Pirkanmaan Osuuskaupan hallitus päätti 29.9.2023 kokouksessaan Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin toiminnan lakkauttamisesta. Viimeinen aukiolopäivä on 15.10.2023. Toimintaympäristön muutokset ovat vaikuttaneet Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin toiminnan kannattavuuteen.

– Aiemmin asiakkaat ovat poikenneet nopeasti ohikulkumatkalla ruokailemaan Kalevan Liikenneasemalle. Alueen liikennejärjestelyiden muutokset ovat kuitenkin viime vuosina hankaloittaneet liikenneasemalle pääsyä. Tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, ettemme ole saavuttaneet asettamiamme myyntitavoitteita. Hienosti asiakkaita palvelleesta henkilökunnastamme tämä ei ollut kiinni, toimialajohtaja Mikko Hautasaari korostaa.

Kalevan Liikenneasemalla toimiva Sale ja sen yhteydessä toimiva pieni kahvio jatkavat toimintaansa kesään 2025 saakka, jolloin viereen rakentuvaan uuteen Hippos-kortteliin avataan Sale. Asiakkaat pääsevät myös edelleen tankkaamaan autonsa pihassa olevalla ABC Automaattiasemalla.

– Reseptimme mukaisesti meillä pitää olla myös pokkaa. Lähdimme rohkeasti testaamaan uutta sporttibaaria asiakkaidemme kanssa ja nyt meillä on pokkaa ottaa pakkia ja todeta, että sporttibaarin ja Hesen yhdistelmä ei toiminut toivotulla tavalla. Tällaista uuden liiketoiminnan kehittäminen toisinaan on, Mikko jatkaa.

Kaikille Kalevan Liikenneaseman Hesburgerin ja Sport & Bar Kopin työntekijöille tarjotaan työtä Pirkanmaan Osuuskaupan muista toimipaikoista.

– Lämmin kiitos Kalevan Liikenneaseman Hesen ja Kopin tiimeille hyvästä työstä, jota he pääsevät nyt jatkamaan muissa toimipaikoissamme, Mikko kiittää.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Mikko Hautasaari, mikko.hautasaari@sok.fi, 010 767 0080

Bright Friday -tapahtuma pirkanmaalaisille seiskaluokkalaisille järjestetään nyt toista kertaa, jotta kukaan nuori ei jäisi yksin ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin löytyisi.

Viime vuonna pohdimme, mitä Pirkanmaan Osuuskauppa voi tehdä nuorten mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseksi. Osuuskaupan idea on aina perustunut yhdessä tekemiseen. Niin tälläkin kertaa. Yhdessä Tampereen kaupungin Nuorisopalveluiden kanssa syntyi pirkanmaalaisten seiskaluokkalaisten ilmaistapahtuma, jota nyt vietetään toista kertaa.

– Viime marraskuun tapahtumassa kerättiin nuorilta palautetta ja 84 % oli erittäin tyytyväisiä iltaan. Se oli meille järjestäjille paras kiitos ja signaali sille, että tilausta nuorten yhteiselle illalle todella oli, Pirkanmaan Osuuskaupan viestintäpäällikkö Viivi Pärssinen iloitsee.

Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella 11.11.2023 pidetään tänäkin vuonna hauskaa ja pohditaan mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tapahtuman teema on ”Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän”.

– Yhteistyöllä saadaan aina enemmän aikaan kuin yksin puurtamalla. Siksi onkin hienoa tehdä tämän kaltaista tärkeää tapahtumaa yhdessä ison alueellisen toimijan kanssa. Seiskaluokkalaiset ovat juuri meidän kohderyhmäämme ja tapahtuman teema on erittäin ajankohtainen ja tärkeä. Nuoret tarvitsevat toisiaan sekä turvallisia aikuisia, Tampereen kaupungin vs. nuorisopalvelujohtaja Tiina-Liisa Vehkalahti kuvaa.

Musiikki on myös monelle voimaannuttavaa ja olennainen osaa elämää, niin tässäkin tapahtumassa. DJ soittaa toivebiisejä ja lavalle nousevat tamperelainen räppäri Kupari (kuvassa) ja illan huipennuksena Etta.

