Asiakasomistajat pääsevät heinäkuussa Ihmiset suviyössä -oopperaan 5 euroa edullisemmin (lipun hinta S-Etukortilla 62 €, norm. 67 €)! Etu on voimassa heinäkuun loppuun saakka.

Ihmiset suviyössä -teos perustuu F.E. Sillanpään Nobel-palkittuun romaaniin. Esityspaikkana on Myllykolun katettu kesäteatteri Hämeenkyrössä.  Oopperan libreton on kirjoittanut Elina Snicker, säveltänyt Paavo Korpijaakko ja sen ohjaa Riikka Oksanen. Päärooleissa loistavat Johanna Rusanen, Waltteri Torikka, Tuomas  Miettola, Päivi Nisula ja Ilkka Hämäläinen.

Teos kertoo kesäisistä päivistä ja öistä, joiden aikana rakastetaan ja vihataan – koetaan koko elämän tunnekirjo. Sillanpään ihmisten kesätunnelma on maaseutuluonnon sinfoniaa järvimaisemien ja viattomuuden ajalta, joka ei koskaan palaa.

Lisätietoa: Ihmiset Suviyössä – Ihmiset Suviyössä-ooppera (festiwaalit.com)

Paikallinen bonusyhteistyö päättyy Tampereen Sähkölaitoksen ja Pirkanmaan Osuuskaupan välillä Tampereen Sähkölaitoksen päätöksellä. Bonusta kerryttävien uusien sähkösopimusten myyminen asiakasomistajille päättyi jo 11.10.2022 energiakriisin aiheuttaman muuttuneen markkinatilanteen vuoksi.

Muutos vaikuttaa Bonusten kerryttämiseen seuraavasti:

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset

Määräaikaiset sähkösopimukset

Ilokkaanpuiston Wattipankki-sopimukset ja Tarasten Aurinkopuiston aurinkopaneelit

Bonusyhteistyön päättyminen ei vaikuta sopimusten voimassaoloon, voimassa olevien sähkösopimusten hintaan eikä hinnanmääräytymisperusteisiin.

Yhteistyön päättymisen jälkeen minkään Osuuskaupan asiakasomistajille ei kerry Bonusta Tampereen Sähkölaitoksen sähkösopimuksista. Määräaikaisista sopimuksista kertyy kuitenkin Bonusta määräaikaisuuden loppuun asti. Muutos perustuu sopimusehtojen SME 2014 kohtaan 8.6, jonka mukaan myyjä voi muuttaa yksipuolisesti sopimuksen ehtoja, jos muutokseen on erityistä syytä olosuhteiden olennaisen muuttumisen johdosta tai vanhentuneiden sopimus- tai hinnoittelujärjestelyjen uudistamisen takia. Sähkölaitoksen ja Pirkanmaan Osuuskaupan bonusyhteistyön päättyminen on sopimusehtojen mukainen olosuhteen olennainen muutos.

Jos et hyväksy muutosta, sinulla on sopimusehtojen mukaisesti myös oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva sähkön myyntisopimuksesi kahden viikon irtisanomisajalla.

Bonussäännöt löytyvät Tampereen Sähkölaitoksen verkkosivuilta osoitteesta www.sahkolaitos.fi/bonussaannot/

Lisätietoa: sahkolaitos.fi/bonustiedote

Kaksi tähtien lailla loistavaa laulajaa: viime vuoden Syksyn Sävel -kilpailun voittaja kuningatar Saija Tuupanen ja musiikkitaivaan monitaituri kuningas Teemu Roivainen tunnelmoivat lämminhenkisellä 13 kaupunkia käsittävällä Joulun rauhaa -konserttikiertueella.

Konserteissa kuullaan perinteisiä, meille niin rakkaita joululauluja, mutta myös muutamia uudempia lauluja sekä jouluisia musiikkiyllätyksiä ja kauniita duettoja. Säestyksestä vastaa Teemun Energia -orkesteri juhlakokoonpanossaan.

Konsertin kesto on noin 1 tunti ja 25 minuuttia.

Liput
S-Etukortilla Prisma Nokian info-pisteeltä 30 € ja ilman S-Etukorttia 35 €, voimassa 11.12. asti, mikäli lippuja vielä jäljellä.
Verkossa Ticketmasterin kautta S-Etukortilla 33 € (sis. käsittelykulut) ja ilman S-Etukorttia 38 € (sis. käsittelykulut).

