Pirkanmaan Osuuskaupalle myönnettiin arvostettuja Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjien käätyjä


25.9.2015

Pirkanmaan Osuuskaupalle myönnettiin arvostettuja Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjien käätyjä

Pirkanmaan Osuuskaupalle myönnettiin uusia tunnustuksia Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjien järjestämässä Suurkapitulissa Lahden Sibeliustalossa. Installointitilaisuuden aluksi Sokos Herkun myyntipäällikkö, Maître Rôtisseur Timo Pitkäranta, palkittiin harvoin jaettavalla järjestön pronssisella kunniamitalilla. Myöntämiskriteeriksi Juha Ojamo, Chancelier, Membre du Conseil Magistral kertoi pitkäjänteisen työn herkkukaupan kehittäjänä.

Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Voutilainen, ryhmäpäällikkö Anna Mari Koutroukides ja valikoimapäällikkö Jenni Keskinen saivat arvostetut ammattilaisjäsenten Chef de Table -käädyt tunnustuksena Pirkanmaan ruokakulttuurin kehittämisen eteen tehdystä työstä, niin valikoimat kuin lähi- sekä luomutuottaminen huomioiden.

Sokos Herkun Rôtisseur Tapio Pakaselle myönnettiin Chef Rôtisseurin käädyt. Pakanen on työssään tuonut esille syvää tietotaitoa gastronomian saralla ja rantauttaa sitä loistavalla asiakaspalveluasenteellaan pyyteettömästi myös vapaa-ajallaan. Juhlavassa tilaisuudessa oli mukana myös Sokos Ravintola Herkun Chef Rôtisseur Tytti Saxman.

Järjestön Pariisin hallinnon edustaja löi juhlallisessa installointitilaisuudessa henkilöt ritareiksi uusien jäsenten vannottua ritarikunnan valan. Käätyjen lisäksi luovutettiin diplomit osoituksena ritarikunnan jäsenyydestä. – Otamme ruoan tosissamme. Haluamme olla edelläkävijöitä ruoan ja sen ympärille rakennettavien palvelujen tarjoajana. Tämä on suuri kunnianosoitus tekemästämme kehitystyöstä, kertoo toimialajohtaja Voutilainen. – Haluamme jatkossakin innovatiivisesti kehittää toimintamallejamme ja ruokaosaamistamme yhä korkeammalle tasolle, Voutilainen jatkaa.

 

Kilpipäivää vietetään 25.9.2015

Kilpipäivänä järjestetään tempauksia eri ravintoloissa ja myymälöissä, joille on myönnetty Paistinkääntäjien kilpi. Sokos Herkku on mukana Kilpipäivässä tuomalla esiin korkealuokkaista ruoan erityisosaamistaan. Herkun sisääntulo kutsuu visuaalisella esittelyllään makumatkalle suomalaiseen ruokakulttuuriin ja Sokoksen Rôtisseurit ovat paikalla kertomassa järjestöstä, antamassa vinkkejä laadukkaaseen ruoanlaittoon sekä maistattamassa ja myymässä erikoisleikkeleitä, juustoja sekä juustohilloja. Myös Tampereen palvelualan ammattiopiston kokkiopiskelijat opettajineen ovat ideoineet päivään herkullisia luomukokonaisuuksia.


Tietoa Järjestöstä

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä kansainvälistä ja kansallista ruokakulttuuria. Järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä noin 80 maassa. Paistikääntäjien jäsenet ovat aktiivisia gastronomian harrastajia tai alan ansioituneita ammattilaisia. Suomessa jäseniä on noin 2000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. Pariisissa kokoontuvassa hallintoneuvostossa Suomea edustavat Suomen Valtavouti Ari Arvonen, Ari-Pekka Parviainen ja Juha Ojamo.

Suomi on jaettu 11 voutikuntaan. Alueelliset tapahtumat vaihtelevat kunkin alueen kulttuurin ja tarjonnan mukaan. Kaikki Rôtisseurs-tapahtumat liittyvät tavalla tai toisella gastronomiaan, raaka-aineisiin, ruokatuotantoon, tapa- ja juomakulttuuriin. Tapahtumiin kuuluvat erilaiset teemaillalliset laadukkaine juomineen, ruoanvalmistuskurssit, vierailut elintarviketuottajien luona sekä nuorten kokkien ja nuorten sommelierien kilpailut. Vuosittain järjestetään suurkapituli Grand Chapitre, jossa installoidaan uusia jäseniä. Järjestön jäsenet käyttävät Rôtisseurs-tilaisuuksissa käätyjä, joiden väri kertoo henkilön aseman järjestössä. Myös harrastajien ja ammattilaisten käädyt poikkeavat toisistaan väritykseltään.

 

Lisätietoja: Maître Rôtisseur Timo Pitkäranta, puh. 010 7670925