiolopäivä on 15.10.2023. Toimintaympäristön muutokset ovat vaikuttaneet Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin toiminnan kannattavuuteen.

– Aiemmin asiakkaat ovat poikenneet nopeasti ohikulkumatkalla ruokailemaan Kalevan Liikenneasemalle. Alueen liikennejärjestelyiden muutokset ovat kuitenkin viime vuosina hankaloittaneet liikenneasemalle pääsyä. Tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, ettemme ole saavuttaneet asettamiamme myyntitavoitteita. Hienosti asiakkaita palvelleesta henkilökunnastamme tämä ei ollut kiinni, toimialajohtaja Mikko Hautasaari korostaa.

Kalevan Liikenneasemalla toimiva Sale ja sen yhteydessä toimiva pieni kahvio jatkavat toimintaansa kesään 2025 saakka, jolloin viereen rakentuvaan uuteen Hippos-kortteliin avataan Sale. Asiakkaat pääsevät myös edelleen tankkaamaan autonsa pihassa olevalla ABC Automaattiasemalla.

– Reseptimme mukaisesti meillä pitää olla myös pokkaa. Lähdimme rohkeasti testaamaan uutta sporttibaaria asiakkaidemme kanssa ja nyt meillä on pokkaa ottaa pakkia ja todeta, että sporttibaarin ja Hesen yhdistelmä ei toiminut toivotulla tavalla. Tällaista uuden liiketoiminnan kehittäminen toisinaan on, Mikko jatkaa.

Kaikille Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin työntekijöille tarjotaan työtä Pirkanmaan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

– Lämmin kiitos Kalevan Liikenneaseman Hesen ja Kopin tiimeille hyvästä työstä, jota he pääsevät nyt jatkamaan muissa toimipaikoissamme, Mikko kiittää.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Mikko Hautasaari, mikko.hautasaari@sok.fi, 010 767 0080