Vallankumous vaahdonharjalla – hanauudistus pitää oluen raikkaana viimeiseen pisaraan


29.1.2020

Public Cornerissa, Tiikerihaissa, Kivenheitossa ja Hovipojassa kelpaa pian, jos koskaan pistäytyä huurteisella, sillä pubeihin vaihdetaan Carlsbergin kehittämät edistykselliset DraughtMaster-hanaolutjärjestelmät. Olut virtaa niistä ulos paineilmalla, eikä näin ollen ole kontaktissa ponnekaasuun laisinkaan. Tuloksena nautitaan laadukkaasta ”tuorepuristetusta oluesta”, joka säilyy raikkaana jopa kuusi kertaa pidempään kuin aiemmin.

DraughtMasteria pidetään edistyksellisimpänä hanalaitteistoharppauksena viiteenkymmeneen vuoteen. Ekologisesta PET-kestomuovista valmistetut uudenlaiset 20 litran astiat korvaavat metalliset, jolloin olut säilyy raikkaana ja tuoreena pidempään. Uusi laitteisto tietää myös isompaa valikoimaa. DM-hanajärjestelmä saatiin joulukuussa Kivenheittoon ja loppuihin pubeihimme toukokuuhun mennessä.

– Erikoisoluista ollaan koko ajan enemmän kiinnostuneita, ja uudistuksen myötä hanatarjontamme kasvaa erityisesti niiden osalta. Lisäksi meille tulee mielenkiintoisia harvinaisuuksia, joita ei saa muualta kuin DraughtMaster-toimipaikoista. Odotan innolla uusia makuja, Public Cornerin ravintolapäällikkö Peter Lampinen iloitsee.

Uusi hanalaitteisto pokkaa Peteriltä kehuja erityisesti hygieniapuolen ja sen myötä paremman raikkauden osalta. Hiilidioksidia ei tarvitse lisätä, joten olut päätyy lasiin juuri sellaisena, kuin se panimolta lähti. Lisäksi järjestelmä ilmaisee, kun laite kaipaa puhdistamista.

– Olut on elintarvike siinä missä ruokakin eli kylmäketjulla ja hygienialla on erittäin suuri vaikutus sekä säilyvyyteen että makuun. Täydellistä olutta saa vain, kun laitteisto on puhdas. Jatkossa henkilökuntamme pääseekin itse pesemään hanat, vaikka jokaisen myydyn tankin jälkeen ja näin olut on aina parhaimmillaan.

Hyvä olut huomioi kaikki aistit

Olutharrastaja Mikko Ruuskasen mielestä Tampereen olutravintoloiden kattaus on hyvä, mutta sijaa laveammallekin tarjonnalle löytyy. Cornerin, Hovipojan ja Kivenheiton valikoimat ovat entuudestaan tuttuja.

– Tällainen kriittisempikin asiakas on aina löytänyt maisteltavaa eli pisteet siitä. Taidokas olut on ennen kaikkea kokonainen aistielämys. Tuoksu, maku, jälkimaku ja suutuntuma ovat kaikki balanssissa, eikä olut petä maistajaansa miltään osin, Mikko kuvailee.

Uudet maut pääsevät heti kokeiluun.

– Kuulun ehdottomasti niihin asiakkaisiin, joita oluen valmistusprosessi ja laitteisto kiinnostavat. Tuo hanauudistus ja sen tuoma raikkaus vaikuttaa edistykselliseltä. Mahtavaa, että Tampereen pubikenttään pulppuaa uusia juttuja ja tuotevalikoima kasvaa, Mikko toteaa.