Ryhmävaraukset ja tiedustelut
Vesa Alaluusua 044 972 5883 tai v.alaluusua@luukku.com

Järjestäjä: Action Show Team | www.actionshowteam.fi. Lue lisää tapahtumasta Action Show Teamin sivuilta.

Visuaalinen ja ajankohtainen Iglu vie katsojat seikkailulle napajäätikölle. Esitys tarjoaa lapsille helposti lähestyttävässä muodossa keinoja ymmärtää ympäristöasioita sekä kannustaa ekologiseen ajatteluun.

Etelämanterella asusteleva keisaripingviini Buzika yrittää selviytyä merijäällä ajauduttuaan erilleen pingviiniyhdyskunnasta. Eräänä päivänä Buzika pelastaa merestä muoviroskaan sotkeutuneen sulavaliikkeisen olennon nimeltään Böbö. Seikkailuidensa varrella Buzika ja Böbö tuntevat syvää ystävyyttä ja kohtaavat jännittäviä tilanteita, joissa he oppivat voittamaan pelkonsa sekä hyväksymään epätäydellisyyttä ja erilaisuutta.

Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten ja eläinten elinolosuhteisiin sekä eläinlajien katoamiseen. Ilmaston lämpenemisen vuoksi myös Jääkarhu Paau lähtee etsimään uusia asumisseutuja pohjoisnavalta.

”Hieno, ajankohtainen, ammattitaidolla, kaikilta osin, tehty esitys. Tämä esitys pitäisi kaikkien nähdä, myös aikuisten.” – Katsoja

”Taidokas, viehättävä ja visuaalinen.” – Katsoja

Suositusikä: yli 4-vuotiaat
Kesto: 45 minuuttia

Lue lisää www.tanssiteatterimd.fi/iglu
Esityspäivät www.tanssiteatterimd.fi/esityskalenteri

S-Etukortilla etuhintaiset liput

Etu on esityksiin 24.9.–11.10. peruslippu 15 € (norm. 22 €), alle 17 v. lasten ja eläkeläisten lippu 10 € (norm. 15 €).

Etu on lunastettavissa 1.9.–11.10. Lippupisteen verkkokaupassa www.lippu.fi/tanssiteatterimd ja myyntipisteissä sekä Tanssiteatteri MD:n lipunmyynnissä Hällä-näyttämöllä.

Tanssiteatteri MD: 050 556 6025, liput@tanssiteatterimd.fi, www.tanssiteatterimd.fi
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere

Musikaalissa tehdään huikea aikamatka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan. Juicen suurimpien klassikoiden lisäksi kuulemme Mikko Alatalon tuotantoa, Manserockin parhaita paloja, unohtamatta Tuuliajolla-risteilyn hulvattomia yhtyeitä. Pääroolissa loistaa suitsutusta saanut Matthau Mikojan. Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet Viidestoista yö, Syksyn Sävel, Marilyn, Mä maalaispoika oon, Kaksoiselämää, Musta aurinko nousee,  Aamu alkaa A:lla, Luonas kai olla saan – ja monia muita.

Paikka
Kangasalan Kesäteatteri | Käyntiosoite: Kummelinkuja, 36270 Kangasala

Liput
Lippuja myyvät www.lippu.fi, kaikki Lippu.fi:n lippukaupat sekä R-kioskit. Hinta: S-Etukortilla lipusta 4 euron alennus.

Esitykset
Ti 2.8. klo 18 (ensi-ilta)
Ke 3.8. klo 14
Ke 3.8. klo 18
Pe 5.8. klo 14
Pe 5.8. klo 18
La 6.8. klo 15
Su 7.8. klo 15
Ke 10.8. klo 18
To 11.8. klo 14
To 11.8. klo 18
Pe 12.8. klo 18
La 13.8. klo 15
Su 20.8. klo 15

Tervetuloa nauttimaan, pöytä on katettu suomalaisen rockin parhailla antimilla!

 

Tanssiteatteri MD:n uusi koko perheen tanssiteatteriesitys Iglu vie katsojansa jäiselle seikkailulle, jossa rohkea ja sielukas keisaripingviini Buzika yrittää selviytyä merijäällä Etelämantereella. Buzika ajautuu erilleen pingviiniyhdyskunnasta ja löytää oman paikkansa kelluvalla jäälautalla. Eräänä päivänä Buzika pelastaa meressä kelluvan muoviroskan keskeltä kauniin sulavaliikkeisen olennon nimeltään Böbö. Mielikuvitus ja luovuus seuranaan ystävykset kohtaavat ja selättävät isojakin haasteita.

