Kannustajat-tuella apua ja iloa syövän värittämään arkeen


1.4.2021

Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat-äänestyksessä pirkanmaalaiset seurat ja yhdistykset voivat saada sponsorointitukea toiminnalleen. Kannustajat-sponsorointimallin avulla tuetaan lasten ja nuorten harrastamista ja hyvinvointia edistävää toimintaa. Yksi syksyn äänestyksessä tukea saanut yhdistys oli syöpään sairastuneiden lasten vanhempien yhdistys SYLI ry, joka järjestää tuen avulla arvokkaita hengähdyshetkiä sairaiden lasten perheille.

– Kannustajiin osallistumisesta tuli tosi hyvä mieli. Lasten hyvinvointi on panostamisen arvoinen asia. Olemme todella kiitollisia kaikille äänestäneille, sanoo SYLI ry:n hallituksen jäsen Elina Mannerhovi.

SYLI toimii vapaaehtoisten voimin, eikä vakituista rahoitusta ole. Siksi Kannustajat oli erittäin tervetullut mahdollisuus. Äänestyksen myötä yhdistys sai myös arvokasta näkyvyyttä, mikä toivottavasti poikii jatkossa muita yhteistyömahdollisuuksia.

– Osallistuminen oli vaivatonta. Hakulomakkeet täytettiin keväällä, ja syksyn mittaan tiedotimme äänestyksestä omissa kanavissamme. Markkinointiin saimme Pirkanmaan Osuuskaupalta kuvia, joita käytimme esimerkiksi Instagramissa ja Facebook-ryhmässämme, Elina kertoo.

SYLIn asunnoissa syöpäsairaan lapsen koko perhe saa hengähtää

Kannustajat-tuki menee SYLIn perinteisen kesäretken järjestämiseen sekä tukiasuntojen kunnossapitoon. Asunnoissa sairaan lapsen perhe pääsee olemaan yhdessä ja viettämään mahdollisimman normaalia ja toimivaa arkea.

– Osastolla on rauhatonta nukkua, kun koneet piippaavat ja hoitajat kulkevat huoneessa. Asunnolla pääsee lepäämään kunnolla, jolloin jaksaa olla paremmin lapsen tukena, miettii Elina, joka on toiminut leukemiaa sairastavan Roosa-tyttärensä omaishoitajana neljä vuotta.

Koronatilanne toivottavasti sallii myös kesäretken järjestämisen. Syöpää sairastavan lapsen sosiaaliset kontaktit ovat vähissä, joten sairaala-arjesta poikkeavat retket ovat suuria elämyksiä.

– Tyttömme Roosa ja Viola ovat ihastuneita hevosiin. SYLI on useasti järjestänyt päivän Tuomarlan tilalla, jossa saa silitellä poneja ja ratsastaakin. Lapset muistelevat näitä kokemuksia pitkään, Elina sanoo.

Haemme seuroja ja yhdistyksiä kevään Kannustajat-äänestykseen. Ilmoittaudu mukaan www.kannustajat.fi!