Jutun kirjoittanut Roosa Tuomi työskentelee Lempäälän S-marketissa.

Olen se tyyppi, joka ripustaa jouluvalot ikkunaan jo syyskuussa. Rakastan joulua. Siksi on ollut erityisen kutkuttavaa päästä kokemaan joulutohina ensimmäistä kertaa nyt myös kaupan puolella. Aloitin työt Lempäälän S-marketissa viime kesänä ja olen tohkeissani seurannut joulusesongin rakentumista hyllyihin – ensimmäiseksi joulumakeiset ja -kalenterit, sitten piparitaikinat ja lopulta perinteiset jouluruoat. Ah, parasta!

Joulussa minulle tärkeintä on rauhoittuminen. On ihanaa tunnelmoida kynttilänvalossa jouluherkkuja maistellen ja viettää aikaa läheisten kanssa. Ei ihme, että joulua sanotaan valon juhlaksi.

Monelle joulu on kuitenkin varsin raskasta aikaa. On stressiä ja kiirettä. Tuskailua kaupan hyllyllä. Varsinkin tänä vuonna, kun pääsemme jälleen ”luvan -kanssa” viettämään aikaa perheen ja suvun kanssa, voi moni kokea turhankin isoja –paineita esimerkiksi tarjoiluista. Sinkoilu paikasta toiseen vie voimat ja varastaa lopulta ajan perheen yhteisiltä hetkiltä.

Joulun voi onneksi hoitaa helpomminkin. Me osuuskauppalaiset olemme luoneet palveluita, jotka auttavat juhlavalmisteluissa ja vapauttavat aikaa oikeasti -tärkeille asioille. Esimerkiksi S-kaupat.fi:stä saat tilattua kaikki joulupöydän antimet. Kyseessä on S-ryhmän uusi ja helppokäyttöisempi ruoan verkkokauppa, joka tulee pikkuhiljaa korvaamaan nykyisen Foodien. S-kaupat.fi:hin on syksyn aikana siirtynyt meiltä Pirkanmaaltakin jo useampi toimipaikka, ja sen tavoitteena on helpottaa arkea ja juhlaa entistä paremmin.

Tiesithän, että myös Prismojemme ja S-marketiemme Ruokatorin herkut, kuten viipaloidun kinkun, rosollin, laatikot ja vaikkapa itse tehdyn riisipuuron, saat tilattua verkkokaupasta ilman lieden äärellä huhkimista? Mieti, mihin kaikkeen tuon ruoanlaittoon kuluvan ajan voisi käyttää!

Jos kuitenkin päätät pistäytyä kaupassa, lupaamme tehdä ostosreissustasi sujuvan ja mukavan. Kysy rohkeasti apua Ruokatoriemme mahtavilta asiantuntijoilta – reseptejä ja ohjeita on takuuvarmasti tarjolla. Sivulta 5 saat jo vinkkejä siihen, millaista joulukalaa juhlapyhinä kannattaa tarjoilla.

Moni laittaa tänä vuonna pitkästä aikaa korkkarit kattoon ja suuntaa pikkujouluihin ja uudenvuoden pippaloihin. Mitäpä jos jättäisit juhlavalmistelut -ammattilaisen huoleksi? Sokos Emotion ja Hyvä Olo -parturi-kampaamo auttavat meikki- ja hiustuotteiden valinnassa ja taikovat juhlalookin hetkessä. Ansaitset myös oman hemmotteluhetken, onhan joulu aikaa myös itselle.

Ihanaa joulun odotusta!

Aamupalapöytään tuore lämmin leipä tai illan leffaherkut kouraan kotoa poistumatta? Tampereen kahdessa Salessa alkoi tällä viikolla kahden uudenlaisen ruoan kotiinkuljetuspalvelun pilotointi. Tampellan Salessa testataan Sale Klubia, jossa lähialueen asukkaat voivat tilata euron päivähinnalla isoja tai pieniä ruokaostoksia kotiovelle kuusi kertaa päivässä. Puutarhakadun Salessa puolestaan kokeillaan alle neljän euron hintaista pikatoimitusta, joka lupaa ostokset asiakkaalle tunnin sisällä.

Sale Klubiin etukäteen ilmoittautuneet Tampellan asukkaat pääsevät kokeilemaan huolettomampaa arkea seuraavat kaksi kuukautta. Klubi-jäsenillä on mahdollisuus tilata ruokaostokset kotiin tunnin varoajalla jopa kuusi kertaa päivässä. Jäsenyys maksaa euron päivässä, eikä tilauksille ole euro- tai tuotemäärään sidottua minimi- tai maksimirajaa.

