Sastamalan Prisman infopisteeltä voit käydä ostamassa edullisemmat liput Herra Hakkaraisen taloon S-Etukorttia vilauttamalla. Herra Hakkaraisen talo on Sastamalassa Marttilankadulla sijaitseva lapsille ja lapsenmielisille suunnattu matkakohde, joka perustuu rakastetun kirjailija Mauri Kunnaksen tuotantoon.

Herra Hakkaraisen talossa pääset leikkimään niin sisätilojen ihastuttaviin huoneisiin kuin polkuautoilemaan Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle. Kesälomalaiset pääsevät myös halaamaan Herra Hakkaraista. Herra Hakkaraisen kanssa voi myös heittää ylävitoset tai ottaa vaikkapa yhteiskuvan!

Sastamalan Prismasta saat S-Etukortilla liput euron edullisemmin kuin Herra Hakkaraisen talosta. Hinta S-Etukortilla 9/8 € (ilman S-Etukorttia 10/9 €). Edun lisäksi ei Bonusta.

Katso tarkemmat unissakävely- ja aukioloajat Herra Hakkaraisen talon nettisivuilta.

 

S-Etukortilla saat aina edulliseen hintatasoon Bonukset päälle ja lukemattoman määrän muita etuja 🤍

Etkö ole vielä asiakasomistaja? Liity nyt!

Tervetuloa Tampereen improvisaatioteatterin perinteiselle Kuutamokeikalle, joka valaisee Teatterikesäviikon perjantain 9.8.2024 myöhäisillan Tampereen Komediateatterin katetussa kesäteatterissa!

Kuutamokeikka on koko illan musiikkipitoinen ja lumoava improvisaationäytelmä, ilman valmista käsikirjoitusta. Mikään ei ole ennalta määrätty, ja kaikki syntyy esiintyjien luovuuden ja yleisön ideoinnin pohjalta. Hahmot, tarina, ja tilanteet ponnistavat suoraan yleisön antamasta inspiraatiosta, luoden ainutlaatuisen esityksen.

Liity seuraamme lempeään elokuun iltaan, joka tarjoaa hulvattomia tilanteita, lumoavia hahmoja ja raikasta viihdettä!

Kesto noin 1 h 45 min sis. väliajan

Ikäsuositus: K13

Hinnat:

Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajaetu: S-Etukortilla liput ennakkoon –5 € peruslipusta Tampereen Komediateatterin lipunmyynnistä. Max 4 lippua / S-Etukortti. Etu voimassa 30.6.2024 asti.

 

 

S-Etukortilla saat aina edulliseen hintatasoon Bonukset päälle ja lukemattoman määrän muita etuja 🤍

Etkö ole vielä asiakasomistaja? Liity nyt!

Pirkanmaan Osuuskauppa ja Pirkanmaan Martat järjestävät taas tutut Ässäkokki-kurssit. Noin 8–12-vuotiaille pikkukokeille tarkoitettu kurssi on oiva paikka päästää luovuus lentoon sekä samalla oppia herkullisesta kotiruoasta ja ravitsevista välipaloista.

Kurssien ajankohdat:

Syyslomaviikolle on tulossa kaksi kurssia lisää. Tiedotamme niistä myöhemmin.

Ilmoittautuminen maksuttomille kursseille on nyt auki, mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu täällä!

 

Kuva: Laura Vesa

 

S-ryhmässä otetaan määrätietoisia askeleita kohti yhteisöllistä työvuorosuunnittelua, joka parantaa henkilöstön mahdollisuuksia vaikuttaa työ- ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen. Mallia on pilotoitu Pirkanmaan Osuuskaupassa, Osuuskauppa Arinassa ja Osuuskauppa Suur-Savossa. Vuoden oppien keruun jälkeen pilotti laajenee, ja mukaan tulee lisää erilaisia toimipaikkoja.

Palvelualojen työ on epäsäännöllistä vuorotyötä, jossa tarjolla olevat vuorot perustuvat asiakasvirtoihin.

