Miljardin euron raja rikkoutui ensimmäistä kertaa


16.1.2018

Pirkanmaan Osuuskaupan myynti kasvoi neljä prosenttia

Pirkanmaan Osuuskaupan verollinen myynti vuonna 2017 oli 1 036 miljoonaa euroa. Kokonaismyynti kasvoi 4 prosenttia edellisestä vuodesta. Osuuskaupan päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 3,5 prosenttia, kun markkinakehitys marraskuun loppuun mennessä oli 1,7 prosenttia. Polttonestekaupan myynti kasvoi 10 % edelliseen vuoteen verrattuna kehittyneen volyymin ja edellisvuotta korkeamman markkinahinnan myötä.

Onnistuneella joulukaupalla oli merkittävä vaikutus. – Joulunajan myynti oli kokonaisuudessaan 6 % edellisvuotta parempi, ja käyttötavaraa myytiin joulunaikaan 13 % edellisvuotta enemmän, toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo. Nokialle avattiin marraskuussa Prisma ja Sokoksen palvelukokonaisuutta kehitettiin vuoden mittaan, mikä näkyi myös hyvin myynnissä.

Syksyllä Tampereen sydämeen avattu Puisto yhdisti ravintolan, kahvilan ja kaupan Suomessa uniikilla tavalla. – Asiakkaat ovat vastaanottaneet lähiruokaan ja itse tehtyihin herkkuihin panostavan Puiston hyvin, ja siitä tuli heti meidän suosituin ravintolakokonaisuutemme, Mäki-Ullakko kertoo.

Ruokakaupan palvelut tuotiin lähelle asiakasta seitsemällä uudella myymälällä

115 vuotiaalle paikalliselle, asiakkaiden omistamalle yritykselle on tärkeää tarjota palveluita siellä missä asiakkaatkin ovat. – Panostimme poikkeuksellisen paljon lähellä asiakasta sijaitsevaan palvelutarjontaan. Vuonna 2017 avattiin seitsemän uutta myymälää ja saman verran tehtiin myös uudistuksia myymäläverkostoon, Mäki-Ullakko jatkaa. Uusi Sale valmistui Hatanpäälle, Haukiluomaan, Kämmenniemeen, Niemenrantaan (pop up) ja Suuppaan, S-market Hyhkyyn ja Prisma Nokialle. ABC-liikennemyymälöiden uudistusta jatkettiin ABC Lahdesjärvellä. Perinteisten vitriinituotteiden sijaan asiakas voi napata mukaan vaikka välimerenjuustorieskaa tai nauttia uudistetussa miljöössä omalla reseptillä tehtyjä Lahdesjärven burgereita. S-market Nokian ja ravintola New Yorkin toiminta lopetettiin.

Asiakasomistajia oli vuoden 2017 päättyessä 198 185, eli 6044 enemmän kuin vuosi sitten. Laajaa asiakasomistajajoukkoa palvelee 3173 osuuskauppalaista. Henkilökunnan määrää kasvattivat uusien avausten ohella yli 70 palvelun ammattilaista, jotka siirtyivät Stockmann Herkun kaupan myötä Pirkanmaan Osuuskauppaan.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, 010 7670070