Kuva: Markku Ruonala

Pirkanmaan Osuuskaupalla on ilo isännöidä Akaa-Volleyn ottelua lauantaina 10.2. klo 18.30 Akaa Areenalla.  Asiakasomistajana saat S-Etukortilla paikan päällä myytävistä lipuista – 20 % (norm. 19 €). Lippujen ostosta ei kerry Bonusta.

Akaa Areenalla nähdään!

Prisma Sastamalalla on ilo isännöidä VaLePa-Hurrikaani -ottelua lauantaina 27.1. klo 17.

Asiakasomistajana saat liput S-Etukortilla 2 euroa edullisemmin ovelta ja lippu.fi:stä. Saat edun sekä normaalista lipusta että eläkeläislipusta.

Lue lisää ja osta liput!

Tulevana kesänä pääset asiakasomistajana edullisemmin katsomaan Tampereen Komediateatterin Dingo-musikaalia ja Peppi Pitkätossu -esitystä.

Dingo-musikaali

Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirockin historiaa. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa. Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva.

Saat seuraavan edun S-Etukortilla: -5 euroa peruslipun hinnasta eli 37 €/kpl (norm. peruslippu 42 €). Max. 2 lippua/S-Etukortti, vain Komediateatterin Lipputoimistosta.

Näytösajat:

Peppi Pitkätossu

Tampereen Komediateatteri on aina tarjonnut kesäisin katsottavaa myös perheen pienimmille. Kesällä 2024 nähdään Astrid Lindgrenin ehkä tunnetuin sankari Peppi ystävineen Komediateatterin päänäyttämöllä. Tämä koko perheen musiikkinäytelmä on kenties rakastetuin Lindgrenin laajasta tuotannosta.

Saat seuraavan edun S-Etukortilla: -4 euroa peruslipun hinnasta, eli 20,50 €/kpl (norm. peruslippu 24,50 €). Max. 2 lippua/S-Etukortti, vain Komediateatterin Lipputoimistosta.

Näytösajat:

 

Lue lisää Komediateatterin verkkosivuilta ja osta liput: komediateatteri.fi/ohjelmisto/

Tapahtuman juonsivat tubettaja Roni Bäck ja nuoriso-ohjaaja Mari-Katri Lempinen, jotka keskustelivat lavalla nuorten mieltä askarruttavista asioista, kuten koulukiusaamisesta, ystävyydestä ja harrastuksista

 

Pirkanmaan Osuuskauppa ja Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestivät yhdessä nuorten kanssa ilmaisen Bright Friday -tapahtuman, jonka teemana on ”Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän.” Illan aikana nuoret pääsivät nauttimaan monipuolisesta musiikin ja aktiviteettien täyteisestä ohjelmasta. Nuorille oli tarjolla myös naposteltavaa pitkin iltaa. Bileisiin saapui lähes viisisataa nuorta, joista useat tulivat kaverin kanssa, mutta moni saapui myös yksin tapahtumaan etsimään uusia kavereita. 

Yksi aktiviteettipisteista oli rakennettu Friend Zone -kyltin alle. Kaverialueella oli mahdollista tehdä yhteisötaidetta isolle valkoiselle kapalevylle, askarrella pinssejä tai ihan vaan ottaa happea säkkituoleilla chillaillen. Useat nuoret nappasivat rohkeina Friend Zone -pisteeltä ”etsin uusia kavereita” pinssin, laittoivat sen rintaan ja lähtivät tutustumaan. 

Tupa täynnä rohkeita seiskaluokkalaisia 

Moni lähti tapahtumaan yhdessä ystävänsä kanssa, mutta Bright Fridayhin saapui myös nuoria ilman seuraa. Useat suuntasivat rohkeasti Friend Zonelle ja laittoivat rintaansapuhu mulle” tai “etsin uusia kavereitapinssin. 