– Tampellan testiryhmään on vielä muutama paikka vapaana ja siihen voi ilmoittautua osoitteessa Saleklubi.fi. Arvelemme Sale Klubin istuvan erityisen hyvin juuri keskustan hektiseen sykkeeseen. Nyt saa elää hetkessä oikein luvan kanssa, kun viikon ruokia ei tarvitse suunnitella etukäteen ­– mielekkään lounaan saa päättää vasta nälän kurniessa eikä aamullakaan ole syytä huolestua, jos huomaa kahvimaidon loppuneen. Apu löytyy nopeasti, Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehittämispäällikkö Iida Dimov (kuvassa) nauraa.

Uudenlaista herkkua Suomessa

Klubi-asiakkaan tulee tilata ostokset viimeistään tuntia ennen haluttua toimitusaikaa. Tilaaminen, maksaminen ja toimituksen seuranta hoituvat S-ryhmän uuden ruoan verkkokaupan, S-kaupat-sovelluksen kautta.

Klubilaisten tilausvalikoima kattaa koko Tampellan Salen tarjooman. Toimituksen aikaikkunoita löytyy arkisin ja lauantaisin kuusi, sunnuntaisin neljä. Klubi-kokeilu on tarjolla reitin varrella asuville asiakkaille, ja tilaukset toimittaa Sale Klubin oma kuski.

– Ruoan verkkokaupan klubimalli on Suomessa vielä uudenlainen juttu, ja lähdemme innolla testaamaan ja kehittämään tätä palvelua yhdessä asiakkaidemme kanssa, Iida hehkuttaa.

Puutarhakadulta pikatoimitetaan alle tunnissa

Tampellan Salen lisäksi myös toinen Tampereen keskusta-Sale aloitti tällä viikolla oman kuljetuspalvelunsa testaamisen. Puutarhakadun Salesta pystyy tilaamaan marras- ja joulukuun ajan maanantaista sunnuntaihin kello 10–21 3,90 euron hintaisia pikatoimituksia, jotka lupaavat ruokaostokset kotiovelle tunnin sisällä. Tilaus tehdään tässäkin tapauksessa S-kaupat-sovelluksen kautta, eli asiakas kerryttää samalla Bonusta. Pikatoimituksissa ostosten minimitilaus on kymmenen euroa.

– Puutarhakadun Salen pikatoimitukset ovat kaikkien lähialueen asukkaiden saatavilla joulukuun loppuun asti. Toisinaan ruokaostosten täydennystarve on äkillinen, eikä perinteinen ruoan verkkokauppa taivu siihen. Näiden pilottien avulla pääsemme haastamaan itseämme ja testaamaan, mitä uutta ja erilaista Salen helppous ja nopeus voivat asiakkaalle tarkoittaa, Iida kuvailee.

Tampereen lisäksi myös HOK-Elanto testaa parhaillaan klubimallia Wallininkujan ja Herttoniemen Alepoissa sekä pikatoimituksia Sellon ja Elielin Alepoiden lähialueilla.

Ruoan verkkokaupan kasvu kiihtyy

Pilottien ohella Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokauppa on kahden vuoden aikana kasvattanut muskeleitaan monella saralla. Verkkokaupan myymäläverkosto on laajentunut neljästä toimipaikasta 25:een ja henkilöstömäärä kolmestakymmenestä työntekijästä 140:een. Kotiinkuljetus kattaa tällä hetkellä Tampereen, Pirkkalan, Lempäälän, Nokian, Ylöjärven ja Kangasalan.

–  Ruoan verkkokaupan kysyntä kasvaa koko ajan ja sen kehittäminen on yksi tärkeimmistä tulevien vuosien painopisteistämme. Verkoston kasvattamisen lisäksi palvelun parantaminen on tarkoittanut esimerkiksi uusien toimintamallien ennakkoluulotonta testaamista. Siirrymme parhaillaan myös Foodie.fi-palvelusta uuteen helppokäyttöiseen tilausalustaan: Jo auki oleva uusi S-kaupat-sovellus tulee kokoamaan yhteen kaikki S-ryhmän ruoan verkkokaupan myymälät ja palvelut, Iida valottaa.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehittämispäällikkö Iida Dimov, iida.dimov@sok.fi, 010 767 2893

Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan noutopisteet:

Keskittämisestä palkitaan

Bonus on tapa palkita asiakkaat ja tutkitusti asiakkaille tärkeä syy kuulua osuuskauppaan. Kiitoksena keskittämisestä Bonusta saa 9.–15.8.2021 tehdyistä ostoista kaksinkertaisen määrän Pirkanmaan Osuuskaupan Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, ruoan verkkokaupassa, Sokoksella, Sokos Herkussa, Sokoksen Hyvä Olo -hoitolassa, Prisma parturi-kampaamoissa, S-market Orivesi parturi-kampaamossa, Emotioneissa ja Kukittamoissa. Kampanja ei ole voimassa liikenneasemien Sale-myymälöissä.

