Vimma x Neulomo ja kierrätyskankaiden uusi elämä – uniikki yhteistyömallisto nyt kaikissa Prismoissa


3.8.2018

Jättimäinen värikäs kangasrullarivi Nokian Neulomon tehtaalla sai VIMMA:n Marjut Rahkolan inspiroitumaan. Vanhoille kankaille haettiin uusi elämä yhteistyössä Nokian Neulomon kanssa. Vaikka Nokian Neulomon jatko yrityksenä on kesäkuun konkurssin myötä katkolla, on yhteistyön tuloksena syntynyt värikäs lastenvaatemallisto nyt saatavilla kaikissa Suomen Prismoissa.

– Mallisto sai alkunsa, kun menin vierailulle Nokian Neulomon tehtaalle. Näin mielettömät varastot kankaita upeine värikirjoineen. Mieleeni tuli, että tähän maailmaan ei kannata tuottaa enää yhtään uutta kangasta, ennen kuin olemassa olevat materiaalit on käytetty riittävän hyvin ja monipuolisesti, VIMMA:n design manager Marjut Rahkola juttelee.

Nokian Neulomossa innostuttiin ideasta. Samalla myyntipaikaksi valikoitui Prisma, sillä Neulomolla oli takanaan muutaman vuoden hyvä yhteistyö Prisman kanssa naisten pukeutumisen tuotteissa. Yhteen lyöttäytymällä uniikki mallisto saataisiin mahdollisimman monen lapsiperheen ulottuville.

Ainutkertaisia vaatteita

Vauvoille ja leikki-ikäisille suunnatussa mallistossa tulee olemaan paljon ainutkertaisia asioita.

– Mallisto ja valikoima vaihtelee Prismoittain. Tämä mallisto on yllätyksiä täynnä ja oma suosikki kannattaa ostaa samantien. Kangaspakat nimittäin ommellaan aina loppuun ja uusia värikomboja syntyy sitä mukaan, kun tuotanto tekee edellisistä valmista, Marjut Rahkola kuvailee.

Vaatteissa nähdään spesiaaleja malleja, jotka kuuluvat tiettyyn sesonkiin. Eri Shimatsukan luoma upea ‘räpäys’ -kuvio täydentää ja kokoaa värikirjoa yhteen.

– Meille on tärkeää yllättää asiakkaamme säännöllisesti tuomalla tarjolle uutta ja kiinnostavaa päällepantavaa. Uskon, että tämä mallisto on yksi hyvä syy lisää poiketa Prisman pukeutumisen osastolle. Lastenvaatteiden puolella viimeisin uusi tulokas oli Blaa. Tämä mallisto jatkaa samaa kotimaisten laadukkaiden designbrändien sarjaa, valikoimajohtaja Päivi Hole summaa.
 

Mistä idea sai alkunsa? Katson malliston tarina videolta.