Bright Friday 2023 tapahtuman kuva seiskaluokkalaisista

Ystävykset Helvi (vas.) ja Tilda (oik.) innostuivat lähtemään tapahtumaan yhdessä vanhempien suosituksesta

 

– Helvin äiti kertoi tapahtumasta Helville ja mun äidille, joka taas kertoi mulle. Innostuttiin lähtemään tapahtumaan yhdessä, kertoo Tilda tyytyväisenä. 

Bright Fridayn juontajat ja esiintyjät herättivät monen seiskaluokkalaisen mielenkiinnon. Erityisesti Roni Bäck tuntui olevan suuressa suosiossa nuorten keskuudessa. 

– Roni Bäckiä katsotaan tosi paljon kotona. Hän on hyvä tubettaja. Odotan myös innolla Etan esiintymistä, sanoo Helvi. 

Aktiviteetit saivat myös kiitosta. Flipperit, kicker futis, onnenpyörä, glitteripiste ja reaktiopeliseinä olivat kovassa käytössä. 

 – Tänne on hyvin valittu aktiviteetteja, joita kaikki varmaan tykkää tehdä. Nää ei oo meille seiskaluokkalaisille liian lapsellisia, vaan just sellasia mitä me tykätään tehdä. Täällä on kiva tunnelma, kun on paljon tekemistä, Helvi summaa. 

Bright Friday 2023 tapahtumassa esiintynyt Etta

Illan pääesiintyjä Etta sai nuoret pomppimaan innosta 

 

Yhdessä yksinäisyyttä vastaan

Tapahtuman teema “Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän.” sai paljon kiitosta nuorilta. Monet kertoivat palautteissaan, että he olivat saaneet uusia ystäviä tai ainakin jutelleet uusien ihmisten kanssa. He myös arvostivat sitä, että tapahtumassa otettiin kantaa yksinäisyyteen ja ystävyyteen, jotka ovat tärkeitä teemoja nuorille. Vinkkejä teemaan liittyen sai chatistä sekä Ronin ja Mari-Katrin lavakeskusteluista. 

Tapahtumaan iloinen oli myös Jaakko, jonka mielestä Bright Friday kannattaisi järjestää myös ensi vuonna.  

– Mari-Katrin ja Ronin keskustelut lavalla oli hyviä. Mun mielestä on myös hyvä, että ihmiset on erilaisia. Ei kaikkien tarvitse olla samanlaisia. Se on hyvä kun aiheesta jutellaan ja tällaisten tapahtumien järjestäminen on tärkeetä, ettei kukaan jää yksin. Täältä voi löytää vaikka kaverin. Itse en oo vielä jutellut kenenkään uusien ihmisten kanssa, mutta voisin ehkä jutella. Laitoin chattiinkin tervehdyksen kaikille, Jaakko kertoo. 

Bright Friday 2023 tapahtumaan osallistunut seiskaluokkalainen Jaakko

Jaakko piti illan teemasta ja oli utelias näkemään minkälainen Bright Friday –tapahtuma on 

 

Samaa mieltä oli kicker futiksesta kovasti pitävä Onni. 

– Jotkut ihmiset on yksinäisiä ja on hyvä, että tällaisia tapahtumia järjestetään. En itse tarvii uusia kavereita, mutta täältä niitä voi kuitenkin löytää, Onni toteaa. 

Bright Friday 2023 tapahtumaan osallistunut seiskaluokkalainen Onni

Onnille Bright Fridaybileet olivat myös omat synttäribileet 

 

Bright Friday on merkittävä tapahtuma Pirkanmaan Osuuskaupalle. Onhan osuustoiminnallisuuden idea aina perustunut yhdessä tekemiseen, ja isona toimijana Osuuskaupalla on myös vastuu aidosti kehittää alueellista hyvinvointia. Bright Friday –tapahtumalla halutaan taklata yksinäisyyttä ja tukea nuorten mielenterveyttä ja hyvinvointia.    