– Haluamme kuunnella yhä paremmin henkilöstön toiveita työvuoroistaan ja tukea mahdollisuutta yhdistää työ ja vapaa-aika omaan elämään sopivalla tavalla. Uudenlaisen työvuorosuunnittelun tuoma muutos aloillamme työskentelevien arjessa on mittava. Yhteisöllistä työvuorosuunnittelua toteuttavissa toimipaikoissamme työntekijät poimivat vuoronsa itse, jolloin yksilöllisten elämäntilanteiden ja esimerkiksi erilaisten palautumistarpeiden huomiointi on helpompaa. Siirtymä on erittäin mielenkiintoinen oppimismatka niin henkilöstölle kuin osuuskaupoille, SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori kertoo.

Työvuorosuunnittelun tavoite on yhteensovittaa liiketoiminnan ja asiakkaiden tarpeet sekä työntekijän toiveet mahdollisimman hyvin.

– Muutos on toimintamallillinen ja kulttuurinen. Siirtyminen uuteen tapaan toimia vaatii aitoa yhdessä tekemistä, osallistamista, koulutusta ja myös muutosjohtamista. Laajennamme pilottia hallitusti, kokemuksiimme perustuen ja koko ajan oppien, Lehtovuori kuvailee.

Henkilöstölle vapauksia ja vastuuta

Pirkanmaan Osuuskauppa on ollut ensimmäisten osuuskauppojen joukossa yhteisöllisen työvuorosuunnittelun pilotissa. Työvuorojen poimimiseen on luotu toimipaikoissa pelisäännöt, joihin koko tiimi yhdessä sitoutuu. ABC-liikennemyymälöissä huomioitavana on useita erilaisia osaamisia, rooleja ja vastuita sekä 24/7-aukioloajat.

– Huomioimme työvuorosuunnittelussa luonnollisesti, että kussakin vuorossa on riittävästi eri osaamisia edustettuna ja esimerkiksi perehdytystaitoisia konkareita paikalla, kenttäpäällikkö ja ABC Kolmenkulman liikennemyymäläpäällikkö Kirsi Koivisto kertoo.

– Kun työntekijät ovat päässeet mukaan suunnittelemaan työvuorolistaansa omaan arkeen sopivaksi, tyytyväisyys työvuoroihin on selvästi kasvanut. Tämä on näkynyt meillä myös loikkana työtyytyväisyydessä. Työntekijäthän tietävät itse parhaiten, mikä sopii heidän elämäänsä juuri nyt. Meillä on puolestaan aito halu mahdollistaa henkilöstölle kunkin elämään sopiva työ. Tässä uusi työvuorosuunnittelumallimme on hienosti auttanut, Koivisto kiittää.

Onnistuneella yhteistyöllä tuloksia

Henkilöstö on kokenut suunnittelua tukevan järjestelmän helppokäyttöiseksi ja vuorojen poimimisen sujuvaksi. Samalla ymmärrys työvuorosuunnitteluun liittyvän palapelin moninaisuudesta on kasvanut, arvioi Pirkanmaan Osuuskaupan kaupanpuolen pääluottamusmies Kirsi-Maria Mäntylä.

– Mennyt vuosi on hieno esimerkki onnistuneesta yhteistyöstä. Työvuorosuunnittelun ammattilaiset ja esihenkilöt ovat olleet muutoksessa tiiviisti mukana, yhdessä henkilöstön kanssa. Työvuoroilla on iso merkitys työssä jaksamiselle. Kun pääsee itse suunnittelemaan vuorojaan, työn ja muun elämän yhteensovittaminen sujuvoituu ja työn merkityksellisyys kasvaa. Olenkin kuullut, että pilottitoimipaikoissamme ei enää haluta luopua yhteisöllisestä työvuorosuunnittelusta, Mäntylä kuvailee.

Faktat pilotista

• Yhteisöllisen työvuorosuunnittelun toimintamallissa työntekijät voivat entistä paremmin vaikuttaa työvuorojensa suunnitteluun: työntekijät poimivat vuoroja itse mobiilisovelluksella, sovittuja pelisääntöjä noudattaen.