Ronit puhuvat omasta kokemuksesta

– Muistan kesäloman alun, kun tajusin, ettei minulla ole ketään kenelle laittaa viestiä, että nähtäisiinkö. Tai niin minä ainakin kuvittelin. Se tuntui todella ahdistavalta, tubettaja Roni Bäck muistelee nuoruusvuosiaan.

Tapahtumassa räppäävä 16-vuotias Kuparikin on kokenut yksinäisyyttä:
– Mullakin on omakohtaisia kokemuksia yksinäisyydestä. Mulla oli seiskalla aika paha koulukiusaaminen, joka meni jopa väkivallan puolelle. Hain apua kuraattorilta, sain apua ja kiusaaminen loppui, Roni Kauppinen kertoo.

Nuoret saavat anonyymisti chatissa esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä, joihin nuoriso-ohjaajat vastaavat. Kysymyksiä käsitellään myös Roni Bäckin ja tamperelaisen nuoriso-ohjaajan Mari-Katri Lempisen lava-keskusteluissa (kuvassa).

Mari-Katri kohtaa nuoria työssään niin livenä kuin chatin kautta:

– Yksinäisyys todella näkyy netissä nuorten kanssa viestiteltäessä. Saattaa olla, että nuorella on koulussa kavereita, mutta vapaa-ajalla niitä ei ole – tai toisin päin. Se on totta kai haaste, johon me aikuiset haluamme tarjota apua.

Tiina-Liisan mukaan nuorten ongelmat ovat viime vuosina moninaistuneet, pitkittyneet ja vaikeutuneet:

– Tämä näkyy muun muassa siinä, että nuoret eivät saa oikea-aikaista palvelua esimerkiksi päihde- tai mielenterveyshaasteissa, ja ongelmat ehtivät kasaantua ja kroonistua ennen avun saamista. Nuoriso-ohjaaja on vierellä kulkija ja kuuntelija, mutta nuori tarvitsee usein samaan aikaan myös muiden ammattilaisten palveluja.

Ongelmien nostaessa päätään keskusteluapu ja eteenpäin ohjaaminen on tärkeää, sillä yksinäisyyden haittavaikutukset kertautuvat, mitä pidemmälle tilanne etenee. Pahimmillaan yksinäisyys voi johtaa syrjäytymiseen ja eristäytymiseen kaikista järjestelmistä ja yhteisöistä.

– Yksinäisyys haavoittaa ja hajottaa, ei anna toivoa eikä valoa tulevaisuudelle. Elämä voi tuntua merkityksettömältä ja oma olo arvottomalta. Elämä alkaa näyttäytyä kaikin tavoin juuri yksinäisyyden tematiikan kautta. Yksinäisyys voi aiheuttaa erilaisia mielenterveyden ongelmia ja pitkään jatkuessaan jopa fyysisiä sairauksia, Tiina-Liisa summaa.

Mari-Katri kannustaakin kaikkia pirkanmaalaisia seiskoja mukaan Bright Fridayhin, jossa kukaan ei jää yksin:

– Tämähän on ihan ainutkertainen mahdollisuus. Tapahtumassa on törkeän hyvät esiintyjät, ja sieltäkin voi löytää niitä uusia kavereita.

Huikean esiintyjäkaartinkin puolesta fiilis on taattu:

Se, mitä koin lavalla, oli jotain uskomatonta. Monta sataa ihmistä katsomassa, kun esiinnyn. Yleisö oli mukana koko esityksen ajan. Se todisti itselle ja muille, jotka ei välttämättä uskonu muhun musiikin suhteen, että kova työ palkitaan, Kupari kiteyttää.

 

Lisätietoja: brightfriday.fi

S-ryhmä ja Pirkanmaan Osuuskauppa kokeilevat tänä syksynä uudenlaista itsepalvelukauppaa, joka toimii pääsääntöisesti ilman myymälähenkilökuntaa. Täysin automatisoitu Sale Automaatti avautui Tampereelle Sale Puutarhakadun myymälän tiloihin 31.8.2023.   

S-ryhmässä kokeillaan ja kehitetään aktiivisesti erilaisia digitaalisia ratkaisuja, joiden tavoitteena on tarjota asiakasomistajille entistä parempia palveluja. Kaupparyhmän ensimmäisen, automatisoituun ostamiseen pohjautuvan Sale Automaatin tavoitteena on testata itsepalvelukaupan valikoiman ja uuden teknologian toimivuutta. Teknologialtaan vastaavaa itsepalvelukauppaa ei muualla Suomessa tällä hetkellä ole.   

