Miro-Matias voitti kuvituskilpailun


21.2.2013

Pirkanmaan Osuuskauppa järjesti tammikuussa Pirkanmaan peruskoulujen 1.–6. vuosiluokille kestokassin kuvituskilpailun. Jokainen luokka sai lähettää kilpailuun yhden työn, joka kuvaa kesäistä kauppareissua.

Osuuskaupan raati valitsi jatkoon viisi piirustusta, jotka olivat osuuskaupan nettisivuilla kaikkien äänestettävissä. Kahden viikon sisällä suosikkiaan klikkasi 2 032 henkilöä. Voittajatyö sai 750 ääntä, yhteensä 36,9 %. Voittajaksi selvisi huimalla äänisaaliilla Miro-Matias Ranta-Knuuttilan traktoripiirustus.

Osuuskaupan väki kävi onnittelemassa Miro-Matiaksen luokkaa 3 C:tä Parkanon Keskustan koulussa. Luokkalaiset hurrasivat Miro-Matiakselle (kuvassa eturivissä keskimmäisenä), kun hän vastaanotti kunniakirjan ja 500 euron palkinnon.

Halusimme tietää, miten voittajatyö oli syntynyt. – Idea tuli vaan jostain mieleen. Kuvassa on vaarin traktori ja lippalakkipäinen poika olen minä, Miro-Matias kertoo.

Musiikkipainotteinen luokka aikoo käyttää 500 euron palkintorahan musiikkivideon tekemiseen.
– Säveltäjä on jo saatu ja luokka sanoittaa itse. Video tulee myyntiin ja saamme rahan toivottavasti poikimaan, luokanopettaja Johanna Koskiniemi kertoo. Myös hän on iloinen siitä, että Parkanoa on tuotu positiivisesti esiin voiton myötä.

Miro-Matias on iloinen voitosta. Hän pomppi innoissaan saatuaan palkinnon. Miro-Matias on nyt paikallinen julkkis, jonka piirustus keräsi huimat 750 ääntä. Kysyimme, miltä hänestä nyt tuntuu. Ammattimaisen julkkiksen elein Miro-Matias kommentoi jämptisti ja lyhyesti – hyvältä.