Jaossa 35 000 euroa lapsille ja nuorille!

Hae mukaan Kannustajat-äänestykseen!

Yhdistykset voivat hakea mukaan äänestykseen 15.10.2021 saakka täyttämällä hakemuksen alta löytyvän linkin takaa.

Pirkanmaan Osuuskauppa järjestää kahdesti vuodessa Kannustajat-äänestyksen, jonka kautta Osuuskaupan tukipotti ohjataan paikallisille yhdistyksille. Vuodessa Kannustajat-ohjelman kautta jaetaan 70 000 euroa. Äänestyksessä asiakasomistajat pääsevät valitsemaan yhdistyksen, jolle he toivovat tuen kohdistuvan. 35 000 euron tukipotin jakautumisesta äänestetään asiakasomistajien kesken seuraavan kerran marraskuussa, ja äänestykseen otetaan mukaan kaikki 15.10.2021 mennessä ilmoittautuneet yhdistykset, joiden hakemus täyttää alla olevat kriteerit.

Tuen jakautuminen

Äänestystuloksen perusteella 35 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 20:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuutta pidetään silmällä Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: 50 % tuetuista yhteisöistä on Tampereelta ja 50 % muualta Pirkanmaalta.

Tuki jaetaan siis kymmenelle eniten ääniä saaneelle tamperelaiselle yhdistykselle ja kymmenelle eniten ääniä saaneelle pirkanmaalaiselle yhdistykselle, jonka kotipaikka on muualla kuin Tampereella.

Kummassakin sarjassa jaetaan 17 500 €. Suurin jaettava tukisumma on 3 000 € ja pienin 1 000 €:

3 000 x 1

2 500 x 2

2 000 x 1

1 500 x 3

1 000 x 3

Lisäksi kaikki äänestyksessä mukana olevat yhdistykset, jotka jäävät äänestyksessä tuen ulkopuolelle, osallistuvat yhden 1 000 € arvoisen tukisumman arvontaan.

Hakemuksessa ilmoitetut yhdistyksen tavoitteet ja toiminnan kuvaus sekä tuen käyttökohde julkaistaan tällä sivustolla hakuajan päätyttyä sekä äänestyslomakkeella ja jälkikäteen äänestyksen tuloksista viestittäessä.

Mukaan ilmoittautuneisiin yhdistyksiin ollaan yhteydessä viimeistään viikolla 42, jolloin heille vahvistetaan, onko yhdistys hyväksytty mukaan äänestykseen ja toimitetaan ohjeet äänestyksen markkinointiin.

Äänestyskutsut lähtevät 15.11. alkaen muutaman päivän sisällä sähköpostitse kaikille Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille, jotka ovat ilmoittaneet Pirkanmaan Osuuskaupalle sähköpostiosoitteensa, eivätkä olleet kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä. Tarkemmat tiedot äänestyksestä ja sähköpostiosoitteen ilmoittamisesta löydät täältä. Tulokset julkistetaan joulukuussa ja tukisumma maksetaan tammikuussa 2022.

Miten yhdistys voi päästä kannustettavaksi?

 • Olette rekisteröity yhdistys.
 • Toimitte Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueella
 • Toimitte alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tai lasten ja nuorten hyvinvointia edistävän toiminnan parissa
 • Toimintanne on jatkuvaa, ei voittoa tavoittelevaa.
 • Ohjaatte tuen vähintään 50:lle.
 • Ohjaatte tuen harrastetoimintaan, ei liigatasolle.
 • Käytätte tuen vastuullisesti.
 • Yhdistyksellänne ei ole voimassa olevaa yhteistyösopimusta Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa kilpailevan toimijan kanssa.
 • Ette ole saaneet Kannustajat-tukea kevään 2021 äänestyksessä. Jos yhdistyksen yksi joukkue tai jaosto on saanut Kannustajat-tukea, tämä ei estä muita hakemasta seuraavaan äänestykseen.
 • Keskitätte yhdistyksen hankinnat mahdollisuuksien mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin.
 • Teette tukisummalla hyvää omassa yhteisössänne. Kerrotte näistä sydänteoista ennen äänestystä ja raportoitte niistä äänestyksen jälkeen Pirkanmaan Osuuskaupalle ja omissa kanavissanne esim. somepostauksin ja artikkelein.
  • Jokainen mukana oleva seura tai yhdistys tekee 31.10.2021 mennessä valitsemassaan kanavassa ainakin yhden Kannustajat-äänestykseen liittyvän julkaisun ja lähettää siitä tiedon (linkki, kuva tms.) osoitteeseen Viestinta.Pirkanmaa@sok.fi.
  • Tukipotista osalliseksi päässeet seurat ja yhdistykset tekevät 30.4.2022 mennessä julkaisun, jossa he kertovat, mitä hyvää potilla on saatu aikaan tai suunnitellaan tehtäväksi. Pirkanmaan Osuuskauppa voi käyttää näitä tarinoita Kannustajat-markkinoinnissa.

Ilmoittautumalla mukaan seura tai yhdistys hyväksyy nämä pelisäännöt.