Ystäviä ja ystävänpäiviä, työtä ja työpäiviä…


26.1.2016

Ystävänpäivänä on loistava tilaisuus kokoontua ystävien kanssa yhteen ja kokkailla jotain kivaa. Hyvä ruoka on meitä kaikkia yhdistävä tekijä ja yhdessä tehtynä makuhermoja kutkuttava kokemus.

Minä olen omannut aina sosiaalisen luonteen ja valtavan uteliaisuuden ihmisiin ja eri kulttuureihin. Tämä uteliaisuus on kasvattanut ruokatietämystäni ja tuonut taas sellaista nostetta ammattitaitoon, mitä ei kirjoista pysty oppimaan.

Eräs vanha viisas keittiömestari puhui aina hiljaisesta tiedosta ja siitä kuinka kokemus ja elämykset kulkevat suun kautta muistiin, josta nämä ovat jaettavissa ystävien kesken.

Meillä Sokos Herkussa on loistava ilmapiiri. Avoimuus ja yhdessä tekeminen kantautuu aina vapaa-ajalle asti. On yhteisiä iltamia ja joskus istumme iltaa vain hyvässä seurassa nauttien huurteiset. Olenkin onnekseni saanut todeta, ettei minulla ole yhtään työkaveria, vaan lukuisia ystäviä töistä.

On ihanaa olla töissä ja palvella asiakkaita ammentaen omia kokemuksia eri raaka-aineista ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista. Asiakkailta saa ystävällistä palautetta, kun ovat rohkaisseet mielensä ja maistaneet ihan jotain uutta juttua. Ystävyys näyttäytyy siis monella muotoa ja kätkee sisäänsä myös luottamuksen.

Tuli, vesi ja luottamus kävelivät metsässä ja puhuivat siitä, mitä ne tekisivät, jos joutuisivat toisistaan erilleen. Tuli sanoi: ”Etsikää savua, siellä minä olen.”  Vesi sanoi: ”Etsikää vihreää ruohoa ja kukkia, siellä minä olen.” Luottamus sanoi: ”Teidän olisi parasta olla hukkaamatta minua, sillä jos kadotatte minut, voi olla ettette koskaan löydä minua uudelleen.”

Ystävällisin terveisin
Tapio Pakanen
Palveluvastaava, Chef Rôtisseur
Sokos Herkku