Pirkanmaan Osuuskauppa halpuuttaa lisää paikallisia, pirkanmaalaisia tuotteita


9.3.2017

Pirkanmaan Osuuskauppa aloitti paikallisten tuotteiden halpuuttamisen toukokuussa 2016. Kuluttajat ovat löytäneet halpuutetut tuotteet ja myyntivolyymit ovat kasvaneet merkittävästi. Halpuutettuja tuotteita on myyty Pirkanmaalla noin 5 miljoonalla eurolla. Hyvän tuloksen myötä paikallisten tuotteiden halpuuttamista jatkettiin uusilla tuotteilla 8. maaliskuuta.

Paikallisten tuotteiden halpuuttaminen kasvatti myyntiä

Pirkanmaalaisten tuotteiden halpuuttaminen, Halpuutimme nääs, on Pirkanmaan Osuuskaupan oma panos paikallisten tuotteiden menekin kasvattamiseksi sekä ruoan myyntihinnan alentamiseksi. Paikallisten tuotteiden halpuuttaminen alkoi toukokuussa 2016 ja sitä jatkettiin kesä- ja syyskuussa halpuuttamalla asiakkaiden ehdottamia tuotteita.

Paikallisen halpuuttamisen osalta ensimmäinen vuosi on ollut menestys. Halpuutettujen tuotteiden myynti on kasvanut keskimäärin 70 %. Ylivoimainen suosikki, ehkä luontaisesti, on paikallinen Lähteen peruna. Sitä myydään joka kuukausi yli 80 000 kiloa. Esimerkkejä kasvuprosenteista:

  • Ahon jogurtit 120 %
  • Linkosuon Ruissipsit 50 %
  • Ylikypsä maalaiskinkku 170 %
  • Jääsalaatti 25 %
  • Kasvislasagne 400 %
     

Samat laadukkaat tuotteet, sama tuottajahinta, kuluttajalle tuotteet entistä edullisemmin

Ensimmäisen vuoden menestyksen myötä paikallisten tuotteiden halpuuttaminen jatkuu. Mukaan on valittu erilaisia pirkanmaalaisille tuttuja tuotteita; sellaisia, joita löytyy vain muutamasta toimipaikasta ja sellaisia, joita on myynnissä kaikissa Pirkanmaan osuuskaupan myymälöissä.

– Haluamme edistää Pirkanmaan hyvinvointia laskemalla edelleen pirkanmaalaisten tuotteiden hintoja. Halpuutetut tuotteet ovat laadukkaita, pirkanmaalaisille tuttuja ruokia. Tuottajalle maksetaan niistä sama hinta kuin aiemminkin, mutta kuluttajat voivat ostaa tuotteet entistä edullisemmin, kertoo päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki. – Tuottajat saavat hyödyn kasvavista myyntivolyymeista, kun heidän tuotteitaan tarjotaan kilpailukykyisempään hintaan. 


Lisätietoja:

PT-kaupan toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki, 010 7670081

Valikoimapäällikkö Jenni Keskinen, 010 7670084

www.halpuutimmenääs.fi