Pirkanmaan Osuuskaupan myynti lähes 900 miljoonaa euroa vuonna 2011 – myynnin kasvu yhteensä 9,9 prosenttia


18.1.2012

Myynti kasvoi vaihtelevassa markkinatilanteessa
Pirkanmaan Osuuskaupan myynti oli 871,4 miljoonaa euroa vuonna 2011, ja se oli 9,9 prosenttia edellistä vuotta enemmän (+78,5 milj.€). Kaikkien toimialojen myynti kasvoi; eniten kasvoivat käyttötavara- (+18,1 %) ja polttoainekauppa (18,2 %). Osuuskaupan myynnin kasvuun vaikuttivat mm. toimipaikkaverkoston kehitys ja yli 8 200 uutta asiakasomistajaa.

Päivittäistavarakauppa myi odotuksia paremmin kaikissa ketjuissa
Osuuskaupan päivittäistavarakaupan myynti kasvoi edellisestä vuodesta 6,9 prosenttia. Eniten myyntiään kasvattivat Prismat (+26 %) uusinvestointien myötä; Prisma Lielahti avattiin maaliskuussa. Lähikaupan palveluista Salejen ja ABC-markettien myynti kehittyi hyvin (11,8 %). S-market verkostossa suljettiin Harjuntaustan ja Lielahden yksiköt Prisma Lielahden avauksen yhteydessä.

Käyttötavarakauppa kasvoi yli 18 prosenttia
Vuoden 2011 aikana kaikki käyttötavaroita myyvät ketjut kasvattivat myyntiä edellisestä vuodesta. Parhaita myynnin kasvuja oli Prismoissa ja Kodin Terrassa. Myös Sokoksen myynti kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna huolimatta koko vuoden käynnissä olleesta mittavasta remontista, joka saatiin valmiiksi marraskuussa. Emotion-ketjun osalta myynnin kasvu oli hyvä.

Ravintolakaupassa myynti edellisvuoden tasolla
Osuuskaupan ravintolaverkostossa tapahtuneista isoista muutoksista huolimatta ravintolakaupan myynti säilyi vuoden 2010 tasolla. Kustaa III:n ja Hovipojan liikepaikkojen siirrot onnistuivat hyvin, ja lämmin kesä vauhditti terassiravintoloiden myyntiä. Myös noutopöytäruokailun kehitys ja Sokoksen kahvila-ravintoloiden uudistukset vaikuttivat myyntiin positiivisesti.

Polttoainekaupassa asiakkaat ovat löytäneet uudet liikepaikat
Polttoainekaupassa myynnin sekä litra- että euromääräinen kasvu jatkui merkittävänä; hinnoittelun aktiivisuudella saavutettiin hintakilpailukykyä. Uusi liikennemyymälä ABC Kolmenkulma on ylittänyt odotukset ja uudet ABC-automaattiasemat Nokian Myllyhaassa ja Prisma Lielahden piha-alueella ovat saavuttaneet nopeasti autoilevien asiakkaiden suosion. Myös uusilla polttoainelaaduilla, 95E10 ja 98E5 on pystytty vastaamaan asiakkaiden muuttuneeseen ostokäyttäytymiseen.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko
puh. 010 767 0070