Auli haki omaan lähikauppaan töihin ja ihastui puolivahingossa pankkiarkeen

”Täällä olisi kiva olla töissä”, muistelee Auli Vallenius pohtineensa kauppareissulla Kalevan Prismassa neljätoista vuotta sitten. Tuumasta toimeen ja pian oltiinkin kassatyössä. Muutaman kuukauden päästä hän siirtyi kassatoimistoon ja infoon, jossa oli tuohon aikaan kaksi asiakaspalvelupaikkaa pankkiasiointia varten. Kun viereen aukesi jonkin ajan kuluttua erillinen S-Pankki, Auli tiesi sen olevan oikea paikka.

Auli muistelee polkuaan finanssimaailmaan ja numeroiden pyörteisiin hymyssä suin – se oli vähän kuin kohtaloa. Nykyisin hän työskentelee Kalevan S-Pankin myynti- ja palveluvastaavana.

– Pikkutyttönä haaveilin lentoemännän ja laulajan urasta. Toisaalta lentoemännän ja pankkivirkailijan työtä yhdistää sydämellä tehty asiakaspalvelu eli jotakin samaa niissä on, Auli nauraa.

Auli on pitkän linjan asiakaspalveluammattilainen. Ennen S-Pankkia hän viihtyi kymmenisen vuotta ravintola-alalla, josta ensimmäinen harjoittelupaikka on jäänyt kirkkaana mieleen: legendaarinen pihviravintola El Toro. Sitten oli aika vaihtaa myynnin pariin telemarkkinointitoimistoon, joka sekin tuntui antoisalta pitkän periodin, toiset kymmenen vuotta. Oma lähikauppa, Kalevan Prisma, oli kuitenkin tehnyt Auliin vuosien saatossa vaikutuksen iloisella henkilökunnallaan. Lokakuussa 2007 oli aika laittaa työhakemus vetämään.

– Olin omassa työelämässäni silloin sellaisessa kohtaa, että tuntui luontevalta ottaa seuraava askel. Muistan kaupassa miettineeni, että tänne voisin hakea töihin ja niinhän minä sitten tein. Ehdin olla Prismassa pari kuukautta, kunnes saman katon alle aukesi S-Pankki. Se alkoi kiinnostaa minua kamalasti ja olihan minulla hyvä pohja kassa- ja pankkityöstä olemassa. Kiitos silloisten esimiesten, jotka antoivat halukkaiden työntekijöiden tehdä satunnaisia S-Pankki-vuoroja. En tiedä, olisinko muuten tässä, Auli kiittelee.

Isoin rikkaus: erilaiset persoonat

Aamu alkaa asiakkaiden varaamien aikojen jakamisella oman yksikön palveluneuvojille. Lisäksi rooliin kuuluvat arjen johtaminen, asiakaspalvelu sekä myynnin seuranta ja havainnointi erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.

– Tässä työssä haastavinta ovat varmasti samat asiat kuin muissakin asiakaspalveluammateissa: tiukat tilanteet, joissa asiat eivät mene toivotulla tavalla. Myös ruuhkapiikit laittavat kapuloita rattaisiin, sillä tietyt tehtävät on hoidettava, oli kiire tai ei. Rautaiset hermot ja peruspositiivinen ajattelutapa kantavat kuitenkin aina pitkälle. Kun itse pysyy rauhallisena, harvoin tilanteet eskaloituvat.

Minkälainen tyyppi tässä työssä pärjää?

– Pitää olla halua kehittyä ja reilu annos huumorintajua. Myös tuloshakuisuus, tarkkuus ja hektisyyden sietäminen ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kannustan jokaista olemaan rohkeasti oma hurmaava itsensä, kaikenlaisia persoonia kun tarvitaan. Pirkanmaan koko pankkitiimi on huikea joukko kaiken ikäisiä ammattilaisia, joilla on keskenään hyvin erilaisiakin taustoja – ja se jos mikä, on rikkaus. Meillä pidetään yhtä, iloitaan toisten onnistumisista ja tuetaan haasteissa. Suomen paras pankkitiimi, Auli kehuu.

S-Pankissa ei tingitä palvelusta

Auli on ylpeä, että S-Pankissa ajatellaan aidosti asiakkaan parasta ja arjen sujuvuutta. S-Pankin peruspankkipalvelut ovat asiakasomistajille maksuttomia ja palveluneuvojan pääsee tapaamaan kasvokkain nopeallakin varoajalla.

– Olemme asiakasta varten paikalla jopa kuutena päivänä viikossa, mitä tunnutaan arvostavan tänä päivänä tosi paljon. Palveluneuvojillemme on walk-in-aikojen lisäksi mahdollisuus varata verkosta juuri tietty, itselle parhaiten sopiva pankkiaika.

Vaikka Auli on kokenut konkari, mielenkiintoa pitää yllä jatkuva oppiminen. Vastapainoa on vapaa-ajalla annettava sekä mielelle että keholle.

– Toivon, että olen vuosien aikana oppinut toimimaan entistä paremmin erilaisten ihmistyyppien kanssa. Toisaalta siinäkin asiassa voi aina kehittyä lisää. Asiakkaiden tyytyväisyys on työn suola, mutta kyllä kaikkein parasta on kuitenkin omien tiimiläisten onnistumiset ja ylipäätään meidän huikea porukka. Töiden jälkeen rentoudun kuntosalilla ja sohvalla Disney-leffojen äärellä.