Suositusikä yli 4-vuotiaille, kesto noin 45 minuuttia.

Lisätietoja S-Etukortti-hintaisista lipuista

S-Etukortilla tarjoushintaiset liput esityksiin 29.3.–12.4. peruslippu 15 € (norm. 22 €), alle 17-vuotiaiden lasten ja eläkeläisten lippu 10 € (norm. 15 €).

Etu ei käytettävissä ensi-iltaan 26.3. Etu on lunastettavissa 1.–31.3. Lippupisteen verkkokaupassa www.lippu.fi/tanssiteatterimd ja myyntipisteissä sekä Tanssiteatteri MD:n lipunmyynnissä Hällä-näyttämöllä.

Tanssiteatteri MD: 050 556 6025, liput@tanssiteatterimd.fi, www.tanssiteatterimd.fi

Hällä-näyttämö: Hämeenkatu 25, 33200 Tampere

Lue lisää www.tanssiteatterimd.fi/iglu 

Tampere Film Festivalia vietetään 9.–13.3. Osana Pirkanmaan Osuuskaupan ja Tampereen elokuvajuhlien yhteistyötä torstaina 10.3. S-Etukortilla pääsee ilmaiseksi Tampere Film Festivalin näytöksiin.  Etu on henkilökohtainen ja saatavilla niin kauan kuin lippuja riittää (1 lippu / asiakas / näytös). Katso tästä, mistä ilmaislippuja voi lunastaa.

 

Moodkino tarjoaa nuorille ja aikuisille ilmaisia lyhytelokuvia

Tutustu näytöksiin täältä.

Ti-Ti Nalle, Tau Nalle, Trioli ja pikkuinen Ti-Ri Vauva odottavat innokkaina jouluaattoa ja tietenkin joulupukkia. Ti-Ti:llä on kylläkin suuri ongelma! Pikkunalle muisti eräänä iltana, ettei ole muistanut kirjoittaa joulupukille tänä vuonna lahjalistaa ollenkaan ja pelkää nyt jäävänsä kokonaan ilman lahjoja. Mikä neuvoksi? Miten käy Ti-Ti Nallen joulun?

Lähde mukaan valloittavaan Joulutarinaan Riitan ja Nalleperheen kanssa. Mukana myös paljon Hirsimetsän asukkaita sekä tietenkin itse joulupukki!

Liput S-Etukortilla 18 €/lippu (norm. 19,00–24,50 €) Komediateatterin lipputoimistosta ostettuna. Max 4 lippua / S-Etukortti. Esityksiä 30.11.–29.12. Katso tarkemmat esitysajat Komediateatterin verkosivuilta.

Tampereen Komediateatteri
Lapintie 3 a, 33100 Tampere

Prisma Lielahti avasi ovensa Länsi-Tampereella vuonna 2011 ja oli tuolloin Pirkanmaan Osuuskaupan kuudes avattu Prisma. Kymmenen vuotta on kulunut, ja sen kunniaksi myymälä on täynnä synttärietuja torstaista sunnuntaihin 26.–29.8.

Koko loppuviikon S-Etukortilla jopa – 15 % käyttötavaroista ja luvassa myös paljon muita huippuetuja! Edut ovat voimassa Prisma Lielahdessa 26.–29.8.2021.

Saat S-Etukortilla – 15 % näistä tuoteryhmistä:
Autoilutuotteet, jalkineet, kasvomaskit, keittiötarvikkeet, kirjat, paperi- ja toimistotarvikkeet, kodintarvikkeet, kodintekstiilit, kukat, elektroniikka, kuten kuulokkeet, kaiuttimet, puhelin- ja elektroniikkatarvikkeet, kamerat, navigointilaitteet, tulostimet, näytöt, kotiteatterit ja digiboxit, laukut, lelut ja pelit, liikunta- ja urheiluvälineet, musiikki, elokuvat, pc- ja konsolipelit sekä -tarvikkeet, pienet kodinkoneet kuten kahvinkeittimet, leivänpaahtimet, imurit, hiustenkuivaajat ja partakoneet, piha- ja puutarhatuotteet, pyöräilytarvikkeet, rakentamisen ja remontoinnin tuotteet, sisustustuotteet, vaatteet ja asusteet sekä valaisimet, lamput, paristot ja taskulamput.

