Pienet oranssit liput viipottavat tiistaista alkaen neljällä uudella asuinalueella, kun S-kauppojen päästöttömät robokuljetukset laajenevat Pirkkalaan, Nokialle, Kangasalle ja Jankaan. Tähän saakka robot ovat kuljettaneet Pirkanmaalla hittibiisien säestäminä ruokaostoksia kuudesta Salesta. Kahden uuden Salen lisäksi mukaan tulee nyt myös kaksi S-marketia. Kuljetusalueen laajennuksella vastataan robokuljetusten kasvavaan kysyntään. Starship Technologiesin kehittämät robot ovat edeltäjiään ketterämpiä ja toimittavat ruoat nyt entistä nopeammin.

S-ryhmän itsenäisesti kulkevia ja sähköllä toimivia roboja on voinut nähdä jo vuoden ajan Tampereen kaduilla. Robot ovat tähän asti kuljettaneet ostoksia Amurin, Hervannan, Hatanpään, Härmälänrannan, Vuoreksen ja Osmonmäen Saleista. Kesäkuun 4. päivä robotit aloittavat työt neljässä uudessa myymälässä: Tampereella Jankan Salessa, Pirkkalassa Suupan Salessa, Nokialla Myllyhaan S-marketissa ja Kangasalan S-marketissa. Yhteensä roboja viilettää Pirkanmaalla tänä kesänä useampi kymmen.

Robokuljetuksen voi tilata S-kaupat-sovelluksessa. Mikäli robot toimivat halutulla alueella, tämä näkyy asiakkaalle toimitustapaa valittaessa.

– Robokuljetukset ovat olleet asiakkaiden keskuudessa tosi tykätty palvelu ja niiden ensimmäisen vuoden myynti on käynyt erittäin hyvin. Nyt kun ne alkavat kuljettaa ostoksia myös S-marketeista, tuotevalikoima laajenee asiakkaille merkittävästi. Uudet robomyymälät on valittu sen mukaan, missä olisi myyntidatan perusteella potentiaalia laajemmille verkkokaupan palveluille, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehityspäällikkö Arvi Nieminen.

Aktiivisimmat robotilaajat Vuoreksessa, suosikkituotteina arjen peruspilarit

Robojen teknologiasta vastaava Starship Technologies on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja. Huomenna työnsä aloittavat uudet robot ovat ulkonäöltään samanlaisia kuin Tampereella on jo totuttu näkemään, mutta edeltäjiään hieman kehittyneempiä: esimerkiksi toimitusajat ovat lyhentyneet. Yhteen robokuljetukseen mahtuu edelleen noin kaksi ruokakassillista ostoksia.

– Olemme iloisia voidessamme laajentaa robottitoimituksia Pirkanmaan alueella yhdessä Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa. Tamperelaiset ovat ottaneet päästöttömät ja autonomiset jakelurobottimme omakseen. Ne helpottavat ihmisten arkea, vähentävät liikenneruuhkia ja sähkökäyttöisinä myös päästöjä. Olemme juuri saavuttaneet 150 000 toimituksen rajan Suomessa, ja odotamme innolla lisää, Starship Technologiesin Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont avaa.

– Kehittyneen teknologiansa vuoksi nyt voisi puhua jopa 2.0 roboista. Ne oppivat nopeasti ja tilaukset sujuvat ketterämmin. Robot myös löytävät perille nopeammin. Toki uusilla alueilla voi olla aluksi alkukankeutta, kun robot opettelevat vielä reittejä, mutta liikkeelle päästään vikkelämmin kuin vielä vuosi sitten, Arvi kuvailee.

Viimeisen vuoden aikana robot ovat olleet suosittuja monen ikäisten keskuudessa, mutta erityisesti nuoret aikuiset ja lapsiperheet ovat ottaneet palvelun omakseen. Ahkerimmin robotilauksia on tehty Vuoreksessa. Tilatuimmat tuotteet ovat arjen peruselintarvikkeita: kevytmaitojuomia, banaania ja kanan fileesuikaleita. Sen jälkeen tulevat sipsit, limpparit ja muut herkut.

– Roboja käytetään sekä normaaleihin ruokaostoksiin ja täydennysostoksiin että ihan vaan herkkujen tilaamiseen. Käytännössä suosituimmat tuotteet ovat samoja, mitä Saleista muutenkin kipaistaan: eväitä, isompien kauppareissujen unohduksia tai täsmäostoksia ex tempore -hetkiin vaikkapa piknikille. Jatkossa S-marketien myötä robojen kyytiin päätyy varmasti uudenlaisiakin tuotteita, Arvi tuumaa.

Robot herättäneet iloa ja auttamishalua – lumesta ja loskastakin selvittiin

Asiakkaat ovat antaneet Pirkanmaalla roboista paljon ja enimmäkseen positiivista palautetta. Sympaattiset kulkijat ovat herättäneet matkoillaan iloa ja myös auttamishalua joutuessaan pinteeseen.

– Viime talvi oli todella luminen, mikä toi roboille ongelmia auraamattomilla teillä. Ihmiset tuuppivat niitä lumikinoksista eteenpäin kerran, jos toisenkin – kiitos vaan kaikille auttajille! Jossain muualla päin Suomea robo oli eksynyt hiihtoladulle, mutta sivullinen oli ohjannut sen takaisin tielle. Talven aikana robojen tekniikkaa ja tekoälyä kehitettiin kuitenkin huimasti eteenpäin ja toimitusvarmuus nousi talven aikana hyvälle tasolle myös lumisissa olosuhteissa. Ensi talvena toimitusvarmuus on siis jo heti alkutalvesta parempi. Myös robojen musiikkivalinnat ovat aiheuttaneet hilpeyttä: esimerkiksi Mamban Vielä on kesää jäljellä raikasi marraskuun räntäsateessa iloisesti, Arvi hymyilee.

Robojen lisäksi myös muut ruoan verkkokaupan kehityshankkeet etenevät Pirkanmaalla: uusia Prisman noutopisteitä on viime kuukausien aikana avattu Viinikan ABC:lle, Teivon ABC:lle ja Hervannan S-marketiin.

– Loppukesästä Kangasalle avattava Pirkanmaan ensimmäinen ruoan verkkokaupan automaatioavusteinen keräilykeskus on mullistava harppaus ruoan verkkokaupalle tuoden valtavasti lisää kapasiteettia. Mahdollisesti myös roboja on tulossa lisää tänä tai ensi vuonna, Arvi paljastaa.

Vuonna 2023 ruoan verkkokaupan myynti kasvoi Pirkanmaan Osuuskaupalla edellisvuoteen verraten 27 prosenttia.

Taustaa:

Lisätietoja:
Arvi Nieminen, Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehityspäällikkö, arvi.nieminen@sok.fi, 010 767 2893

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 220 000 asiakasomistajaamme. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.