– Kehitämme S-ryhmässä jatkuvasti uusia digitaalisia palveluja, joista esimerkiksi itsepalvelukassat ovat jo nyt vahvasti läsnä asiakkaidemme arjessa marketkaupan myymälöissämme. Odotamme innolla, miten asiakkaat suhtautuvat itsepalvelukauppaan ja onko aika jo kypsä tällaiselle konseptille, S-ryhmän marketkaupan konseptikehityksestä vastaava johtaja Katja Tapio sanoo.  

Pirkanmaan Osuuskauppa lähtee rohkeasti kokeilemaan uutta itsepalvelukauppaa yhdessä asiakkaidensa kanssa.  

– Valikoima kattaa arjen keskeiset ostostarpeet päivittäistavaratuotteiden osalta ja täydentyy asiakastarpeiden mukaan. Asiointi itsepalvelukaupassa on helppoa ja nopeaa. Sale Automaatti on auki 24/7 eli ostoksia voi tehdä vapaasti mihin kellonaikaan tahansa. Keräämme asiakkailta palautetta ja kehitämme valikoimaa ja toimintaa sen pohjalta, valottaa Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Kantola 

Teknologia pohjautuu älykkääseen tuoteseurantaan  

Kumppanina pilotissa on kotimainen start up -yritys Blockstore Group Oy, jonka kehittämään teknologiaan Sale Automaatti pohjautuu. Teknologian keskiössä ovat hahmontunnistus sekä älykäs, digitaalinen ja reaaliaikainen tuoteseurantajärjestelmä.  

Kauppaan astuessaan asiakas valitsee ostoksilleen katevarauksen ja syöttää maksukorttinsa maksupäätteeseen. Sen jälkeen tuotteet voi kerätä kaapeista, jotka aukeavat, kun käden laittaa kahvalle. Kun kaapin ovi sulkeutuu, kaapista otetut ostokset rekisteröidään kuitille. Ostosten keräämisen jälkeen kaupasta voi poistua: tuotteet veloitetaan maksukortilta automaattisesti. 

– Tämä on erittäin turvallinen tapa ostaa. Kauppaan ei pääse ilman maksukorttia. Hahmontunnistus puolestaan yhdistää ja tunnistaa maksutiedot sekä kerätyt tuotteet. Algoritmi luo käsityksen ihmishahmosta, mutta ei tunnista henkilöitä eikä talleta mitään henkilötietoja. Jos kauppaan tulee uudelleen, algoritmi luo asiakkaalle uuden hahmon. Tuoteseurantamme on äärimmäisen tarkka ja sillä voi valvoa myös parasta ennen -päiväyksiä, mikä tavallisesti joudutaan tekemään käsin. Vaikka automaattikauppa ei ole uusi idea, tällainen toteutus on kaiken kaikkiaan täysin ainutlaatuinen, kertoo Blockstore Groupin toimitusjohtaja Juha Maijala. 

Kokeilulla testataan jatkomahdollisuuksia 

Blockstore Group Oy avasi kesällä vastaavanlaisen itsepalvelukaupan Ruotsiin. Maijala näkee uudella teknologialla paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa. 

– Pienet kaupat ympäri Eurooppaa ovat kärsineet pitkään valtavasta kannattavuusongelmasta. Itsepalvelukaupat voivat tuoda mahdollisuuksia paitsi keskustoihin, myös harvaanasutummille alueille, kuten maaseuduille, Juha avaa.  

S-ryhmä ja Pirkanmaan Osuuskauppa arvioivat kokeilun tulosten perusteella, miten Sale Automaatin konseptia mahdollisesti jatkokehitetään ja voisiko itsepalvelukauppa täydentää S-ryhmän marketkaupan palveluja tulevaisuudessa. Kokeilu kestää vähintään puolen vuoden ajan.

Sale Puutarhakadun myymälä on muutettu Sale Automaatiksi, ja samaan liiketilaan avautui myös Prisman ruoan verkkokaupan noutopiste.  

– Helpotamme asiakkaiden arkea uudenlaisilla tavoilla hankkia ruokaostokset. Tämä tuo myös uudenlaista työnsisältöä henkilökunnallemme ja auttaa osaltaan toivottavasti kaupanalalla olevaan työvoimapulaan, Asta kertoo.   

