VeriRyhmiä jo 2 200!


11.12.2015

Yritykset, yhteisöt ja ystäväporukat ovat lähteneet parin viime vuoden aikana innolla mukaan verenluovuttajiksi. Tämän syksyn #isokäsielämälle-kampanjan aikana ilmoittautui yli 550 uutta VeriRyhmää. Nyt ryhmiä on jo yli 2 200.

– Kampanjan tuloksena saavutettiin pitkäaikainen tavoitteemme, 2 000 rekisteröityä ryhmää. Lisäksi ylitimme viime vuoden erittäin onnistuneen kampanjan tulokset 14 prosentilla, VeriRyhmä-toimintaa koordinoiva Kaisu Maijala SPR:stä iloitsee.

Veren tarve on kuitenkin jatkuva. Verta tarvitaan leikkauksissa, synnytyksissä, syövän ja muiden vakavien sairauksien hoidossa, onnettomuuksien uhreille, keskosille, palovammapotilaille, vanhuksille. Yhteensä 240 000 pussia joka vuosi.

SOK Bloody Media

Myös S-ryhmässä on perustettu useita VeriRyhmiä. Yksi niistä on SOK Mediassa työskentelevän Mia Halosen perustama SOK Bloody Media. Ryhmässä on tällä hetkellä 16 henkilöä.  

– Ryhmän perustaminen oli helppoa, ja luovuttamisen käytännön järjestelytkin sujuivat pienten alkukangertelujen jälkeen. Itse verenluovutuksessa ensikertalaisetkin olivat tyytyväisiä. SPR:n mukava ja ammattitaitoinen henkilökunta saa piikkikammoisetkin rentoutumaan, Mia vakuuttaa.

SPR tarjoaa luovutuksen yhteydessä juotavaa ja pientä purtavaa. Erityisesti juomisen merkitystä korostetaan.

Miksi kannattaa liittyä VeriRyhmään? Mitä iloa veren luovutuksesta on luovuttajalle?

– Itselleni se antaa helpon tavan tehdä hyväntekeväisyyttä. Nyt kun työnantaja vielä tukee toimintaa, niin jokaisen on helppo tulla mukaan, Mia toteaa.

Ryhmäläisiä kannustaa hyvä mieli, kun voi olla avuksi. Yhdellä ryhmään kuuluvalla on myös omia kokemuksia luovutetun veren tarpeellisuudesta:

– Tämä antaa mahdollisuuden maksaa takaisin, kun oma perheenjäsen on tarvinnut toisten luovuttajien verta aika suuriakin määriä.   

Mukaan VeriRyhmä-toimintaan voi liittyä täällä.

Bayer Oy:n PolyVeri-ryhmä kertoo VeriRyhmä-toiminnasta videolla.

 

Kampanjan visuaalisesta ilmeestä on tullut positiivista palautetta. Sosiaalisessa mediassa iloinen meininki näkyy jatkossakin hashtageilla #isokäsielämälle ja #VeriRyhmä.