Hope kannustaa lapsia harrastamaan. Kelpaisiko teidänkin yhdistyksellenne 1000–3000 euroa Kannustajat-tukea?


5.4.2023

Hope ry:n viime syksynä saama Kannustajat-tuki mahdollistaa tänä vuonna yli kahdenkymmenen lapsen harrastuksen. Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajat ratkaisevat tänäkin keväänä 35 000 euron Kannustajat-tukipotin jakautumisen. Ilmoita yhdistyksenne mukaan 15.4. mennessä!

Hopelle tuki tuli tärkeään aikaan

Vaikean maailmantilanteen myötä moni suomalaiskuluttaja on pyrkinyt karsimaan kuluja. Hankala tilanne on näkynyt myös Hope ry:n asiakasmäärissä. Hope on kotimainen hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa vähävaraisia suomalaisia lapsiperheitä. Avun tarve on viime aikoina ollut kovassa kasvussa, kun lapsiperheissä on ollut vähemmän rahaa muun muassa vaatteisiin ja harrastuksiin.

Tampereen toimipaikka on Hopen suurin. Asiakasperheitä on tällä hetkellä noin 1700 ja aktiivisia vapaaehtoistyöntekijöitä noin kymmenen. Tampereen Hope on täynnä kaikkea vaatteista urheilutarvikkeisiin ja leluihin.

– Tiukassa taloustilanteessa joudutaan valitettavan usein säästämään karsimalla lasten harrastuksista. Harrastusten puute sekä vaatetus voivat eriarvoistaa lapsia ja nuoria. Hope haluaa tukea perheitä luomalla lapsille tasa-arvoisemman mahdollisuuden hyvään elämään, kertoo Hope Tampereen tiiminvetäjä Kirsi Pärri-Hedman.

Hopen toiminta tapahtuu hyvin pitkälle ilman välikäsiä. Lahjoitukset saadaan suoraan ihmisiltä ja lahjoitukset menevät suoraan ihmisille. Toiminnan merkitys välittyy myös suoraan asiakaskohtaamisissa.

– Osa asiakkaista silminnähden liikuttuu kiitollisuudesta liikkeestä lähtiessään. Koen toimintamme todella tärkeäksi ja olen ylpeä siitä, mitä me vapaaehtoiset teemme, Kirsi kertoo.

Vaate- ja tavaralahjoitusten lisäksi Hope tukee lasten arkea kustantamalla esimerkiksi harrastusmaksuja ja elämyksiä, kuten Särkänniemen rannekkeita.

Kannustajat-tuki mahdollisti lapsille harrastuksen

Kasvaneen avuntarpeen myötä on ollut ilo huomata, että ihmiset lahjoittavat aktiivisesti.

– Hopelle tulee lahjoituksia joka päivä. Lisäksi joulupuukeräykset ovat olleet onnistuneita ja kukaan mukana ollut lapsi tai nuori ei ole jäänyt ilman lahjaa, Kirsi sanoo.

Pirkanmaan Osuuskaupan järjestämässä Kannustajat-äänestyksessä asiakasomistajat antoivat runsaasti ääniä Hopelle. Hope sai suurimman mahdollisen Kannustajat-tukisumman, 3000 euroa.

– Se tuntui hyvältä. Kannustajat-tuki on mahdollistanut yli kahdenkymmenen lapsen harrastuksen tänä keväänä. He ovat päässeet harrastamaan jääkiekkoa, voimistelua, musiikkia ja vaikka mitä. Tukisummasta on vielä hieman jäljellä syksylle, jolloin pystymme jälleen tukemaan lasten harrastamista, Kirsi iloitsee.

Miten yhdistys voi päästä kannustettavaksi?

 • Olette rekisteröity yhdistys.
 • Toimitte Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueella.
 • Toimitte alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tai lasten ja nuorten hyvinvointia edistävän toiminnan parissa.
 • Toimintanne on jatkuvaa, ei voittoa tavoittelevaa.
 • Ohjaatte tuen vähintään 50:lle.
 • Ohjaatte tuen harrastetoimintaan, ei liigatasolle.
 • Käytätte tuen vastuullisesti.
 • Ette ole saaneet Kannustajat-tukea syksyn 2022 äänestyksessä. Jos yhdistyksen yksi joukkue tai jaosto on saanut Kannustajat-tukea, tämä ei estä muita hakemasta seuraavaan äänestykseen.
 • Keskitätte yhdistyksen hankinnat mahdollisuuksien mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin.
 • Teette tukisummalla hyvää omassa yhteisössänne. Kerrotte näistä sydänteoista ennen äänestystä ja raportoitte niistä äänestyksen jälkeen Pirkanmaan Osuuskaupalle ja omissa kanavissanne esimerkiksi somepostauksin ja artikkelein.
 • Jokainen mukana oleva seura tai yhdistys tekee 30.4.2022 mennessä valitsemassaan kanavassa ainakin yhden Kannustajat-äänestykseen liittyvän julkaisun ja lähettää siitä tiedon (linkki, kuva tms.) osoitteeseen viestinta.pirkanmaa@sok.fi.
 • Äänestyksessä mukana olevien yhdistysten kesken jaetaan 35 000 euron tukipotti.

Yhdistykset voivat hakea mukaan toukokuun äänestykseen 15.4. saakka. Lisätietoa ja hakulomake: kannustajat.fi