Kalkkunan paisto


8.12.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

n. 5 kg kalkkuna

1 sitruunan mehu ja kuori

2–3 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

100 g voisulaa

 

Kuivaa kalkkuna ja hiero se sisältä ja päältä mausteilla, sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella. Sido linnun reidet ja aseta ritilälle uunipannun päälle kyljelleen. Voitele voisulalla ja paista 175 asteessa puoli tuntia. Käännä toiselle kyljelle, voitele ja jatka kypsennystä puoli tuntia. Käännä rinta ylöspäin, voitele ja jatka kypsennystä. Suojaa lintu kypsymisen loppupuolella foliolla.