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön suurin rakennushanke, TOAS Hippos, saa oman lähikaupan, kun Pirkanmaan Osuuskauppa POK avaa opiskelijakortteliin Sale-myymälän kesällä 2025 .

– Opiskelijat saavat nopeasti ruokaostokset oman kodin alakerrassa sijaitsevasta Salesta. Huomioimme valikoimaa rakentaessamme opiskelijoiden tarpeita, Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Kantola kertoo.

Uuden myymälän avaaminen parantaa asukkaiden viihtyvyyttä ja arjen sujuvuutta, ja samalla siitä hyötyvät myös kaikki lähiympäristössä asuvat ja liikkuvat tamperelaiset. Opiskelijakorttelin asukkaat saavat myymälästä myös lämpöä, sillä kylmälaitteiden lauhdelämpöä hyödynnetään korttelin lämmityksessä.

TOAS Hippoksen rakentaminen alkoi kesällä 2022. Työt ovat jatkuneet aikataulujen mukaisesti ja harjannostajaisia vietetäänkin jo tämän syksyn aikana. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan TOAS Hippokseen kesällä 2024.

Lue lisää TOAS:n tiedotteesta.

Jukka Suoniemi on varsinainen POK-konkari: työvuosia on pian takana huimat 40. Kärrytalkoista vuonna 1979 alkanut elämänura on kulkenut puutarhamyymälästä Unionin bensa-aseman esihenkilöksi ja edelleen Ylöjärven S-marketin projektipäällikköksi. Jukalla on aina ollut pokkaa astua uusiin saappaisiin ja positiivisuutta nähdä muutos mahdollisuutena.

Jukalle merkityksellisin työvuosi taitaa olla Unionilta.

– Kun menin esittäytymään 1984, oli kassan takana viehättävä nainen, johon ihastuin heti. Taisi olla molemminpuolista, sillä yhä ollaan naimisissa, Jukka paljastaa. Toimipaikat ovat vaihtuneet, rakkaus on pysynyt. Se on myös pitkän pokkilaisuuden salaisuus. Jukka kannustaa olemaan avoin uusille tehtäville.

– On hienoa, että voi samassa talossa olla useassa työpaikassa. Olen halunnut johtaa omaa yksikköä ja saanut olla marketpäällikkö ympäri Pirkanmaata. Kun 1986 kysyttiin teollisten elintarvikkeiden tuoteryhmävastaavaksi, sanoin että voin lähteä, vaikken tiedä kuin hernekeittopurkin!

Kasvu vaatii joukkuepeliä

Jukka on ollut mukana jo lähes kymmenen yksikön avauksessa tai uudistuksessa. Nyt on meneillään Ylöjärven S-marketin muutostyö Prismaksi. Haaste on jälleen mielenkiintoinen ja Jukka arvostaa, että hänen kokemustaan on projektissa kuultu.

Ryhmän ja yksiköiden kasvaessa tarvitaan joukkuepeliä ja hyvää esihenkilötyötä.

– Koen olevani yksi lenkki ketjussa. Apulaispäälliköt ja henkilöstö ovat erittäin tärkeässä roolissa, samoin tukitoiminnot. Työ seuraa muuten helposti kotiin. Hallintoneuvostossa olen päässyt vaikuttamaan näköalapaikalta.

Jukka on saanut kahdesti Vuoden esimies -palkinnon. Yhden rutiinin hän on pitänyt: kierros myymälässä ja henkilöstön tervehtiminen aamuisin. Vasta sitten kääritään hihat.

Ala muuttuu, kollega auttaa 

Toimiala on muuttunut Jukan työvuosina. Aikoinaan tilaukset tehtiin Micronik-laitteilla 6-numeroisilla koodeilla. Kerran taisi sattua näpyttelyvirhe.

– Minulle soitettiin, olenko oikeasti tilannut sata kiuasta. Onneksi kysyivät.

Digiloikkaan on hypättävä yhdessä: uusia palveluita, kuten itsepalvelukassoja, on otettu käyttöön. Jukka tunnustaa, ettei aina ole teknisesti näppärin, mutta kaikessa ei tarvitse olla paras asiantuntija: aina löytyy apuja ja POK:ssa myös mahdollisuuksia kouluttautua.

