Pirkanmaan Osuuskauppa järjestää kahdesti vuodessa Kannustajat-äänestyksen, jonka kautta Osuuskaupan tukipotti ohjataan paikallisille yhdistyksille. Vuodessa Kannustajat-ohjelman kautta jaetaan 70 000 euroa. Äänestyksessä asiakasomistajat pääsevät valitsemaan yhdistyksen, jolle he toivovat tuen kohdistuvan. 35 000 euron tukipotin jakautumisesta äänestetään asiakasomistajien kesken seuraavan kerran marraskuussa, ja äänestykseen otetaan mukaan kaikki 15.10.2021 mennessä ilmoittautuneet yhdistykset, joiden hakemus täyttää alla olevat kriteerit.

Tuen jakautuminen

Äänestystuloksen perusteella 35 000 euron tukipotti jaetaan korkeintaan 20:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuutta pidetään silmällä Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: 50 % tuetuista yhteisöistä on Tampereelta ja 50 % muualta Pirkanmaalta.

Tuki jaetaan siis kymmenelle eniten ääniä saaneelle tamperelaiselle yhdistykselle ja kymmenelle eniten ääniä saaneelle pirkanmaalaiselle yhdistykselle, jonka kotipaikka on muualla kuin Tampereella.

Kummassakin sarjassa jaetaan 17 500 €. Suurin jaettava tukisumma on 3 000 € ja pienin 1 000 €:

3 000 x 1

2 500 x 2

2 000 x 1

1 500 x 3

1 000 x 3

Lisäksi kaikki äänestyksessä mukana olevat yhdistykset, jotka jäävät äänestyksessä tuen ulkopuolelle, osallistuvat yhden 1 000 € arvoisen tukisumman arvontaan.

Äänestyskutsut lähtevät 15.11. alkaen muutaman päivän sisällä sähköpostitse kaikille Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille, jotka ovat ilmoittaneet Pirkanmaan Osuuskaupalle sähköpostiosoitteensa, eivätkä olleet kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä. Tarkemmat tiedot äänestyksestä ja sähköpostiosoitteen ilmoittamisesta löydät täältä. Tulokset julkistetaan joulukuussa ja tukisumma maksetaan tammikuussa 2022.

Ketä sinä haluat kannustaa?

Tampere

Atalan koulun vanhempainyhdistys ry

Atalan koulun vanhempainyhdistys toimii yhteistyökanavana kodin ja koulun välillä, tiedottaa ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tukee ja järjestää koululaisten hyvinvointiin, oppimiseen, uuden kokeiluun ja turvalliseen kouluympäristöön liittyvää toimintaa ja tapahtumia. Vanhempien välinen keskinäinen yhteydenpito, yhteistyö ja vertaistuki on myös tärkeä osa toimintaa.

Tuki on suunniteltu käytettäväksi kohdistetusti Atalan koulun oppilaiden itseilmaisun, luovuuden, liikkumisen ilon, uuden oppimisen ja keskinäisen luottamuksen ja yhteistyön tukemiseen sirkustyöpajoilla. Tavoitteena on vastata koululaisten kulttuuritarpeisiin ja kannustaa heitä tutustumaan erilaisiin itseilmaisullisiin taidemuotoihin. Oppilaita halutaan kannustaa rohkeasti kokeilemaan ja löytämään oma tapa ilmaista itseään.

 

Elixiria Sport ry

Elixiria Sport ry on vuonna 2019 perustettu tamperelainen voimisteluseura. Toimimme pääasiassa Tampereen itäpuolella, kiintopisteenä Vehmaisissa sijaitseva harjoitushalli Elixiria Center. Liikutamme jäseniämme muun muassa joukkuevoimistelun ja lasten harrasteliikunnan parissa.

Elixiria Sportin visio on olla koko perheen innostava liikuttaja. Kuluvan strategiakauden päättyessä olemme nykyaikainen, laadukas ja kansallisesti arvostettu voimisteluseura. Tavoitteenamme on luoda elämyksiä sekä osallistavaa ja vahvaa seurahenkeä tarjoten monipuolista liikuntaa. Toimimme nykyaikaisesti, yhteisöllisesti ja läpinäkyvästi sekä kehitämme osaamistamme jatkuvasti.

Suomen Voimisteluliitto järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa kesäkuussa 2022 Gymnaestrada -tapahtuman, joka kokoaa yhteen tuhansia voimisteluharrastajia ympäri Suomen yhden viikonlopun ajaksi samaan paikkaan. Elixiria Sport haluaa mahdollistaa osittain maksullisen tapahtuman mahdollisimman monelle jäsenelleen uusien ikimuistoisten elämysten saavuttamiseksi. Tuki käytettäisiin Elixiria Sportin jäsenten hyväksi tapahtuman osallistumispasseihin ja esiintymisasuihin sekä -tarvikkeisiin. Lisätietoja suurtapahtumasta löytyy osoitteesta www.gymnaestrada.fi.

 

Hervannan Hukat ry

Hervannan Hukat on tarjonnut laadukasta partiotoimintaa Hervannassa jo 45 vuoden ajan. Partiossa lapset ja nuoret oppivat hyödyllisiä taitoja itsenäistä ja aktiivista elämää varten. Toiminta koostuu viikoittaisista tapaamisista, retkistä ja leireistä, kisoista, vaelluksista ja mukavasta yhdessäolosta.

Tukisumman käyttäisimme tukemaan lippukunnan perustoimintaa ja materiaalikuluja, sillä partiossa kompassit ja retkikeittimetkin ovat kulutustavaraa. Keräämme varoja myös omaa retkipaikkaa varten.

 

Hope Yhdessä & Yhteisesti

Avustamme Pirkanmaan alueen vähävaraisia lapsiperheitä vaate- ja tarvikelahjoituksin,  anatamalla mahdollisuuden elämyksiin ja tukemalla monipuolisesti vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastamista kausimaksuja maksamalla ja harrastevälineitä hankkimalla. Vuonna 2020  meillä oli asiakkaana noin 3000 lasta perheineen. Tuimme 315 lapsen harrastamista ja käytimme tähän rahaa 85 850 euroa.

Haluaisimme, että jokaisella kasvavalla lapsella olisi mahdollisuus yhteen omaan harrastukseen, joka kannattelisi vaikeissakin perhetilanteissa ja toisi iloa elämään. Käyttäisimme tukisumman maksaaksemme kausimaksuja, että mahdollisimman monen lapsen ja nuoren rakas harrastus sai jatkua perheen taloudellisesta ahdingosta huolimatta.  Tärkeää olisi myös, että sellainenkin lapsi, joka ei koskaan ole harrastanut mitään, saisi siihen mahdollisuuden.