 

Tammikuussa on oiva tilaisuus ottaa kaveri mukaan Nokia Arenalle katsomaan Ilveksen jääkiekko-ottelua. Asiakasomistajat saavat S-Etukortilla -50 %:n lippuedun normaalihintaisista lipuista seuraaviin otteluihin:

Osta liput osoitteesta lippu.fi (lippujen hinnoista on valmiiksi vähennetty 50 %). Ostoista ei kerry Bonusta. Nähdään peleissä!

Pirkanmaan Osuuskaupalla on ilo isännöidä kaksi Tapparan jääkiekko-ottelua Nokia Arenalla. Isännöinnin kunniaksi tarjoamme asiakasomistajille edun – S-Etukortilla saat normaalihintaiset liput puoleen hintaan! Ostoista ei kerry Bonusta.

POK:n isännöimät ottelut:

Osta liput osoitteesta lippu.fi (lippujen hinnoista on valmiiksi vähennetty 50 %). Nähdään peleissä!

Bright Friday -tapahtuma pirkanmaalaisille seiskaluokkalaisille järjestetään nyt toista kertaa, jotta kukaan nuori ei jäisi yksin ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin löytyisi.

Viime vuonna pohdimme, mitä Pirkanmaan Osuuskauppa voi tehdä nuorten mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemiseksi. Osuuskaupan idea on aina perustunut yhdessä tekemiseen. Niin tälläkin kertaa. Yhdessä Tampereen kaupungin Nuorisopalveluiden kanssa syntyi pirkanmaalaisten seiskaluokkalaisten ilmaistapahtuma, jota nyt vietetään toista kertaa.

– Viime marraskuun tapahtumassa kerättiin nuorilta palautetta ja 84 % oli erittäin tyytyväisiä iltaan. Se oli meille järjestäjille paras kiitos ja signaali sille, että tilausta nuorten yhteiselle illalle todella oli, Pirkanmaan Osuuskaupan viestintäpäällikkö Viivi Pärssinen iloitsee.

Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella 11.11.2023 pidetään tänäkin vuonna hauskaa ja pohditaan mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tapahtuman teema on ”Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän”.

– Yhteistyöllä saadaan aina enemmän aikaan kuin yksin puurtamalla. Siksi onkin hienoa tehdä tämän kaltaista tärkeää tapahtumaa yhdessä ison alueellisen toimijan kanssa. Seiskaluokkalaiset ovat juuri meidän kohderyhmäämme ja tapahtuman teema on erittäin ajankohtainen ja tärkeä. Nuoret tarvitsevat toisiaan sekä turvallisia aikuisia, Tampereen kaupungin vs. nuorisopalvelujohtaja Tiina-Liisa Vehkalahti kuvaa.

Musiikki on myös monelle voimaannuttavaa ja olennainen osaa elämää, niin tässäkin tapahtumassa. DJ soittaa toivebiisejä ja lavalle nousevat tamperelainen räppäri Kupari (kuvassa) ja illan huipennuksena Etta.

Ronit puhuvat omasta kokemuksesta

– Muistan kesäloman alun, kun tajusin, ettei minulla ole ketään kenelle laittaa viestiä, että nähtäisiinkö. Tai niin minä ainakin kuvittelin. Se tuntui todella ahdistavalta, tubettaja Roni Bäck muistelee nuoruusvuosiaan.

Tapahtumassa räppäävä 16-vuotias Kuparikin on kokenut yksinäisyyttä:
– Mullakin on omakohtaisia kokemuksia yksinäisyydestä. Mulla oli seiskalla aika paha koulukiusaaminen, joka meni jopa väkivallan puolelle. Hain apua kuraattorilta, sain apua ja kiusaaminen loppui, Roni Kauppinen kertoo.

Nuoret saavat anonyymisti chatissa esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä, joihin nuoriso-ohjaajat vastaavat. Kysymyksiä käsitellään myös Roni Bäckin ja tamperelaisen nuoriso-ohjaajan Mari-Katri Lempisen lava-keskusteluissa (kuvassa).