Kesä on tunnetusti erilaisten tapahtumien ja juhlien kulta-aikaa! Tapahtuman kuin tapahtuman kruunaa herkulliset ja näyttävät tarjoilut. Tiesitkö, että Ruokatorimme ympäri Pirkanmaata tarjoavat tilauksesta tarjottavia erilaisiin juhliin ja tapahtumiin? Herkullisesta ja kattavasta valikoimastamme löytyy tarjottavat jokaiseen tarpeeseen, oli kyseessä sitten ristiäiset, rippijuhlat, kokous tai urheilutapahtuma. Tilauksen pystyt tekemään suoraan lähimmältä Ruokatoriltasi, joko paikan päältä tai sähköpostitse (ks. alla eri toimipaikkojen yhteystiedot). Helppoa herkullisuudesta tinkimättä!

Valikoimaamme kuuluu erilaiset lämpimät ruoat, salaatit, jälkiruoat sekä herkulliset kakut ja täytetyt leivät. Tarkempaan menuun pääset tutustumaan tästä. Menusta pystyt räätälöimään juuri sinun tarpeeseesi sopivat tarjottavat. Tarkemmat tiedustelut ja tilaus suoraan lähimmältä Ruokatoriltasi.

Prisma Ruokatorit

S-market Ruokatorit

 


 

S-Etukortilla saat aina edulliseen hintatasoon Bonukset päälle ja lukemattoman määrän muita etuja 🤍

Etkö ole vielä asiakasomistaja? Liity nyt!

Suomen suurin ruokakauppaketju S-market kasvattaa ja uudistaa myymäläverkostoaan Pirkanmaalla. Länsi-Tampereelle alkaa rakentua S-market Lamminpää, ja nykyisistä myymälöistä uudistetaan Oriveden, Lempäälän ja Ikaalisten S-marketit. Samalla saadaan päätökseen muutama vuosi sitten alkaneet, koko Pirkanmaan S-market-verkostoon kohdistuneet mittavat parannustyöt. Kevään aikana vahvistuu myös toisen Pirkanmaalle avattavan uuden S-marketin avaus.

S-market Lamminpää tulee sijoittumaan vilkkaiden kulkuyhteyksien varrelle osoitteeseen Nauhakuja 2. Lähialueelle on nousemassa lähes 30 kerrostalon kokonaisuus, mikä tulee tarkoittamaan noin 1 200 uutta asukasta.

Tavoitteena on päästä aloittamaan noin 1000-neliöisen kaupan rakentaminen tulevana syksynä.

– Tampereen vetovoima näkyy ja tuntuu myös Lamminpäässä. S-market tuo kasvavan ja kehittyvän alueen ytimeen helpon, nopean ja edullisen vaihtoehdon arjen ruokakauppaostoksiin, jotka eivät vaadi autoa tai pidempää kauppareissua hypermarketissa. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, pääsemme juhlimaan avajaisia yhdessä asiakkaiden kanssa huhtikuussa 2025, Pirkanmaan Osuuskaupan S-market-ketjujohtaja Sami Laine iloitsee.

Henkilökunnan rekrytointi alkaa alkuvuodesta 2025.

– Meille tulee Lamminpäähän noin 14 paikkaa auki. Mikäli ruoka ja asiakaspalvelu ovat sinun juttusi, kannattaa ehdottomasti seurailla vuodenvaihteen jälkeen osoitetta pokrekry.fi ja laittaa hakemusta sisään. Lähdemme kokoamaan uuteen toimipaikkaan huipputiimiä ja haluamme tarjota kullekin tekijälle elämään sopivan työn, joka joustaa eri tilanteiden mukaan, Sami lupaa.

Raikkaan miljöön ohella rakentamisen ytimessä on energiatehokkuus: S-market Lamminpäästä tulee oman toimintansa osalta päästötön toimipaikka. Kaupan kylmäjärjestelmän kylmäaineena tullaan käyttämään luonnollista hiilidioksidikylmäainetta ja kylmäjärjestelmän energiankulutus pyritään minimoimaan ovellisilla kylmäkalusteilla. Kylmäprosessissa syntyy kuitenkin aina myös hukkalämpöä, joka saadaan hyödynnettyä tehokkaasti lattialämmityksessä.

Valaistus puolestaan toteutetaan säädettävillä led-valaisimilla, jotka mahdollistavat pienen energiankulutuksen lisäksi tilaan miellyttävän kirkkauden. Toimipaikan omaa energiantuotantoa varten varaudutaan aurinkopaneelien asentamiseen. Ennestään Pirkanmaalla on yhteensä 12 oman toimintansa osalta päästötöntä S-marketia.

Elämä on ruokaa – ja sujuvia kauppareissuja

Vehreästä luonnostaan tunnetussa Lamminpäässä asuu paljon pien- ja lapsitalouksia, mikä tulee näkymään vahvasti myös S-marketin valikoimassa ja palveluissa.

– Lamminpään edullisin ja monipuolisin ruokakori elämän eri hetkiin tulee olemaan S-marketin tärkein tehtävä. Asiakasanalytiikasta on nähtävissä, että alueella tykätään kokeilla rohkeasti uutuustuotteita ja kokataan paljon kotona. Samoin edullinen hinta painaa ostopäätöksessä paljon. Juuri Lamminpään alueen asukkaille osuvaa valikoimaa onkin lähdetty piirtämään erityisesti näiden asioiden ympärille, mutta asiakkaat voivat ehdottomasti kertoa myös omia tuotetoiveitaan osoitteessa sinuntoive.fi sekä tietysti aina kaupan henkilökunnalle, Sami vinkkaa.

Myös helppoutta ja nopeutta arvostaville on luvassa hyviä uutisia.

– Välipalan, eväiden tai unohtuneen maitopurkin hakijat voivat piipata ostoksensa kätevästi pikakassoilla. Valikoiman osalta laadukkaiden tuorevalmisruokien ohella kauppaan saadaan myös pullantuoksuinen paistopiste. Ja vaikkei S-marketin pinta-ala ihan veny palvelutiskille, Prisman koko valikoimaan pääsee pian Lamminpäässäkin käsiksi: uuden S-marketin pihaan tulee ruoan verkkokaupan noutolokerikko, Sami jatkaa.

Ei mitään pikku pintaremppoja

Pirkanmaan kaikki S-marketit on viime vuosien aikana uudistettu läpikotaisin niin miljöön, valikoiman kuin energiatehokkuudenkin osalta. Vielä on vuorossa muutama myymälä.

S-market Oriveden muutostyöt alkoivat aiemmin tänä keväänä ja valmistuvat huomenna torstaina. S-market Lempäälän uudistus alkaa heti perään kesäkuussa ja valmistunee marraskuussa. S-market Ikaalinen taas uudistuu tulevana syksynä, syyskuusta marraskuuhun. Ylöjärvellä ja Valkeakoskella puolestaan ovat käynnissä S-marketien muutostyöt Prismoiksi.

Pirkanmaan Osuuskaupalla on tällä hetkellä 26 S-marketia. Lamminpään lisäksi suunnitelmissa on päästä aloittamaan Pirkanmaalla myös toisen uuden S-marketin rakentaminen vielä tänä vuonna.