• Yhteisöllistä työvuorosuunnittelua on pilotoitu S-ryhmässä reilun vuoden ajan Osuuskauppa Arinassa, Pirkanmaan Osuuskaupassa ja Osuuskauppa Suur-Savossa.

• Pilotissa on tähän asti ollut mukana 15 toimipaikkaa ja yhteensä yli 360 työntekijää neljältä liiketoiminta-alueelta (marketkauppa, majoitus- ja ravitsemiskauppa, liikennekauppa ja S-Pankki-työ pilottiosuuskaupoissa).

• Pilotti alkoi huhtikuussa 2023 ja laajenee uusiin toimipaikkoihin vuoden 2024 aikana.

• Henkilöstön kokemuksia on seurattu pitkin pilottia, ja tulokset ovat myönteisiä: 75 % pilotissa mukana olleista työntekijöistä haluaisi varmuudella jatkaa yhteisöllisen työvuorosuunnittelun mallissa.

 

Kotimaisen nykykirjallisuuden rakastettavimpiin hahmoihin kuuluva Mielensäpahoittaja saapuu Viikinsaaren kesäteatteriin. Mukanaan hänellä on elämäntarinansa, itse kyhätyt testamentti ja arkku. Niin, ja poika, miniä sekä muutama muu.

Uudessa sovituksessa pysytään tiukasti sysisuomalaisten perusasioiden eli elämän, kuoleman ja elementtirakentamisen, äärellä. Tulossa on hykerryttävä, mutta välistä myös koskettava kesäinen komedia elämän rajallisuudesta sekä päätöksistä, jotka yksinkertaisesti tulee tehdä ennen kuin peräseinä lähestyy: kuka saa talon, kuka Voortti Eskortin ja kumpi miniä saa kumman emännän koruista.

Tuomas Kyrön ja Janne Jämsän ”Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja” Viikinsaaren kesäteatterissa 3.7.-9.8.2024. Rooleissa Ola Tuominen, Jere Riihinen, Maija Andersson ja Maiju-Riina Huttunen. 

Asiakasomistajaetuna S-Etukortilla normaalihintaiset liput etuhintaan 30 € (norm. 35 €). Ostosta ei kerry Bonusta. Ostorajoitus max. 2 lippua/S-Etukortti. Etu koskee vain normaalihinnoiteltuja lippuja ja uusia varauksia.

Etuhintaiset liput ovat ostettavissa lippu.fi -lippukaupasta etukoodilla SOK24. Etuhintaiset liput ovat myynnissä tapahtumaan alkuun saakka. Varaudu esittämään S-Etukortti tapahtumassa. Lipun hinta ei sisällä laivamatkaa saareen. Laivalippu on ostettava erikseen Hopealinjojen verkkokaupasta.

 


 

S-Etukortilla saat aina edulliseen hintatasoon Bonukset päälle ja lukemattoman määrän muita etuja 🤍

Etkö ole vielä asiakasomistaja? Liity nyt!

Asiakkaidemme omistamana, osuustoiminnallisena yrityksenä toimimme kohtuuttomuutta vastaan ja tehtävänämme on rakentaa pirkanmaalaisille parempaa paikkaa elää. Tähän tarvitsemme myös saman arvomaailman jakavia yhteistyökumppaneita. Siksipä lähdimme Commun kumppaniksi Tampereella 11.5. järjestettävään auttamisen tapahtumaan #1000-tekoa.

Tapahtuman keskiössä on 1000 ruokakassin jakaminen apua tarvitseville sekä yhteisen pöydän ääressä tarjotut 500 maksutonta lounasta. Lisäksi luvassa on yhteisöllistä ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille, mm. meidän Soma-nalle. 🙂

Tapahtuman tavoitteena on laittaa hyvä kiertämään ja tarjota konkreettista apua ja neuvoja niille, jotka sitä tarvitsevat. Tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa Helsingistä myös Tampereelle ja Turkuun. Viime vuosien tapahtumissa on autettu tuhansia ihmisiä eri elämäntilanteissa, esimerkiksi eläkeläisiä, lapsiperheitä, opiskelijoita, ukrainalaisia pakolaisia ja työttömiä. Tänä vuonna jokaisessa tapahtumakaupungissa on varattu myös 200 avun kassia ikäihmisille ja ne toimitetaan Eläkeliiton avustuksella alueen hoivakotien asukkaille. Lisäksi mahdollinen tapahtuman ylijäämä toimitetaan Sininauhasäätiön toimesta asunnottomille.

