Roni Bäck, Kupari ja Mari-Katri. Pakkahuoneen lavalla kohtaa kolme ex-yksinäistä, jotka kertovat omaa tarinaansa kukin omalla tavallaan. Tarina yksinäisyydestä on yhä useammalle nuorelle valitettavan tosi. Onneksi on myös keinoja, joilla nousta kohti valoa. Niistä puhuu seiskaluokkalaisten oma Bright Friday ‑tapahtuma.

”Muistan kesäloman alun, kun tajusin ettei minulla ole ketään kenelle laittaa viestiä, että nähtäisiinkö. Tai niin minä ainakin kuvittelin. Se tuntui todella ahdistavalta”, tubettaja Roni Bäck muistelee nuoruusvuosiaan.

Kaima Roni Kauppinen, 15-vuotias räppäri Kupari, komppaa:

”Mullakin on omakohtaisia kokemuksia yksinäisyydestä. Mulla oli seiskalla aika paha koulukiusaaminen, joka meni jopa väkivallan puolelle.”

Yksinäisyys ei ole aikaan sidonnaista. Eri syistä yksinäisyydestä kärsiviä nuoria on ollut aina. Tässä ajassa – koronan jälkeen, Euroopan vavisuttavassa sotatilanteessa – huoli nuorten hyvinvoinnista ja mielenterveydestä kuitenkin korostuu, eikä syyttä.

Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen johtavan koordinaattorin Tiina-Liisa Vehkalahden mukaan nuorten ongelmat ovat viime aikoina moninaistuneet, pitkittyneet ja vaikeutuneet:

”Tämä näkyy muun muassa siinä, että nuoret eivät saa oikea-aikaista palvelua esimerkiksi päihde- tai mielenterveyshaasteissa, ja ongelmat ehtivät kasaantua ja kroonistua ennen avun saamista. Nuoriso-ohjaaja on vierellä kulkija ja kuuntelija, mutta nuori tarvitsee usein samaan aikaan myös muiden ammattilaisten palveluja.”

Bright Friday

Mari-Katri on itse entinen koulukiusattu ja tehnyt pitkään työtä sateenkaarinuorten parissa. ”Korona-aika ja muuttuva maailma vaikuttavat ihan kaikkien nuorten mielenterveyteen. Kouluterveyskyselyissä näkyy kuitenkin aika räikeänä, että sateenkaarinuorilla on muita enemmän esimerkiksi mielenterveyshaasteita.”

 

Ennen kuin on liian myöhäistä

Tamperelainen nuoriso-ohjaaja Mari-Katri Lempinen kohtaa nuoria työssään livenä ja chatin kautta.

”Yksinäisyys todella näkyy netissä nuorten kanssa viestiteltäessä. Saattaa olla, että nuorella on koulussa kavereita, mutta vapaa-ajalla niitä ei ole – tai toisin päin. Se on totta kai haaste, johon me aikuiset haluamme tarjota apua.”

Ongelmien nostaessa päätään keskusteluapu ja eteenpäin ohjaaminen ovat tärkeässä asemassa, sillä yksinäisyyden haitalliset vaikutukset kertautuvat mitä pidemmälle tilanne etenee. Pahimmillaan yksinäisyys voi johtaa syrjäytymiseen ja eristäytymiseen kaikista järjestelmistä ja yhteisöistä.

”Yksinäisyys haavoittaa ja hajottaa, ei anna toivoa eikä valoa tulevaisuudelle. Elämä voi tuntua merkityksettömältä ja oma olo arvottomalta. Elämä alkaa näyttäytyä kaikin tavoin juuri yksinäisyyden tematiikan kautta. Yksinäisyys voi aiheuttaa erilaisia mielenterveyden ongelmia ja pitkään jatkuessaan jopa fyysisiä sairauksia”, kertoo Tiina-Liisa.

Sekä Tiina-Liisa, Mari-Katri että Roni Bäck vastaavat nuoria mietityttäviin kysymyksiin Bright Friday -tapahtumassa, jossa yksinäisyyden teemaa käsitellään monesta näkökulmasta. Samalla pidetään superhauskaa erilaisten aktiviteettien parissa.