Mari-Katri kohtaa nuoria työssään niin livenä kuin chatin kautta:

– Yksinäisyys todella näkyy netissä nuorten kanssa viestiteltäessä. Saattaa olla, että nuorella on koulussa kavereita, mutta vapaa-ajalla niitä ei ole – tai toisin päin. Se on totta kai haaste, johon me aikuiset haluamme tarjota apua.

Tiina-Liisan mukaan nuorten ongelmat ovat viime vuosina moninaistuneet, pitkittyneet ja vaikeutuneet:

– Tämä näkyy muun muassa siinä, että nuoret eivät saa oikea-aikaista palvelua esimerkiksi päihde- tai mielenterveyshaasteissa, ja ongelmat ehtivät kasaantua ja kroonistua ennen avun saamista. Nuoriso-ohjaaja on vierellä kulkija ja kuuntelija, mutta nuori tarvitsee usein samaan aikaan myös muiden ammattilaisten palveluja.

Ongelmien nostaessa päätään keskusteluapu ja eteenpäin ohjaaminen on tärkeää, sillä yksinäisyyden haittavaikutukset kertautuvat, mitä pidemmälle tilanne etenee. Pahimmillaan yksinäisyys voi johtaa syrjäytymiseen ja eristäytymiseen kaikista järjestelmistä ja yhteisöistä.

– Yksinäisyys haavoittaa ja hajottaa, ei anna toivoa eikä valoa tulevaisuudelle. Elämä voi tuntua merkityksettömältä ja oma olo arvottomalta. Elämä alkaa näyttäytyä kaikin tavoin juuri yksinäisyyden tematiikan kautta. Yksinäisyys voi aiheuttaa erilaisia mielenterveyden ongelmia ja pitkään jatkuessaan jopa fyysisiä sairauksia, Tiina-Liisa summaa.

Mari-Katri kannustaakin kaikkia pirkanmaalaisia seiskoja mukaan Bright Fridayhin, jossa kukaan ei jää yksin:

– Tämähän on ihan ainutkertainen mahdollisuus. Tapahtumassa on törkeän hyvät esiintyjät, ja sieltäkin voi löytää niitä uusia kavereita.

Huikean esiintyjäkaartinkin puolesta fiilis on taattu:

Se, mitä koin lavalla, oli jotain uskomatonta. Monta sataa ihmistä katsomassa, kun esiinnyn. Yleisö oli mukana koko esityksen ajan. Se todisti itselle ja muille, jotka ei välttämättä uskonu muhun musiikin suhteen, että kova työ palkitaan, Kupari kiteyttää.

 

Lisätietoja: brightfriday.fi

Asiakasomistajat pääsevät heinäkuussa Ihmiset suviyössä -oopperaan 5 euroa edullisemmin (lipun hinta S-Etukortilla 62 €, norm. 67 €)! Etu on voimassa heinäkuun loppuun saakka.

Ihmiset suviyössä -teos perustuu F.E. Sillanpään Nobel-palkittuun romaaniin. Esityspaikkana on Myllykolun katettu kesäteatteri Hämeenkyrössä.  Oopperan libreton on kirjoittanut Elina Snicker, säveltänyt Paavo Korpijaakko ja sen ohjaa Riikka Oksanen. Päärooleissa loistavat Johanna Rusanen, Waltteri Torikka, Tuomas  Miettola, Päivi Nisula ja Ilkka Hämäläinen.

Teos kertoo kesäisistä päivistä ja öistä, joiden aikana rakastetaan ja vihataan – koetaan koko elämän tunnekirjo. Sillanpään ihmisten kesätunnelma on maaseutuluonnon sinfoniaa järvimaisemien ja viattomuuden ajalta, joka ei koskaan palaa.

Lisätietoa: Ihmiset Suviyössä – Ihmiset Suviyössä-ooppera (festiwaalit.com)

Pokkilaiset kokoontuivat maaliskuussa TähtiAreenalle viettämään vuosijuhlia. Illan aikana juhlittiin viime vuoden onnistumisia ja nautittiin upeista esiintyjistä sekä hyvästä ruoasta ja juomasta.