 

Tulisiko sinusta meidän uusi työkaveri? Kurkkaa avoimet työpaikat!

Pirkanmaan Osuuskauppaa pitkään toimitusjohtajana menestyksekkäästi luotsannut Timo Mäki-Ullakko ilmoitti alkuvuodesta 2023 jäävänsä pois tehtävästä ja aloittavansa uuden vaiheen elämässään.

Pirkanmaan Osuuskaupan hallintoneuvosto valitsi huhtikuussa 2023 pidetyssä kokouksessa uudeksi toimitusjohtajaksi DI, eMBA Antti Heikkisen. Hän on viimeisimpinä vuosina toiminut Turun Osuuskaupan toimitusjohtajana.

Antti Heikkinen pääsee irtautumaan TOK:n toimitusjohtajuudesta syyskuussa, ja hän siirtyy Pirkanmaan Osuuskauppaan 18.9.2023. Syyskuun kaksi viimeistä viikkoa Timo ja muut pokkilaiset perehdyttävät häntä.

Antti aloittaa Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajana 1.10.2023 alkaen.

Tervetuloa kehittyvään Pirkanmaan Osuuskauppaan ja menestystä uuteen tehtävään!

Lue lisää aiheesta.

Pirkanmaan Osuuskauppa ottaa jälleen harppauksen eteenpäin kohti vastuullisempaa ja vaivattomampaa tulevaisuutta laajentaessaan sähköautojen suurteholatausverkostoaan. Latausverkoston muutokset tehdään jo vuoden 2023 aikana.

Vastuullinen autoilu

Yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävämpää tulevaisuutta, sähköautot ovat nousseet yhä suositummaksi vaihtoehdoksi perinteisten polttomoottoriautojen rinnalle. Pirkanmaan Osuuskauppa on halunnut olla eturintamassa vastuullisen liikkumisen edistämisessä tarjoamalla asiakkailleen entistä houkuttelevampia mahdollisuuksia sähköautojen käyttöön. Laajentuva suurteholatausverkosto on yksi konkreettinen askel kohti vaivattomampaa autoilua ja kestävämpää tulevaisuutta.

Nopeaa ja helppoa

Suurteholatausverkoston laajeneminen tarkoittaa myös sitä, että asiakkailla on entistä enemmän mahdollisuuksia ladata sähköautojaan kätevästi ja nopeasti. Latauspisteitä sijoitetaan laajasti Pirkanmaan eri alueille, jotta asiakkaiden ei tarvitse ajaa kauas ladatakseen autoaan.

Mitä suurteholataus tarkoittaa? Lyhyesti sanottuna, se tarkoittaa nopeampia latausaikoja. Suurteholatauksen avulla sähköauto voidaan ladata nopealla latausmenetelmällä (vähintään 150 kW teholla), joka lyhentää latausaikaa ja mahdollistaa pidempien matkojen suorittamisen yhdellä latauksella.

Muutokset vuonna 2023

Muutoksia nykyisiin latauspisteisiin tehdään jo tämän vuoden aikana. Lisäksi uusia latauspisteitä rakennetaan Pirkanmaan Osuuskaupan myymälöiden ja liikenneasemien yhteyteen.

Katso alta vuonna 2023 tehtävät muutokset:

Prisma Kaleva 200 kW → 400 kW
S-market Kaleva 100 kW → 150 kW
S-market Kaukajärvi 100 kW → 150 kW
ABC Akaa Toijala 4 kpl CCS 200 kW → 6 kpl CCS 400 kW
ABC Pirkkala Vaihe 1: Nykyisen täyden kapasiteetin käyttöönotto 140 kW → 200 kW.

Vaihe 2: Olemassa olevan latauskentän viereen rakennetaan lisäksi 6 kpl CCS 600 kW -latausasemaa. Jatkossa tulee olemaan kaksi erillistä kenttää, jossa toisen teho on 600 kW ja toisen 200 kW. Chademo jää nykyiselle paikalleen. Yksi AC-tolppa siirretään Prisma Kangasalalle.

Prisma Kangasala Avataan syksyn aikana: 4 kpl CCS + 4 kpl AC 200 kW
Sokos Tampere Avataan rakennushankkeen yhteydessä loppuvuonna 2023. 4 kpl CCS 200 kW.
Prisma Ylöjärvi Avataan rakennushankkeen yhteydessä alkuvuonna 2024. Nykyinen 4 kpl AC. Uusi 4 kpl CCS + 4 kpl AC 200 kW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja sähköautoilusta löydät täältä.