 

Luonto-Liiton Hämeen piiri ry

Yhdistyksemme toimii lasten ja nuorten ympäristökasvatuksen ja ympäristötoiminnan sekä luonnonharrastuksen tukemiseksi ja lisäämiseksi. Tavoitteenamme on tukea positiivisen luontosuhteen kehittymistä ja luonnon sekä ihmisten hyvinvointia. Mahdollistamme nuorille omaehtoisen toiminnan suunnittelun ja toteutuksen eri teemoin toimivissa toimintaryhmissä (mm. ilmasto ja metsä) sekä tarjoamme eri ikäisille lapsille, nuorille ja perheille luontokerho ja -leiritoimintaa, kursseja, retkiä, tapahtumia ja tempauksia.

Tukisumma käytetään luontokerho- ja leiritoiminnan kuluihin; mahdollistamaan maksuttomat kerhomme ja kohtuulliset leirimaksut, jotta kaikilla olisi tasavertaiset edellytykset osallistua toimintaan. Luontokerhoissa ja -leireillä retkeillään, tutkitaan ja tongitaan, leikitään ja kisaillaan, taiteillaan ja viihdytään luonnon äärellä. Pienetkin luontohetket saavat oivalluksia aikaan ja kasvattavat luonnon kunnioitusta ja rikastuttavat lasten ja nuorten elämää.

 

Manse PP ry

Tampereen pesäpalloseura. Tavoitteemme on saada lisää junioreita mukaan toimintaan, sekä taata toimiva harraste- ja kilpapolku vanhimpiin junioreihin asti.

Tukisummalla saisimme koulutettua valmentajia tai mahdollisesti valmennuspäällikön kokoajan kasvavan valmentajatiimimme avuksi ja tueksi. Tällä saisimme kehitettyä valmentajia ja pystymme turvaamaan junioreille paremman valmennuksen.

 

Näsijärven Kipinät ry

Näsijärven Kipinät on tamperelainen yhteislippukunta, joka toimii maalla sekä vesillä. Kaikki ovat tervetulleita joukkoomme esimerkiksi sukupuoleen, ikään tai uskontokuntaan katsomatta. Olemme ainoa tamperelainen lippukunta, joka tarjoaa meripartiotoimintaa sukupuolesta riippumatta. Meripartio tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia veneilytaitoja, kuten navigointia, purjeiden käsittelyä ja merenkulun sääntöjä. Partiotoiminta vesillä tarjoaa huikeita elämyksiä, kokemuksia ja oppimisenpaikkoja eri ikäisille partiolaisille.

Lippukuntamme oma purjevene, Vellamo kaipaa rakkautta ja huolenpitoa. Vellamo on kovassa käytössä keväästä syksyyn, ja kovan käytön johdosta sitä pitäisi kunnostaa. Vellamon pohjan maali kulunut pahasti ja se tarvitsisi uutta maalia pintaan. Vellamon pieni keittiönurkkaus on myös tarvikkeiltaan kovin suppea, joten tukisummalla panostaisimme keittiötarvikkeisiin. Toimiva keittiö on edellytys siihen, että Vellamolla voidaan tehdä pidempiä purjehduksia.

 

Respect Boxing Club ry

Liikuttava Kaveri -toiminta on Respect Boxing Club (RBC) ry:n lasten ja nuorten harrastustoiminnan malli. Tavoitteena on mahdollistaa matalakynnyksistä, maksutonta kasvua tukevaa harrastusryhmätoimintaa lapsille/nuorille (10-19 v.), joille harrastuksiin kiinnittyminen on haasteellista taloudellisista tai sosiaalisista syistä. Liikuttava Kaveri- toiminnassa on mukana RBC ry:n valmentajien lisäksi seuran vapaaehtoisia aikuisia, jotka toimivat lajia osaavina harrastuskavereina ryhmän lapsille/nuorille ja tukevat toimintaan kiinnittymistä.

Liikuttava Kaveri -toiminta tutustuttaa tuetusti seuran harrastamisen lajeihin (kuntonyrkkeily, salibandy, futsal). Hankkeen aikana järjestetään yhteensä 8 Starttiryhmää (kestoltaan 3 kk), joiden jälkeen lapsi/nuori voi osallistua kahden kuukauden ajan maksuttomaan nuorten omaan jatkoryhmään. Jotta harrastukseen Startti- ja Jatkoryhmän kautta kiinnittyneille lapsille/nuorille mahdollistuu ohjattu harrastamismahdollisuus jatkossakin tutussa toimintaympäristössä, etsitään toiminnalle Kannustajia.

Kannustajat-tuella RBC ry sitoutuu järjestämään Liikuttava Kaveri -toiminnassa mukana oleville lapsille/nuorille maksuttoman harrastamisen jatkoryhmän vuodeksi.

 

Sorilan koulun vanhempainyhdistys ry

Sorilan koulun vanhempainyhdistyksen tavoite on tukea kodin ja koulun yhteistyötä ja edistää koululaisten hyvinvointia. Sorilan koulutalo sijaitsee etäällä monista kaupungin harrastus- ja kulttuuripalveluista. Siksi Sorilan koulun vanhempainyhdistys haluaa tarjota oppilaille harrastusmahdollisuuksia, kulttuurikokemuksia ja elämyksiä, joihin kaikilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. välituntivälineitä koululle, teatterielämyksiä ja retkiä laskettelurinteisiin – muistoja jotka jäävät mieliin. Yhdistyksen vapaaehtoisten toteuttama työ luo yhteishenkeä, joka tuottaa iloa koko koululle, satsaa yhteenkuuluvuuteen ja vahvistaa siltaa kodin ja koulun välillä.

Tuen voimin veisimme isommat koululaiset laskettelemaan. Lasketteluretki Pirkanmaalle on ollut koulullemme jo pitkään tärkeä traditio ja lapset odottavat retkeä aina innolla. Monille tämä vanhempainyhdistyksen tukema retki voi jäädä elämän ainoaksi laskettelukokemukseksi, joten haluaisimme mahdollistaa retken ja tehdä siitä koululaisille ikimuistoisen!

Nuoremmat koululaiset saisivat puolestaan nauttia kulttuurista. Haluaisimme tukea paikallisia teatteriyrittäjiä joko kutsumalla esiintyjän koululle tai vierailemalla jossain paikallisista lastenteattereista.

 

Tampere Hacklab ry

Tampere Hacklab on yhteisöllinen työpaja, johon kuka tahansa voi liittyä jäseneksi. Hacklab tarjoaa työtilat ja työkalut kaikenlaiseen asioiden rakentamiseen, korjaamiseen ja paranteluun. Jos et osaa jotain, Hacklab on hyvä paikka uusien taitojen opetteluun joko itsenäisesti tai järjestämillämme kursseilla. Kiinnosti sinua sitten korujen tekeminen, hitsaaminen tai ohjelmointi - kaikki onnistuu hacklabilla. Vain oma mielikuvituksesi on rajana.

