Ruoan verkkokaupan päällikkö: ”Ruoan verkkokauppa kasvaa edelleen vauhdilla”


29.7.2020

Täpötäysi ostoskärry nousi yhdeksi menneen koronakevään symboleista. Se näkyi myös ruoan verkkokaupassa, josta ostettiin yhä useammin ja yhä enemmän kerralla. Moni joutui kuitenkin myös pettymään, kun tilausajat loppuivat kesken. Tilausten räjähdysmäinen kasvu oli kaupalle yhtä aikaa iso harppaus eteenpäin ja haaste, joka vaati ketteryyttä ja valtavaa venymistä.

Ruoan verkkokauppa yleistyy maailmalla, ja Pirkanmaan Osuuskaupassakin oli valmiina tahto kasvattaa palveluita. Koronaepidemian tullen pistimme heti isomman vaihteen silmään ja pitkää päivää tehtiin niin meillä Pirkanmaalla kuin SOK:lla ja ohjelmistokumppanillakin. Uusia palveluita ei kukaan pysty avaamaan yksin, ja olen ylpeä siitä, miten jokainen mukana ollut teki parhaansa, kun tarve oli suuri. Siitä iso kiitos.

Kevään aikana kolminkertaistimme ruoan verkkokaupan kapasiteetin. Koulutimme paljon uusia työntekijöitä tehtäviinsä, ja töitä alettiin tehdä kolmessa vuorossa. Sekään ei aina riittänyt vastaamaan kysyntään. Haastetta toi myös se, että ruoan verkkokaupan yhtäkkinen kasvu on maailmanlaajuinen ilmiö. Kun keräilykärryjä ja skannereita tarvittiin lisää, ne olivat loppu koko Euroopasta.

Verkkokaupan kapasiteettia kasvatettiin kuunnellen tarkalla korvalla teidän asiakkaiden toiveita. Te äänestitte uuden noutolokerikon Kalevan Prismaan. Teidän toiveestanne myös Kangasalan Prismassa keräillään nyt verkkokaupan ostoksia. Nyt kun keväällä perustetut palvelupisteet ovat käytössä, voimme miettiä taas seuraavia askelia. Ensimmäisenä lähdemme laajentamaan kotiinkuljetusta Tampereen lähikuntiin, niille alueille, joista te olette meille eniten toiveitanne esittäneet.

Verkkokauppapalveluiden tunnettuus ja kysyntä kasvavat koko ajan. Näen, että Suomi tulee kyllä perässä siinä, mikä on maailmalla monin paikoin jo arkipäivää. Aika on monelle sitä arvokkainta valuuttaa, ja tekemällä ruokaostokset verkon kautta tunteja säästyy tärkeämpiin asioihin.

Lähde siis rohkeasti kokeilemaan uutta tapaa tehdä ostokset! Helpota arkeasi tai testaa palvelua vaikkapa silloin, kun juhlia varten on paljon hankittavaa. Tilausaikoja on hyvin saatavilla, ja me autamme pääsemään palvelun kanssa alkuun.

Erika Vakkilainen
Ruoan verkkokaupan päällikkö
Pirkanmaan Osuuskauppa

Tiesitkö?

Verkko-ostosten yhteydessä voit valita itse, pakataanko ostoksesi muovikassin sijaan paperikassiin vai pahvilaatikkoon. Kirjoita vain haluamasi pakkausmateriaali verkkokaupan viestikenttään.

Kangasalan Prismassa voit lisäksi kokeilla nyt pantillista kestokassia. Puuvillakassi maksaa 4,50 euroa, kun palautat sen infopisteeseen, saat 3 euroa takaisin hyvityksenä. Kassit käyvät pesussa joka kierroksella, joten ne ovat aina hygieeninen valinta.

Juttu on julkaistu elokuun Yhteishyvän välissä ilmestyneessä Omassa kaupassa -lehdessä. Lue koko liite täältä.