Mari-Katri kannustaa kaikkia pirkanmaalaisia seiskoja mukaan:

”Tämähän on ihan ainutkertainen mahdollisuus. Tapahtumassa on törkeän hyvät esiintyjät, ja sieltäkin voi löytää niitä uusia kavereita.”

Kupari Bright Friday

Kupari: ”Jos kaverina tiedät, että toinen on alakuloinen, niin kysy asiasta ja kerro vaikka opettajalle, niin kaveri saa apua. Kenenkään ei kannata jäädä yksin.”

 

Rohkeat Ronit Pakkahuoneen lauteilla

Tapahtuman esiintyjäkaartin nuorin on räppäri Kupari, joka veti ensimmäisen keikkansa Monitoimitalo 13:ssa räpättyään vasta kuukauden. Sen jälkeen nuorella lupauksella on ollut kymmenkunta keikkaa eri nuorisokeskuksilla.

”Räppään elämästä, siitä mitä olen kokenut ja mitä tulen kokemaan tulevaisuudessa. Ihan älyttömän hyvät fiilikset päästä Pakkahuoneen lavalle. Olen kuullut juttua, että tosi moni nuori on tulossa just meikän takia sinne. Kyllähän se tuntuu tosi hyvältä”, Kupari kertoo.

Yksinäisyyden haasteet yhdistävät jollain tavalla kaikkia Bright Friday -tapahtuman esiintyjiä. Miten Ronit Kauppinen ja Bäck sitten selvisivät omistaan?

Kauppinen toimi kuin oppikirjaesimerkki: ”Hain apua kuraattorilta, sain apua ja kiusaaminen on loppunut.”

Bäck alkoi puolestaan somettaa: ”Somettaminen on monelle introvertille tapa ilmaista itseään. Monesti some on ollut minulle se paikka missä olen saanut ’jutella kaverille’ eli yleisölleni.” Ja loppuhan on historiaa.

 

Info:

Mikä?

Bright Friday on pirkanmaalaisten seiskaluokkalaisten omat ilmaiset bileet.

Esiintyjinä muun muassa Roni Bäck, Kupari ja Costi. Ohjelmassa lisäksi DJ Mikaela Välipakan tahdittama disco, purtavaa, glitteröintiä, flippereitä, reaktiopeliseinä yms.

Tapahtuman järjestävät 120-vuotisjuhlavuottaan viettävä Pirkanmaan Osuuskauppa sekä Tampereen kaupungin nuorisopalvelut.

Missä?

Tampereen Pakkahuoneella. Maakunnista järjestetään nopeimmille ilmoittautujille ilmaiset bussikuljetukset tapahtumaan ja takaisin.

Milloin?

Perjantaina 25.11.2022 klo 18.00–22.00

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

www.brightfriday.fi

”Mustana perjantaina” 25.11.2022 järjestettävä Bright Friday kerää jopa 700 pirkanmaalaista nuorta mielen hyvinvoinnin ympärille rakennettuun tapahtumaan.

Pirkanmaan Osuuskauppa järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa kaikille pirkanmaalaisille seiskaluokkalaisille avoimen ja ilmaisen tapahtuman, jonka teemana on yksinäisyys.

Tapahtuman päätähdet, seiskaluokkalaiset, ovat yhdessä elämän nivelvaiheista, jossa he voivat tuntea yksinäisyyttä tai erilaisuutta. Tapahtumassa aihetta käsitellään monesta näkökulmasta. Teemasta nuorten kanssa keskustelee muun muassa yksinäisyydestään julkisuudessa kertonut tubettaja Roni Bäck. Illan pääesiintyjänä nähdään tamperelainen rap-artisti Costi eli Tuomas Kostiainen, joka käsittelee tulevalla debyyttialbumillaan korona-ajan yksinäisyyttä.