– Kunhan rakennuslupa-asiat ovat varmistuneet, pääsemme kertomaan lisää – toivottavasti jo lähiviikkoina. Lamminpää ja tämä toinen mahdollinen uusi yksikkö mukaan luettuina Pirkanmaan S-market-verkoston parivuotinen uudistaminen on ollut kokonaisuudessaan 27,1 miljoonan euron investointi, Sami kertoo.

Lisätietoja:

Mirkka Saikanmäki, marketkaupan toimialajohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, 010 767 0081, mirkka.saikanmaki@sok.fi

Sami Laine, S-market-ketjujohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, 010 767 0093, sami.laine@sok.fi

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 220 000 asiakasomistajaamme. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.

Pirkanmaan Osuuskaupan vuoden 2023 liikevaihto kipusi 1 162,5 miljoonaan euroon, joka on 7,1 prosenttia enemmän edellisvuoteen verraten. Liiketuloksemme oli 25,6 miljoonaa euroa. Panostimme uusien palveluiden ja verkoston kehittämiseen 49,5 miljoonan euron investoinnein. Maksoimme myös Bonusta kaikkien aikojen suurimman summan, 46,2 miljoonaa euroa. Osuustoiminnan ydin onkin resonoinut tässä ajassa vahvasti: Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajien määrä ylitti viime vuonna 220 000 jäsenen rajan – vuoden 2023 lopussa meillä oli 221 679 asiakasomistajaa. Henkilöstömäärämme oli vuoden 2023 lopussa 3 362. Kaikki työntekijämme palkitaan ylimääräisellä tulospalkkiolla.

Toimintaympäristön volatiilisuus jatkui ja kasvaneet geopoliittiset jännitteet varjostivat taloutta koko vuoden niin maailmalla, Euroopassa kuin Suomessakin. Venäjän hyökkäyssodan jatkuminen ja Lähi-idän konflikti lisäävät globaalisti epävarmuutta talouden näkymistä ja tulevasta kehityksestä.

Kaikki tämä on vaikuttanut myös Pirkanmaan Osuuskaupan liiketoimintaan.

– Takana on monta poikkeuksellista vuotta ja suoranaista epävarmuuden aikaa. Geopoliittinen tilanne on muuttunut, korkotaso korkea ja kuluttajien ostovoima heikentynyt. Merkkejä paremmasta kuitenkin näkyy. Kasvumme kertoo asiakkaidemme luottamuksesta meitä kohtaan – Pirkanmaan Osuuskauppa sai vuonna 2023 lähes 8 000 uutta asiakasomistajaa. Ydintehtävämme on varmistaa pysyvästi edullinen hintataso sekä taata laadukkaat palvelut koko Pirkanmaalla. Näin aiomme jatkossakin tehdä: investoimme kuluvana vuonna uusiin palveluihin ja verkostoon 72 miljoonalla eurolla, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen kertoo.

Päivittäistavarakaupassa markkinaa ripeämpi kasvu

Pirkanmaan Osuuskaupan liikevaihto vuonna 2023 oli 1 162,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli 76,8 miljoonaa euroa eli 7,1 prosenttia. Konsernin liiketulos oli 25,6 miljoonaa. Investoinneista ja kehittämispanostuksista johtuen liiketulos laski edellisestä vuodesta 2,0 miljoonaa euroa.

Päivittäis- ja käyttötavarakaupan liikevaihto kasvoi 9,5 prosenttia. Päivittäistavarakaupassa kasvu oli selvästi yleistä markkinakehitystä parempaa. Ruoan verkkokauppa kasvoi edellisestä vuodesta 27,0 prosenttia. Myös käyttötavarakaupan liikevaihto kasvoi edellisvuodesta. Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto laski polttoaineiden hintojen laskun vaikutuksesta. Ravintolakaupassa palautuminen pandemia-ajasta jatkui ja liikevaihto kasvoi selvästi.

Liikevaihto liiketoiminta-alueittain v. 2023 milj. eur +- ed.v. %
Päivittäis- ja käyttötavarakauppa 912,1 + 9,5 %
Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa 221,0 – 3,4 %
Ravintolakauppa 18,7 + 34,7 %
Vuokratuotot 10,7 + 6,9 %
Yhteensä 1 162,5 + 7,1 %

Asiakasomistajia jo yli 220 000, Bonusta maksettiin yli 46 miljoonaa euroa

Pirkanmaan Osuuskaupalla oli vuoden 2023 päättyessä 221 679 jäsentä eli asiakasomistajaa. Määrä kasvoi edellisvuodesta yhteensä 7 895 asiakasomistajalla.

Maksoimme Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille vuonna 2023 Bonusta historialliset 46,2 miljoonaa, jossa oli kasvua edellisvuoteen 3,3, miljoonaa euroa eli 7,8 prosenttia. Bonuksen määrään vaikuttivat hyvä myynnin kehitys sekä joulukuussa toteutettu kuukauden mittainen Bonus tuplana -kampanja.

Maksutapaetuna S-Etukortilla maksetuista ostoksista tilitettiin asiakasomistajillemme 1,3 miljoonaa euroa.

Entistä paremmat palvelut asiakaskokemus ja ympäristö edellä

Kehitimme palvelutarjontaamme ja uudistimme myymäläverkostoamme vuonna 2023 noin 50 miljoonalla eurolla. Tampereen Sokoksen kaksivuotinen kokonaisuudistus saatiin syksyllä päätökseen, kun ostospaikan alakertaan valmistui Pirkanmaan kymmenes Prisma, keskustan oma uniikki Prisma Hämeenkatu. Tätä ennen lanseerasimme keväällä puolestaan Sokoksen ylimpään kerrokseen Suomen ensimmäisen Kestävän muodin kerroksen.

Avasimme Hämeenkyröön S-market Tippavaaran, Hervantaan Sale Hervantajärven, Kalevaan koko perheen italialaisravintola La Famiglian ja Tampereen keskustaan itsepalvelukauppa Sale Automaatin. Ylöjärvellä aloitettiin S-marketin muutostyöt kohti syksyllä 2024 avattavaa Prismaa. Samoin Ruoveden S-market, Ylöjärvellä Kaurasmäen Sale sekä Kolmenkulman ja Pirkkalan ABC:t kokivat muodonmuutokset.

– Toimipaikkauudistusten keskiössä ovat tilojen viihtyisyys, toiminnallisuus ja energiatehokkuus. Asiakkaamme olivat myös viime vuonna ilahduttavan aktiivisesti mukana uudistuksissa kertoen meille toiveitaan tuotteisiin ja palveluihin liittyen, suuri kiitos siitä. Toimipaikkojen ympäristöystävällisyyden osalta olemme sitoutuneet koko S-ryhmän yhteiseen tavoitteeseen olla oman toimintamme osalta hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Hiilinegatiivisuus saavutetaan muun muassa päästöttömillä toimipaikoilla, joiden määrä kasvaa vuosittain. Vuoden 2023 lopulla meillä oli niitä Pirkanmaalla 21, Antti avaa.

