Elämääsi sopiva työ joustaa arjen mutkissa ja haaveissa

Elämääsi sopiva työ -projekti auttaa pokkilaisia sovittamaan työt oman elämän tahtiin. Jollekin toimii osa-aikaisuus, toinen taas kaipaa isompaa tuntimäärää.

Lisää joustavuutta työarkeen tuovaa Elämääsi sopivan työn mallia on pilotoitu Linnainmaan Prismassa, ja tulokset ovat kannustavia. Vaihtelu myymälöiden ja ketjujen välillä tuo Osuuskauppaan kaivattua monitaituruutta.

– Elämääsi sopivassa työssä pokkilaisten työtunteja jaetaan ketjujen välillä, kertaa Linnainmaan Prisman palvelupäällikkö Johanna Hakanen.

Erilaiset tehtävät vievät uralla eteenpäin

Yksi tuoreista moniosaajista on Linnainmaan Prismassa sekä Jankan Salessa työskentelevä Azin Razabi. Hän pitää vaihtelusta, ja molemmissa toimipaikoissa on hyvät puolensa.

– Olen opetellut sekä Prisman että Salen toimintatavat, joten pystyn ottamaan lisätyötä joustavasti. Nyt myös vapaa-aikaa voi suunnitella paremmin, hehkuttaa Azin.

Monipuolinen osaaminen tekee hyvää myös urakehitykselle. Vahvuudet erottuvat parhaiten, kun kokeilee mahdollisimman paljon erilaisia tehtäviä. Jos uusi paikka aukeaa, osaaja voi löytyä läheltä.

Jos jotain yllättävää ilmenee, työkaverit voivat vaihtaa tai sovittaa vuorojaan aiempaa ketterämmin.

Kannattaa kokeilla uusia juttuja rohkeasti. Ainoastaan silloin oppii, mikä on oikeasti oma juttu. Silloin voi yllättää itsensä ja muutkin!

Toiveita ja tavoitteita kannattaa nostaa esiin

Taru Kulju työskentelee sekä Linnainmaan että Kalevan Prismassa. Mahdollisuus tähän aukeni kehityskeskustelussa.

– Urheilu on minulle tärkeä juttu. Kerroin, että haluaisin myös Kalevaan ja ottaa sporttiosastoa laajemmin haltuun. Toki lisätunnit olivat myös mielessä, Taru hymyilee.

Taru pääsee vähintään kerran viikossa hyödyntämään vahvuuksiaan ja oppimaan uutta Kalevan Prisman sporttiosastolla. Vastuuta on tullut myös viihde- ja kodintekniikan puolelta.

– Taru saa keskittyä ja toteuttaa intohimoaan ja Kaleva saa Linnainmaalta tarvittaessa tekijän, joka tuntee talon tavat ja tuotteet. Samalla oppia kulkeutuu Prismasta toiseen, Johanna kiittelee.

Henkilökohtaisia ura- ja etenemistoiveita kartoitetaan jo työhaastatteluissa. Elämäntilanteet kuitenkin muuttuvat. Siksi Johanna kannustaa käymään toiveita ja tavoitteita läpi yhdessä esihenkilön kanssa.

– Joissain elämänvaiheissa omia työtunteja ja vastuita voi olla hyvä keventää, Johanna avaa.

Oma juttu löytyy kokeilemalla

Taru myöntää, että Kalevan sporttiosastolla on vielä paljon opeteltavaa. Se motivoi!  Johanna kannustaakin pokkilaisia kokeilemaan rohkeasti uutta, sillä kauppojen välillä on aina eroja.

– Alkuun varmasti jännittää, ja se on hyvä tunnistaa, mutta pikkuhiljaa hommat tulevat tutuiksi ja epävarmuus hellittää, Johanna tsemppaa.

Myös Taru ja Azin suosittelevat lämpimästi uuden kokeilemista.

– Alkujännityksen jälkeen kaikki on ollut vain positiivista. Arvostan sitä, että toiveitani kuultiin ja niihin tartuttiin, kiittää Taru.

– Kannattaa kokeilla uusia juttuja rohkeasti. Ainoastaan silloin oppii, mikä on oikeasti oma juttu. Silloin voi yllättää itsensä ja muutkin, Azin rohkaisee hymyillen.