– Musta perjantai on tänä vuonna loistava. Toivomme, että tapahtumassa solmitaan uusia ystävyyssuhteita ja että nuoret saavat myös eväitä elämän hankaliin tilanteisiin. Yhdessä olemme enemmän, sanoo tapahtumaa yhdessä nuorten kanssa ideoinut Pirkanmaan Osuuskaupan viestintäpäällikkö Viivi Pärssinen.

Tervaskannot tapahtuman takana

Bright Friday -tapahtuma on osa Pirkanmaan Osuuskaupan 120-vuotissyntymäpäivien juhlintaa.

– Asiakkaiden omistaman osuuskauppamme taivalta on takana 120 vuotta. Syntymäpäiviä voi juhlia monella tapaa. Kakkukahvien järjestämisen sijaan pureudumme osuuskaupan perustehtävään: Olemme olemassa auttaaksemme asiakasomistajiamme. Luomme hyvinvointia pirkanmaalaisille. Viime aikojen keskusteluita niin kahvipöydissä kuin julkisuudessakin on leimannut yhteinen teema – huoli nuortemme hyvinvoinnista ja mielenterveydestä ajassa, jossa ensin tuli korona, sitten sota. Mietimme, miten voimme yhdessä auttaa nuoriamme, Viivi kertoo.

Nuorten toiveiden pohjalta tapahtumaan tuodaan paljon erilaisia aktiviteetteja ja ohjelmaa. Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana Tampereen kaupungin nuorisopalvelut, joka tuntee nuorten kipukohdat ja vastaa tapahtumassa livenä nuorten kysymyksiin.

– Yhteistyöllä saadaan aina enemmän aikaan kuin yksin puurtamalla. Siksi onkin hienoa tehdä tämän kaltaista tärkeää tapahtumaa yhdessä ison alueellisen toimijan kanssa. Seiskaluokkalaiset ovat juuri meidän kohderyhmäämme ja tapahtuman teema on erittäin ajankohtainen ja tärkeä. Nuoret tarvitsevat toisiaan sekä turvallisia aikuisia, sanoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Tasavuosia jo viime vuonna

Historiankirjat kertovat, että Pirkanmaan Osuuskaupan juuret ulottuvat itse asiassa joulukuussa 1901 Virroille perustettuun Edistys Kauppakuntaan, josta tuli monien vaiheiden kautta osa Pirkanmaan Osuuskauppaa. Ei tarvitse olla edes seiskalla pystyäkseen laskemaan, että POK:n 120-vuotisjuhlavuosi oli jo viime vuonna.

– Pitää paikkansa. Viime vuosi oli intensiivinen, ja korona vei vielä huomiotamme. Päätimme suosiolla siirtää juhlintaa vuodella eteenpäin, ja se oli mielestäni hyvä veto. Nyt meillä on koossa arvojamme heijastava mielekäs ja merkityksellinen tapahtuma. Silloin kun juhlitaan, juhlitaan perusteellisesti, päättää Viivi.

Lisätietoja:

www.brightfriday.fi

Pirkanmaan Osuuskaupan viestintäpäällikkö Viivi Pärssinen, puh. 010 767 2566, viivi.parssinen@sok.fi

Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti, puh. 040 806 3239, tiina-liisa.vehkalahti@tampere.fi

Kuva: Muun muassa räppäri Kupari ja Mari-Katri Lempinen Tampereen kaupungin nuorisopalveluista nousevat Pakkahuoneen lavalle. Kuva: Reetta Muranen 

Osuuskaupan idea on aina perustunut yhdessä tekemiseen ja asiakasomistajien hyvinvointiin. Luonteva tapa juhlistaa 120-vuotiasta Pirkanmaan Osuuskauppaa on järjestää yhdessä nuorten ja Tampereen kaupungin Nuorisopalveluiden kanssa nuorten hyvinvointia tukeva tapahtuma. Bright Friday kokoaa pirkanmaalaiset seiskaluokkalaiset yhteen tärkeiden asioiden äärelle.