Pyrimme jatkuvasti vähentämään hävikkiä ja 100 prosenttia liiketoiminnassamme syntyneistä jätteistä meneekin hyötykäyttöön. Lahjoitimme viime vuonna 164 000 kiloa hävikkiruokaa hyväntekeväisyyteen. Asiakkaamme pelastivat ResQ Club -sovelluksen avulla ravintoloistamme 16 720 annosta ja kaupoistamme 15 590 kassillista ruokaa.

Tuimme pirkanmaalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia Kannustajat-äänestyksemme kautta lahjoittamalla viime vuonna paikallisille yhdistyksille yhteensä 72 000 euroa. Lisäksi järjestimme marraskuussa seiskaluokkalaisille Bright Friday -ilmaistapahtuman teemalla Et ole yksin, yhdessä olemme enemmän.

Kestävän liikkumisen saralla avasimme neljä uutta ABC-latausasemaa sekä lisäsimme suurteholatauspisteitä jo olemassa oleville asemille. Tällä hetkellä ABC-latausasemia on Pirkanmaalla yhteensä 23 Prismojen, S-marketien ja ABC-asemien yhteydessä. ABC-lataus nousi viime vuonna asiakastyytyväisyydessä kotimaisten latauspalveluiden ykköseksi. Tavoitteenamme on olla johtava julkisen latauksen toimija.

Kangasalle maailmanluokan keräilykeskus

Ruoan verkkokauppa jatkoi vahvaa kehittymistä kasvaen lähes 30 prosenttia edellisvuoteen verraten. Lisäsimme ruoan verkkokaupan noutopisteiden määrää ja laajensimme kotiinkuljetusalueita. Tällä hetkellä Pirkanmaalla on 16 Prisma-noutopistettä ja 14 S-market-noutopistettä. Prisman kotiinkuljetusalue kattaa Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Tampereen, Ylöjärven, Sastamalan ja Akaan – S-marketin kotiinkuljetusalue puolestaan Mänttä-Vilppulan, Valkeakosken ja Oriveden.

Ruoan verkkokaupan pikatoimituksiin saatiin uudet sympaattiset työkaverit kesällä, kun Sale-robot aloittivat Tampereella seitsemässä Sale-toimipaikassamme.

Valmistelimme viime vuonna pitkään ja hartaasti Kangasalan Prisman kylkeen rakentuvaa ruoan verkkokaupan automaatioavusteista keräilykeskusta. Keskus yhdistää teknologian ja automaation tuomat hyödyt Prisman laajaan valikoimaan ja edulliseen hintatasoon. Mittavan hankkeen kumppanina on automaatioteknologian edelläkävijöihin lukeutuva Swisslog. Keskuksen on määrä valmistua loppukesällä 2024 ja se tulee olemaan Pirkanmaalla ensimmäinen laatuaan.

– Ruoan verkkokaupan suosio tulee kasvamaan lähivuosina entisestään eikä sitä voi ajatella täysin samanlaisilla malleilla kuin perinteistä ruokakauppaa. Meidän täytyy olla jatkuvasti valmiita vastaamaan muuttuvaan asiakaskäyttäytymiseen ja hakea uudenlaisia tapoja tehdä asioita tänään paremmin kuin eilen. Keräilykeskus tehostaa ruoan verkkokaupan tilausten toimittamista, kun robotit ovat auttamassa keräilijöitä tuotteiden nopeassa ja laadukkaassa keräilyssä. Samalla meille syntyy täysin uudenlaisia mielenkiintoisia työnkuvia, Antti valottaa.

Ylimääräinen tulospalkkio kaikille pokkilaisille

Kaikkien näiden onnistumisten takana on sitoutunut henkilökuntamme. Pirkanmaan Osuuskaupalla on käytössä kaikkia työntekijöitä koskeva palkitsemisohjelma, jonka myötä jokaisen on mahdollista saada maksimissaan 1 500 euron tulospalkkio – hyvä viime vuosi mahdollisti tämän maksimipalkkion toimipaikan päästessä tavoitteisiinsa. Jokaisella oli myös mahdollisuus maksimissaan 500 euron kannustepalkkioon tavoitteiden saavuttamisesta. Tämän lisäksi kaikille pokkilaisille maksetaan vuodesta 2023 ylimääräinen tulospalkkio, joka on suhteessa tehtyihin työtunteihin enimmillään 400 euron suuruinen.

Olemme viime vuosina panostaneet paljon Ihmiset ensin -kulttuuriimme. Työyhteisötutkimuksemme mukaan vuoden 2023 työyhteisöindeksimme nousi edellisvuodesta 1,3 prosenttiyksikköä ja asettuu nyt 77,5:een, joka on 8,2 prosenttiyksikköä Suomen yleisnormin yläpuolella. Johtamislupausindeksimme nousi myös edellisvuodesta ja on nyt 78,9. Työyhteisötutkimuksen kokonaisluokituksemme asettuikin tasolle AAA, ollen erinomainen.

Saimme juuri myös yhdeksännen kerran peräkkäin Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Kyseessä on Eazy Flow’n myöntämä tunnustus, joka annetaan vuosittain poikkeuksellisen hyvät henkilöstötutkimuksen tulokset saavuttaneille organisaatioille.

– Isoin kiitos viime vuodesta kuuluu kaikille reilu 3 000 pokkilaiselle. Aloitin tehtävässäni viime lokakuussa, ja olen saanut koko taloltamme erittäin lämpimän vastaanoton. Meillä todellakin on pokkaa ja sydäntä arjen pienissä ja isoissa hetkissä. Ja näin tuoreena tamperelaisena voin todeta, että sama yhdessä tekemisen ja ratkaisukeskeisyyden henki vallitsee kyllä koko Pirkanmaalla. Tämä on kerrassaan hienoa rohkeuden ja innovatiivisuuden aluetta, Antti toteaa.

Vuonna 2024 ilmassa yhä epävarmuutta, mutta myös positiivisia merkkejä

Vuoden 2024 näkymät ovat erityisesti alkuvuoden osalta haastavat ja ilmassa on paljon epävarmuuksia. Talouden yleinen heikentyminen, kasvaneet kustannukset ja tulevaisuuden epävarmuudet lisäävät kuluttajien ja yritysten varovaisuutta. Taantumasta ei kuitenkaan odoteta pitkäkestoista. Inflaatio on hidastumassa ja myös korkojen odotetaan kääntyvän laskuun, mikä parantaa kotitalouksien ostovoimaa.

– Pirkanmaan Osuuskaupan myynnin odotetaan kasvavan vuoden 2024 aikana. Myös tuloksen odotetaan paranevan maltillisesti. Päivittäis- ja käyttötavarakaupan myyntiin tulee todennäköisesti vaikuttamaan volyymin laskeminen, mutta kokonaisuudessaan myynnin odotetaan kasvavan. Ravintolakaupan sekä liikennemyymälä- ja polttonestekaupan myynnin odotetaan myös kehittyvän positiivisesti edellisestä vuodesta. Yleinen heikentynyt taloudellinen tilanne luo kuitenkin epävarmuutta palveluiden kysynnän kasvulle, Antti kuvailee.