Tukisummalla järjestäisimme nuorten ja lasten Lego-kerhon.

 

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Haluamme tarjota matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia niin lapsille ja nuorille kuin aikuisille, jotta liikkuminen ja sitä kautta terveiden elämäntapojen ylläpito olisi osa mahdollisimman monen elämää varallisuudesta, liikunnallisuuden asteesta tai muista lähtökohdista riippumatta. Lajissamme ei kilpailla, joten emme juuri saa sponsorityyppistä tukea, vaan pyöritämme toimintaa käytännössä ainoastaan jäsen- ja harjoittelumaksujen sekä satunnaisten avustusten turvin.

Tukisummalla hankkisimme seuran käyttöön siirrettävät tatamimatot, jotta pääsisimme helpommin esittelemään toimintaamme esimerkiksi kouluille ja erilaisiin tapahtumiin ja sitä kautta tavoittaisimme entistä enemmän etenkin lapsia ja nuoria, mutta myös aikuisia lajin pariin. Järjestäisimme myös harjoitusleirin junioreillemme.

 

Tampereen Eräpojat ry

Tampereen Eräpojat on vuonna 1917 perustettu poikapartiolippukunta. Toimintamme on aktiivista maapartiointia, tärkeimpinä erätaidot, kädentaidot sekä luonnossa liikkuminen, unohtamatta rentoa ilmapiiriä. Kokoustilamme ovat keskustan tuntumassa Pyynikin Pappilassa Lyseon lukion ja Pyynikin urheilukentän takana Kisakentänkadulla. Lisäksi Eräpojilla on oma saari sekä kiintolaavu.

Päivittäisimme lippukuntamme retkeilykalustoa. Jotkin välineet ovat viime vuosituhannelta ja erityisesti ne vaatisivat päivittämistä.

 

Tampereen Pyrintö ry, cheerleadingjaosto

Mahdollistamme cheerleadingin harrastus- ja kilpailumahdollisuuden lapsille, nuorille ja aikuisille. Tavoitteenamme on mahdollistaa lajin harrastaminen mahdollisimman monelle lajin pariin haluavalle.

Tukisumma käytettään lasten ja nuorten ryhmiemme ohjaajien ja valmentajien koulutukseen ja valmennuksen kehittämiseen. Kouluttamalla ohjaajia ja valmentajia mahdollistamme entistä laadukkaampaa valmennusta harrastajillemme.

 

Tampereen Työväen Naisvoimistelijat ry

TTNV liikuttaa satoja lapsia ja nuoria säännöllisesti. Tavoitteena on tarjota yhteisöllistä joukkuevoimistelua harraste-, kilpa- ja SM- tasolla sekä harrasteliikuntamahdollisuuksia lapsille kohtuullisella hinnalla.

Tampereen Työväen Naisvoimistelijat ry:ssä kaiken toiminnan lähtökohtana on, että liikunta on harrastajalle aina turvallista, kehittävää ja innostavaa.

Tukisumma käytettäisiin meidän seuran lasten ja nuorten Gymnaestrada ryhmän puku- ja väline kustannuksiin. Gymnaestrada voimistelutapahtuma järjestetään Tampereella kesäkuussa 2022.

 

Tampereen Voimailuseura ry

TVS on Suomen suurin ja menestynein nyrkkeilyseura. Toimintamme kulmakivet ovat lasten ja nuorten harrastetoiminta, aikuisten kuntoliikunta, kilpa- ja huippu-urheilu sekä suomalainen vapaaehtoistoiminta.

Tavoitteemme on tarjota Pirkanmaan alueella mielekästä ja innostavaa harrastetoimintaa sekä liikunnan että vapaaehtoistyön kautta. Nyrkkeilyurheilun avulla tarjoamme vapaa-ajanharrasteita ja mahdollistamme myös nuoren urapolun aina huippu-urheilijaksi asti. Toimintamme on matalan kynnyksen toimintaa ja haluamme säilyttää kausimaksut edullisina, jotta jokaisella on mahdollisuus harrastaa seurassamme.

Seuran junioritoiminta on 9-16 -vuotialle lapsille ja nuorille tarkoitettua toimintaa ja harrasteryhmiin voi tulla mukaan myös haastavassa teini-iässä, vaikkei aikaisempaa urheilukokemusta olisi lainkaan. Seura tarjoaa kahden viikon ilmaisen kokeilupassin kaikille juniori-ikäisille, jotka haluavat kokeilla lajia. Matalan kynnyksen harrastetoiminta antaa mahdollisuuden nuorille tulla mukaan terveyttä edistävään liikuntaharrastukseen. Nyrkkeily kasvattaa fyysisen hyvinvoinnin lisäksi harrastajan keskittymiskykyä ja itseluottamusta ja auttaa rakentamaan tervettä itsetuntoa harrastuksen avulla.

TVS:n kuntonyrkkeilytoiminta mahdollistaa liikuntaharrastuksen eri ikäryhmille 17-vuotiaista alkaen. Yläikärajaa ei ole ja toiminnassa on mukana jopa yli 70-vuotiaita harrastajia. Harjoitustoiminta on räätälöity kaiken kuntoisille ja -ikäisille harrastajille sopivaksi ja se on ympärivuotista toimintaa. Suomen Nyrkkeilyliitto on tehnyt kuntonyrkkeilyn terveysprofiilin, joka tuo esiin lajin laajat terveydelliset vaikutukset mm. osteoporoosin ehkäisyssä.

Seuran edustusurheilijat ovat kansallista kärkeä vuodesta toiseen ja kirkkaimmat tähtemme Mira Potkosesta lähtien ovat loistaneet arvokilpailuissa ja kansainvälisissä kehissä aina olympialaisissa asti.

Kilpailujärjestäjänä TVS tekee Tamperetta tunnetuksi maailmalla vuosittain mm. järjestämällä kansainvälisen Tammer Turnauksen ja junioreiden kansainvälisen Pirkka-Turnauksen. Turnauksien järjestelyihin osallistuu vuosittain jopa 200 henkilöä, jotka yhdessä muodostavat paikallisen nyrkkeilyperheen.