S-ryhmä ja Pirkanmaan Osuuskauppa kokeilevat tulevana syksynä uudenlaista itsepalvelukauppaa, joka toimii pääsääntöisesti ilman myymälähenkilökuntaa Täysin automatisoidusti toimiva, 24/7 auki oleva Sale Automaatti avautuu Tampereelle Sale Puutarhakadun myymälän tiloihin elo-syyskuun vaihteessa.

S-ryhmässä kokeillaan ja kehitetään aktiivisesti erilaisia digitaalisia ratkaisuja, joiden tavoitteena on tarjota asiakasomistajille entistä parempia palveluja. Kaupparyhmän ensimmäisen, automatisoituun ostamiseen pohjautuvan Sale Automaatin tavoitteena on testata itsepalvelukaupan valikoiman ja uuden teknologian toimivuutta yhdessä asiakkaiden kanssa.

Vastaavaa itsepalvelukauppaa ei Suomessa tällä hetkellä ole.

– Lähdemme rohkeasti kokeilemaan itsepalvelukauppaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Valikoima tulee jo ensivaiheessa kattamaan koko viikon keskeiset ostostarpeet päivittäistavaratuotteiden osalta ja täydentyy asiakastarpeiden mukaan. Lisäksi voin jo sen verran paljastaa, että Sale Automaatti tulee olemaan auki 24/7 eli ostoksia voi tehdä vapaasti mihin kellon aikaan tahansa, valottaa Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Kantola.

Teknologia pohjautuu älykkääseen tuoteseurantaan

Kumppanina pilotissa on kotimainen start up -yritys Blockstore Group Oy, jonka kehittämään teknologiaan Sale Automaatti pohjautuu. Teknologian keskiössä ovat hahmonseuranta sekä älykäs, digitaalinen ja reaaliaikainen tuoteseurantajärjestelmä.

Kokeilun tulosten perusteella arvioidaan, miten Sale Automaatin konseptia mahdollisesti jatkokehitetään ja miten se voisi täydentää Sale-ketjun palveluja tulevaisuudessa.

– Sale Puutarhakadun myymälä muutetaan Sale Automaatiksi, ja asiakkaat pääsevät sinne ostoksille elo-syyskuun taitteessa. Samaan liiketilaan avataan myös Prisman ruoan verkkokaupan noutopiste. Sale Puutarhakadun henkilöstö jatkaa meillä töissä uudella työnkuvalla, Kantola kertoo.

Ylöjärven S-marketissa työskentelevä Suvi Hakala keskittää suurimman osan ostoksistaan Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin, kuten Sokokselle. Suvin perhe onkin saanut Bonuksia vuoden aikana jopa 1 233 euroa. Bonukset tulevat Suville rahana pankkitilille, josta ne on voitu hyödyntää esimerkiksi arjen menoihin, lasten lomailuun ja autojen tankkaamiseen. 

Suvi, joka muutti Leviltä Lapista Ylöjärvelle kaksi vuotta sitten, aloitti uransa Pirkanmaan Osuuskaupalla vastuuhenkilöiden valmennusohjelmassa. Hän on työskennellyt POK:n eri toimipaikoissa, alkaen Kalevan Prismasta ja edeten Nokian Prisman kautta nykyiseen tehtäväänsä S-market Ylöjärvellä Ruokatorin vetäjänä. Suvi tuo mukanaan yli 20 vuoden kokemuksen ravintola-alalta, mutta Ruokatorilla työskennellessään hän on löytänyt uuden pääfokuksensa: tiimin vetämisen ja laadukkaan asiakaspalvelutyön.

Keskittämällä ostoksensa POK:n toimipaikkoihin hän saa merkittäviä etuja, jotka hyödyttävät koko kuusihenkistä perhettä. Suvi kertoo, miten Bonukset ovat muuttaneet heidän arkeaan ja mahdollistaneet monipuolisen lomailun perheen kanssa.

