Uutta virettä ja värettä kauppareissuun – S-marketit uudistuvat


30.6.2020

S-marketit ympäri maan saavat tämän ja ensi vuoden aikana uuden ilmeen. Tuttu keltasininen värimaailma vaihtuu skandinaavisempiin sävyihin, ja myymälöihin tulee lisää väljyyttä ja valoisuutta. Jokainen kauppa palvelee yhä paremmin lähimpiä asiakkaitaan, kun ketjukonseptia venytetään paikalliseen arkeen sopivaksi. Myös asiakastieto on valjastettu toiveiden toteuttamiseen.

Suomen suurimman ruokakauppaketjun uudistaminen ei ole ihan pieni juttu, ja S-marketien raikkaampi ilme näkyy varmasti jokaisen kaupassakävijän silmään. Suurin osa Pirkanmaan alueen S-marketeista laitetaan uuteen uskoon jo tänä vuonna 

Marketpäällikkö Arvi Nieminen (kuvassa) Lempäälän S-marketista on innoissaan alkukesästä valmistuneen miljööuudistuksen tuloksista.  

– Hedelmä- ja vihannesosasto on muuttunut paljon, leipäosastolla on vaihdettu kalusteet, ja juustot ovat saaneet monta hyllymetriä lisää tilaa. Ja onhan meillä uusi hieno juomaosastokin, listaa Arvi. 

Pirkanmaan Osuuskaupan marketkaupasta vastaava toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki kertoo, että ulkoasun virittämisen lisäksi henkilökunnan ja asiakkaiden välille luodaan entistä parempaa värettä. 

– Toivon, että meille tultaisiin innostumaan ja inspiroitumaan ruoasta. Henkilökunta tekee työtään sydämellä, vinkkaa sopivan tuotteen tai auttaa pähkäilemään, miten muusiresepti tänään tuunataan, Mirkka sanoo.  

Ei hyllynlämmittäjiä vaan nykyaikainen ja toiveittesi mukainen valikoima 

Onnistunut S-market on asiakkaidensa näköinen ja vastaa arjen toiveisiin ja tarpeisiinMirkka ja Arvi pitävät tärkeänä, ettei ruokaostoksille tarvitsisi lähteä lähikauppaa kauemmas. 

– Haluan, että S-marketista saisi kaiken tarvittavan, paikkakunnan parhaan hevin ja ajankohtaisimmat tuotteet. Lisäksi puolustamme kaikin voimin sitä, että meillä on alueen edullisin ostoskori, sanoo Mirkka. 

Valikoimaa räätälöidään paikalliseen makuun myös asiakastiedon avulla. Eri tuoteryhmien myyntidata kertoo, mitkä tuotteet menevät kaupaksi eivätkä jää hyllyyn makaamaan. Runsaasti kysyttyjen tuotteiden saatavuutta pystytään lisäämään yksittäisessä kaupassa 

 Toiveita voidaan päätellä myös siitä, käykö kaupassa nuorta vai vanhempaa väkeä, sinkkuja vai perheellisiä. Esimerkiksi meillä Lempäälässä asiakkaita on laidasta laitaan, mutta lapsiperheet korostuvat. Ruuhkavuosiaan elävien vanhempien elämää helpotetaan sillä, että valikoimasta löytyvät helposti oikeat tuotteet ja asiointi on sujuvaa, Arvi kertoo. 

Arkeen vaivattomuutta ja pientä luksusta tuo uudenlainen Ruokatori, jonka vaihtuvasta valikoimasta löytyvät niin tapakset kuin valmiit ateriat ja paistovalmiit, käsintehdyt tuorepizzat.  

– Enää kaupasta ei haeta vain maksalaatikkoa, vaan pientä vau-efektiä arkeen, jotain kätevää ja nopeaa mutta silti laadukasta. Tuoreelle ja heti valmiille ruoalle on paljon tilausta, ja siksi Ruokatori on varmasti odotettu juttu, uskoo Arvi. 

Sydämellisiä kohtaamisia hyvän ruoan äärellä 

Pirkanmaan Osuuskaupalla on tehty asiakkaille ja työkavereille iloista mieltä ja hyviä kokemuksia tuovia sydäntekoja jo vuodesta 2015. Niillä on uudistusten jälkeenkin vankka sijansa, vakuuttaa Mirkka.  

– Jokainen kohtaaminen on arvokas. Tiedämme kaikki, että ruokakauppaan tullaan monenlaisella asialla. On hienoa, kun myyjä näkee, mihin tarvitsisit apua tai heittää vinkkivitosen ihanasta uutuudesta. 

Vaikka Lempäälän S-market on yksi Pirkanmaan suurimmistaon myymälässä Arvin mielestä aistittavissa kylän oman kaupan tunnelmaa. 

– Myyjät ja asiakkaat ovat tuttuja ja naapureita keskenään, kaupassa tervehditään ja jäädään juttelemaan. Hymy on herkässä ja ilmapiiri leppoisa ja ystävällinen, Arvi iloitsee.

Vaikka myymälä hohtaa nyt uutuuttaan, ei henkilökunta jää laakereilleen lepäilemään. 

– Valmista ei tule koskaan, vaan teemme aina parempaa kauppaa asiakkaiden avulla ja ennen kaikkea heitä varten, summaa Arvi. 

Kuvat Pirkanmaan Osuuskaupan uudistuneista S-marketeista / Jukka Salminen.