Tiedotteen taloudelliset tiedot ovat vielä tiedotteen julkaisuhetkellä 15.2.2024 tilintarkastamattomia ennakkotietoja.  

Lisätietoja:
Antti Heikkinen, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja, antti.heikkinen@sok.fi, 010 767 0070

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 220 000 asiakasomistajaamme. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.

Virtain S-marketissa asioivat saivat hieraista silmiään, kun Koko Suomi leipoo -tv-ohjelman käynnissä olevan kauden kilpailijat julkistettiin marraskuun lopulla: tieto tutun myyjän Merja ”Memmu” Kohtalan osallistumisesta ohjelmaan levisi kuin äkkinäisen leipojan jauhopussi keittiön lattialle.

Memmulla on takanaan lähes 30-vuotinen työura Pirkanmaan Osuuskaupalla.

– Olen pikkutytöstä asti halunnut kauppaan töihin. Kotiäitiyden jälkeen vuonna 1997 pääsinkin tekemään talviloman sijaisuutta ja sillä tiellä ollaan. Meillä on ihana esihenkilö ja työporukka, jonka kanssa on mukavaa paiskia hommia kiireisimpinäkin hetkinä vuodesta toiseen, Memmu kiittelee.

Työkaverit pääsevät nauttimaan Memmun leivontainnon hedelmistä useamman kerran vuodessa. Koko Suomi leipoo -ohjelmaan valmistautuessa koekeittiön herkkuja oli tarjolla tuon tuosta.

– Tapanani on leipoa työkavereille runebergintortut, laskiaispullat ja vappumunkit. Usein muutakin. Muiden ilahduttaminen on ihanaa, Memmu hymyilee.

Vinkkejä taikinaterapiaan hyllyjen väleissä

Memmun leivontainto alkoi kohota lapsuudessa äidin apulaisena hääriessä. Nykyään Memmun intohimo leivontaa kohtaan huokuu niin lapsenlapsiin kuin muihin kanssaihmisiin kaupan asiakkaista sosiaalisen median tuttuihin.

– Leipomisen ilon jakaminen on minulle sydämenasia. Somen rooli on iso. Facebookiin teen välillä sellaista, että otan kuvan tutusta paikasta ja alan arvuutella kavereilta, mistä kuva on. Nopeimmalle oikein arvanneelle vien sitten palkinnoksi lämpimäisiä, Memmu paljastaa.

Memmun leivontaosaamisesta pääsevät nauttimaan myös Virtain S-marketin asiakkaat.

– Leivontainnostani on paljon hyötyä töissä. Usein lähdetään asiakkaiden kanssa perusasioista eli mitkä jauhot ovat parhaita mihinkäkin tarkoitukseen tai mikä on paras kerma piirakan täytteeseen. Parasta on, kun vinkit lentävät molempiin suuntiin ja saan asiakkailta ideoita esimerkiksi uusista makuyhdistelmistä, Memmu nostattaa.

Vaikka some turpoaa erilaisista ja uudenlaisista leivontaohjeista, haluaa Memmu julistaa myös perinteisten herkkujen nimeen.

– Leipominen on taikinaterapiaa, jossa mieli rauhoittuu. Uusien kokeilujen rinnalla on hyvä pitää myös tutut herkut. Pullat, sämpylät ja munkit maistuvat aina, Memmu listaa.

Muori televisiossa yllätti pikkuraksut

Memmu ei kertonut televisio-ohjelmaan hakemisestaan kenellekään. Kun kutsu hakuprosessiin toiseen vaiheeseen tuli, Memmu paljasti puuhansa vain muutamille. Ohjelmaan hakeminen ja valituksi tuleminen oli suuri yllätys koko perheelle, työkavereille ja tutuille, mutta suurin yllätys se oli lapsenlapsille – eli muorin pikkuraksuille.

– Lapsoset olivat huuli pyöreänä, että mitä muori touhuaa! Kaikki olivat innoissaan ja ymmärsivät ”kesän oudot tapahtumat”, kun valmistauduin ohjelmaan ja osallistuin reilun kahden viikon kuvauksiin kaikenlaisien verukkeiden varjolla, Memmu muistelee.

Ohjelmaa varten jokaisen kisaajan tuli valmistella yhdeksän reseptiä taidonnäytetehtäviä varten. Teknisten tehtävien leivottavat tulivat jokaiselle yllätyksenä. Yksi kuvauspäivä vierähti usein kellonympäryksen mittaiseksi, ja oppia karttui.

– Tekisin paljon toisin. Rönttöset paistaisin paljaalla pellillä, jotta pohja rapeutuu. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen ohjelmaan. Siitä välittyy aito rakkaus leivontaan. Olen todella yllättynyt ja kiitollinen kaikesta tsempistä, jota olen saanut, Memmu kiittää hymyillen.

Memmun matkaa Koko Suomi leipoo- ohjelmassa voi seurata MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.

Kun on tiukemmat ajat, jaetaan taakkaa. Näin on joskus määritelty toivon ideaa. Osuuskaupalla on erilaisia keinoja kulkea rinnalla – suuri osa niistä on käytössä joka päivä: aina edullinen hintataso, jokaista lähellä oleva myymäläverkosto, lähiruoka, punalaputetut tuotteet. Osa otetaan käyttöön, kun tilanne niin vaatii. Nyt vaatii. Siksi Bonus tuplana koko joulukuun.

Bonusta saa tuplasti 1.–31.12.2023 Pirkanmaan Osuuskaupan Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, S-kaupat.fi:ssä, Sokoksella, Sokoksen Hyvä Olo -hoitolassa, Prisma parturi-kampaamoissa, S-market Orivesi parturi-kampaamossa, Emotioneissa ja Kukittamoissa sekä kaikissa Pirkanmaan Osuuskaupan ravintoloissa (sis. ABC:t), kahviloissa ja pubeissa.

Bonusta ei saa tuplana polttonesteestä, autopesuista eikä sähköauton latauksesta. Kampanja ei ole voimassa Tampereen hotelleissa ja niiden ravintoloissa, sokos.fi- tai prisma.fi-verkkokaupoissa eikä koske myymälästä noudettuja verkko-ostoksia eikä myymälästä noudettavia prisma.fi-ostoja.

Kun ostoja kertyy esimerkiksi 500 eurolla kuukauden aikana, kampanja-ajan ostoista saa 3 %:n sijaan 6 % Bonusta. Yli 900 euron kuukausiostoilla bonusprosentti on 5 %, jolloin kampanjaostoista maksetaan 10 % Bonusta. Nyt siis voit saada jopa 10 % rahaa takaisin jokaisesta käyttämästäsi eurosta! Lisäksi maksaessasi S-Etukortilla ostoistasi kertyy aina 0,5 % maksutapaetua.