Ei mitään kakkukahveja

Meitä Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajia on jo yli 211 000. Asiakkaiden omistaman Osuuskauppamme taivalta on takana 120 vuotta. Vanhimmat juuremme ulottuvat Virroille joulukuussa 1901 perustettuun Edistys Kauppakuntaan, josta monien vaiheiden kautta tuli osa Pirkanmaan Osuuskauppaa.

– Syntymäpäiviä voi juhlia monella tapaa. Kakkukahvien järjestämisen sijaan pureuduimme tänä vuonna Osuuskaupan perustehtävän äärelle. Olemme olemassa auttaaksemme asiakasomistajiamme. Luomme hyvinvointia pirkanmaalaisille. Viime aikojen keskusteluita niin kahvipöydissä kuin julkisuudessakin on leimannut yhteinen teema – huoli nuortemme hyvinvoinnista ja mielenterveydestä ajassa, jossa ensin tuli korona, siten sota. Mietimme, miten voimme yhdessä auttaa nuoriamme, Pirkanmaan Osuuskaupan viestintäpäällikkö Viivi Pärssinen pohtii.

Ideoita livenä ja luurista

Pirkanmaalaisille seiskaluokkalaisille on luvassa 25.11. tapahtuma Bright Friday, jonka toteutusta on ideoitu nuorten kanssa. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan Osuuskaupan ja Tampereen kaupungin Nuorisopalveluiden kanssa.

Osuuskaupan idea on aina perustunut yhdessä tekemiseen.
–  Tämä tapahtuma pitää loihtia yhdessä nuorisotyön asiantuntijoiden ja seiskaluokkalaisten kanssa. Totesimme ideoinnissamme jo alkumetreillä, ettei me tädit tiedetä, mitä nuoret toivovat ja mistä he tykkäävät, Viivi virnistää.

Nuoria piipahti elokuussa Tampereen Monitoimitalo 13:ssa kertomassa toiveistaan. Ohjelmaa lähdettiin suunnittelemaan pohtimalla, mitkä ovat nuoria kiinnostavia puhujia ja paikallisia nuorisobändejä, joita olisi kiva kuulla. Illan viimeistä toivebändiä unohtamatta.

Yksi ideoijista oli Vuoreksessa seiskaluokkaa käyvä Pinja Uusitalo.
– Bileissä pitää tietysti olla ilmapalloja, ja olisi hienoa saada ottaa niitä lopuksi mukaan kotiin. Kiva, jos tapahtumassa olisi myös erilaisia pelejä.

Ideointia tehtiin myös seiskaluokkalaisten tutustumisilloissa eri nuorisokeskuksissa sekä livenä että sosiaalisen median kanavissa.

Yhdessä syntyi monia ajatuksia onnenpyörästä VR-laseihin. Pinja voisi innostua kokeilemaan tapahtumassa myös sumopainia:
– Mä oon tosi vahva, harrastan painonnostoa ja teatteria, Pinja nauraa.

Hauskaa ohjelmaa on siis eittämättä luvassa, jännitys tiivistyy.

Bright Friday POK

Pinja lupasi tulla toistekin ideoimaan!

Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän

Bright Fridayn tavoitteena on tarjota nuorille oivalluksia ja konkreettisia eväitä elämään.

Nuoruus on monelle etsikkoaikaa.
– Millainen minä olen, olenko ainut tällainen, onko ok olla tällainen ja pääsenkö mukaan porukkaan? Haastavat sosiaaliset tilanteet mietityttävät. Nuoret ansaitsevat tukea ja konkreettisia eväitä sosiaalisiin tilanteisiin ja omien tunteiden hallintaan, Tampereen kaupungin Nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti kuvailee.

Tätä tematiikkaa on luvassa Bright Fridayssä yhteistyössä nuorten toivomien esiintyjen kanssa.

– Toivomme kaikkien saavan konkreettisia eväitä sosiaalisiin tilanteisiin. Ohjelma rakennetaan niin, että nuoret pääsevät luontevasti tutustumaan toisiinsa. Ehkä illan mittaan löytyy myös hengenheimolaisia. Yhdessä olemme enemmän, Viivi hymyilee.

