XXL Sports & Outdoor -urheiluvälineketju rantautuu uudistuvaan Tampereen Prisma Kalevaan


31.10.2013

Ketju parantaa Tampereen urheiluvälinetarjontaa merkittävästi

XXL Sports & Outdoor -ketju tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman urheiluvälineiden merkkituotteita. Norjalainen ketju avaa ensi vuonna Suomeen kaksi urheilutavarataloa, joista toinen tulee Tampereen Kalevan Prismakeskukseen  loppuvuodesta 2014. Sotkan paikalle valmistuvasta myymälästä tulee samalla Tampereen alueen suurin urheiluvälinekauppa.

XXL Sports & Outdoor tarjoaa perinteisten joukkueurheiluvälineiden lisäksi varusteita pyöräilijöille ja hiihtäjille. Valikoimaan kuuluvat myös retkeily-, erä- ja metsästystuotteet. Ketju myy monipuolisesti urheilukenkiä ja -tekstiilejä. Palveluun panostetaan tarjoamalla asiakkaille myös urheiluvälineiden huoltopiste.

– XXL-ketju kasvaa vauhdilla Norjassa ja Ruotsissa. Keväällä 2014 aloitamme laajentumisen Suomeen. Suunnitelmissa on avata XXL-urheilutavarataloja kaikissa Suomen suurissa kaupungeissa. Tulemme keskittymään ensin suurimpiin markkina-alueisin, pääkaupunkiseutu, Tampere ja Turku. Olemme erittäin tyytyväisiä Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen. Kalevan Prismakeskus tarjoaa meille hyvän liiketilan erinomaiselta ja perinteikkäältä kauppapaikalta Tampereella. Tavoitteenamme on avata ensimmäinen XXL-urheilutavaratalo Tampereella ennen joulukauppaa 2014, XXL Sports & Outdoor Oy:n toimitusjohtaja Toni Stigzelius kertoo.

Norjalainen urheilukaupan ketju XXL Sports & Outdoor toimii tällä hetkellä Norjassa ja Ruotsissa. Vuonna 2012 ketjun myynti oli 414 miljoonaa euroa (ed. v. 329) ja tulos 40 milj. euroa (ed. v. 39). Norjassa myynnin kasvu oli 18 % ja ennuste tälle vuodelle on 20 %. Ruotsissa on tehty suuria investointeja 2011–2012, ja tulos on voitollinen.

Tampereen Kalevanrinteen alue on uudistumassa – myös Prisma Kalevan kortteli tulee kehittymään

Kalevanrinteen alue sijaitsee Tampereella Sammonkadun varrella, noin 2,5 km keskustasta itään. Alueelle on laadittu Kalevanrinteen osayleiskaava, joka on saanut lainvoiman 2011. Osayleiskaavan pohjalta on laadittu yleissuunnitelma, jossa uutena on Sammonkadun itäpäässä aukio maamerkkirakennuksella ja joukkoliikenneterminaalilla. Aukion eteläreunalla sijaitsee uudistuva Prismakeskus. Yleissuunnitelman pohjalta on alettu laatia asemakaavoja. Alueen kehittyminen alkaa näkyä katukuvassa vuoden 2014 aikana.

Prisma Kalevan kehittäminen alkaa osana Kalevanrinteen alueen rakentumista.
– Prismakeskusta tullaan kehittämään asiakkaalle entistä helpommaksi ja monipuolisemmaksi palvelukokonaisuudeksi, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo. Tarkoituksena on tehdä Prisma-alueen liikerakennuksista yksi yhtenäinen kokonaisuus. Rakentaminen tapahtuu vaiheittain.

–Prismakeskuksesta tulee monipuolinen ostospaikka, kun kiinteistöön saadaan vetovoimaisia yhteistyökumppaneita, ensimmäisenä uutena XXL Sports & Outdoor. Vuokrattavaa tilaa valmistuu lisää vähitellen. Tarjolla tulee olemaan Tampereen seudun parhaita liikepaikkoja, Timo Mäki-Ullakko jatkaa.

Lisätietoja:
Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, 010 7670070
XXL Sports & Outdoor Oy:n toimitusjohtaja Toni Stigzelius, 040 1816906, toni@xxl.fi, www.xxl.fi