Unelmien työvaatteet -muotishow’n kuvakooste


21.1.2021

Pirkanmaan osuuskauppalaisten itse suunnittelema Unelmien työvaatteet -mallisto lanseerattiin eilen keskiviikkona 20.1. näyttävästi Tampereen Sokos Hotel Tornissa järjestetyssä muotinäytöksessä. Supermalleina nähtiin joukko rohkeita s-marketlaisia, jotka kantoivat uusia työvaatteitaan ylpeydellä salamavalojen säihkeessä. Uuden malliston suunnittelutyöpajassa olivat osuuskauppalaisten lisäksi mukana nokialainen vaatebrändi Papu Design sekä työvaateasiantuntija Lindström. Tavoite on saada uudet työvaatteet käyttöön kaikkiin Pirkanmaan S-marketeihin toukokuun aikana.

Lue aiheesta lisää tiedotteesta: Hyvästi työmiehen hymy – kaupan työntekijät suunnittelivat itse uudet työvaatteensa

Tapahtuman live-stream katsottavissa jälkikäteen Pirkanmaan Osuuskaupan Facebook-sivulta, videokooste Pirkanmaan Osuuskaupan Youtube-kanavalta.

Tilaisuuden juonsivat Marko Keränen ja Shirly Karvinen.

Pirkanmaan Osuuskaupan S-market ketjujohtaja Sami Laineen mukaan uuden malliston lähtökohtana on ollut se, että jokainen työntekijä voi valita omaan persoonaan ja työtehtävään sopivan asukokonaisuuden.

Tilaisuus alkoi paneelilla, jossa pureuduttiin työvaatteiden merkitykseen niin työn mielekkyyden lisääjänä kuin oman persoonan ilmaisijana. Keskustelussa mukana olivat työvaatteiden suunnitteluun osallistunut Heikki Saukko (Sääksjärven S-market), S-market ketjujohtaja Sami Laine, Papu Designilta suunnittelija ja yrittäjä Anna Kurkela, Lindströmin suunnittelija Minna Kuivamäki sekä LAURIJARVINENSTUDIOn suunnittelija ja yrittäjä Lauri Järvinen.

Järvisen oma brändi keskittyy kokomustiin unisex-vaatteisiin. Hänen mukaansa Pirkanmaan S-marketin uudessa mallistossa on huomioitu erilaiset persoonat ja tyyli ansiokkaasti.

Sitten alkoi itse show!


Työpajassa ylivoimaisesti suosituimmaksi toiveeksi nousi joustavat housut. Kuvan housuissa on erityisen joustavat stretch-alueet, jotka yhdistyvät toiminnalliseen mitoitukseen. Omaa persoonaa pääsee tuomaan esille erilaisten asusteiden, kuten pipojen, lippisten ja huivien avulla.


Malliston yleisilme on rauhallinen yhdistelmä sinisen, mustan ja hiekan sävyjä.

Fleecetakki lämmittää kassalla työskennellessä tai hyllyttäessä. Takissa on raikas syvänsininen sävy.


Kevyeen mustaan liiviin mahtuu taskuihin tarvittavat työvälineet. Liivi sopii kaikkien malliston osien kanssa, ja on erityisen hyvä yhdistelmä lyhyt- tai pitkähihaisen t-paidan kanssa.

Toppaliivi on tyylikäs vaihtoehto vilukissalle. Liivissä on riittävän pitkä helma, eikä selkä palele kyykistyessäkään.

Herkullisin osa mallistosta lienee Papun suunnittelema Antimet-kuosi. Kuosia ideoitiin yhdessä työpajassa ja siitä löytyy niin kaupan antimia kuin sydänkin.


Erittäin joustava ja trendikäs denim näkyy malliston työpaidoissa. Uutena tulokkaana on farkkutunika, jota voi käyttää mukavien leggingsien kanssa joko trendikkäästi väljänä mallina, tai kiristää vyötärön kuminauhaa, jolloin asussa on klassisempi siluetti.

Ruokatorin eli palvelutiskin rouhea farkkuessu tuo rentoutta asuun. Hiukset saa sidottua pois kasvoilta huivilla.

Kokofarkkuinen asu onnistuu yhdistämällä farkkupaita samasta materiaalista tehtyyn toppaliiviin.


Ruokatorin asukokonaisuutta voi halutessa piristää esimerkiksi lippiksellä. Päähineestä löytyy kuosillinen ja yksivärinen vaihtoehto.


Huivilla on helppo tuoda omaa persoonaa esille. Sillä voi viimeistellä asun, mutta se toimii tarvittaessa myös lämmikkeenä kaulalla.

Mallistossa on yli kaksikymmentä erilaista vaatetta, joista voi koota omanlaisen kokonaisuuden, unelmien työvaatteen.

Muotinäytöksen malleina nähtiin joukko Pirkanmaan osuuskauppalaisia. Ylärivistä vasemmalta oikealle: Saara RäsänenMira Mahlio, Heikki Saukko, Päivi Saarela, Valentina BelaicMia KuikkaAnna HarjuSari HallalaPetteri Mylly sekä Saana Budkin.

Kuvat: Aki Rask