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: brightfriday.fi

 

Pääkuva:

Nauru raikui Monitoimitalolla, kun nuoret miettivät, mitä hauskaa tapahtumassa voisi olla. Tapahtumaa ideoimassa olivat muun muassa seiskaluokkalainen Pinja Uusitalo, Osuuskaupan Rebecca Lahnalampi sekä Tampereen kaupungin Nuorisopalveluista Mari-Katri Lempinen ja Tiina-Liisa Vehkalahti.

Paikallisten oman Prisman avautuminen on meistä juhlimisen arvoinen asia ja siksi luvassa on viisi päivää huikeita tuote-etuja, alennuksia ja tapahtumia, joista ohessa poimintoja:

Prisman Asiakasomistajapäivillä saat käyttötavaroista jopa –15 % S-Etukortilla 5.6. asti.

VaLePa ry mukana avajaishumussa omalla ständillään keskiviikkona 25.5. klo 16–18. Tule moikkaamaan passari Mikko Eskoa ja osallistu arvontaan!

Auton voi pesettää samalla kauppareissulla edullisesti: ABC CarWash Sastamalassa on juhlan kunniaksi kaikki autopesut kympillä 25.–29.5.!

OHJELMASSA KOKO LOPPUVIIKON
Tapahtumaa juontaa taikuri Jari 25.–29.5.

Keskiviikkona 25.5.
Ilmapalloja jaossa 500 ensimmäiselle kävijälle
klo 9–19 kakkukahvit ensimmäiselle 3 500 kävijälle
klo 14, 16 ja 18 esiintyy iskelmäartisti Pasi Vainionperä
klo 16, 16.45 ja 17.30 tule morjenstamaan Herra Hakkaraista
klo 16–18 VaLePan ständillä arvonta ja tavattavissa Mikko Esko
S-Pankkineuvoja paikalla

Torstaina 26.5.
klo 11–16 lapsia viihdyttämässä ilmapallotaikuri Maddaleena

Perjantaina 27.5.
klo 15, 15.45 ja 16.30 Herra Hakkarainen viihdyttää lapsia
S-Pankkineuvoja paikalla

Lauantaina 28.5.
klo 10–16 kakkukahvit 2000 ensimmäiselle
klo 12, 12.45 ja 13.30 tule tapaamaan Herra Hakkaraista
S-Pankkineuvoja paikalla

Sunnuntaina 29.5.
klo 11–16 viihdyttämässä ilmapallotaikuri Maddaleena

 

 

Fyysisesti pieni, mutta henkisesti iso Maailman pienin tavaratalo aloittaa pian kiertueensa – ja suuntaa ensimmäisenä Tampereelle! Maailman pienin tavaratalo kurvaa Original Sokos Hotel Ilveksen edustalle 13.–25.5. Tule viettämään aikaa ja nauttimaan kanssamme kauneudesta, muodista ja ennen kaikkea hyvästä fiiliksestä. Nähdään Maailman pienimmässä tavaratalossa Tampereella!

Juhlistimme vappuaattona kaupunkipyöräkauden alkua koko perheen Sale-pyörä-päivässä Tampereen keskustassa – lämmin kiitos kaikille kävijöille, teitä oli hurja määrä! Entistä laajempi Sale-pyörä-verkosto kattaa tänä kesänä 700 pyörää ja 95 asemaa.

Kuvat: Pasi Tiitola

Valkeakoskelaisten Joulunavausta vietetään tulevana lauantaina 27.11. klo 12–13. Tilaisuuden avaa perinteisesti kaupungin joulutervehdys ja kuusen valojen sytytys. Ulkoilmatapahtumassa luvassa poniratsastusta ja joulupuurotarjoilu. Esiintymässä AkkaBellat-viihdekuoro sekä Valkeakosken musiikkiopiston opiskelijat. Tapahtumaa pääsee seuraamaan myös kotisohvalta live-streamin välityksellä Koskikaran Facebook-tapahtumassa.