– Joskus voi olla pienestä kiinni, onko itse antamassa ruoka-apua vai vastaanottamassa sitä. Jokainen meistä tarvitsee apua jossakin. On hienoa olla mahdollistamassa #1000tekoa yhdessä asiakasomistajien ja pokkilaisten kanssa, tapahtumayhteistyötä Pirkanmaan Osuuskaupassa puuhaavat Mia Häkkinen ja Viivi Pärssinen iloitsevat.

Tapahtumakiertueen pääjärjestäjänä toimii auttamisen tori Commu, lue lisää tapahtumasta #1000tekoa – lataa Commu (commuapp.fi).

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Museon tapahtumat ja näyttelyt esittelevät suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa. Kirjan kotina toimii 100-vuotias Bäckmanin talo, joka sijaitsee Sastamalan historiallisessa Kirjakorttelissa.

S-Etukortilla saa 1.4.–31.8. välisenä aikana Pukstaavin museokaupan omista tuotteista -10 % alennuksen. Ostoista ei kerry Bonusta. Museokauppa palvelee kirjanystäviä infopisteen ja lipunmyynnin yhteydessä museon aukioloaikoina. Ajantasaiset aukiolotiedot www.pukstaavi.fi.

 


 

S-Etukortilla saat aina edulliseen hintatasoon Bonukset päälle ja lukemattoman määrän muita etuja 🤍

Etkö ole vielä asiakasomistaja? Liity nyt!

Tervetuloa musiikkimatkalle ikuiseen kaupunkiin! Sastamala Gregorianassa pääsee tänä kesänä musiikkimatkalle roomalaisen ylhäisön palatseihin, Vatikaanin taivaallisten aarteiden äärelle ja Rooman salaisiin puutarhoihin.

Vanhan musiikin festivaalilla konsertteja järjestetään tänä vuonna akustiikastaan tunnetun Sastamalan Pyhän Marian kirkon ohella myös Villa Royal Finlandissa, Tyrvään Pappilan Kivinavetassa ja Amfiteatterilla, Funkkistalossa sekä Sastamalan Wanhassa Pappilassa.  Festivaalilla kirkkokonserteissa esiintyvät tänä kesänä kansainväliset huippuyhtyeet Fantazyas (IT), Pizzicar Galante (FR), Voces Suaves (CH), Concerto Scirocco (CH/IT) sekä I Dodici (FI).

Asiakasomistajat saavat S-Etukortilla 15 % alennuksen viidestä Pyhän Marian kirkossa järjestettävästä konsertista 17.-21.7.2024 välisenä aikana. Etu koskee normaali- ja eläkeläishinnoiteltuja lippuja A-, B-, ja C-katsomoista. Etuhintaiset liput ovat ostettavissa Lippu.fi:n myyntikanavista erillisellä alennuskoodilla.

Alennuksen oikeuttava koodi: SetuGregoriana24

Ostorajoitus max. 2 lippua / asiakas. Ei Bonusta.

 


 

S-Etukortilla saat aina edulliseen hintatasoon Bonukset päälle ja lukemattoman määrän muita etuja 🤍

Etkö ole vielä asiakasomistaja? Liity nyt!

DesignOnTampere Shop Sokoksen Kestävän muodin kerroksessa on vastuullisen muodin ja suunnitteluosaamisen keidas, jossa paikalliset suunnittelijat pääsevät ansaitsemaansa valokeilaan. Valikoimassa on laadukkaita ja tyylikkäitä koruja, laukkuja, vaatteita, asusteita ja keramiikkaa pirkanmaalaisilta brändeiltä. Viona Blun kalannahkaisia käsilaukkuja suunnittelevien yrittäjäsiskosten Sirpa Aminoffin ja Sari Mäkisen yritys sykkii intohimosta kauniisiin esineisiin sekä halusta suunnitella ja tehdä jotain merkityksellistä.

