Oksasta kotiruokalounasta kesälläkin – kestosuosikit lasagne, lihapullat ja lohikeitto tietysti listalla


10.7.2019

Osuusravintola Oksa löytyy Kalevan, Koivistonkylän, Lielahden, Linnainmaan, Kangasalan ja Nokian Prismojen yhteydestä. Kaikki ravintolat palvelevat myös kesällä maanantaista perjantaihin.

Koivistonkylän Oksassa työskentelevä aurinkoinen kokki Mirja Heikkilä (kuvassa) kuvailee itseään keittokirjojen himolukijaksi, jonka mielestä ehdottomasti parasta syötävää on rakkaudella valmistettu kotiruoka läheltä tulevista raaka-aineista. Ehkäpä juuri siksi Oksa onkin tuntunut niin oikealta paikalta.

– Olen maalta kotoisin ja aina tykännyt ruoanlaitosta. Vuosien saatossa asiakkaiden ruokailutottumukset ovat muuttuneet ja vastuullisuus noussut pinnalle. Kuuntelemme mielellämme asiakkaiden toiveita ja esimerkiksi kasvisruokaa tullaan palautteen perusteella tarjoamaan jatkossa entistä enemmän. Meillä on Koikkarin Oksassa käytössä ResQ-sovellus, jonka kautta asiakas pystyy ostamaan muutoin hävikkiin menevää ravintolaruokaa huokeaan hintaan, Mirja iloitsee.

Läheltä lautaselle

Vastuullisuus näkyy Oksissa myös lähituottajien ja paikallisten toimittajien raaka-aineina.

– Esimerkiksi Tapolan ja Edun Herkkukeitaan kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Haluamme, että asiakkaamme voivat nauttia maittavasta kotiruokalounaasta kokkaamatta sitä itse. Salaattipöytään pilkotaan aina tuoreita kotimaisia kasviksia. Kestosuosikkeina pintansa ovat pitäneet lihapullat, erilaiset makkararuoat, lasagne ja kermainen lohikeitto, Mirja listaa.

Miten lounaslista syntyy, Oksan ruokatuotepäällikkö Tytti Saxman?

– Kuuntelemme tuotekehityksessä innolla asiakkaiden ideoita ja seuraamme ruokien menekkiä ja suosiota. Hyödynnämme lähiruoan lisäksi myös sesonkien raaka-aineita mahdollisimman paljon. Lisäksi suunnittelussa on tärkeää huomioida myös erilaiset ruokavaliot ja ruokailutottumukset, jotta jokainen saa rakentaa lounaspöydästä mieleisensä kokonaisuuden, Tytti painottaa.

Lopuksi pitää tietenkin kysyä, tuleeko vapaa-ajallakin kokattua?

– Mieheni on erinomainen kotikokki ja valmistamme paljon yhdessä ruokaa ja kestitsemme vieraita, Mirja kertoo.

– Myös meikäläinen kokkaa kuin heikkopäinen – vauhtia riittää, Tytti nauraa.

Katso kaikkien ravintoloidemme aukioloajat ja yhteystiedot www.raflaamo.fi/fi/oksa