Hämeenkyröläinen pesisseura tienasi Kannustajissa yli 2 700 euroa: ”Kaikki voittavat!”


7.8.2020

Hämeenkyrön Räpsä pääsi vuodenvaihteessa mukaan Kannustajat-ohjelmaan ja pisti heti tuulemaan. Seura keräsi itselleen kannustajia muun muassa pakkausaputilaisuuksissa paikallisella S-marketilla ja markkinoimalla ohjelmaa ahkerasti somessa. Koko alkuvuoden mielessä oli yksi tavoite: mitä enemmän kannustajia, sitä suurempi tukisumma. Seuran kannustajiksi ilmoittautuneiden määrä kasvoikin yli 150:een, ja niin pesishirmut saivat kesällä muhkean Kannustajat-potin, jolla he mahdollistavat monen unelman toteutumisen.

Hämeenkyrön Räpsällä on paikallisille suuri merkitys, sillä seura liikuttaa paikkakunnan kokoon nähden isoa joukkoa junioreita ja varttuneempiakin pelaajia huipputasolle asti.

– Mitä pidemmälle mennään, sitä kalliimmaksi mikä tahansa laji tulee, toteaa seuran johtokunnassa vaikuttava Maija Varheenmaa, jonka oma tytärkin pelaa Räpsän riveissä.

– Jotta pystyisimme pitämään kynnyksen harrastuksen aloittamiseen matalana, tarvitsemme rahallista tukea varusteiden hankintaan. Pienimmillä lajin aloittavilla ei välttämättä ole omia varusteita, ja niiden hankkiminen – kypärä, räpylä, maila, pallo, sisäkengät, piikkarit sekä lenkkarit – ovat kokonaisuudessaan joillekin perheille suuri investointi. Saamamme tukisumman käytämme osittain valmentajien koulutukseen ja osittain varusteiden hankintaan, jotta jokainen lapsi pääsee jahtaamaan unelmiensa kunnaria.

Helppoa varainkeruuta

Maijan mielestä Kannustajissa mukana oleminen on helppo tapa kerätä seuralle varoja:

–  Olen kyllä täpinöissäni Kannustajista. Varainkeruun työmäärä jakaantuu tasaisemmin koko jäsenistön kesken, eikä kannustajaksi ryhtyvä asiakasomistaja menetä omistaan mitään. Tukipotin lahjoittaa Osuuskauppa, mutta asiakasomistajat vaikuttavat siihen, mille seuralle tai yhdistykselle tukea ohjataan eniten. Seuran on myös helppo markkinoida kannustamista ihan vaikka kuulutusten kautta peleissä.

Tukea seurallenne? Osuuskauppa sponsoroi paikallisia 35 000 eurolla

Osuustoiminnallisuus merkitsee ihmisten välistä yhteistoimintaa. Osuustoiminnallisuutta on myös yhteiskunnallinen vastuu ja muista ihmisistä välittäminen. Tämä ajatus lähtökohtanamme me Pirkanmaan Osuuskaupalla teemme työtä niin henkilökuntamme hyvinvoinnin eteen kuin mahdollistaaksemme asiakkaidemme helpomman ja edullisemman arjen. Jaamme yhteistyökumppaneidemme kanssa halun tehdä asioita yhdessä ja luoda sitä kautta asiakasomistajillemme helpompia hetkiä ja hyvinvointia: jokaiselle parempaa paikkaa elää.

Asiakasomistajat päättävät tuen saajat

Pirkanmaan Osuuskaupassa on pyörinyt jo vuosia Kannustajat-ohjelma, jonka kautta Osuuskaupan sponsorointitukea on ohjattu paikallisille seuroille ja yhdistyksille. Kannustajat-ohjelma uudistuu tänä vuonna entistä helpommaksi: asiakasomistajat päättävät tuen ohjautumisesta simppelillä sähköpostiäänestyksellä. Samalla yhä useammalla seuralla tai yhdistyksellä on mahdollisuus saada Osuuskaupan tukea.

Tukipotin jakautumisesta äänestetään asiakasomistajien kesken marraskuussa. Äänestyksessä asiakasomistajat pääsevät valitsemaan yhdistyksen, jolle he toivovat tuen kohdistuvan. Äänestykseen otetaan mukaan kaikki ilmoittautuneet yhdistykset, joiden hakemus täyttää osallistumista koskevat säännöt.

Näin potti jaetaan

Äänestystuloksen perusteella 35 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 20:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuutta pidetään silmällä Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: puolet tuettavista yhteisöistä on Tampereelta ja puolet muualta Pirkanmaalta. Samassa suhteessa jakautuvat Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajat maantieteellisesti.

Kummassakin sarjassa suurin jaettava tukisumma on 3 000 euroa ja pienin 1 000 euroa. Lisäksi kaikki äänestyksessä mukana olevat yhdistykset, jotka jäävät äänestyksessä tuen ulkopuolelle, osallistuvat yhden 1 000 euron arvoisen tukisumman arvontaan.

Ilmoittaudu mukaan äänestykseen

Lue osallistumiskriteerit ja ilmoittaudu mukaan äänestykseen 31.10.2020 mennessä osoitteessa kannustajat.fi.