Kestävää ja ajatonta kalannahkasta

Reilu kymmenen vuotta sitten lohennahka ei ollut yleinen materiaali kotimaisessa muotimaailmassa. Sirpa sai ulkomailla työskennellessään idean omasta laukkumerkistä. Hän oli oppinut kalannahan käyttöä asustenahkana ja ihastunut ideaan täysin. Suomeen palattuaan, päättivät siskokset tarttua toimeen ja tuoda menneinä vuosikymmeninä käytetyn materiaalin takaisin parrasvaloihin.

– Laatu on meille aitoja asioita, luontoa ja artesaanityön kunnioittamista – harkiten valmistettuja käsilaukkuja ja asusteita lohennahkaa hyödyntäen. Kuinka upeaa on tehdä jotain kaunista sellaisesta materiaalista, joka muuten menisi jätteeksi, Sirpa avaa.

Viona Blun lähestymistapa muotiin on pitkäjänteinen ja harkitseva. He haluavat luoda tuotteita, jotka kestävät aikaa niin tyylin kuin laadunkin puolesta. Heidän visiossaan siintää mielikuvitus naisen koko elämän kattavasta laukkukokoelmasta, jota yksitellen täydennetään laukku kerrallaan. Valikoiman suhteen noudatetaan selkeää periaatetta: laatu ennen määrää. Toinen periaate on, että laukut olisivat sellaisia, että ne voisivat kiertää sukupolvelta toiselle välittäen tarinaa ja perintöä.
Kalannahkan käsittely on työlästä ja aikaa vievää. Matka nahkasta valmiiksi laukuksi on pitkä ja vaiherikas.

– Laukut kertovat elämäntarinaa. Kun laukut tehdään kalannahkaa hyödyntäen, on jokainen laukku jollain tapaa erilainen, koska maailmassa ei ole kahta tismalleen samanlaista ruotoriviä, Sirpa jatkaa.

Kalannahka kestää kovaakin kulutusta ryhdikkäästi ja on lisäksi kauniin ja arvokkaan näköinen. Viona Blun laukuissa hyödynnetään myös lehmännahkaa, joka sopii notkeutensa takia erinomaisesti kalannahan kaveriksi.

Kotimaisuus kunniaan

Viona Blu valmistaa kaikki tuotteensa Sastamalassa. Tavoitteena on toimia mahdollisimman kestävästi myös tällä saralla. Viona Blun yhdeksi intohimoksi onkin noussut nimenomaan kotimainen nahka-artesaaniosaaminen.

Kestävästi tekeminen on keskeinen teema Viona Blun ideologiassa, pienet valinnat ovat isossa mittakaavassa merkitseviä. Esimerkiksi kalannahan värjäyksessä ei käytetä kromia, ja laukkujen sisuskankaat on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.

– Tänä päivänä saa todella miettiä mitä tuotetta maailma vielä tarvitsee ja siksi on tärkeää, että uuden valmistuksessa voidaan hyödyntää jätteeksi jäävää materiaalia. Emme toki ole valinneet helpointa tietä, kotimaisuus ja vastuullinen valmistus maksavat enemmän mutta onneksi on heitä, jotka sitä arvostavat. Asiakkaillemme siis iso kiitos, Sari kiittelee.

Eva Laukku on Viona Blun uutuuslaukku. Se on täydellinen valinta, kun tarvitset mukaan vain ja ainoastaan kaikkein tärkeimmät (esim. puhelin, lompakko, avaimet). Eva Laukkua saa kolmessa eri värissä mustana, taupen harmaana ja burgundin punaisena.

– Vinkkimme kevään pukeutumiseen on yhdistää burgundin punainen Eva laukku pastellinsinisen kesämekon kanssa. Näistä väreistä tulee kiva ja yllättävä parivaljakko!