Käyttäisimme tukisumman junioriryhmien varustehankintoihin niin, että kaikilla ryhmillä (harraste- ja kilpajunnut) olisi yhtenevät laadukkaat varusteet saleilla ja mahdollisuus treenata entistä monipuolisemmin niin lajiharjoitteita kuin oheistreeniä. Saleilla tarve on niin hanskoille, palloille, hyppynaruille, askeltikkaille kuin koordinaatio-, liikkuvuus- ja voimaharjoittelun edellyttämiin varusteisiin. Uusien ryhmässä salilta saisi lainaan hanskat, jolloin lajia voi tulla kokeilemaan ilman merkittäviä varustehankintoja. Tukisummasta riippuen käyttäisimme sitä varustehankintojen lisäksi juniorien ravintokoulutukseen ja juniorivalmentajien kouluttamiseen osaamisen lisäämiseksi.

 

 

Teiskon Urheilijat Ry

Teiskon Urheilijat on perinteikäs Tampereen maaseudulla toimiva urheiluseura, jonka tarkoituksena on liikuttaa ja innostaa teiskolaisia lapsia, nuoria ja aikuisia sukupolvesta toiseen. Toimintamme periaatteena on pitää lasten ja nuorten toiminnasta aiheutuvat kustannukset mahdollisimman pienenä perheille, jotta liikuntaharrastuksen aloittamiskynnys olisi mahdollisimman matala.

Tukisummalla palkkaisimme paikallisia nuoria ja nuoria aikuisia järjestämään erilaisia liikuntaharrastuksia Teiskossa. Mahdollisesti uusisimme myös liikuntavälineistöä; pesäpallovälineet alkavat olla käyttöikänsä ylittäneet ja jokakesäisessä yleisurheilukoulussa tarvitaan uusia välineitä.

 

União da Roseira ry

Roseira on tamperelainen sambakoulu, jonka tarkoituksena on levittää ja tuoda esille sambakulttuuria sen eri muodoissa. Lajillemme tyypillistä on yhteisöllisyys, suvaitsevaisuus sekä tanssin ilo ja näitä arvoja vaalimme kaikessa toiminnassa. Tarjoamme tanssitunteja 5 v. eteenpäin ja meillä on mahdollista harjoitella tavoitteellisesti kohti erityistanssipaikkoja tai tavoitteetta omaksi iloksi liikkuen.

Tuki käytetään lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen mm. kurssien järjestämiseen, harjoitusvälineiden ja esiintymisasujen hankkimiseen sekä opettajien kouluttautumiseen.

 

Varala-Tiimi ry, taitoluistelujaosto

Toiminnan tarkoituksena on mahdollistaa mielekäs harrastaminen mahdollisimman monelle sekä tarjota vaihtoehtoja harrastaa omien taitojen,  tason ja kehitystavoitteiden mukaan, liikunnan iloa unohtamatta! Seurallamme on ryhmiä aina luistelukoulusta kilparyhmiin. Järjestämme myös Soveltavaa luistelua erityistä tukea vaativille lapsille ja nuorille.

Pienen seuran toiminnan kehittämiseen siten, että entistä useamalla olisi mahdollisuus harrastaa. Tukisumma auttaisi myös maksujen pysymistä kohtuullisina.

 

Vuoreksen Valloittajat ry

Vuoreksen Valloittajat on aivan uusi partiolippukunta, joka on voittoa tavoittelematon järjestö. Partiotoiminnan tavoitteena on kasvattaa tasapainoisia, vastuuntuntoisia, aktiivisia sekä itsenäisesti ajattelevia yhteisön jäseniä. Haluamme tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä. Siihen pääsemme mukavan tekemisen kautta hauskassa seurassa. Harjoittelemme yhdessä mm. uusia taitoja, luonnon kunnioittamista, koemme yhdessä seikkailuja ja elämyksiä, mutta jaamme myös sopivasti vastuuta, sekä puhumme elämän arvoista.

Meillä on aktiivista viikkotoimintaa viitenä päivänä viikossa (7-15 -vuotiaille), sekä viikonloppuisin retkiä ja perhepartiota (alle kouluikäisille ja heidän perheille).

Tukisumma käytettäisiin mm. uudenkarhean lippukunnan tarvike/materiaalihankintoihin (esimerkiksi askartelumateriaalit, kynät ja paperit), lisäksi rahaa tarvitsisimme ohjaajien EA1 -koulutuksiin. Summa pyrittäisiin käyttämään siten, että mahdollisimman moni jäsen siitä hyötyisi. EA1 koulutus pitää sisällään ensiavun perusteet.

 

Muu Pirkanmaa

Akaan Vanhempienverkosto ry, Akaa

Akaan Vanhempienverkosto ry on akaalaisten vanhempien vaikuttamiskanava ja kunnan yhteistyökumppani kodin, päiväkodin ja koulun yhteistyössä. Vaikutetaan toiminnalla lasten ja nuorten elämään ja edistetään vanhempien ja lasten vaikutusmahdollisuuksia ja osallisuutta Akaassa.

Käyttäisimme tukisumman kivan, positiivista menoa vahvistavan tapahtuman järjestämiseen akaalaisille peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Tukisummalla voisimme tilata lasten ja nuorten suosiman esiintyjän tapahtumaan. Järjestelyt muilta osin saataisiin toteutettua yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

 

Eräjärven Urheilijat ry, Orivesi

Eräjärven Urheilijat ry on pieni seura Oriveden Eräjärven kylässä. EräU on liikunnan ja liikuntakulttuurin edistäjä, joka luo mahdollisuuksia erilaiseen toimintaan maaseudun asukkaiden tarpeiden mukaan. Eräjärven urheilijoilla on tärkeä rooli paikallisten lasten ja nuorten ei kilpailullisen liikuntatoiminnan järjestäjänä. Seurassa toimii tällä hetkellä neljä eri ikäsille lapsille ja nuorille suunnattua säännöllistä liikuntaryhmää vuoden ympäri. Ryhmät järjestetään EräU:n omistamassa Erälinna- kiinteistössä. Seuran toiminta perustuu talkootyöhön. Lasten ja nuorten liikuntatoiminta pyöriikin paikallisten vapaaehtoisten ansiosta.

Tukisummalla kohentaisimme lasten ja nuorten käytössä olevaa liikuntatilaa tai uusisimme liikuntavälineistöä sekä järjestäisimme lasten ja nuorten toiveiden mukaisen tapahtuman.

 

Fortuna ry, Orivesi

Lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan jääkiekkoa Fortunassa. Tarjoamme myös mahdollisuuden kiekkoiluun aikuisille naisille ja miehille. Tavoitteenamme on toimia kasvattajaseurana Tampereen Ilveksen sateenvarjon alla. Toiminnan laadukkuus ja tasa-arvoisuus ovat Fortunan kantavia arvoja.