Bonus on oikeaa rahaa ja nyt sitä saa tuplana

Kun ostoja kertyy esimerkiksi viidellä sadalla eurolla kuukauden aikana, saa 3 %:n sijaan kampanja-ajan ostoista Bonusta 6 %. Yli 900 euron kuukausiostoilla bonusprosentti on 5 %, jolloin kampanjaostoista maksetaan 10 % Bonusta. Nyt siis voi saada jopa kymmenen prosenttia rahaa takaisiin jokaisesta käyttämästään eurosta! Lisäksi maksaessasi S-Etukortilla ostoistasi kertyy aina 0,5 % maksutapaetua.

Bonus tuplana kirjautuu automaattisesti ja se maksetaan normaalin Bonuksen mukana. Bonuskertymää on helppoa seurata S-mobiilista.

Kampanjaan kuuluvien ketjujen osalta Bonusta tai maksutapaetua ei kuitenkaan kerry yrityskortilla maksetuista tai yrityksille tehdyistä ostoista, sopimushinnoitelluista tai laskutettavista ostoista, välitysmyynnistä, kuten Veikkauksen Online- ja arpamyynnistä ja pääsylipuista, yli 1,2 % alkoholia sisältävistä juomista ja yli 2,8 % alkoholia sisältävistä elintarvikkeista, tupakkatuotteista, tupakan vastikkeista, tupakointivälineistä, tupakkajäljitelmistä, sähkösavukkeista ja nikotiininesteistä, tax free -ostoista, matkakorttien latauksista, pullopanttien palautuksista eikä lahjakorttien ostosta. Bonus tuplana -kampanjaostojen bonusprosentti määräytyy koko kuukauden bonusostojesi mukaan. Jos kaikki kuukausiostosi oikeuttavat 5 %:n Bonukseen, saat kampanja-aikana kampanjaan kuuluvista toimipaikoista tehdyistä ostoista 10 % Bonusta.

Koronan myötä ihmiset ovat innostuneet tilaamaan yhä enemmän ruokaa ja päivittäistavaroita verkkokaupasta. Nyt Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokauppaketjuun on liittynyt Prismojen rinnalle monia S-marketeja.

Ruoan verkkokauppa on viimeisen vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti. Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan myynti on kolminkertaistunut ja ruoan verkkokaupan parissa työskentelevien ihmisten määrä liki viisinkertaistunut. Myös uusia keräily- ja jakelupisteitä on perustettu reilusti.

– Viime vuoden alussa ruoan verkkokaupan keräily ja kuljetukset olivat keskittyneet yhteen Prismaan, mutta noutopisteitä oli muutamassa muussakin Prismassa. Nyt verkkokauppaketjussa ovat mukana kaikki Pirkanmaan Prismat ja jopa 14 S-marketia. Prismoista saa verkkokaupasta tilatut ostokset joko itse noudettuna tai kotiin kuljetettuna. S-marketeista voi itse noutaa verkkokaupasta tilatut ruokaostokset. Meillä on myös meneillään kokeilu, jossa Woltin kautta voi tilata ruokaa kotiin Amurin, Osmonmäen ja Hervannan Sale-myymälöistämme, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehittämispäällikkö Iida Dimov.

Verkkokauppa auttaa arjessa ja lisää elämään luksusta

Osuuskaupan ruoan verkkokaupasta voi tilata ruokaa ja rajoitetusti päivittäistavaroita kuten pesuaineita ja hygieniatuotteita. Iida kertoo, että tyypillisesti verkkokaupasta ostetaan kerralla enemmän tuotteita kuin kivijalkakaupoista, mutta pienempiäkin ostoksia voi toki tehdä.

– Moni ostaa esimerkiksi viikon ruoat kerralla. Myös painavampia juttuja, kuten kivennäisvesipulloja, tilataan kerralla reilusti. Kauppakasseihin päätyy niin tuore- ja kuivatuotteita kuin pakasteitakin.