Etujen myötä bonustelijaksi

Katsoimme S-mobiilista, kuinka paljon Suvi perheineen on kerryttänyt Bonuksia viimeisen vuoden aikana – summa oli peräti 1 233 euroa! Bonukset on maksettu rahana Suvin pankkitilille, josta hän on voinut käyttää niitä vapaasti mihin tahansa tarkoitukseen. Bonukset ovatkin mahdollistaneet perheen lomanviettoa ja hankintoja.

– Ajauduin keskittämään ostoksia S-ryhmään jo ennen kuin siirryin POK:lle, ikään kuin vahingossa, kun huomasin keskittämisen hyödyt, Suvi kertoo.

Suvi korostaa myös bonustelun pitkän aikavälin etuja. Vaikka hän saattaisi joskus nähdä hieman edullisemman tankkausaseman, hän valitsee aina sen, josta saa Bonuksia. Tankkaukset kerryttävät Tankkausbonusta, josta Suvin perhe hyötyy pitkällä aikavälillä enemmän.

– Erityisesti vaikean maailmantilanteen aikana olen oppinut arvostamaan keskittämisen etuja. Sen sijaan, että hakisin yksittäisiä tuotteita eri kaupoista, hyödynnän keskittämistä ja Bonuksia, Suvi avaa.

POK:n työntekijänä Suvi hyötyy Bonusten lisäksi myös henkilökuntaeduista. Tämä yhdistelmä tekee kauppaostoksista ja palveluista entistä edullisempia.

Suvin perhe hankkii lähes kaiken tarpeellisen arkeen Prismasta tai Sokokselta. Kuva: Pasi Tiitola

Koiratkin keskittävät

Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajana Bonusta saa POK:n myymälöistä, ravintoloista ja ABC-asemilta sekä POK:n kumppaneiden toimipaikoista ja palveluista.

Suvin perhe keskittää kaikki ruokaostoksensa Prismaan ja S-marketiin. Vaatteet ja jalkineet sekä retkeilykamppeet he hankkivat aina mahdollisuuksien mukaan Prismasta ja Sokokselta. Suvin perheen kaksi autoa tankataan ABC-asemilla, jolloin myös tankkauksista kertyy Bonusta.

– Meillä on kuusihenkinen perhe, ja suurin osa ostoksista tehdään Prismassa. Jos esimerkiksi jotain vaatetta tai jalkineita ei löydy Prismasta, sitten ne löytyvät Sokokselta. Meillä on myös kaksi mäyräkoiraa, joiden ruoat hankitaan Prismasta. Meillä siis koiratkin keskittävät, Suvi nauraa.

Bonuspartnerit edesauttavat myös mojovien Bonusten kertymistä. Suvin perheellä on kaikki operaattoripalvelut nettiliittymästä puhelinliittymiin keskitetty Elisalle, jolloin niistä kertyy Bonusta. Perheen silmälasihankinnat tehdään Silmäasemalla ja vakuutus on hankittu LähiTapiolasta, Bonusta kerryttäen.

Bonukset kiertoon

Monet käyttävät Bonukset sijoituksiin tai siirtävät ne säästötilille, mutta ehkä yleisin tapa käyttää Bonukset, on niiden kierrättäminen. Bonukset tulevat rahana pankkitilille, josta ne käytetään jälleen S-ryhmän kauppoihin ja palveluihin, jotka jälleen kerryttävät Bonusta. Näin tekee myös Suvin perhe.

– Meillä Bonukset menevät kätevästi kiertoon. Ostimme hiljattain Bonuksilla esimerkiksi pojalle polkupyörän ja tästä ostosta kertyi taas hyvin Bonuksia, Suvi kertoo.

Suvin perhe käyttää Bonuksia arkisten ostosten lisäksi myös lomailuun. Yöpyminen toisessa kaupungissa onnistuu kätevästi Sokos-hotellissa ja ruokailu S-ryhmän ravintoloissa.

 

Haluatko sinäkin hyödyntää Bonuksia?

Liity Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajaksi nyt verkossa ja saat yli sadan euron edestä etuja: https://pirkanmaanosuuskauppa.fi/liity 

Kuva: Q’ARK

Valkeakoski saa oman Prisman vuoden 2025 alussa, kun Koskikaran S-marketia laajennetaan ja myymälä muutetaan Prismaksi. Laajennuksen valmistelutyöt aloitetaan loppuvuodesta 2023. Uusi Prisma tuo valkeakoskelaisille pysyvästi edulliset Prisma-hinnat ja monipuoliset palvelut. 