Fortuna järjestää matalan kynnyksen Easy Hockey toimintaa, jonka parissa pääsevät kiekon pariin aivan kaikki halukkaat nuoret. Lisäksi tukea hyödynnetään aivan pienimpien junioreiden luistelukoulun ja kiekkokoulun tukemiseen. Seuramme tekee erinomaista työtä juuri näillä osa-alueilla ja mahdollistaa lasten ja nuorten pääsyn mukaan hyvälaatuiseen harrastustoimintaan luotettavassa ympäristössä.

 

Kangasalan Pikkuteatteriyhdistys ry, Kangasala

Kangasalan Pikkuteatteri täytti 11 vuotta vuonna 2021. Jo vuosien ajan Pikkuteatteri on ollut Suomen suurimpia täysin vapaaehtoisvoimin pyöritettäviä lasten- ja nuortenteattereita.  Teatteri tekee tärkeää teatterityötä, mutta myös hyvin merkityksellistä lapsi- ja nuorisotyötä, ollen näin mukana myös tärkeässä syrjäytymisen ehkäisemisessä. Teatterissa on keskimäärin noin 50 näyttelijää vuosittain kolmessa eri ikäryhmässä, ja tasokkaita näytelmiä valmistuu 3-4 vuodessa. Ikähaarukka harrastajissa on 7-19 vuotta. Katsojia esityksissä on käynyt jo yli 25 000.

Pikkuteatterin arvoihin kuuluu tarjota mahdollisuus teatteriharrastukseen ja teatteriesityksistä nauttimiseen taloudellisesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta. Koronatilanne vaikeutti Pikkuteatterin taloudellista tilannetta merkittävästi, mutta pidämme silti kiinni tästä perusarvostamme.  Nykyisin Pikkuteatteri on valtakunnallisestikin useaan kertaan palkittu teatteritoimija, ja se on tehnyt hienon matkan lapsi- ja nuorisotyön sekä paikallisen teatterikulttuurin saralla.

Käyttäisimme tukisumman Pikkuteatterin oman teatteritilan viihtyvyyteen, mikä koituisi suoraan lasten ja nuorten hyväksi. Teatteritilassa pidetään harjoituksia ja esityksiä. Teatteritila on remontoitu ja rakennettu omaan vuokratilaan omin hartiavoimin. Ympärillä on neljä seinää, mutta teatteri tarvitsee hengen luomiseen myös muuta.

Korona-aika aiheutti loven teatterin kassaan, ja teatteri palautuu siitä ajan kanssa. Siksi harrastustilan viihtyvyyteen ei olla pystytty investoimaan, koska taloudelliset resurssit on pitänyt kohdentaa harrastustoiminnan ja harjoitustilan perusasioiden turvaamiseen.

Käytännössä tuki kohdentuu suoraan 7-19-vuotiaille teatteriharrastajillemme, jotka pääsisivät tuen myötä suunnittelemaan ja toteuttamaan oman näköistä harrastustilaa.

 

Kangasalan Seudun 4H-yhdistys, Kangasala

Haluamme antaa oman panoksemme Kangasalan lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen, viihtymiseen ja kasvuun. Olemme nuorisotyötä ja varhaiskasvatusta edistävä yleishyödyllinen yhdistys. 4H on monipuolinen harrastus – yhdistys tarjoaa 6-28-vuotiaille lapsille ja nuorille kerhoja, retkiä, leirejä sekä koulutuksia ja kursseja erilaisiin työtehtäviin.

Yhdistys edistää nuorten työllistymistä tarjoamalla ja välittämällä nuorille työtehtäviä. Mahdollisuus työllistyä esim. kerhonohjaajaksi, 4H-kotipalveluun, piha/puutarhatöihin, lastenhoitajaksi tai Dogsitteriksi.

Nuori 13-28-vuotias – perusta oma 4H-yritys ja tienaa rahaa! Yhdistyksen keskeisenä ajatuksena on kannustaa nuoria omatoimisuuteen ja yrittäjyyteen.

Toimimme Kangasalan, Sahalahden ja Kuhmalahden alueella.

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

Yhdistyksemme täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Järjestäisimme jäsenistölle kesällä 2022 päiväretken juhlavuoden kunniaksi Helsinkiin Linnanmäelle tällä rahalla.

 

 

Kankaantaan Kisa ry, Nokia

Murtomaahiihdon avulla terveysliikunnan edistäminen, hiihitokoulun järjestäminen, lasten ja nuorten hiihtourheilun tukeminen ja talkooperusteinen varainhankinta em.toimintaan, esim.hiihtokaudella kaikille avoimen latukahviotoiminnan pyörittäminen.

Haluamme palauttaa murtomaahiihdon eli hiihdon osaamisen osaksi kansalaistaitoa ja innostaa lapset/nuoret luontoystävällisen ja terveellisen lajin pariin. Tämä tapahtuu mm. järjestämällä hiihtokoulutoimintaa syksy-talvi 6-13 vuotiaille ja osallistumalla ala-asteikäisten opastamiseen yhteistyössä Nokian koulutoimen kanssa.

 

Kehittyvä Eurooppa ry, Lempäälä

Tavoitteemme on vastata yksilöiden ja yhteiskuntien tarpeisiin muuttuvassa maailmassa. Tuotamme aidoin kumppanuuksin tietoja ja taitoja kehittävää aktiivista toimintaa lapsille, nuorille ja perheille. Monialaisesti innostavaa teemapohjaista tiedekerhotoimintaa, tapahtumia ja leirejä

Tukisumma käytetään kokonaisuudessaan lapsille, nuorille ja perheille suunnattuun säännölliseen, kiinnostavaan ja veloituksettomaan toimintaan Lempäälän Yhteisöjen talon toimintaympäristössä Hakkarin kartanolla.

 

Kyynärön Kiertäjät ry, Lempäälä

Partiolippukunta Kyynärön Kiertäjät ry on Lempäälässä toimiva, vuonna 1978 perustettu lippukunta, johon kuuluu yli 280 jäsentä.

Partiossa keskeistä on toiminta omassa ryhmässä ja Kyynärön Kiertäjien viikoittaisessa toiminnassa on mukana kaikkiaan yli 130 kouluikäistä partiolaista. Ryhmien ohjaajina toimivat vapaaehtoiset aikuiset ja nuoret, jotka toteuttavat viikkotoiminnan lisäksi erilaisia projekteja ja tempauksia niin omana ryhmänään kuin myös lippukunnan yhteisten, piirin ja valtakunnallisten tapahtumien järjestämiseksi.

Uusimpana toimintamuotona lippukunnassa on aloitettu vuonna 2021 perhepartiotoiminta, jossa partiota pääsee harrastamaan alle kouluikäisten lasten kanssa.

Partio on monipuolinen harrastus, jossa pääsee kartuttamaan taitojaan monipuolisesti mm. retkeilyn, ensiavun, ryhmätaitojen, johtamistaitojen ja kansainvälisen toiminnan parissa.