Prisman verkkokaupan suurin käyttäjäryhmä on lapsiperheet. Iida arvelee, että sama porukka pitää kärkipaikkaa myös S-marketien verkkokaupassa.

– Monelle asiakkaalle verkkokauppa on arjen luksusta. Se vapauttaa kaupassakäyntiaikaa muuhun tekemiseen, Iida pohtii.

Verkkokauppaa suosivat myös asiakkaat, jotka haluavat koronan vuoksi vältellä fyysistä kontaktia muihin ihmisiin. Myös ikääntyneet ovat ottaneet ruoan verkkokaupan omakseen.

– Moni vanhempi asiakas on ruoan verkkokaupan ansiosta voittanut pelkonsa tietotekniikkaa kohtaan! Muiltakin asiakkailta palvelu kerää kiitosta kätevyytensä ansiosta, Iida kannustaa.

Valmiiksi kerätyt ostokset voi noutaa myymälästä tai tilata kotiovelle

Ruoan verkkokauppatilauksen hinta riippuu paikasta ja jonkin verran myös ajasta. Nopeasta toimituksesta joutuu pulittamaan hieman enemmän kuin silloin, jos voi odottaa ostoksiaan pari päivää.

Tilauksen keräilymaksu on asiakasomistajille Prismoissa alkaen 4,90 euroa ja useimmissa S-marketeissa alkaen 5,90 euroa. Se veloitetaan silloin, kun asiakas noutaa valmiiksi kerätyt ostokset itse verkkokaupan noutopisteestä.

Jos ostokset haluaa kotiin kannettuina, kuljetusmaksun lähtöhinta on 9,90 euroa. Ilman S-Etukorttia keräilyn hinta on alkaen 7,90 euroa ja kotiinkuljetuksen hinta alkaen 18,90 euroa.

Verkkokaupasta ostetun ruoan kotiinkuljetusalue laajenee Pirkanmaalla koko ajan. Se käsittää Tampereen lisäksi jo Pirkkalan, Kangasalan, Nokian ja Lempäälän.

– Varsinkin autottomille on tärkeää, että ostokset saa tilattua kotiin saakka kannettuina. Noutopalvelu on kuitenkin edullisempi ja siksi monelle houkuttelevampi vaihtoehto, Iida toteaa.

S-ryhmän oma verkkokauppasovellus korvaa pian Foodien

Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokauppaan pääsee kännykällä tai tietokoneella Foodie-sovelluksen kautta. Iida kertoo, että kuluvan vuoden aikana otetaan käyttöön S-ryhmän oma S-kaupat.fi-verkkokauppa, jonka luvataan olevan entistä helppokäyttöisempi ja selkeämpi.

– S-kaupat.fi-verkkokauppa on rakennettu S-ryhmän omiin tarpeisiin sopivaksi. Siksi parannukset ja päivitykset saadaan jatkossa tehtyä alustalle paljon joustavammin, Iida lupaa.

S-kaupat.fi-verkkokauppa on Pirkanmaalla jo Sokos Herkussa käytössä. Tavoite on, että kuluvan vuoden aikana uusi verkkokauppa tulee kokonaan korvaamaan Foodien. Siirtymästä tiedotetaan asiakkaita hyvissä ajoin.

Verkkokaupan kehittämispäällikkö uskoo, että verkkokauppa on tullut jäädäkseen kivijalkakaupan rinnalle.

– Monelle nuorelle verkosta ostaminen on jo oletusvaihtoehto, ja nyt koronan vuoksi moni muukin on tottunut käyttämään verkkokauppaa. Teemme kovasti töitä sen eteen, että tulevaisuudessa palvelu muuttuu aina vain kattavammaksi, Iida vakuuttaa.

 

Iida suosittelee verkkokauppaa, koska…

  1. saatat välttyä turhilta heräteostoksilta. Toki uutuusjäätelöitä saa ja pitää kesän kunniaksi kuitenkin klikata koriin.
  2. säästät aikaa itsellesi tärkeisiin asioihin. Voit nauttia vaikka ulkoilusta sillä välin, kun joku muu etsii ostoksesi kaupan hyllyiltä.
  3. vähennät ruokahävikkiä ja säästät rahaa, kun suunnittelet ostoksesi tarkemmin.

 

Nouda verkko-ostoksesi näistä S-marketeista

Hämeenkyrö

Ikaalinen

Mänttä

Orivesi

Parkano

Pälkäne

Ruovesi

Sastamala

Toijala

Urjala

Valkeakoski

Virrat

Lempäälä (Prisman noutopiste)

Ylöjärvi (Prisman noutopiste)