Ohjelmaa klo 12–13:

Lämpimästi tervetuloa!

Tampereen virallisten kaupunkipyörien, Sale-pyörien, kausi polkaistaan tänään käyntiin, kun 200 ensimmäistä kulkupeliä viedään keskusta-alueen kaupunkipyöräasemille. Kun Tampereen kaupunkipyörät -sovellus on ladattavissa omassa sovelluskaupassa, pyörän voi ottaa käyttöön.

– Sovellus pitäisi löytyä Google Playsta ja App Storesta viimeistään perjantaina, mutta pieniä käyttäjäkohtaisia näkyvyyseroja voi ilmetä. Olemme iloisia saadessamme kaupunkipyörät juhannukseksi liikenteeseen. Pienestä viivästyksestä huolimatta uskon, että Tampereella on edessä pitkä ja aurinkoinen pyöräilykesä, Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita sanoo.

Kaupunkipyöräjärjestelmän kehittäminen jatkuu käyttöönoton jälkeenkin. Jos pyörän käyttöönotossa tai palautuksessa esiintyy häiriöitä, kannattaa toimintoa kokeilla uudestaan. Palautteiden perusteella järjestelmää parannetaan pyöräilykauden edetessä.

Alkuvaiheessa kaupunkipyöräverkostossa on noin 200 pyörää ja 25 pyöräasemaa keskustan alueella. Loput 500 pyörää ja 45 asemaa otetaan käyttöön vaiheittain heinäkuun aikana.

Satulan selkään sovelluksella 

Palvelun käyttöä varten ladataan sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja jolla maksetaan pyörän käytöstä. Käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi (5 euroa), viikoksi (10 euroa) tai koko kaudeksi lokakuun loppuun asti (25 euroa).

Sovelluksessa näkyvät helposti kaikki käytössä olevat kaupunkipyöräasemat sekä vapaana olevat pyörät. Kaupunkipyörä otetaan käyttöön skannaamalla pyörän lukossa oleva QR-koodi sovelluksen avulla. Käytön jälkeen kaupunkipyörä palautetaan ja lukitaan mille tahansa käytössä olevalle asemalle ja palautus kuitataan sovellukseen.

Kaikkiin käyttöoikeusjaksoihin sisältyy rajaton määrä 30 minuutin pyörämatkoja. Pienestä lisämaksusta voi reissata kerralla pidempäänkin, kuitenkin enintään viisi tuntia.

Vaivatonta ja tyylikästä liikkumista

Kaupunkipyörät ovat helppokäyttöisiä: niissä on kolme vaihdetta, käsijarrut sekä valot edessä ja takana. Lisäksi pyörissä on etukori pienille matkatavaroille, säädettävä satula ja soittokello.

Kaupunkipyörät tunnistaa lähikauppa Salen vastikään uudistuneesta, hillitystä ja raikkaasta värimaailmasta. Pyörien ulkoasun lisäksi yhtenäinen visuaalinen ilme ulottuu pyöräasemiin ja palvelun sovellukseen. Pirkanmaan Osuuskauppa on Sale-brändillään Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän brändäys-, markkinointi- ja mainoskumppani.

Ylläpitotiimi pitää kaupunkipyörät ajokunnossa

Kaupunkipyörien asiakaspalvelusta, ylläpidosta ja huollosta huolehtii Tampereen Sarka Oy. Ylläpitotiimi myös seuraa kaupunkipyörien saatavuutta kaupunkipyöräasemilla ja tarvittaessa siirtää pyöriä asemalta toiselle.

Jotta yhteiskäyttöpyörät pysyvät hyvässä kunnossa ja seuraavankin käyttäjän on mukava ottaa pyörä ajoon, käyttäjiltä toivotaan vastuullista toimintaa. Pienistäkin ongelmista ja vioista kannattaa raportoida asiakaspalveluun, jotta kaupunkipyörät saadaan pidettyä mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Kaupunkipyöräkautta juhlistavaa Sale-pyörä-päivää vietetään Tampereen keskustassa lauantaina 28.8. klo 15 alkaen. Lue lisää koko perheen ilmaistapahtumasta osoitteessa www.salepyora.fi.