Bonus tuplana kirjautuu automaattisesti, ja se maksetaan normaalin Bonuksen mukana. Bonuskertymää on helppoa seurata S-mobiilista, kun näet ostoksen alapuolella vihreän tähden ja tekstin “Bonus tuplana”.

Kampanjaan kuuluvien ketjujen osalta Bonusta tai maksutapaetua ei kuitenkaan kerry yrityskortilla maksetuista tai yrityksille tehdyistä ostoista, sopimushinnoitelluista tai laskutettavista ostoista, välitysmyynnistä, kuten Veikkauksen Online- ja arpamyynnistä ja pääsylipuista, yli 1,2 % alkoholia sisältävistä juomista ja yli 2,8 % alkoholia sisältävistä elintarvikkeista, tupakkatuotteista, tupakan vastikkeista, tupakointivälineistä, tupakkajäljitelmistä, sähkösavukkeista ja nikotiininesteistä, tax free -ostoista, matkakorttien latauksista, pullopanttien palautuksista eikä lahjakorttien ostosta. Bonus tuplana -kampanjaostojen bonusprosentti määräytyy koko kuukauden bonusostojesi mukaan. Jos kaikki kuukausiostosi oikeuttavat 5 %:n Bonukseen, saat kampanja-aikana kampanjaan kuuluvista toimipaikoista tehdyistä ostoista 10 % Bonusta.

Lue lisää: www.bonustuplana.fi

Liity nyt asiakasomistajaksi ja hyödynnä huikeat liittymisedut

S-Etukortin saat liittymällä asiakasomistajaksi. Asiakasomistajille kuuluvat S-ryhmän parhaat edut, mahdollisuus vaikuttaa sekä reilu Bonus: rahallinen palautus ostoista. Liity mukaan maksamalla osuusmaksu 100 euroa. Luopuessasi asiakasomistajuudesta saat maksamasi osuusmaksun takaisin.

Kun liityt nyt Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajaksi ja maksat liittyessäsi täyden osuusmaksun, saat käyttöösi 80 € arvosta ostosrahaa Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin ja paljon muita liittymisetuja. Liittymiskampanja on voimassa 1.4.–31.12.2023.

Lue lisää ja liity: https://pirkanmaanosuuskauppa.fi/liity-asiakasomistajaksi/

Jukka Suoniemi on varsinainen POK-konkari: työvuosia on pian takana huimat 40. Kärrytalkoista vuonna 1979 alkanut elämänura on kulkenut puutarhamyymälästä Unionin bensa-aseman esihenkilöksi ja edelleen Ylöjärven S-marketin projektipäällikköksi. Jukalla on aina ollut pokkaa astua uusiin saappaisiin ja positiivisuutta nähdä muutos mahdollisuutena.

Jukalle merkityksellisin työvuosi taitaa olla Unionilta.

– Kun menin esittäytymään 1984, oli kassan takana viehättävä nainen, johon ihastuin heti. Taisi olla molemminpuolista, sillä yhä ollaan naimisissa, Jukka paljastaa. Toimipaikat ovat vaihtuneet, rakkaus on pysynyt. Se on myös pitkän pokkilaisuuden salaisuus. Jukka kannustaa olemaan avoin uusille tehtäville.

– On hienoa, että voi samassa talossa olla useassa työpaikassa. Olen halunnut johtaa omaa yksikköä ja saanut olla marketpäällikkö ympäri Pirkanmaata. Kun 1986 kysyttiin teollisten elintarvikkeiden tuoteryhmävastaavaksi, sanoin että voin lähteä, vaikken tiedä kuin hernekeittopurkin!

Kasvu vaatii joukkuepeliä

Jukka on ollut mukana jo lähes kymmenen yksikön avauksessa tai uudistuksessa. Nyt on meneillään Ylöjärven S-marketin muutostyö Prismaksi. Haaste on jälleen mielenkiintoinen ja Jukka arvostaa, että hänen kokemustaan on projektissa kuultu.

Ryhmän ja yksiköiden kasvaessa tarvitaan joukkuepeliä ja hyvää esihenkilötyötä.

– Koen olevani yksi lenkki ketjussa. Apulaispäälliköt ja henkilöstö ovat erittäin tärkeässä roolissa, samoin tukitoiminnot. Työ seuraa muuten helposti kotiin. Hallintoneuvostossa olen päässyt vaikuttamaan näköalapaikalta.

Jukka on saanut kahdesti Vuoden esimies -palkinnon. Yhden rutiinin hän on pitänyt: kierros myymälässä ja henkilöstön tervehtiminen aamuisin. Vasta sitten kääritään hihat.

Ala muuttuu, kollega auttaa 

Toimiala on muuttunut Jukan työvuosina. Aikoinaan tilaukset tehtiin Micronik-laitteilla 6-numeroisilla koodeilla. Kerran taisi sattua näpyttelyvirhe.

– Minulle soitettiin, olenko oikeasti tilannut sata kiuasta. Onneksi kysyivät.

Digiloikkaan on hypättävä yhdessä: uusia palveluita, kuten itsepalvelukassoja, on otettu käyttöön. Jukka tunnustaa, ettei aina ole teknisesti näppärin, mutta kaikessa ei tarvitse olla paras asiantuntija: aina löytyy apuja ja POK:ssa myös mahdollisuuksia kouluttautua.

 

Tulisiko sinusta meidän uusi työkaveri? Kurkkaa avoimet työpaikat!

Toimipaikoissamme on työn touhussa tänä kesänä useita kesäpätkäläisiä eli nuoria, jotka ovat saattaneet aikaisemmin käydä Tutustu ja tienaa -harjoittelun, mutta odottelevat vielä täysi-ikäisyyttä ja ekaa kesätyöpestiä. 17-vuotias Venla Stenhäll on viihtynyt kesäpätkällään Mäntän S-marketissa ja kertoo oppineensa jo paljon uutta. 

Tänä vuonna uuteen Kesäpätkä-kesätyöhömme haki peräti 2400 nuorta, mikä kertoo siitä, että moni alaikäinen nuori on kaivannut kesätöitä ja reilun kuukauden mittaista kesäpätkää.  

Mäntän S-marketissa työskentelevä Venla on päässyt purkamaan kuormia ja hyllyttämään. Perehdytyksessä hän oppi esimerkiksi sen, miksi on tärkeää hyllyttää oikein ja miten kassaa käytetään. Mukana arjessa on kuitenkin aina työkaveri, eikä mitään tarvitse tehdä yksin. 

– Olen saanut hyvää palautetta siitä, että teen tosi reippaasti ja ripeästi annetut tehtävät. Mielestäni olen saanut palautetta tarpeeksi: yleensä se on annettu työn lomassa esimerkiksi sanomalla, että hyvin meni. Palautetta on tullut kaikilta työkavereilta, joiden kanssa olen työskennellyt, Venla muistelee. 

