Pirkanmaan Osuuskaupan 110-vuotisjuhlavuosi


30.12.2011

Osuuskauppa jo 110 vuotta Pirkanmaalla

Vuonna 2012 vietetään osuuskaupan 110. toimintavuotta Pirkanmaalla. Itsenäiset osuuskaupat ovat aloittaneet toimintansa maakunnassa jo vuonna 1901, ja monien muutosten sekä fuusioiden kautta Pirkanmaan Osuuskauppa palvelee tänä päivänä asiakkaita lähes sadassa toimipaikassa monella kaupan alalla.

Juhlavuoden kunniaksi Pirkanmaan Osuuskauppa julkaisee 10.1.2012 kaksiosaisen historiateoksen. Kirjan ensimmäinen osa, Aatteesta kaupaksi, kertoo Pirkanmaalla toimineiden osuuskauppojen historiasta ja toinen osa, Yhdessä menestymme, avaa Pirkanmaan Osuuskaupan historiaa vuodesta 1984 nykypäiviin. Historiakirja tulee myyntiin Tampereen Sokokselle.

Pirkanmaan Osuuskaupan noin 163 000 asiakasomistajalle vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen ja palkitseva. Osuuskauppa kiittää omistajiaan tarjoamalla kuukausittain erilaisia etuja ja tapahtumia eri liiketoiminta-alueilta sekä yhteistyökumppaneilta. Lisäksi osuuskauppa tarjoaa asiakkaille kakkukahvit kaikissa toimipaikoissa vuoden 2012 aikana. Näin toimien osuuskauppa jatkaa yli 110 vuotta jatkunutta vastuullista toimintaa ja luo hyvinvointia sekä omille jäsenille että ympäröivälle yhteisölle.

Juhlavuoden alussa osuuskauppa tuo myös myyntiin oman juhlavuoden logolla varustetun tuoteperheen, joka koostuu paikallisten valmistajien tuotteista. Tuoteperheen muodostavat hiiva- ja ruisleipä, lenkki- ja nakkimakkara, korppukinkku, ylikypsä palvikinkku, maitosuklaa ja luomuolut. Lisäksi ravintoloissa on myynnissä juhlavuoden viinejä. Toimipaikoista on myös saatavilla uusia, ekologisesti valmistettuja kestokasseja, joilla ostokset voi viedä kotiin.

Vuonna 2012 vietetään myös YK:n julistamaa kansainvälistä osuustoimintavuotta, joten aihe koskettaa monia sekä Suomessa että maailmalla. Suomi on maailman osuustoiminnallisin maa yli seitsemällä miljoonalla jäsenellä, ja S-ryhmässä on jäseniä noin kaksi miljoonaa.

Osuustoimintayritykset ovat olleet merkittävässä roolissa Suomessa niin palveluverkoston luomisessa kuin työllistäjinä. Osuustoiminnassa toiminnan hyöty jää jäsenille omalle asuinseudulle ja tulos jaetaan palvelujen käytön perusteella.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070