Uusi energiatehokas Sale Mouhijärvi avattu kylän komistukseksi


13.12.2012

Uusi Sale Mouhijärvi avattiin Uotsolantielle 13. joulukuuta. Vanhan myymälän viereen rakennettiin entistä tilavampi, energiatehokas Sale, jonka myymäläpinta-ala on hieman alle 400 neliömetriä. Varastoineen rakennus on 520 neliömetriä.  

– Ilmassa on haikeutta. Vuosikymmeniä palvellut lähikauppa puretaan ja tilalle tulee parkkialue. Moni asiakkaistakin on vuosien varrella työskennellyt vanhassa myymälässä, myymäläpäällikkö Terhi Kallio tietää. Muutos on kuitenkin mouhijärveläisille tärkeä, sillä vanhan myymälän tilalle on saatu energiatehokas ja nykyaikainen Sale, jossa on entistä monipuolisempi valikoima.

Kylmäaineen vaihtaminen hiilidioksidiin on merkittävä parannus myymälän ympäristövaikutuksiin – myymälöissä yleisesti käytetyn kylmäaineen R404A:n kasvihuonehaitta on lähes 4000-kertainen hiilidioksidiin verrattuna. Sale Mouhijärven kylmäkalusteet ovat ovellisia hedelmä- ja vihannesosastoa lukuun ottamatta. Myymälän kokonaisenergiankulutus pieneneekin noin puoleen verrattuna myymälään, jossa käytetään ovettomia kylmäkalusteita ja kylmäaineena R404A:ta. Tämä johtuu tehokkaasta energian kierrätyksestä, uusiutuvan energian käytöstä CO2-koneiston kautta lämmityksessä ja CO2-kylmäkoneiston korkeasta hyötysuhteesta.

Sama tuttu henkilökunta jatkaa mouhijärveläisten omassa kaupassa myymäläpäällikkö Terhi Kallion (kuvassa vasemmalla) luotsaamana. Henkilökunta on valmistellut uuden myymälän avaamista hyvin mielin. – Rakennusprojekti on edennyt aikataulussa. Myös myymälän sisätilan rakentaminen ja valmistelu ovat edenneet reippaasti, Terhi iloitsee.

– Asiakkaat ovat innolla odottaneet uuden myymälän avautumista ja kysymyksiä on tullut henkilökunnalle joka päivä. Moni on kiitollinen siitä, että paikalliset palvelut säilyvät, Terhi kertoo.

Sale Mouhijärven valikoima on laajentunut tuoreleipien, lähituotteiden, maitotaloustuotteiden, pakasteiden ja valmisruokien osalta. Myös tex mex -tuotteita on nyt entistä enemmän. Ray-pelien ystävien riemuksi Mouhijärvelle on hankittu myös uusi peliautomaatti.

Sale Mouhijärven valikoiman perustana ovat tuoretuotteet ja muut elintarvikkeet. Myymälästä saa myös jokapäiväisiä hygieniatuotteita ja käyttötavarapuolelta arjen perustarvikkeita. Salen valikoimasta löytää nopeasti kaiken tarvittavan – pysyvästi edulliseen hintaan.

Tervetuloa edullisille ostoksille uuteen myymäläämme!

Lisätietoja:
myymäläpäällikkö Terhi Kallio, 010 76 72051
ryhmäpäällikkö Meeri Perälä, 010 76 72890