Tapahtuman juonsi Jaakko Saariluoma.

Useat toimipaikat ja työntekijät palkittiin vuoden 2022 onnistumisista.

Illan ensimmäisen musiikkiesityksen tarjosi S-ryhmäläisistä koostuva yhtye Green Card!

Green Cardin mukaan lavalle pääsi esiintymään myös pokkilaisia, kuten toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko…

…ja marketpäällikkö Joonas Mäkinen!

Illan huipensi energinen Portion Boys.

Osana Tampereen Sokoksen kokonaisuudistusta ostospaikan katutasoon aukesi loppuvuodesta venetsialaistyylinen kahvila Bacaro Doppio ja neljänteen kerrokseen Sokos 4 -ravintolamaailma, joka kattaa alleen kolme konseptia: kahvila Kaffen, salaatteihin erikoistuneen Saladin sekä filippiiniläiseen makumaailmaan pohjaavan Filpan.

Uusien ravintoloiden avajaisia juhlittiin joulukuussa yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa – katso alta säihkyvä kuvakooste.

 


Hämeenkyrön vehreissä maisemissa nelisenkymmentä vuotta toiminut Frantsila on yksi Sokos-ravintoloiden kumppaneista. Yhteistyö maistuu niin uusissa salaateissa kuin Sokokselle varta vasten suunnitellussa omassa mansikkaisessa Terve!-makuvedessäkin.

 


Avajaisissa herkuteltiin muun muassa Bacaro Doppio -kahvilan antipastoilla.

 


Bacaro Doppion ravintolapäällikkö Arto Nikumatti on ilahtunut kahvilan sijainnista Hämeenkadun ja Kuninkaankadun kulmassa: valoa ja avaruutta piisaa.

 


Toimialajohtaja Mikko Hautasaari toivotti median tervetulleeksi ja kertoi neljästä uudesta Sokos4-konseptista.

 

Valtteri Hakkarainen toimii keittiöpäällikkönä Sokoksen neljännen kerroksen ravintoloissa.

 

Tilasuunittelusta vastasi tamperelainen Tilako.

 

Hämeenkyrön vehreissä maisemissa nelisenkymmentä vuotta toiminut Frantsila on myös yksi Sokos-ravintoloiden kumppaneista. Virpi Raipala-Cormier oli aktiivisesti mukana myös Saladin ja katutason Salad take awayn tuotekehityksessä.

 

Lempääläläinen Gluteeniton leipomo ILONA Oy on tunnettu käsinleivotuista gluteenittomista herkuistaan. Kuvassa hankepäällikkö Mikko Korpela haastattelee Ilonan perustajaa Mira Lindqvist.

 

 

 

More than Makkaran Patrick ja Roslyn Raffertyn valmistamaa raakamakkaraa käytetään Filppa-ravintolan annoksissa. Pariskunta pyörittää raakamakkarayritystään Sausages Finland Oy:tä Ikurin teollisuusalueella kompaktin kokoisessa tehdasrakennuksessa.

 

Kuvassa oikealla Sokos-raatilaisissa mukana ollut Jaakko Sudenniemi. Sokoslaisista muodostettu raati jatkojalosti asiakastoiveita edelleen toteutukseen.

 

Ostospaikan kokonaisuudistus etenee

Ravintoloiden lisäksi Sokoksen uudet muodin ja kodin osastot kerroksissa 2 ja 3 ovat valmiita. Alkuvuodesta 2023 Kukittamo-kukkakauppa muuttaa alakerrasta entisen Caffe Pation tiloihin kauppahallin kainaloon. Samoin aikoihin käynnistyy myös kaksikerroksisen Prisman rakentaminen kiinteistön kerroksiin –1 ja –2.

Lue lisää Sokoksen uusista ravintoloista.