Sisäinen työkokeilu toi Kallelle uuden työvireen

Suorituskykyisempi ja virkeämpi olo sekä erittäin motivoitunut fiilis työntekoon. Näillä sanoilla Kalle Mäkelä kuvaa tilannettaan, kun hän on sisäisen työkokeilun jälkeen löytänyt itselleen paremmin sopivan työn Lempäälän S-marketista aiempien kokin töiden sijaan.

Ennen viime kevättä Kalle toimi Tampereen Sokoksella kokkina seitsemän vuotta. Työ oli mielenkiintoista ja monipuolista, mutta jo jonkin aikaa mielessä oli ollut ajatus, että työ rasitti enemmän kuin ennen. Keskusteluissa Kallen oma esimies toi esille sisäisen työkokeilun mahdollisuuden. Prosessi laitettiin alulle Pirkanmaan Osuuskaupan työhyvinvointipäällikkö Jaana Salon sekä oman vastuutyöterveyshoitajan kanssa.

– Oli hienoa, kun pääsi miettimään erilaisia vaihtoehtoja. Olin tosin hieman skeptinen, toisiko työkokeilu kaupassa oleellista eroa aiempaan työhön. Mietin myös opiskelemaan lähtöä työkokeilun sijaan, Kalle kertoo.

Väliaikaisesta työstä inspiraatio pysyvään muutokseen

Kun ravintolat suljettiin koronan vuoksi vuosi sitten keväällä, Kallelle löytyi uudet väliaikaiset tehtävät Lempäälän S-marketista. Monipuolinen työ avasikin silmiä, ja kevään jälkeen Kalle oli uudestaan yhteydessä työterveyteen kysyäkseen, onnistuisiko työkokeilun järjestäminen juuri tutuksi tulleeseen myymälään.

– Kesälomalle jäätyäni laitoin työterveyteen viestiä ja sain nopeasti vastauksen, että työkokeilu onnistuu. Palasin sitten kesälomalta suoraan Lempäälän S-marketiin työkokeiluun, Kalle kertoo.

Kokin osaaminen pääsi käyttöön S-marketin palvelutiskillä

Kolmen kuukauden työkokeilujakson puolessa välissä Kalle ja Lempäälän marketpäällikkö Arvi Nieminen kävivät yhteisen palautekeskustelun. Hyvät kokemukset sekä kevään korona-avusta että työkokeilusta toimivat vahvistuksena kummallekin osapuolelle, ja työkokeilun päätteeksi Kalle jatkoi Lempäälässä vakituisena työntekijänä.

– Kalle on kokkina tuonut meille paljon uutta osaamista palvelutiskille. Iloisena persoonana hän on pidetty työntekijä ja tuo päiviimme positiivista virettä, Arvi kehuu.

Kalle itse on myös erittäin iloinen mahdollisuudesta sisäiseen työkokeiluun.

– Pirkanmaan Osuuskaupalla on niin paljon mahdollisuuksia, että jokaiselle löytyy itselle sopivampaa työtä, kun vaan uskaltaa avata keskustelun ja kokeilla, Kalle rohkaisee.