Sähköautoilija voi huoletta huristella Pirkanmaalla: lähivuosina avataan kymmeniä uusia latausyksiköitä


30.7.2021

ABC-mobiilista voi pian tarkistaa, missä sähköauton saa roikan nokkaan ostosreissun tai ravintolaruokailun ajaksi. Pirkanmaalla S-ryhmän ylläpitämiä latauspisteitä on jo kymmeniä ja lisää perustetaan koko ajan. Hiilineutraali liikkuminen on osa S-ryhmän valtakunnallisia vastuullisuustavoitteita.

– Lähivuosina avaamme Pirkanmaalle kymmeniä uusia sähköautojen latausyksiköitä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että parin vuoden päästä sähköautojen latausasemia on käytössä enemmän kuin perinteisiä tankkauspisteitä, kertoo ryhmäpäällikkö Riku-Pekka Lehtonen, joka vastaa Pirkanmaan Osuuskaupalla liikenteen energioista ja palveluista.

Pirkanmaan Osuuskaupan latausverkostoon kuuluu tällä hetkellä yhteensä 15 latausasemaa, joista jokaisella on 2–12 latauspistettä. Tänä kesänä avataan yhdeksän uutta latausasemaa pirkanmaalaisten S-marketien yhteyteen sekä yksi latausasema ABC Pirkkalaan. Samalla olemassa olevaa verkostoa kunnostetaan.

– Uusiin paikkoihin laitteisto sijoitetaan niin, että latauspisteiden määrä voidaan vaikka tuplata, jos lataustarve kasvaa, Riku-Pekka kuvailee.

Uudistukset vievät kohti hiilineutraalia liikkumista

Latausverkostoa kehitetään ensisijaisesti helpottamaan ihmisten arkea, mutta taustalla vaikuttavat myös S-ryhmän vastuullisuustavoitteet. Vuonna 2030 S-ryhmä haluaa olla vastuullisuuden edelläkävijä Suomessa.Pirkanmaan Osuuskaupalla liikenteen vastuullisuus näkyy myös esimerkiksi ekologisempina tankkaustuotteina. ABC-asemilla voi tankata Eko E85 -polttoainetta, ja kesästä lähtien dieselautoille tarjotaan täysin uusiutuvaa dieseliä.

ABC-mobiili on kesälomareissaajan paras kaveri

Uusien palveluiden saatavuutta ja hintoja voi jatkossa seurata ABC-mobiilista. Sovelluksen kautta voi myös maksaa tankkauksen, ostaa autopesuja tai tilata vaikka ruokaa suoraan parkkipaikalle.

Riku-Pekka uskoo, että jo parin vuoden kuluttua sähköautoilija voi reissata Suomessa vailla huolta latausverkoston kattavuudesta.

– Etenkin sähköautoilijoiden kannattaa silti vielä pohtia reitti valmiiksi ja miettiä taukopaikat sen mukaan, missä latausasemia varmasti on. Onneksi suunnittelu helpottuu koko ajan sitä mukaa kun palvelut kehittyvät, Riku-Pekka iloitsee.