Helpompia hetkiä paremmalla palvelukokonaisuudella

Koskikaran S-marketin nykyisen tilan lisäksi uusi Prisma saa käyttöönsä 1800 neliömetriä uutta tilaa laajennuksen ja nykyisen kiinteistön tilajärjestelyiden kautta. Uusi myymälä tarjoaa laajan ja edullisen ruokatuotteiden valikoiman sekä arkeen ja juhlaan osuvan käyttötavaravalikoiman. Prismassa panostetaan erityisesti laajaan kotimaisten tuotteiden ja lähiruokatuotteiden valikoimaan sekä laadukkaaseen Ruokatoriin. Valkeakosken asukkaat saavat Prismasta kaiken tarvittavan saman katon alta yhdellä kauppareissulla.

Verkkokaupan palvelut tuovat helpotusta erityisesti valkeakoskelaisten lapsiperheiden arkeen. Ruoan verkkokaupan kotiinkuljetukset ja noutopalvelut tekevät arjen ruokaostosten tekemisestä helppoa.

Uuteen myymälään on mukava tulla kauempaakin. Uusien ajojärjestelyiden ja pysäköintipaikkojen myötä Prismassa vierailusta tulee entistä sujuvampaa. Uudet liukuportaat helpottavat myös liikkumista kiinteistön sisällä.

Prisma vastaa valkeakoskelaisten toiveisiin

Valkeakosken asukkaat ja työntekijämme ovat toivoneet Prismaa kaupunkiinsa. Toiveita kuullaan myös jatkossa, kun Prisma-hanke etenee. Valkeakosken kaupungista tulee Prisman ja elinvoimaisen Koskikaran myötä entistäkin parempi ja mielenkiintoisempi paikka elää. Valkeakoskelaiset saavat uuden upean myymäläkokonaisuuden palveluineen, joka tuo myös uusia työpaikkoja.

Ihmiset ensin -ajattelu on yksi Pirkanmaan Osuuskaupan strategian kulmakivistä. Koskikaran S-marketin työntekijöille avautuu uusia mahdollisuuksia monipuolisessa Prisma-ympäristössä. Uusi S-marketia huomattavasti suurempi Prisma luo myös kokonaan uusia työpaikkoja. Tämän hetken arvion mukaan POK palkkaa uuteen Prismaan noin parikymmentä uutta pokkilaista. POK:lla on monia vaihtoehtoja löytää omaan elämään sopiva työ. Uudessa Prismassa työntekijöille avautuu uusia mahdollisuuksia muokata työnkuvaansa omaan elämäntilanteeseensa ja kiinnostuksiinsa sopivaksi. Tiiviillä toimipaikkojen välisellä yhteistyöllä työntekijät voivat halutessaan tehdä työvuoroja myös muissa POK:n Valkeakosken toimipaikoissa.

Myymälöiden ja palveluiden jatkuvaa innovointia muuttuvissa markkinatilanteissa

Pirkanmaan Osuuskauppa on sitoutunut kehittämään laadukkaita palveluita asiakasomistajilleen. Asiakkaiden tarpeet ja ostotottumukset muuttuvat ajan myötä, ja siksi POK pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa vastaamaan näitä tarpeita.

Investoimalla uusiin myymälöihin, kuten Valkeakosken Prismaan, POK tuo entistä laajemmat valikoimat ja palvelut lähemmäksi asukkaita. Lisäksi uudet myymälät luovat työpaikkoja alueelle ja edistävät paikallista taloutta. Uuteen Prismaan tulee alueen edullisin ostoskori, joka on tässä ajassa monille erityisen tärkeää.

Onnistuneet investoinnit edellyttävät visiointia ja pitkän aikavälin suunnittelua. Pirkanmaan Osuuskauppa pyrkii ennakoimaan ja vastaamaan asiakkaiden tuleviin tarpeisiin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi teknologisten innovaatioiden hyödyntämistä kauppojen kehittämisessä tai palveluiden laajentamista vastaamaan muuttuvia kuluttajatrendejä. Rohkeita investointeja täytyy tehdä kaikenlaisissa markkinatilanteissa.

 

Lisätietoja: toimialajohtaja Ville Jylhä, ville.jylha@sok.fi, 010 767 0079