Viona Blu on enemmän kuin pelkkä muotibrändi. Se on konsepti, joka yhdistää kauneuden, kestävyyden ja tarinan yhdeksi kokonaisuudeksi. Sirpa ja Sari rohkaisevat jokaista ilmaisemaan itseään ja tyyliään, tekemään muodista kestävän elämäntavan.

Sokoksen Kestävän muodin kerros pähkinänkuoressa:

Sokos Tampere, Kestävä muoti (4. kerros) palvelee sinua tavaratalon aukioloaikoina ma-pe klo
09–21, la 09–19, su 11–18. Sokos Tampere, 4. kerros, Hämeenkatu 21, 33200 Tampere. Puh. 010 76 70800 (pvm/mpm)

Tampereen ydinkeskustassa, Sokoksen neljännessä kerroksessa sijaitsevassa Sustinaressa rakastamasi vaatteet ja asusteet saavat uuden elämän. Sustinaren palveluihin kuuluvat vaatteiden, kenkien, laukkujen ja muiden asusteiden korjaus, huolto ja uudistaminen. Palvelut sisältävät perinteistä suutarin ja ompelijan käsityötä, kaiken keskiössä vanhan materiaalin kunnioittaminen, kestävä kehitys ja muoti.

Nimi on missio

Sustinaren nimi kertoo yrityksen mission: ”sustainable”, eli kestävä. Sustinarelaisille on tärkeää pitää huolta paitsi vaatekaapin sisällöstä myös maapallosta. Yrityksen yhtenä tavoitteena on tarjota perinteisiä, mutta nykyaikaan sopivia palveluja perinteikkäässä kengäntekijöiden ja suutareiden kaupungissa.

– Elämme aikaa, jossa muoti muuttuu nopeammin kuin ikinä, ja uusia vaatteita tuotetaan maailmaan hengästyttävää tahtia. Me Sustinarella haluamme hidastaa, silittää laadukkaiden materiaalien pintaa, ommella ratkenneen sauman, paikata reiän ja palauttaa lempivaatteet takaisin vaatekaappiin entistä ehompana, avaa Sustinaren luova johtaja ja perustaja Elina Korri.

Asennemuutoksen aika

Sustinarelaisten ammattitaito ulottuu myös upcyclingiin ja uudistamiseen, kestäviin ja yksilöllisiin tapoihin vähentää ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta. Sustinare ei pelkästään korjaa, vaan tarjoaa myös tuotteita ja opastaa kenkien ja asusteiden huoltamiseen.
Jokainen voi osaltaan vaikuttaa positiiviseen kehitykseen: ostaa vaatteita harvemmin, valita laadukkaita materiaaleja ja käyttää niitä pidempään. Korjauttamalla vanhoja vaatteita ja jalkineita tulee samalla luoneeksi Suomeen myös työtä, ja lopulta laadukkaan tuotteen ostaminen ja korjaus käyvät halvemmaksi kuin aina uuden ostaminen.

– Uskomme, että muutos syntyy paikallisesti pidentämällä tuotteiden elinikää ja kannustamalla ihmisiä hitaamman kuluttamisen ja laadukkaampien tuotteiden pariin. Haluamme korjata maailman paremmaksi takki ja tennari kerrallaan, Elina sanoo.

Jos lempifarkkusi ovat menneet rikki tai juhlamekkosi kaipaa ehostusta, suuntaa Tampereen Sokoksen kestävän muodin kerrokseen (4. kerros) Sustinareen! Siellä ammattitaitoiset ompelijat ja suutarit hoitavat vaatteet ja kengät jälleen kuntoon, antaen niille uuden elämän ja sinulle mahdollisuuden jatkaa rakastamiesi tuotteiden käyttöä entistä pidempään.

Artikkelin kuva: Veera Lintula

Sustinare

Hämeenkatu 21, 33200 Tampere, Sokos, 4. kerros
ma–pe 10–18
la 10–15

Drop-in-palvelu: Korjauta kenkäsi, laukkusi tai vaatteesi kätevästi Sustinaren Drop-in-palvelun avulla aukioloajoista riippumatta! Lue lisää palvelusta: https://sustinare.fi/drop-in/

Sokos Tampere, Kestävän muodin kerros pähkinänkuoressa: