Varma rakennuttaa Sokotelille Flamingon hotellilaajennuksen


11.10.2016

Varma rakennuttaa ja vuokraa pitkällä sopimuksella Sokotel Oy:lle hotellilaajennuksen Viihdekeskus Flamingon yhteyteen Vantaan Aviapolikseen. Laajennukseen tulee noin 230 hotellihuonetta.

– Viihdekeskus Flamingo ja keskuksessa sijaitseva Break Sokos Hotel Flamingo ovat osoittautuneet meille hyviksi sijoituksiksi. Lentoaseman volyymi kasvaa etenkin aasialaisten matkailijoiden osalta. Hotellin laajennus vastaa alueen kehitystarpeisiin ja vahvistaa Flamingon asemaa entisestään viihtymisen keskuksena. Uskomme Flamingoon, kertoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula.

 

Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2017, ja Flamingo Wing -nimellä kulkeva rakennushanke valmistuu vuoden 2018 lopulla. Siiven muotoinen, punaisen chilipippurin värinen rakennus on pinta-alaltaan noin 9 700 kerrosneliömetriä.

 

Kehittyvä Aviapoliksen alue saa lisää kaivattua majoitustilaa

 

Hotellilaajennuksen myötä Flamingon yhteyteen saadaan yli 230 hotellihuonetta lisää.

Arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin suunnittelema hotellilaajennus liitetään Flamingoon yhdyskäytävällä, minkä myötä Break Sokos Hotel Flamingosta rakentuu Suomen suurin, noin 540 huoneen hotelli.

 

– Menestyäkseen nykykilpailussa hotellilla on oltava muutakin tarjottavaa kuin hyvä huone. Break-hotelliemme filosofiana on auttaa ihmisiä virkistymään arjen rasituksista tarjoamalla monipuolisia aktiviteetteja ja elämäniloisia palveluja olipa kyse työ-, kokous- tai vapaa-ajan matkustuksesta. Laajentumisensa myötä Flamingo kykenee yhä paremmin vastaamaan tähän jatkuvasti kasvavaan kysyntään, S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Harri Ojanperä kertoo.

 

Hotellin liiketoimintaa harjoittavalle Sokotelille Flamingon laajentaminen on luonteva osa yrityksen kasvustrategiaa.

 

– Asiakkaiden arvostama Break Sokos Hotel Flamingo toimii yhdessä Original Sokos Hotel Vantaan kanssa Sokotelin pääkaupunkiseudun hotelliliiketoiminnan tärkeänä kivijalkana. Olemme iloisia, että voimme olla mukana Aviapoliksen alueen kehityksessä, sillä uskomme vahvasti sen tulevaisuudennäkymiin, Sokotelin toimitusjohtaja Tapio Satta kertoo.

 

Hotellilaajennuksen yhteydessä myös olemassa olevaan kiinteistöön tehdään kehitystoimenpiteitä: mm. hotellin aamiaisravintolaa ja keittiötä suurennetaan, ja tiloihin rakennetaan lisää hissejä. Laajennetuissa ravintola- ja kokoustiloissa voidaan tulevaisuudessa järjestää myös aiempaa suurempia asiakastilaisuuksia.

 

Kauppakäytävällä Jumbon kauppakeskukseen kytkeytyvä Flamingo on Suomen suurin viihteen ja vapaa-ajan keskus Aviapoliksen alueella lähellä kansainvälistä Helsinki–Vantaan lentokenttää.

 

Lisätietoja:

Kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula, Varma, puh. 040 522 6927, aarne.markkula@varma.fi

Viestintäpäällikkö Leena Rantasalo, Varma, puh. 050 300 7980, leena.rantasalo@varma.fi

Ketjujohtaja Harri Ojanperä, SOK, puh. 010 76 82801, harri.ojanpera@sok.fi

Toimitusjohtaja Tapio Satta, Sokotel, puh. 0500 438 544, tapio.satta@sok.fi