 

Lisätietoja:

Tampereen kaupungin joukkoliikennejohtaja Mika Periviita  puh. 050 326 7007, mika.periviita@tampere.fi

Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Haapanen puh. 010 767 2891, asta.haapanen@sok.fi

Tampereen virallisten kaupunkipyörien, Sale-pyörien, toimituksessa on ollut viivettä ja haasteita johtuen rahtiliikenteen maailmanlaajuisista ongelmista. Tavoitteena on, että pyörät saadaan tamperelaisten käyttöön ensi viikosta alkaen.

– Tilanne on todella valitettava, ja seuraamme toimitusketjun viestejä päivittäin. Kun kaupunkipyörät Tampereelle saadaan, niin ne otetaan käyttöön mahdollisimman pikaisesti, lupaa Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

Pyörät voi ottaa ajoon, kun Tampereen kaupunkipyörät -sovellus on ladattavissa ja pyörät ovat telineissä kaupunkipyöräasemilla. Alkuvaiheessa verkostossa on noin 200 kaupunkipyörää ja 25 kaupunkipyöräasemaa, loput pyörät ja asemat otetaan käyttöön vaiheittain kesä–heinäkuun aikana.

Näin ollen kesäkuun alkuun suunniteltu lanseeraustapahtuma vaihtuu lauantaina 28.8. järjestettävään Sale-pyörä-päivään, jota vietetään kaupunkipyöräkauden aloitusajankohdasta riippumatta. Tapahtuman alkuperäinen ohjelma ja sijainti säilyvät ennallaan.

Tapahtumapaikkana on Commercen talon edustalla sijaitseva Jugendtori. Sale-pyörä-päivä näkyy ja kuuluu myös verkossa – ohjelmaa pääsee seuraamaan etäyhteyksin Pirkanmaan Osuuskaupan Facebook-livessä.

Liity Sale-pyörä-päivän tapahtumaan Facebookissa!

SALE-PYÖRÄ-PÄIVÄ JUGENDTORILLA LAUANTAINA 28.8.

klo 15.00 // Tapahtuman avaus
klo 15.10 // Miro Mantere esittää: musiikkia Sale-pyörillä
klo 15.20 // Pyöränkellon soittamisen epävirallinen maailmanennätys
klo 16.30 // Motoriikka-Miikka taituroi Sale-pyörällä
klo 17.00 // Näin Sale-pyörä toimii
klo 17.30 // Miro Mantere esittää: musiikkia Sale-pyörillä
klo 18.00 // Näin Sale-pyörä toimii
klo 18.30 // Motoriikka-Miikka taituroi Sale-pyörällä
klo 20.00 // Sale-pyörän stunt Näsinneulasta – seuraa livestriimiä tapahtuman jättinäytöltä tai Pirkanmaan Osuuskaupan Facebookissa!

Tapahtumassa onnenpyörä ja ilmapallojen jakoa!

S-Pankin palveluneuvojat ovat kesällä tavattavissa useissa toimipaikoissamme. Palveluneuvoja auttaa sinua asiakasomistajuuteen ja S-Pankkiin liittyvissä asioissa kuten etujen, korttien ja S-mobiilin kanssa.

Vallitsevan tilanteen vuoksi tapaamiset ovat vain ajanvarauksella. Varaathan aikasi joko suoraan toimipaikasta tai puhelimitse. Katso myymäläkohtaiset yhteystiedot täältä.

Kesän kiertueaikataulu

S-market Mänttä 1.6., klo 10–16

S-market Ikaalinen 8.6., klo 10–16

S-market Valkeakoski, 17.6., klo 10–16

S-market Virrat 22.6., klo 10–16

S-market Sastamala 30.6., klo 11–17

S-market Orivesi 8.7., klo 10–16

Sale Karvia 18.8., klo 10–12.30

S-market Parkano 18.8. klo 14.30–16.30