Saat S-Etukortilla – 5 % näistä tuoteryhmistä:
Polkupyörät, puhelimet ja televisiot, pelikonsolit, tabletit, tietokoneet, isot kodinkoneet, kuten jää-, viileä- ja kylmäkaapit sekä pakastimet, liedet, uunit, liesituulettimet, pesukoneet ja kuivausrummut, piharakennukset, kylpytynnyrit ja porealtaat sekä raskas rauta, kuten teräs-, sementti-, betonivalu- ja tiilituotteet, puutavara, rakennuslevyt, huovat ja eristeet.

*Alennus ei koske päivittäistavaroita, kosmetiikkaa, luontais- ja hygieniatuotteita, kynttilöitä, siivousvälineitä ja -tarvikkeita, pakastus- ja alumiinivuokia, wc- ja talouspapereita, sanoma- ja aikakauslehtiä, postimerkkejä, puhelin- ja dataliittymiä, lahjakortteja, urheiluravinteita, kuljetus- ja asennuspalveluita, tilaus- ja toimitusmyyntituotteita, oheispalvelutuotteita, kuten Veikkaus, arvat, Toto ja bussikortin lataus tai digitaalisia lataustuotteita, kuten Microsoft- ja PS-lataussetelit.

Liittyessäsi asiakasomistajaksi maksat osuuskaupan osuusmaksun (100 euroa). Voit maksaa maksun kerralla tai voit maksaa 20 euroa, jolloin loppuosa maksusta kuittaantuu ostoksistasi kertyvällä Bonuksella 24 kuukauden kuluessa.

Bonus alkaa kertyä yleisimmin 50 euron kuukausiostoksilla. Asiakasomistajaksi liittymisen aikana antamasi ja asiakkuutesi aikana kertyneet tiedot tallentuvat S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin. Lisätietoa asiakasomistajuudesta saat osoitteesta: S-kanava.fi tai puhelimitse asiakasomistajapalvelusta, ma–to 9–20 ja pe 9–18, p. 010 76 5858 (0,084 €/min).

 

 

Tampereen elokuvajuhlilla puhuttaa tänä vuonna nuorten mielenterveys. Aiheesta ei saarnata, vaan sitä lähestytään lempeästi ja hersyvästikin. Yläkoululaisten lyhytelokuvakurssilla tamperelaisnuoret saavat myös itse äänensä kuuluviin.

Lielahden yläkoululla on joulukuusta saakka käynyt huiske, kun ysiluokkalaiset ovat valmistautuneet Tampereen elokuvajuhlien lyhytelokuvakurssiin. Nuorten mielenterveys -teema on innostanut nuoret käsikirjoittamaan tekstejä ja suunnittelemaan ja askartelemaan elokuviinsa hahmoja ja tapahtumapaikkoja helmikuun kuvauspäiviä varten.

– Lyhytelokuvat toteutetaan tänä vuonna stop motion -animaatiotekniikalla, jotta voimme tehdä mahdollisimman monipuolisia leffoja. Koronan takia emme voi poistua koulun tiloista, mutta animaation ansiosta tarinat voivat sijoittua vaikka avaruuteen, kuvailee kurssin ohjaaja, mediakasvattaja Kalle Raittila (kuvassa) Pirkanmaan elokuvakeskuksesta.

Vaikeillekin asioille saa ja voi nauraa

Lyhytelokuvakurssi on osa Pirkanmaan Osuuskaupan ja Tampereen elokuvajuhlien yhteistyötä. Lyhärikurssista saatiin kokemusta jo viime vuonna, kun nuoret tarttuivat elokuvan keinoin ilmastonmuutokseen. Kalle kertoo, että nuoret ovat näppäriä kohtaamaan ja käsittelemään vaikeitakin aiheita, kun heille annetaan siihen mahdollisuus.

– Uskon, että elokuvan tekeminen voi toimia nuorille jopa jonkinlaisena taideterapiana, ja mielenterveys on taatusti aihe, josta heillä riittää sanottavaa. Vaikka asia on vakava, sitä voi lähestyä huumorin keinoin, ja siinä yläkoululaiset ovatkin taitavia. Heillä on tekemisessä mahtava into, joka tarttuu!

