Uutta ABC:n noutopöydässä – suoraan asiakkailta


7.8.2015

Keväällä ABC toteutti suuren noutopöytäkyselyn siitä, millaista ruokaa suomalaiset haluavat syödä. Tulokset konkretisoituvat syyskuussa, kun lähetetyistä resepteistä yksi, Sadun jauhelihavuoka, saapuu ketjun noutopöytiin.

 – Kaikissa ruoissa pitää olla joku ”juttu”, ja tässä nimenomaan oli se jokin. Siitä löytyvät kaikki elementit, mitkä sopivat kotiruokaan, kertoo tuotekehityspäällikkö Mika Mertens SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Annoksella on pitkä matka kuljettavana, ennen kuin se voi päätyä noutopöytään. Ideoita ja reseptejä keräillään ja haetaan tuotekehitystiimin kesken. Lisäksi kuullaan myös henkilökuntaa – asiakkaita unohtamatta.

– Suomalainen on syöjänä vaativa. Meillä on takaraivossa se, miltä hyvä kotiruoka maistuu. Suomalaiset arvostavat mielestäni oikeita asioita, puhtaita raaka-aineita ja hyviä makuja, Mertens kertoo.

Kotiruokaa noutopöytään

Huhtikuun lopulla järjestetyn suuren noutopöytäkyselyn perusteella asiakkaat haluavat noutopöytäänsä rehellisiä kotiruokia laadukkaista raaka-aineista. Vastauksista nousee esille muutamia pääkohtia: Ruoan eettisyys, terveellisyys ja tuoreus ovat asiakkaille erittäin tärkeitä. Myös raaka-aineiden kotimaisuutta pidetään arvossa.

Jauhelihavuoka Orimattilasta

Syyskuussa noutopöytään saapuu uutuus noutopöytäkyselyn satona: Voittaja-annoksen, Sadun jauhelihavuoan, resepti on orimattilalaisen Satu Lindqvistin kehittelemä versio hänen alun perin internetistä löytämäänsä reseptiin.

– Olen varioinut reseptiä paljonkin. Joskus maustan vain pienellä palalla lihaliemikuutiota, toisinaan taas kokeilen mausteita rohkeastikin, mutta ranskankerma on mielestäni ”se juttu” tässä reseptissä, Lindqvist kertoo.