VIRTAA PISTÄÄ PALLO VERKON YLI – AKAA-VOLLEY PANOSTAA OIKEANLAISEEN RAVINTOON


11.10.2019

Terveellisen ravinnon merkitys korostuu, kun ammattina on urheilu. Akaa-Volley on Pirkanmaan Osuuskaupan pitkäaikainen yhteistyökumppani niin liigajoukkueen kuin junioritoiminnankin tasolla. Pitkäjänteinen ja monipuolinen yhteistyö on seuralle tärkeä tuki, ja yhteistyötä pyritään rakentamaan kummallekin merkityksellisestä lähtökohdasta: ruoka keskiössä.

Pitkä kausi edessä

Akaa-Volleyn kolmas Mestaruusliigakausi on alkanut menestyksekkäästi. Avausviikonlopun peleistä otettiin kaksi voittoa, ensin viime kauden hopeajoukkueesta oululaisesta Ettasta kotikentällä ja heti seuraavana päivänä perinteikkäästä Raision Loimusta vieraissa. Liigan runkosarjassa pelataan tällä kaudella peräti 36 kierrosta, joten jaksamisesta on todella pidettävä suunnitelmallisesti huolta, jotta voittoja tulee jatkossakin ja kevään sijoituspeleissä ollaan parhaassa vireessä.

Jotta pelaajien suoritustaso pysyy koko kauden mahdollisimman korkealla tasolla, täytyy ravintoon ja lepoon panostaa paljon. Kaksi lahjakasta nuorta liigajoukkueemme pelaajaa on tällä kaudella sikäli erikoisessa tilanteessa, että he yhteensovittavat liigapelaamiseen ja harjoitteluun myös palvelun Puolustusvoimien Urheilukoulussa.

 

Treenaaminen ja ravinto armeijassa ja siviilissä

Liberomme Voitto Köykkä ja hakkurimme Aatu Pöllänen palvelevat tällä hetkellä Puolustusvoimien Urheilukoulussa. Urheilukoulun tehtävänä on kouluttaa tiedusteluryhmiä poikkeusolojen tarpeisiin. Sotilaskoulutuksen lisäksi Urheilukoulu mahdollistaa lahjakkaiden urheilijoiden valmentautumisen varusmiespalvelun aikana. Urheilukoulu sijaitsee Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä.

Urheiluvalmennuksen tavoitteena on kasvattaa ja kehittää urheilijaa kokonaisvaltaisesti mahdollistaen eteneminen kansainväliselle huipulle. Urheilukoulu on osa suomalaista huippu-urheilun valmennusjärjestelmää. Viime kevään saapumiserässä Urheilukoulun aloitti 12 lentopalloilijaa, jotka tekivät lajitreenejä yhdessä muutaman kerran viikossa. Nyt liigan alettua nuoret miehet pääsevät treenaamaan omien joukkueidensa kanssa hyvin, kun usein vain alkuviikko ollaan palveluksessa.

Urheilukoulussa ruokailut ovat pelaajiemme mielestä hyvin lähellä kouluruokailua. Urheilijat saavat lisäksi ylimääräisiä välipaloja, kuten proteiinipatukoita ja rahkaa. Siviilissä miehet kontrolloivat syömisiään ja valmentajatkin antavat ravinto-ohjeita. Kausien välissä kesäaikana herkutellaan hiukan enemmän, mutta nyt ottelukaudella pyritään noudattamaan hyvinkin terveellistä ruokavaliota.

S-ryhmä on sitoutunut auttamaan suomalaisia syömään terveellisemmin. Esimerkiksi S-mobiilin Omat ostot -palvelusta pystyy nykyisin kurkkaamaan, kuinka monta kiloa hedelmiä, vihanneksia ja marjoja on kuukauden aikana tullut ostettua. Huippu-urheilijoille hyvän ravinnon merkitys on todella tärkeä. Toivomme, että myös fanimme muistavat syödä terveellisesti, jotta liigan paras kotiyleisö jaksaa kannustaa pelaajiamme täysillä koko pitkän kauden.

Lisätietoja:

Markku Kuoppa, Akaa-Volleyn toiminnanjohtaja

050 360 2304, markku.kuoppa@akaavolley.fi