Valikoimatyötä tehdään asiakasta kuunnellen


19.12.2018

Osuuskauppana olemme olemassa asiakkaitamme varten. Teemme jatkuvasti töitä palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin ja tarjotaksemme kattavan valikoiman kiinnostavia sekä maistuvia tuotteita.

Yksittäisen toimipaikan valikoima muotoutuu ajan ja toteutuneiden toiveiden myötä asiakkaidensa näköiseksi. Sale Karvia pienen maalaiskylän ainoana kauppana palvelee asiakkaitaan laajalla taloustavaravalikoimalla, S-market Pendoliinon kaupunkilaisasiakkaat taas toivovat valikoimaan erikoisuuksia. Sale Hatanpäältä löytyy kattava tuliaisvalikoima sairaalassa vieraileville ja Sale Hervannan sijainti toimistorakennuksien kupeessa palvelee lähialueen työntekijöiden tarvetta napata helposti mukaan eväitä ja välipaloja.

Valikoima-assistentti Elina Kuorikoski käsittelee myymäläkohtaisia toiveita ja nostaa toivotuimpia tuotteita valikoimaan. – Paljon toivotaan ihan tavallisia tuotteita, kuten maitotaloustuotteita, hedelmiä tai lihoja, Elina kertoo ja jatkaa: – Toiveita käsitellään jatkuvasti ja joka päivä useamman yksikön valikoimaan tulee muutoksia. Uusien tuotteiden menekkiä seurataan tarkasti ja myymättä jäänyt tuote poistuu pian valikoimasta. – Kun siis huomaat kiinnostavan tuotteen kohdalla Asiakkaamme toiveesta -merkin, kannattaa napata se heti kärryyn, Elina vinkkaa.

Paikallisia tuotteita toivotaan usein ja myyntiin onkin saatu esimerkiksi useita lähellä tuotettuja leipomotuotteita, perunoita ja lihajalosteita. – On hienoa, kun yksittäiseenkin S-marketiin voidaan saada myyntiin naapurileipomon suosittua leipää, Elina iloitsee. Viime vuosina valikoimatoiveissa on näkynyt myös erityisruokavalioiden yleistyminen: – Gluteenittomien ja vegaanisten tuotteiden valikoimat ovat laajentuneet reilusti asiakkaiden toiveiden myötä, Elina kertoo.

Tuotetoiveita voit esittää oman kauppasi henkilökunnalle tai osoitteessa s-kanava.fi/palaute.