Tuen avulla pääsemme järjestämään sudenpentu- ja seikkailijaikäisille (1.-6.lk) leirejä, kehittämään perhepartiotoimintaa ja omaa retki- ja leirialuettamme sekä tukemaan 2022 kesällä finnjamboree Kajolle osallistuvia yli 12-vuotiaita nuoria. Mitä enemmän meitä kannustetaan, sitä suuremman jäsenmäärän toimintaa pystymme tukemaan, joten suuri kiitos kannustuksestasi!

 

Lempäälän Kisa 1955 jääkiekko ry, Lempäälä

Seurassa on toimintaa lasten luistelukoulusta kiekkokouluun ja aina tavoitteellisempaan jääkiekkoharjoitteluun. Kannustamme lapsia ja nuoria matalalla kynnyksellä tulemaan mukaan toimintaan ja kokemaan liikkumisen riemua hyvässä yhteishengessä.

Tuki menisi U11-joukkueen (alle 11v.) tukemiseen. Erityisesti jäävuorot ovat isoin kuluerä vuodessa. Tukisumma käytetään U11-joukkueen pelaajille tasapuolisesti kausimaksun alentamiseksi. Näin mahdollistetaan mahdollisimman monen jääkiekon harrastaminen ja uusien, innokkaiden pelaajien, mukaan saaminen.

 

Lempäälän Pandat ry., Lempäälä

Voimisteluseura Lempäälän Pandat ry tarjoaa edullisesti monipuolista ja hyvinvointia edistävää liikuntaa kaikille iästä, kunnosta ja taidoista riippumatta.

Lasten- ja nuortenryhmissä mm. satujumppa, liikunta- ja voimistelukoulu, rytminen- , akrobatia-, joukkue- ja telinevoimistelu. Aikuisille ryhmäliikuntaa: lihaskunto, pilates, HIIT, kehonhuolto ja balanssi sekä perheliikuntaa: aikuinen-taapero sekä perheakron ja perhetemppuilun kautta yhteistä liikunnanriemua koko perheelle.

Seuran tavoitteena on tarjota liikunnan iloa, elämyksiä sekä positiivista yhdessä tekemistä.

Toiminnan laajentuessa ja monipuolistuessa myös välineistön tarve kasvaa.

Hyppiminen ja ponnistaminen jaloilla on lapsista aina hauskaa ja mukavaa, niin tukisumma kohdennettaisiin tähän tarkoitukseen soveltuviin välineisiin, josta olisi laajasti käyttöä ja hyötyä seuran ryhmille.

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Urjalan yhdistys ry, Urjala

Toiminnan tarkoituksena on edistää lapsen ja lapsiperheen hyvinvointia ja lisätä lapsuuden arvostusta ja näkyvyyttä. Tärkein ja näkyvin toimintamme on viikottainen perhekahvila. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia ja retkiä eri ikäisille lapsille ja nuorille. Teemme yhteistyötä kunnan, seurakunnan, nuorisotyön sekä muiden yhdistysten kanssa.

Urjalan lapset ovat olleet yli vuoden väistötiloissa kun isoa päiväkotia on saneerattu, nyt he pääsevät uusiin tiloihin alkuvuodesta. Hankkisimme uusiin tiloihin mm. Liikuntavälineitä sekä leluja sisä- ja ulkokäyttöön. Myös nuoriso saa uudet tilat vuonna 2022, sinne hankkisimme myös toiveiden mukaisia välineitä, esim. pelikonsolin tai auttaisimme biljardipöydän hankinnassa.

 

Nokian Pyry ry voimistelujaosto, Nokia

Nokian Pyry ry voimistelujaosto liikuttaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Päälaji jaostossamme on rytminen voimistelu. Tätä lajia seurassamme on mahdollista harrastaa niin kilpa- kuin harrastetasollakin. Tavoitteenamme on kasvattaa lajin tietämystä, ymmärrystä lajin kauneuteen sekä mahdollistaa monipuolinen harrastus. Lisäksi haluamme opettaa lapsille ja nuorille monipuolista ja turvallista harjoittelua, joka tukee myös kasvua ja kehitystä niin harrastajilla kuin kilpailijoillakin. Meille jokainen yksilö on tärkeä!

Haluaisimme tukea ja turvata turvallisen sekä kehittävän harrastamisen ja tähän tarvitsemme rytmisen voimistelun kilpailumattoa. Tähän mattoon käyttäisimme tukisumman.

 

Partiolippukunta Pirkkalan Sotkapojat ry, Pirkkala

Pirkkalan Sotkapojat on noin 240 jäsenen partiolippukunta. Partiossa oppii taitoja, tietoja, asenteita ja arvoja, jotka auttavat elämään kokonaista ja täysipainoista elämää.

Viime vuosien korona-kurimus on rajoittanut partiotoimintaan olennaisesti kuuluvien retkien ja leirien järjestämistä. Kannustajat-avustus tultaisiin käyttämään leirien ja retkien tukemiseen.

 

Peräkylän Pallo ry, Ylöjärvi

Yhdistys toimii urheilun parissa. Lajeina jääkiekko, jalkapallo ja lentopallo. Toiminnan tarkoituksena on mahdollistaa liikunnan iloa pienillä kuluilla mahdollisimman monelle nuorelle/lapselle ja aikuisille. Tämä mahdollistaa hienon harrastuksen nuorelle/lapselle joka ei ole valmis sitoutumaan kilpaurheilun tavoitteisiin. Easy Hockey tyyliin saadaan lapset nauttimaan erilaisten lajien parissa.

Tukisummalla alennetaan kausimaksuja sekä rahoitetaan suunnitteilla oleva Peräkylän pallon toimintapäivä.

 

Sastamalan 4H-yhdistys ry, Sastamala

Tarjoamme lapsille ja nuorille kerhotoiminnan kautta mielekkään ja innostavan polun kohti aikuisuutta ja työelämää. 6-vuotta täytettyään lapsella on mahdollisuus tulla 4H-kerhoon. Kerhossa opitaan kokkausta, kädentaitoja ja sosiaalisia taitoja. Kerhoiän karttuessa hänellä on mahdollisuus tulla 12-13 -vuotiaana  ensin kerhon apuohjaajaksi ja myöhemmin itsenäiseksi ohjaajaksi. 13-vuotta täytettyään nuori voi perustaa 4H-yrityksen ja 16-vuotiaana nuori voi työllistyä 4H:n kautta. Järjestämme kerhotoimintaa kymmenessä eri paikassa, myös pitäjän äärialueilla sivukylissä.

Tukisumma käytetään lasten monitoimikerhojen ja kokkikerhojen tarvikkeisiin sekä kerhojen kevätretkien toteutukseen. Tarvikkeita ovat muun muassa ruokien raaka-aineet, kokkausvälineet ja askartelutarvikkeet.

