Uusi S-market Pälkäne avataan


11.6.2009

Pirkanmaan Osuuskauppa on rakennuttanut Pälkäneen keskustaan uuden S-marketin, joka avataan torstaina 11.6.2009 kello 10.00 osoitteessa Keskustie 8.

Avajaistilaisuudessa puhuvat Pirkanmaan Osuuskaupan S-market- ja Sale-ketjun johtaja Outi Pellikka ja Pälkäneen kunnanjohtaja Esko Arasalo.

Pälkäneellä on ollut osuuskauppatoimintaa jo yli 100 vuotta; Pälkäneen Osuuskauppa perustettiin vuonna 1908. Osuusliike Tuotanto osti Pälkäneen Osuuskaupan vuonna 1926, jolloin osuuskaupalla oli myymälät Pälkäneen Laitikkalassa ja Onkkaalassa. Tämän jälkeen osuuskauppatoiminta on jatkunut keskeytyksettä Pälkäneellä ensin Osuuskauppa Tuotannon ja fuusion jälkeen vuodesta 1984 Pirkanmaan Osuuskaupan lukuun.

Uusi S-market sijaitsee kirkkoa vastapäätä, ja kirkolle on esteetön näkymä Keskustien suunnasta. Marketin julkisivut on sopeutettu materiaaleiltaan ja väreiltään ympäristöön: rakennuksessa on käytetty graniittia kirkon puolella.

S-market korvaa Onkkaalantiellä sijaitsevan, pitkään asiakkaita palvelleen Sale-lähimyymälän. Nykyaikaisen

S-marketin myötä osuuskauppa tuo paikallisille asiakasomistajille ajanmukaiset kaupan palvelut Pälkäneelle. Osuuskaupan asiakasomistajaperheitä asuu Pälkäneellä noin 1 600, kaikkiaan Pälkäneellä on talouksia noin

3 000.

Uuden S-marketin kokonaisala on 1727 m2. Autoilevien asiakkaiden käytössä on runsaat 90 pysäköintipaikkaa, joista kaksi on invapaikkaa.

Rakennushankkeen pääurakoitsijana on toiminut paikallinen Rakentajat Saarikko Oy ja arkkitehtina Arkkitehtuuritoimisto Seppo Kangasniemi Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 4,8 miljoonaa euroa.

S-market työllistää noin 20 henkilöä. Salen 11 työntekijää siirtyvät S-marketiin vanhoina työntekijöinä ja lisäksi on työllistetty uusia. Marketpäällikkönä toimii Johanna Rautjärvi-Vuosara, joka siirtyy tehtäväänsä Pälkäneen Salesta.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070

kaupallinen johtaja Jukka Kaikko, puh. 010 767 0080