Saisiko olla 36 metriä herkkuja?

Sokos Herkun palvelutiskiltä löydät lihat, kalat, leikkeleet, tapakset, juustot, grilliruoat ja oman savustamon antimet sekä herkkukeittiön valmisruoat ja salaatit. Suolaisen kaveriksi saat konditoriatiskiltämme kunnolla makeaa, kuten leivokset sekä artesaanituotteet läheltä ja maailmalta.

Sokos Herkku palvelee

ma-pe 7-23
la 8–23
su 10–23

 

Palvelutiskimme palvelevat

ma-pe 9-20
la 9–18
su suljettu

Kaupungin herkullisin
valikoima nyt ruoan
verkkokaupassa!

s-kaupat.fi

Lohipastrami

Leikkaa lohen selkäpalasta pötkö, mausta suolalla, pippurilla, paprikalla. Paista pintaan voi-öljyseoksessa kevyesti kaunis väri. Nosta työlaudalle ja pyöritä tillissä ja sitruunan kuoressa kauttaaltaan, kääri napakasti rullaksi kelmun sisälle. Muotoile tasapaksu pötkö kelmun avulla ja sulje päät tiukasti. Laita lohipötkö jääkaappiin lepäämään yön yli. Poista kelmu varovasti ja leikkaa pötköstä noin 1 cm viipaleita, asettele ne tarjolle kauniisti limittäin.

Kastikkeeksi seesamimajoneesi

Sekoita aineet keskenään ja tarkista maku, tarjoile lohen kanssa.

 

Resepti: Pirkanmaan Osuuskaupan oma master chef Jouni Vaarala

 

 

Ainekset
500 g Merilohta
0,5 dl Sormisuolaa
2 rkl Savupaprikajauhetta
2 rkl Tuoretta tillisilppua
Mustapippuria myllystä
1 sitruunan kuori raastettuna
Seesamimajoneesi
3dl Majoneesia (Hellmans) tai valmista itse
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl Soijaa
1 tl Tabascoa
2 rkl Seesamiöljyä
3 rkl Mustia seesamin siemeniä