Minipalautteita työpäivän aikana

 Jokainen pokkilainen voi vaikuttaa siihen, miten mukavaa nuorilla on töissä – ja kuinka halukkaita he ovat palaamaan takaisin seuraavana kesänä. Minipalautteita voi antaa pitkin työpäivää. 

– Nuorille palautteen saaminen ihan perusasioista on äärettömän tärkeää. Jos esimerkiksi nuori on arka ottamaan katsekontaktia vieraisiin ja hän tekee sen, voi sanoa, että hienosti huomioitu asiakasta. Ja jos joku työtehtävä ei onnistu, sekin on tärkeää sanoa ja näyttää nuorelle, että miten asia kuuluu tehdä, kertoo HR-assistentti Henni Suhonen. 

Venla on jo lyhyen työpätkän aikana huomannut, miten kiva fiilis säännöllisen palautteen saamisesta tulee. 

– Se nostattaa itsetuntoa. Alussa voi jännittää, mutta se auttaa, kun saa palautetta ja kehutaan. Tulee sellainen olo, että osaan tehdä asioita.  

Mokaaminen on tärkeä oppimiskokemus

Henni muistuttaa, että palaute vaikuttaa työelämään kiinnittymiseen ja voi tukea oppimista ja rohkaista eteenpäin.  

– Kuulumisia kyselemällä tietää, tarvitseeko nuori lisätukea. Myös korjaava palaute on tärkeää. Voi sanoa: anteeksi, unohdin neuvoa tämän, mutta katsotaan yhdessä. Monet nuoret ovat epävarmoja, joten on tärkeää myös sanoittaa, että mokaaminen on ok ja jokainen tekee virheitä. Ne ovat tärkeitä oppimiskokemuksia. 

Venlalle jo toinen kerta Mäntän S-marketissa on tuonut varmuutta siitä, että töitä voisi tehdä jatkossakin opintojen ohella. 

– Ilmapiiri on ollut todella hyvä. Se vaikuttaa paljon siihen, kun miettii tulevaisuuden työpaikkoja, hän hymyilee.

Hämeenkyröläiset saavat upouuden S-marketin Tippavaaraan 1. kesäkuuta. Myymälä avautuu keskeiselle paikalle, Hämeenkyrön väylän viereen. Myymälän tuotevalikoima ja palvelut on suunniteltu asiakaskyselyn pohjalta – etenkin laajat aukioloajat saivat alueella kannatusta. Uuden marketin odotetaan tuovan Hämeenkyröön asiakkaille enemmän valinnanvaraa ja monipuolisemman palvelutarjonnan. Hämeenkyrön molemmat S-marketit tarjoavat yhdessä alueen edullisimman ostoskorin.  

Hämeenkyrön väylän varrella Tippavaarassa vietetään tänään uuden S-marketin avajaisia. Noin 1800-neliömetrin kokoisen myymälän lisäksi uuteen rakennukseen avataan Hesburger, Arnolds sekä Musti ja Mirri. Rakennuksesta löytyy myös pakettiautomaattipiste, ruoan verkkokaupan noutopiste sekä ravintolasali ja kesäterassi ruokailijoille. Pihasta löytyy myös ABC-automaattiasema, sähköautojen suurteholatauspiste ja ABC Car Wash.

– S-marketin Ruokatorilta ja Hesburgerista voi ostaa mukaan tuotteita tai istahtaa levähtämään ja syömään ruokia paikan päälle. Meillä voi nauttia kaiken aamukahveista illalliseen, kehuu Pirkanmaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Sami Hieta-aro.

Laajat aukioloajat ja kattava lähiruokavalikoima

Asiakkaat arvostavat erityisesti tässä ajassa edullista hintatasoa. Asiakkaat saavat alueen edullisimman ostoskorin molemmista Hämeenkyrön S-marketeista. Uuden Tippavaaran S-marketin palvelut on suunniteltu asiakastoiveiden pohjalta. Hämeenkyröläiset saivat kertoa toiveistaan alkuvuonna erillisessä kyselyssä. Moni piti tärkeänä laajoja aukioloaikoja. Toiveiden mukaisesti uusi S-market on avoinna aamuvarhaisesta yömyöhään, kello 6–24. Myös Ruokatorin ja lähiruoan tuotteistuksessa on huomioitu asiakastoiveet.

– Tippavaaraan tulee yksi Pirkanmaan laajimmista S-market-valikoimista. Meiltä löytyy myös laaja lähiruokatuotevalikoima, yhteensä 700 erilaista tuotetta paikallisilta tuottajilta ympäri Pirkanmaan. Esimerkiksi leipähyllyssä on monta hyllyllistä pelkästään lähituotteita. Ainutlaatuista on myös Viitalan kotileipomon kanssa suunniteltu tuote, jota ei muualta saa, Sami iloitsee.

Elämääsi sopivalla työllä uusia mahdollisuuksia työntekijöille

S-marketin henkilökunnan rekrytointi aloitettiin helmikuussa ja töitä myymälästä haki ennätyksellisen paljon, yli sata ihmistä. Pirkanmaan Osuuskauppa kokeilee alueella samalla myös uudenlaista Elämääsi sopiva työ -mallia, jossa töitä tarjotaan joustavasti alueen kolmen eri myymälän kesken: Tippavaaran ja Hämeenkyrön S-marketin sekä Kyröskosken Salen työntekijöille. Salen ja S-marketin halukkaat työntekijät pääsevätkin kokeilemaan entistä monipuolisempaa työnkuvaa. Tippavaaran S-marketin 36 työntekijästä 20 on lisätunteja tekeviä, muut uusia tekijöitä.

Uusien työpaikkojen lisäksi Tippavaaran S-market tuo monipuolisen palvelutarjonnan Hämeenkyrön väylän vilkkaalle alueelle. Myymälä on Pirkanmaan kolmanneksi suurin S-market, edelle menevät vain Toijala ja Lempäälä.

– Uudella myymälällä on alueelle sekä koko Pirkanmaan Osuuskaupalle suuri merkitys. Tänä päivänä on harvinaista, että voidaan rakentaa myymälä kokonaan omalle tontille. Sijainti on myös erinomainen: palvelemme paikallisten lisäksi myös vilkkaalla Hämeenkyrön väylällä liikkuvia. Odotamme etenkin kesällä mökkiliikennettä ja uskomme, että palvelukokonaisuus saa pysähtymään ja viihtymään meillä, S-market-ketjujohtaja Sami Laine kehuu.

Tippavaaran S-marketissa vietetään tällä viikolla avajaisviikonloppua torstaista sunnuntaihin. Koko viikonlopun myymälässä on avajaistarjouksia ja monipuolista ohjelmaa, esimerkiksi lähiherkkujen maistatuksia, livemusiikkia ja kakkukahveja. Myymälän avajaisia vietetään 1. kesäkuuta alkaen kello 9.

