Uusi ympäristöystävällinen ABC Teivo Ylöjärvi avataan 6.6.


5.6.2013

Liikennemyymälä tarjoaa monipuoliset palvelut paikallisille ja ohikulkijoille

ABC Teivo Ylöjärven rakennusprojekti on valmistunut. Uusi liikennemyymälä avataan torstaina 6.6. kello 10 osoitteessa Hiitintie 1, 33400 Tampere. Pirkanmaan Osuuskaupan edustajat leikkaavat avajaisnauhan yhdessä Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtajan Timo Isolähteenmäen kanssa.

Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäiset aurinkokennot

ABC Teivo Ylöjärven toiminnot on suunniteltu ympäristöystävällisiksi. Rakennus lämpiää maa- ja kaukolämmöllä, ja lämmityksessä hyödynnetään myös kylmälaitteiden lauhdelämpöä. Rakennuksen erikoisuutena ovat sen katolle asennetut Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäiset aurinkokennot. Kennoilla tuotetaan keskimäärin 20 prosenttia käyttöveden lämmittämiseen käytettävästä energiasta. Touko–syyskuun välisenä aikana aurinkokennoilla voidaan lämmittää käyttövedestä jopa puolet. Asemalla voi myös tankata EkoFlex E85 ‑polttonestettä, jonka sisältämä bioetanoli on valmistettu kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä.

Omaleimaisuutta paikallisesta ravikulttuurista                                        

Teivon alueen ravikulttuuri on innoittanut rakennuksen arkkitehtuuria ja sisustusta. Rakennuksen edessä on pylväskaari, joka muistuttaa läheisen raviradan kaarteesta.

– Raviradalta vuosien varrella otettuja kuvia on käytetty sisustuksessa, ja lattialaattoihin painetut hevosenkenkäkuviot muodostavat polkuja. Lasten leikkialueelle on teetetty uniikkeja keppihevosia, liiketoiminnan kokonaissuunnittelusta vastannut Tarja Nieminen kertoo.

Monipuoliset palvelut 24 tuntia vuorokaudessa

ABC-mittarikentän ja ABC CarWashin lisäksi alueen asukkaita ja ohikulkijoita palvelevat vuorokauden ympäri Sale, Hesburger, monipuolinen ABC Restaurant ja Raikas-salaattibaari. Lisäksi erityisesti paikallisia yrityksiä varten liikennemyymälässä on 20 hengen kokoustila. Kiinteistössä on myös kolme vuokrattavaa liiketilaa. Vuokralaisina ovat pienvalmistajien tuotteita myyvä Fröökynän Herkku, parturi-kampaamo Diva ja tarjouskirjakauppa Kirjapörssi.

ABC Teivo Ylöjärvi työllistää noin 50 Pirkanmaan Osuuskaupan työntekijää. Kesän aikana liikenneasemalla työskentelee myös 25 Tutustu ja tienaa -harjoittelijaa.

Lisätietoja:
ABC-ravintoloiden ryhmäpäällikkö Tarja Nieminen, puh. 010 767 0014
liikennemyymäläpäällikkö Leena Myllykorpi, puh. 010 767 2725