 

Sääksjärven Loiske ry, Lempäälä

Sääksjärven Loiske on paikallinen urheiluseura, jonka oransseissa väreissä pelaa jalkapalloa yli sata junioripelaajaa. Nuorimmat pelaajat ovat tunnettuja huikeasta fiiliksestä jokaisessa pelissä. Kentän laidalla kannustetaan äänekkäästi omia, mutta myös vastustajia, kun omien pelien välissä on lepo ja evästauko. Nauru, hymy ja iloiset alkuhuudot kuuluvat varmasti ja saavat muutkin hyvälle tuulelle. Seurassa tavoitteena on mahdollistaa osallistuminen kaikille, sekä pitää lapset ja nuoret mukana harrastustoiminnassa mahdollisimman pitkään. Osa on vasta-alkajia, osa on jo kokeneita pallotaitureita, mutta jokaiselle löytyy oikean tasoinen joukkue. Harjoittelua tehdään kuitenkin yhdessä.

Talvella harjoittelemme sisähalleissa ja pelaamme futsalia. Ensi vuonna Loiske juhlii 75-vuotista taivaltaan ja sen merkeissä tapahtuu monenlaista.

Tuki ohjattaisiin kesäleirin järjestämiseen, joukkueiden turnausmaksuihin sekä hankittaisiin uusi turnausteltta kasvaneen pelaajamäärän tarpeisiin. Lisäksi yhtenäiset laadukkaat jalkapallot ovat toivelistalla.

 

Sääksvanhemmat ry, Lempäälä

Sääksvanhemmat ry:n tarkoituksena on

 • edistää Lempäälän Sääksjärven ala- ja yläkoulun oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa
 • tukea koteja ja koulua niiden pyrkimyksessä luoda lapsille hyvä oppimis- ja kasvuympäristö sekä edistää heidän tasapainoista ja monipuolista kehitystään
 • tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä
 • toimia oppilaiden vanhempien yhteistyöelimenä

Toimintaa suunnitellaan yhteistyössä koulun kanssa ja käytössä olevien resurssien mukaan. Olemme mm. osallistuneet koulun yhteisölliseen oppilashuoltoryhmään,  toteuttaneet erilaisia teemapäiviä koululaisille,  jakaneet heijastimia ja palkinneet niiden käytöstä,  järjestäneet vanhempainiltoja, jakaneet ruusuja peruskoulunsa päättäville, hankkineet xylitol-pastilleja alakoululaisille, järjestäneet joulumyyjäisiä, hankkineet koululaisille välituntitarvikkeita ja  avustaneet rahallisesti  6. ja 9. -luokkalaisten luokkaretkiä tai leirikouluja.

Tukisummalla toteutettaisiin keväällä 2022  koulun positiiviseen pedagogiikkaan ja  "Huomaa hyvä"- teemaan liittyen oppilaiden ottamista kuvista valokuvanäyttely. Valokuvanäyttely tuo esille koululaisten omia hyvän huomaamisia ja teema huipentuu kevään lopussa kaikille koulun oppilaille sekä henkilökunnalle (n. 800) tarjottavaan jäätelöpäivää.

 

Toijalan Voimistelu ja Liikunta ToVoLi ry, Akaa

Tervetuloa ToVoLille! Tarjoamme liikuntaa kaiken ikäisille ja kuntoisille vapaaehtoisvoimin voittoa tavoittelematta, rakkaudesta liikkua ja liikuttaa!

Tukisumma käytettäisiin lapsiryhmien liikuntavälineisiin ja voimistelun olosuhteiden parantamiseen. Tavoitteena on mahdollistaa mieleinen harrastus vielä useammalle lapselle.

 

Valkeakosken 4H-yhdistys ry, Valkeakoski

Valkeakosken 4H-yhdistys järjestää kerho- ja leiritoimintaa alakouluikäisille, työllistää nuoria ja neuvoo nuoria oman 4H-yrityksen perustamisessa. Tavoitteenamme on tarjota tekemisen ja oppimisen mahdollisuuksia lapsille ja nuorille.

Tukisumma käytetään 4H-yhdistyksen kerhotoimintaan. Järjestämme mm. kokkikerhoja, kepparikerhon, lemmikkikerhon ja monia muita kivoja kerhoja eri puolilla kaupunkia. Kerhojen ohjaajina työllistyy paikkakuntalaisia nuoria, jotka käyvät kerhonohjaajakoulutuksen. Tukisumma käytetään nuorten kerhonohjaajien palkkioihin, kerhojen tilavuokriin ja materiaalikuluihin (esim. kokkaus- ja askartelumateriaalit).

 

Viialan Valtti ry, Akaa

Viialan Valtin ensisijainen tavoite on monipuolisen harrastamisen korostaminen sekä lasten ja nuorten harjoituttaminen siten, että he saavat liikunnan kipinän, joka säilyy koko loppuiän, sekä mahdollistaa nuoren halutessa nousun huippu-urheilutasolle.

Käyttäisimme tukisumman kauden aikaisiin kustannuksiin, jotta saisimme pidettyä kaikkien urheilukoululaisten kausimaksut mahdollisimman pieninä. Kauden aikaisia kustannuksia ovat mm. kisojen osallistumismaksut, palkintokulut, kausijulkaisun kustannukset, mahdollisuuksien mukaan yhteiskuljetus kilpailuihin sekä koulutusmaksut.

 

Virtain 4H-yhdistys ry, Virrat

Olemme aktiivinen, nuorten työelämätaitoihin ja työllistämiseen panostava paikallisyhdistys. Haluamme, että pitkän poikkeusajan jälkeen nuoret kokevat voivansa vaikuttaa asioihin ja lähtevät rohkeasti yhdessä luomaan tulevaisuutta.

Tukisummalla järjestäisimme Virroilla keväällä 2022 DRIVE IN ELOKUVANÄYTÖKSEN. Leffan valinnassa ja tapahtuman teossa ovat paikalliset nuoret vahvasti vaikuttamassa.

 

Virtain Syke ry, Virrat

Virtain Syke ry on varsin vireä koko perheen liikuntaseura Suomen juhannuskaupungissa Virroilla. Seura perustettiin 12 naisen voimin vuonna 1947 ja oman jumpparilogon seura sai vuonna 1994. Syksyyn 2016 saakka seura toimi nimellä Virtain Naisvoimistelijat ry. Syke on ehdottomasti Virtain merkittävin ryhmäliikuntatunteja tarjoava urheiluseura.

