Ylijäämästä ykkössuosikiksi


14.9.2017

Pirkanmaan Prismojen ja S-marketien Oma keittiö -palvelutiskin yksi ostetuimmista ruoista on kotiruokaklassikko vailla vertaa. Saammeko esitellä: Oma keittiön kaalilaatikko!

Kaalilaatikko jakaa mielipiteet lähes yhtä vahvasti kuin tamperelainen jääkiekko. Mutta siinä missä Ilves ja Tappara taistelevat tasapäisesti kaupungin herruudesta Hakametsän jäähallissa, ei kivenheiton päässä kiekkopyhätöstä sijaitsevassa Prisma Kalevassa ole epäselvyyttä tamperelaisten suosikista.
 
– Paikan päällä käsin tehty kaalilaatikko on selkeästi meidän myydyin itse valmistettu tuote, sitä myydään viikoittain lähes 200 kiloa, kertoo tuoteryhmävastaava Tanja Lilja. – Lisäksi laatikkoa myydään päivittäin kaikissa muissakin Oma keittiön –palvelutiskeissä kautta Pirkanmaan.
 
Asia selvä, ihmiset ilmeisestikin todella rakastavat kaalilaatikkoa. Mutta miten ihmeessä siitä tuli Oma keittiön suosituin tuote? Tanja paljastaa suosikin takaa löytyvän hauskan tarinan.
 
– Joitakin vuosia sitten meidän hevi-osastolle tuli ”hieman” turhan iso kaalikuorma. Itse asiassa sitä tuli niin paljon, että meille meinasi jo tulla hätä käteen sen suhteen, minne kaikki kaali saataisiin hukattua, Tanja nauraa. – Siinä sitten pohdittiin vaihtoehtoja, kunnes eräälle meidän työntekijälle tuli ajatus, että mitäpä jos tehtäisiin palvelutiskiin kaalilaatikkoa myytäväksi. Nopeasti sitten muotoiltiin kasaan resepti, joka osoittautuikin varsin onnistuneeksi, sillä tuote sai aivan valtavasti kehuja. Siitä sitten saimme idean alkaa valmistaa kaalilaatikkoa päivittäin myyntiin ja tuosta lähtien se on kuulunut meidän perusvalikoimaan.
 
Näin kaalilaatikko siis saapui Prisma Kalevaan jäädäkseen ja nykyään siitä onkin muodostunut ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta satojen asiakkaiden ykkösherkku, jota saa päivittäin kaikista Pirkanmaan Osuuskaupan Oma keittiöistä. Ja sitähän kaalilaatikko todella on: herkullinen klassikko, joka sopii kenen tahansa pöytään niin lounaaksi kuin päivälliseksi, niin arkena kuin pyhänä.
 
 
Oma keittiön kaalilaatikon resepti
 
Yleensä Oma keittiön herkullisten ruokien reseptit pidetään visusti salassa, mutta nyt olemme päättäneet tehdä poikkeuksen ja julkaista ikisuosikkimme menestysreseptin. Olkaa niin hyvät!
 
neljälle

1 kaali
1 sipuli
400 g jauhelihaa (voit käyttää myös Härkistä)
1 tl pippurisekoitusta
1 tl  suolaa
½ dl siirappia
½ l kuohukermaa

Suikaloi kaali ja kuutioi sipuli. Laita kaalisuikaleet ja sipuli uunivuokaan. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää vuokaan. Lisää mausteet ja siirappi nauhana (kahdeksikkona) päälle. Paista uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia.

Lisää kuohukerma ja sekoita. Hauduttele uunissa kannen alla noin kaksi tuntia, sekoittele välillä.

 
 
 
 

 

Tiesitkö?

 

Meiltä saat maukkaat itsetehdyt ruoat helposti kotiin nautittavaksi. Käytämme tuoreita raaka-aineita ja valmistamme ruoat paikan päällä Oma keittiössä. Salaatteja ja muita suosikkeja voit tilata juhliin ja isompiinkin illanviettoihin.Tervetuloa palveltavaksi!

 

Oma keittiöt palvelevat Pirkanmaan Prismoissa sekä seuraavissa S-marketeissa: Hervanta, Kaleva, Kaukajärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Sastamala, Valkeakoski ja Ylöjärvi.