Lisätietoja:

Ryhmäpäällikkö Sami Hieta-aro, sami.hieta-aro@sok.fi, puh. 010 767 0085
S-market-ketjujohtaja Sami Laine, sami.laine@sok.fi, puh. 010 767 0093

Pokkilaisten henkilöstöeduista kertyy moneen talouteen vuodessa jopa tuhansien eurojen säästö. Suomen monipuolisimmat henkilöstöedut ovatkin yksi syy siihen, miksi reissunainen Rita Nyman on pysynyt aloillaan Prismassa – ja harrastanut ihan himona!

Ruoan verkkokaupan keräilijänä työskentelevä Rita aloitti Kalevan Prismassa kiireisenä koronakeväänä 2020. Keräilytyö sopi Ritalle kuin nenä päähän, sillä hän on aina pitänyt kaupassa käymisestä. Kun ostoksilla käy työkseen, käyttötavara- ja päivittäistavaravalikoimaa pääsee näkemään monipuolisesti.

– On kiinnostavaa seurata uutuustuotteiden menekkiä. Usein tulee itsekin kokeiltua niitä tuotteita, joiden huomaa trendaavan meidän verkkokaupan asiakkaiden keskuudessa. Sellaisia ovat vaikkapa eksoottiset satokausihedelmät, välipalat ja leivät, hän kertoo.

Muutkin arjen ja juhlan ostokset Rita keskittää Prismaan. Vuonna 2022 hän sai ostoksistaan henkilökunnan ostoetua yhteensä 700 euroa. Paisuvaa ostoetusummaa hän seuraa kätevästi S-mobiilista.

Tanssilavaharrastus liikuttaa ympäri Suomea

Verkkokaupan keräilytyössä Ritaa miellyttävät myös työajat ja niiden joustavuus.

– Opiskelen Tampereen yliopistossa varhaiskasvatusta ja teen keräilytyön ohella myös toista työtä iltasella. On hienoa, että minulle jää joustavan työajan myötä riittävästi aikaa vapaa-ajan tekemisille ja henkilöstöeduista nauttimiselle.

Pirteä Rita on vastikään palannut laivareissulta Tallinnasta, mutta tulevan kuukauden kalenteriin on jo lyöty lukkoon kokonaiset kolme uutta risteilyä.

– Pokkilaiselle laivamatkat ovat edullisempia, ja hyödynnän risteilyetua rakkaimman harrastukseni parissa. Käyn katsomassa iskelmälaulajien keikkoja ympäri Suomea ja vesillä useita kertoja vuodessa. Auton tankkaan useimmiten ABC:llä, ja autovakuutus on LähiTapiolassa, josta saan Bonusta.

Tanssilavakulttuuri on tullut vuosien varrella Ritalle erittäin tutuksi, ja etenkin Suvi Teräsniskaa hän on fanittanut antaumuksella.

– Olen nähnyt Suvin keikalla yhteensä jo 120 kertaa!

Henkilöstöedut

Ei mikään hento kuiskaus, vaan aito menomimmi! Risteilyetujen lisäksi Rita pitää etenkin pokkilaisten leffalippuedusta ja kaikkien työntekijöiden ja perheiden yhteisestä Särkänniemi-päivästä.

Edukkaat unet ja makuelämykset

Reissunaiselle myös S-ryhmän hotellietu on ollut kullan arvoinen: edullisimmillaan hotellihuoneen saa pokkilaisena 70 eurolla. Hotelliyöpymisen yhteydessä Ritan tulee usein myös ruokailtua S-ryhmän ravintoloissa, joissa henkilökuntaetuna saa 25 prosenttia alennusta ruoasta ja juomasta.

– Tapaksia Helsingissä, italialaista Jyväskylässä. Tampereella suosikkini on ehdottomasti Puiston monipuolinen brunssi. Harvassa paikassa saa paistaa itse aamiaisvohvelit!

Vaikka Rita matkustaa lähes viikoittain, Oulua pohjoisemmas tie ei ole vielä kertaakaan vienyt. Seuraavana haaveissa onkin reissu Pirkanmaan Osuuskaupan Kuusamon-mökille, jossa majoittuminen on työntekijöille huippuedullista.

Puisto-ravintola

Rita hyödyntää 25 prosentin ravintolaetua muun muassa Puiston herkullisella brunssilla.

Kulttuuria, kulttuuria!

Pokkilaisten laajoja liikunta-, hieronta- ja fysioterapiaetuja Rita ei ole vielä toistaiseksi hyödyntänyt.

– Reilut 10 000 askelta työpäivän aikana riittää minulle liikunnaksi. e-Passi-etua hyödynnän aina mieluummin kulttuuriin. Viime vuonna ostin lipun Tapsan tahdeille. Tänä vuonna menen katsomaan kesäteatterissa Irwin-musikaalia ja hankin loppuvuodelle konserttilipun.

Viime kesänä Rita pääsi ensi kertaa mukaan pokkilaisten vuosijuhliin, jotka olivat koronan vuoksi pari vuotta tauolla.

– Haloo Helsinki veti upean keikan Pyynikin illassa. Se oli minun aikanani eka pokkilaisten kokoontuminen isolla porukalla, enkä malta odottaa tämänvuotisia vuosijuhlia. Niistä tulee taatusti spektaakkeli.

Rohkeita kasvumahdollisuuksia

Ruoan verkkokaupan kasvu ja muuttuminen on ollut viimeisten vuosien aikana huimaa ja tuonut Ritan työhön paljon uutta. Työntekijöiden kasvupolkuihin ja kouluttautumiseen panostetaan Pirkanmaan Osuuskaupassa. Vuonna 2022 kaikkiaan 1400 työntekijää kouluttautui työn ohessa.

– Meillä on kiva tiimi, ja kaikki auttavat ja tukevat toisiaan. Olen oppinut paljon esimerkiksi palvelutiskityöskentelystä, jota pidin aiemmin heikkoutenani. Valmennuksissa ja tekemällä oppii, ja tämän vuoden henkilökohtaiseksi teemakseni olenkin valinnut rohkeuden. Harrastuspuolella se tarkoittaa sitä, että tavoitteeni on siirtyä lavan reunan katsojasta tanssilattialle joraamaan.

Ei taida tuottaa ongelmaa tälle tekijänaiselle!

 

Pirkanmaan Osuuskaupan henkilöstöetuja voivat hyödyntää kaikki Pirkanmaan Saleissa, S-marketeissa, Prismoissa, ABC-liikennemyymälöissä, Sokoksella, Emotioneissa, S-Pankissa sekä Pirkanmaan Osuuskaupan ravintoloissa ja pubeissa sekä konttorilla tukitoiminnoissa työskentelevät Pirkanmaan Osuuskaupan työntekijät. Ostoedun Pirkanmaan Osuuskauppa myöntää kaikille s-ryhmäläisille. Jutussa mainittujen etujen lisäksi Pirkanmaan Osuuskaupalla on myös muita osuuskauppakohtaisia henkilökuntaetuja.

Ritan ja muiden pokkilaisten työkaveriksi voi hakea osoitteessa pokrekry.fi