Syke on laadukas ja monipuolinen harrasteseura, jonka  jäseninä liikkuu vähän vajaa parisensataa lasta, nuorta ja aikuista. Koulutettuja ohjaajia toiminnassa on mukana reilu kymmenkunta ja johtokunta koostuu viidestä jäsenestä. Seura kuuluu Suomen Voimisteluliittoon.

Sykkeen toimintaan mahtuu aina mukaan iloisia ja aktiivisia, nuoria ja vanhoja, mutta etenkin kaikenlaisia jumppareita. Sinä, joka et ole vielä tutustunut seuraan, tule ja kokeile, voimmeko tarjota sinulle sopivan tavan kuntoilla ja liikkua!

Liiku, pysyt virkeänä!

Laatua ja monipuolisuutta lasten ja nuorten liikuntaan sekä perheliikuntaan (Mm. uusia välinehankintoja). Nuorten, yläkouluikäisten aktivoiminen liikuntaharrastuksen pariin. Lasten, nuorten ja perheliikuntaryhmien ohjaajien lisäkoulutus, mikä mahdollistaisi jopa uusia lajeja tuntitarjontaamme.

 

Voimisteluseura Kyrön Kieppi ry, Hämeenkyrö

Voimisteluseuramme tarjoaa akrobatiaa, telinevoimistelua, parkouria ja teamgymiä Hämeenkyrössä kahdessa eri pisteessä. Akrobatiatoiminta on käynnistynyt lasten osalta, johon haluamme saada asianmukaisia välineitä kuten vertikaalikankaat, volttivyön ja akropuita.

Lasten akrobatiavälineisiin: vertikaalikankaat, volttivyö ja akropuut

 

Ylöjärven Ilves ry, Ylöjärvi

Joukkueen tavoitteena on tarjota monipuoliset mahdollisuudet harrastaa jalkapalloa ympärivuotisesti Ylöjärvellä omassa ikäluokassa myös matalalla kynnyksellä. Joukkue mahdollistaa yksilö- ja joukkuetaitojen kehittämisen, itsevarmuuden kasvattamisen sekä opettaa periksiantamattomuutta kentällä. Ja ennen kaikkea haluamme pitää yhdessä hauskaa!

Tukisumma käytetään 2011 syntyneiden ikäluokan pojille tasapuolisesti harrastemaksujen, joukkueen leiripäivien ja muiden yhteisten tapahtumien kulujen kattamiseen.

 

Ylöjärven Nuorisoseura ry, Ylöjärvi

Nuorisosera tekee paljon vapaaehtoistoimintaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Nyt päällimmäisenä on Lukemisen Riemua- kirjastokassi projekti. Vuodesta 2018 olemme valmistaneet pääosin kierrätyskankaista kirjastokasseja. Kirjasto kassit on lahjoitettu  kirjastolle. Kirjasto on jakanut ne edelleen eskareille. Osa kasseista olemme itse jakaneet erilaisissa tapahtumissa. Tavoitteena on kannustaa lapsia/ nuoria lukemaan järjestämällä tapahtumia asian ympärille. Kirjasto kasseja on lahjoitettu 1565kpl

Käyttäisimme tukisumman  Lukemisen Riemua kevättapahtumaan sekä muihin kohtaamisiin lasten ja nuorten kanssa lukemisen tärkeyden tiimoilta. Hankkisimme uutta materiaalia kasseja varten, jotta voisimme seuraavillekin eskareille ommella kassit.

 

Ylöjärven Shotokan Karateseura ry, Ylöjärvi

Ylöjärven Shotokan Karateseura järjestää Tatamisalilla junioreille ja aikuisille Karate treenejä kolme kertaa viikossa. Aluksi karaten harjoittelu on lähinnä liikkumisen ja lajille ominaisten asentojen opettelua. Harjoitteluun kuuluu alusta alkaen olennaisena osana lihaskunnon, yleisen liikkuvuuden ja koordinaation harjoittelu. Seurassamme opetetaan luonnollisesti myös karaten ei-fyysistä puolta: käyttäytymissäännöt, karaten ”etiketti”, kurinalaisuus, toisen ihmisen kunnioittaminen, kohteliaisuus jne ovat erottamaton osa perinteistä shotokan-karatea. Peruskurssimme alkavat elokuussa ja tammikuussa.

Pidämme myös tiistaisin ohjattua kuntokamppailua Tatamisalilla. Kuntokamppailu on nimensä mukaisesti kunnon kohottamista kamppailu tyylillä, mutta osallistuminen ei vaadi mitään kamppailulajitaustaa, vaan ainoastaan halun kohottaa kuntoa.

Mahdollisen tukisumman käyttäisimme vanhojen potkutyynyjen, mitsien, säkkien ja muiden varusteiden uusimiseen, sekä niiden määrän kasvattamiseen.

Miten yhdistys voi päästä kannustettavaksi?

 • Olette rekisteröity yhdistys.
 • Toimitte Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueella
 • Toimitte alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tai lasten ja nuorten hyvinvointia edistävän toiminnan parissa
 • Toimintanne on jatkuvaa, ei voittoa tavoittelevaa.
 • Ohjaatte tuen vähintään 50:lle.
 • Ohjaatte tuen harrastetoimintaan, ei liigatasolle.
 • Käytätte tuen vastuullisesti.
 • Yhdistyksellänne ei ole voimassa olevaa yhteistyösopimusta Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa kilpailevan toimijan kanssa.
 • Ette ole saaneet Kannustajat-tukea kevään 2021 äänestyksessä. Jos yhdistyksen yksi joukkue tai jaosto on saanut Kannustajat-tukea, tämä ei estä muita hakemasta seuraavaan äänestykseen.
 • Keskitätte yhdistyksen hankinnat mahdollisuuksien mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin.
 • Teette tukisummalla hyvää omassa yhteisössänne. Kerrotte näistä sydänteoista ennen äänestystä ja raportoitte niistä äänestyksen jälkeen Pirkanmaan Osuuskaupalle ja omissa kanavissanne esim. somepostauksin ja artikkelein.
  • Jokainen mukana oleva seura tai yhdistys tekee 31.10.2021 mennessä valitsemassaan kanavassa ainakin yhden Kannustajat-äänestykseen liittyvän julkaisun ja lähettää siitä tiedon (linkki, kuva tms.) osoitteeseen Viestinta.Pirkanmaa@sok.fi.
  • Tukipotista osalliseksi päässeet seurat ja yhdistykset tekevät 30.4.2022 mennessä julkaisun, jossa he kertovat, mitä hyvää potilla on saatu aikaan tai suunnitellaan tehtäväksi. Pirkanmaan Osuuskauppa voi käyttää näitä tarinoita Kannustajat-markkinoinnissa.

Ilmoittautumalla mukaan seura tai yhdistys hyväksyy nämä pelisäännöt.