Myös Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Laura Laaksosen mielestä elokuva on loistava tapa lähestyä hankaliksi koettuja aiheita. Hänelle itselleen nuorten hyvinvointi on sydämenasia.

– Nykynuoret ovat hyvin valveutuneita eikä mielenterveysongelmiin enää liity samanlaista stigmaa kuin aikaisemmin. Nuorten kokemus voi kuitenkin hädän hetkellä olla sellainen, että kukaan ei ymmärrä tai kuule heitä. Toiveeni on, että voisimme osaltamme madaltaa avun hakemisen kynnystä.

Mielen hyvinvointi ansaitsee huomiota

Lyhärikurssilla valmistuneet leffat esitetään verkossa maaliskuussa osana Tampereen elokuvajuhlien tarjontaa. Laura lupailee, että nuorten tuotantoa päästään kurkkimaan myös somessa.

Pirkanmaan Osuuskaupan yhteistöistä vastaava viestinnän asiantuntija Anna Harju (kuvassa) toivoo, että nuoret todella näyttävät kyntensä ja heidän tekemänsä elokuvat herättäisivät keskustelua:

– Elokuvat voivat auttaa muita nuoria ja myös toimia väylänä vanhemmille päästä lähemmäs nuorten sisäistä maailmaa.

Anna jatkaa, että nuoret ovat Osuuskaupalle tärkeä sidosryhmä. Vuosittain Pirkanmaan Osuuskauppa esimerkiksi työllistää satoja nuoria harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Osuustoiminnallisena yrityksenä sillä on myös vastuu kuulla nuoria tulevaisuuden kaupan kehitystyössä.

– Toimimme ihmiset ensin -periaatteella, ja teemme paljon työntekijöidemme ja asiakkaidemme hyvinvoinnin edistämiseksi. Fyysisen hyvinvoinnin ohella mielen hyvinvointi on tärkeä huomioitava asia, ja viimeisen vuoden aikana se on korostunut koko yhteiskunnassa. Tuemme kaiken ikäisten työntekijöidemme kasvupolkuja ja huomioimme työntekijöiden monenlaiset elämäntilanteet. Olen ylpeä siitä, että meillä on monimuotoinen työyhteisö, jonka osana on myös osatyökykyisiä ja erityistä tukea tarvitsevia, esimerkiksi mielenterveyskuntoutujia.

Musiikkivideoissa seikkaillaan Tampereen kaduilla

Tampereen elokuvajuhlat on maailman tärkeimpiä lyhytelokuvafestivaaleja, ja sen keskiössä ovat kansainvälinen ja kotimainen kilpailu. Vaihtuvia teemoja käsittelevien filmien ohella nähdään lyhytelokuvaklassikoita ja arkistojen aarteita. Tänä vuonna elokuvajuhlien teemoja ovat nuorten mielenterveyden lisäksi muun muassa ihminen lajina ja alkuperäiskansat.

– Tarjolla on esimerkiksi saamelaiselokuvia ja Amerikan alkuperäiskansoista kertovia leffoja. Tänä vuonna on aika paljon myös musiikkiteemaista ohjelmistoa. Kannattaa tsekata ainakin Sami Sänpäkkilän musiikkivideoista koottu retrospektiivi, jossa vilahtelee paljon tuttuja paikkoja Tampereelta, Laura vinkkaa.

Leffa-annista nautitaan tänä vuonna kotisohvalta

Korona varjostaa kevään 2021 Filkkareita (10.–14.3.) ja tapahtuma järjestetään kokonaan verkossa. Toisaalta elokuvat voivat tavoittaa entistä suuremman yleisön, sillä koko ohjelmisto tuodaan nettiin.

Myös S-Etukortilla saatava etu on siirtynyt verkkoon niin, että S-Etukortilla saa yhden ilmaisen katselukerran mihin tahansa ohjelmistossa olevaan näytökseen. Edun voi lunastaa Koskikeskuksen Festivaal Shopista 3.–6.3. Mikäli Koskikeskus on auki, Festivaal Shop on paikalla myös 8.–14.3. Festival Shop palvelee klo 11–19 Koskikeskuksen keskusaukiolla.

Lisäksi tarjoamme ilmaisia näytöksiä:

Sekä Festhome TV:n että Keikalla.fi-palvelun käyttö edellyttää kirjautumisen. Lisätietoja Filkkareiden ohjelmistosta ja lipunmyynnistä Tampere Film Festivalin verkkosivuilla.